icon

Žijeme iba z výživného na syna. Mám nárok na dávky?

arama
13. jún 2013

Po rozvode som sa musela odsťahovať z BB naspäť k rodičom na Oravu...bývame s rodičmi v rodinnom dome...na úradoch mi povedali, že nemám nárok ani na dávku v hmotnej núdzi a ani na nijaké iné príspevky od štátu. Doslova mi bolo povedané: Vy máte povinnosť živiť dieťa...a dieťa má povinnosť živiť Vás....teda, kedže si nemôžem nájsť prácu...dostávam iba výživné na syna...150 eur...čo je podľa úradov "vysoké" výživné...nemám nárok na žiadne dávky...a musíme žiť iba z výživného na syna a z jeho prídavkov na dieťa....:0( Ako je možné, že sa výživné na syna započítava ako môj príjem...keď je výživné určené synovi nie mne...a preto nemám nárok na dávku v hmotnej núdzi...ani na iné dávky....?.... ☹

Strana
z2
ela2710
15. jún 2013

@linda81 ver tomu, ze sa niekomu brigi ist pracovat aj do susedneho mesta, ked sa rozpravam so znamymi, + studujem, takze aj so spoluziakmi, ze teraz chodimdo Zvolena, kazdy sa ma pyta ci sa mi to vobec oplati, nehovorim, ze MM zaraba zle, zaraba celkom dobre, ale mame vysoke vydavky, takze kazde euro je dobre, a to je aj moja odpoved pre tych co sa ma to pytaju, kazde jedno euro je dobre....hoci dam peniaze na cestu, prvy den na zaucenie som bola cely den zadarmo, ale stalo mi to zato, pretoze uz len ked zarobim detom na poistky, alebo na internet, mobily - proste potesi to a pomoze, a mozem sa popri tom venovat detom, lebo na TPP este zatial robit nechcem, chcem si este uzit Nellynku 🙂 a preto som jej aj radila, ze ked sa jej neda najst trvaly pracovny pomer, nech skusi aspon brigady, kazde euro sa predsa hodi

barcelona94901
15. jún 2013

@ela2710 ja myslím,že je to ešte aj o šťastene a áno,záleži aj na tom,kde človek žije ,TPP hrozné ,aj pre staršie ročníky ,mne je ľuto aj ľudí 50-60rokov ,to je až depresívne čím si tu prejdu a su to ľudia čo si hľadaju prácu aj mimo svojich profesii,maju vzdelanie,maju prax ,ale maju vek,ktorý je nežiaduci,ja už by som nikdy nepovedala,že kto chce,ten si prácu nájde,pretože to tak v realite nie je
su stovky žien,mužov ,ktorí spravili aj nemožné a tu prácu nenašli ani na urade práce,ani v inzercii
samotná práca cez urad práce,koľko šudí sa tešilo,že hurá,konečne a napriek tomu,že s nimi boli spokojní, vykopli ich,aby nabrali dalších z uradu práce
rekvalifikačné kurzy su aj v regionoch iné,nie všade su rovnaké možnosti
napríklad známa chcela,vie aj po nemecky a nedostala sa na ten rekvalifikačný,spravila si aspon počítače základ,mali byť tri kurzy,spravili jeden a další už nebol 🙂
ľudia čo celý život robili na jednom mieste a zrazu bludia po firmách,trhoch práce a počuju iba ,že táto práce je do 40rokov
poznám maminku,ktorá si natešená našla prácu po 3rokoch hľadania ,mala len tu smolu,že mala dve deti..takže aj to je u nás mínusom
a ups,bola to práca predavačky,ale 12nástky ,za prácou dochádzala 30km ,ale nemal jej kto vyberať deti zo školy a zo školy ,musela sa po krátkom čase tej práce vzdať

arama
autor
15. jún 2013

ďakujem za príspevky...viem to čo je pracovať....ako som tu písala odišla som ako 18-ročná za prácou od rodiny...takže som ochotná cestovať aj mimo mesta...to problém...len je problém v tom, že na pohovoroch...vedia, že mám dieťa...tak radšej uprednostnia mladé slečny bez detí...pracovala som v banke...takže aj prax mám dostatočnú...skúšala som robiť aj na živnosť....bohužiaľ v tejto dobe je ťažké niečo predať, či kozmetiku, oblečenie, knihy,....hľadám si prácu usilovne...len som chcela vedieť, či proste štát nemôže vykryť situáciu nejakými dávkami, kým sa mi podarí zas nájsť prácu...myslím, že som si odpracovala nejaké tie dávky na rozdiel od menšiny, kt. rodí od 14 a v živote nepracovala a dostáva dávky, má soc. byt...ale to je je jedno...vidím, že existujú aj ženy, kt. majú podobný problém a a o toto mi v tejto diskusii išlo nájsť maminky s podobným problém a diskutovať s nimi...nájsť nejaké riešenia...a pod....ďakujem za všetky Vaše doterajšie reakcie...

sisaka
15. jún 2013

@barcelona94901
@arama len jedna vec ma zaujima na co je dobre upozornovat potencialneho zamestnavatela na svoj vek, ci pocet deti?
Do zivotopisu sa neudava nikdy pohlavie (na Slovensku, je to zial z mena jasne), v ziadnom pripade sa tam neuvadza vek, stav, ci pocet deti. Zamestnavatela do toho je velke prt a by som si vyprosila, aby sa ma niekto na pohovore vypytoval, ci mam deti a kolko mam rokov to z pracou absolutne nesuvisi.

arama
autor
15. jún 2013

@sisaka vieš oni sa to nemusia pýtať...chýbajú im 3 roky v životopise, takže aj keď to neuvedieš, hneď je im jasné že si bola na materskej a teda máš dieťa...

sisaka
15. jún 2013

@arama tak to je potom ciste domyslanie a koniec koncov je na zene, co povie, ked sa jej spytaju na chybajuce roky v zivotopise

sendy182
15. jún 2013

@arama ešte ma napadol kurz nechtový dizajn, vizaze?......nezaujalo ťa to?......môžeš to robiť z domu.....držím palce 🙂 🙂 🙂 .....aby sa ti podarilo niečo vhodné nájsť.....
@barcelona94901 nič v zlom ale čo ma "do toho" ťaháš viď tvoj príspevok ktorý si mi adresovala..........zle si ma pochopila..... 🙄 ........

barcelona94901
16. jún 2013

@sisaka na vek nikto neupozornuje,to ti rovno povedia aj na trhu práce 😉

Strana
z2