Žijeme z minimálnej mzdy. Máme nárok na nejaký príspevok?
zdravím, chcela by som vás poprosiť o radu ak ste niekto v podobnej situacii .. .. Sme tri .. ja, sestra a mama.. otec od nás pred 11 rokmi idišiel kvoli alkoholu .. odvtedy sme ho nevideli .. mama sa dala rozviesť.. a je na nas sama.. ja mam 21 a sestra 18.. mama pracuje.. dostava minimalnu mzdu ... so sestrou sme tento rok obe ukončili školu .. to znamena že mama príde o vyživne aj o danový bonus a pridavky.. čiže pre nás tri ostava ta minimalna mzda.. ja si chcem najst pracu no v dnesnej dobe je to ťažke.. sestra otehotnela.. jej priatel sa stara.. ale sestra do svadby byva pri nas.. a svadbu maju buduci rok . kvoli financiam ... takže mama momentalne živy nas tri .. byvame v rodinnom dome pod nami stary rodičia.. ae pol domu je na mamu .. mama palti 3 splatky.. vodu elektrinu a kanalizaciu .. chccem sa opýtať je nejaka možnosť že by sme dostavali nejaky prispevok ked sme v takejto situacii ?? .. lebo s minimalnej mzdy s anaozaj neda mesiac žiť.. :/ .. alebo či by si mama mala o niečo požiadať .. alebo take niečo ... dakujem pekneee.. .hadam som to vysvetlila najlepšie ako sa dalo .. a pochopite to 🙂 ..
@mima4
@cecil36
milé mamičky, neprišla som sa s vami hádať..ja tiež nesedím na riti..ale všetci sa nemôžu presťahovať na západ..ja som bola aj v zahraničí, aj v Bratislave..musím žiť tu..Vždy som mala prácu a aj môj manžel..ale nehovoríme tu o mne..ale aj tu u nás žijú ľudia, ktorí si zaslúžia prácu..
Tu ľudia robia vkuse, aj keď nie sú zamestnaní..U nás v meste je aj Tesco, Billa, Lidl, Kaufland, Hypernova skrachovala.., obchodné centrum, kde sa stále menia obchody, lebo tam nikto nenakupuje..V obchodoch sú zväčša len študenti..za pokladňami len študenti.., tovar vykladajú znova len študenti..každý obchod má možno 20 stálych zamestnancov a zvyšok sú len na brigádu..Firmy? tie majú tiež len zopár stálych a čo sa týka robotníkov..viete ako to tu funguje? ľudia pracujú dva, tri mesiace, kým je zákazka, potom sú prepustení..idú do ďalšej firmy..tam je to detto...
Prečo si vlastne myslíte, že tu sedíme na zadkoch a čakáme kým nám spadne robota na hlavu...vkuse niečo robíme, vymýšľame, cestujeme..tu je málokto doma..všetci cestujú za robotou..prečo by nemohli chcieť mať dobré podmienky na robotu aj tu? Jednoducho si tiež chceme odrobiť napríklad aj desať hodín a prísť domov..v ten deň..nie o týždeň, o dva..tráviť večer s rodinou..
Prečo sa nesťahujeme? Mnoho ľudí tu má záväzky voči rodičom..Treba sa o nich postarať, nemajú totiž dostatočné dôchodky na to, aby sme ich mohli dať do domova dôchodcov, alebo do hospitzu..
Alebo niekto si nájde super prácu, vezme si hypotéku na bývanie a potom o robotu príde..Predať to nemôže, nové peniaze nedostane..Takže tiež len musí dochádzať..
Pre takéto a mnohé iné dôvody chceme mať prácu tu..s dobrými podmienkami a hlavne tu...
U nás fakt nie sú voľné pracovné miesta..či veríte, alebo nie..A vôbec..všetci nadávate na východ, že cestujú k vám..tak prečo potom reči typu..práca za tebou nepríde..
Stačí spraviť jednu blbú dialnicu..
@cta @eli133 im sa to lahko hovori lebo majú mnohé prácu alebo ich živí manžel a sú radi! Je mi zle s takých pokriteckých hlupaní!
Dnes o 19:45 • Odpovedz • Páči sa mi to • 3 • Pošli IP •
fúúúúha, no mala som najprv riadne dočítať 😖
táto veta svedčí o tvojom "súcite" so zakladateľkou 😒
fakt, škoda reči k takýmto ľuďom, čo tu prídu dourážať ostatných....a nazvať ich hlupaňami
o nikom nič nevieš, ale hneď každá neprikyvujúca je hlupaňa 😝
a odporuč sestre tie Rakoľuby, berú aj teraz, bez známostí
nech skončí tú trojročnú tortúru po úradoch
či aj ju zatiaľ živí niekto iný? keď tak ľahko súdiš druhých 😖
@tinki
chapem, ze chcete mat pracu tam, je to prirodzene a berem to. Ale ked tam ta praca nie je, tak dokedy chcete takto cakat??!! Chapes? Je jedno co chceme a ine co je mozne zrealizovat...
Skus sa na to pozerat prakticky a realne, ake vidis riesenia? ale nehovor o zazrakoch vlady a podobne...
@tinki staci si pozriet profesiu, na tri strany pracovnych ponuk len pre humenne 😉 A ja ta do BA nevolam, nas tu je uz dost 😀 Len tak medzi nami moj otec v BA zarabal 295 Eur, robil na tri śmeny a v hale kde pracoval bolo 60°C. Podotykam otec je polovicny invalid a kriva. Ale pracoval, lebo inu pracu tu nezohnal.
@mima4 písala som, že my sa s manželom vieme zabezpečiť..ale nie všetci môžu odísť..to je tiež nereálne..A je tu tak super.., že okrem toho, že nemáme prachy, nemáme iné problémy...tak prečo sa sťahovať..A žiadať lepšie podmienky predsa môžme..Ale to je téma o inom..ozvala som sa len kvôli tomu, aby ste neurážali ľudí, ktorí si to nezaslúžia..
napíšem jednu vetu..ktorá je troška vulgárna, ale hrozne vystihuje situáciu..
raz v jednej obchodnej diskusii hovorí jeden pán zo západu: "z hovna bič neupletiete" a na to mu druhý z východu hovorí: " na východe len z hovna a kvalitnejší"..
Tu sa úplne inak žije..kto tu nebol, nepochopí..
Tu sú ľudia veľmi ale veľmi usilovní...ale veľmi nesmelí..Ale ako hovorím, to je téma o inom...
@cecil36 hej..? až tri strany pre humenné? ty kokos..? odpadnem?...vieš aké sú to práce..? tu je jedna skúsenosť..čo sa týka profesie...
Ja nie som socka, ktorá si nevie prácu nájsť..tak si odpusť útoky na mňa..píšem vo všeobecnosti,..Apropo..poslala som 34 životopisov, odpísali mi na tri, že nespĺňam ich požiadavky..Pritom som spĺňala všetky..
Bola som aj na kurze, kde nás učili ako napísať motivačný list, životopis, aby som zaujala..Som nadupaná vedomosťami..
Prečo sa mi neozvú...?
Aj na to máš odpoveď..?
Tu na jedno pracovné miesto príde cez 50 ľudí na pohovor..Aké miesta tu ponúkajú..? finančný poradca.., poistný poradca..vieš koľko ľudí tu toto robí? Viac ako polovica v produktívnom veku...Veď tu už nie je koho poistiť..rozmýšľaj trocha..Alebo realitný maklér..čo tu na východe bude predávať..každý si stavia svoj dom..kto predáva, nebude dávať ešte aj realitke peniaze..každý si pomáha ako vie..
Baby, nehnevajte sa, už som tu pár rokov, ale pri čítaní nových a nových tém sa až hanbím za vaše reakcie, až mi to príde ľúto, ako sa to tu zmenilo z toho ako niekomu pomôcť na to, ako niekoho dodrbať. Neskutočné, aké ste všetky múdre, skúsené, vždy si viete rady, až neviem načo sem všetky chodíte - také múdre, čistá dokonalosť! Joj, veď to by vás bolo treba niekde inde využiť, keď ste také super schopné!
Ja keď som si hladala prvé zamestnanie, napísala som cez 100 žiadostí...To si pamätám ako dnes. Reagovala som na všetko, čo sa dalo, aj na predavačku v čínskom obchode a to mám VŠ - a čuduj sa svete, ani tam ma nezobrali. Lebo na čo by som im tam bola s VŠ - niekde si príliš dobrá, niekde práveže nie si, nie je všade Bratislava, že? 😠
@eli133 napadá mi napr príspevok na bývanie, skús pozrieť http://www.employment.gov.sk/prispevok-na-byvan... najlepšie asi zájsť na UPSVaR odbor soc.vecí a popýtať sa na ďalšie možnosti. Držím palce, nech sa vám situácia čím skôr zlepší 😉
Tu nejde o to co si myslim ja ale vy to beriete akoby vsetci mlady nechceli pracovat! Moja sestra chce robit a rada by robila ale kazdy sa s nou bavi ako s odpadom len preto ze nema prax. Ja nejdem urazat ani posudzovat ale vy si to lahko predstavujete ako erika sa ma za ake peniaze zobraz a ist? Ved musi aj z niecoho zit nie? Da jej zamestnavatel peniaze aby si mohla zaplatit ubytovnu aj stravu a na ostatne veci? By som chcela vidiet. Moja sestra teraz skoncila vysoku a praca pre nu nie je pretoze robotu ktoru chce ona robit sa neda pretoze nema prax a pani na urade nechcu pustit miesto a ked aj clovek ide na pohovor netaja sa tym ze je to po znamostiach. A druha vec moja sestra je ZTP a nesedi doma hlada si pracu ale uprimne si povedzme kto zamestna cloveka ktory ma ochorenie pri ktorom musi mat zabezpecene lieky ktore musi brat v stanovenu hodinu musi jest vtedy ked musi jest a to ma robit niekde kde si clovek nemoze odbehnut ani na wc? Sestra je z toho psychicky uz na nervy. A na zahranicie moze zabudnut pretoze pochybujem ze zamestnavatel jej da hned na ruku 20 tisic aby mohla co jest. A to hovorim len o jedle takze nie kazdy to ma take jednoduche, Erika ma viac moznosti ako moja sestra. A druha vec nie som v PN ale v zahranici
@tinki ja na teba neutocim, mna len zaraze, preco si myslis, ze v Bratislave je to take super. Bola si tu? Hladala si si pracu? Vobec to nie je jednoduche. Netvrdim, ze na vychode sa to prehyba ponukami, najmä presovsky kraj, kedze patri medzi najväcsie kraje je horsi. Ale aj v BA je to o znamostiacch, o sympatiach, o tom, ze tu xy ludi caka na jedno pracovne miesto, tiez je tu vela nezmamestnanych. A presne preto, ze nechcem po RD skoncit bez prace, pracujem aj pocas nej. Vobec to nie je lahke, mohla by som si ked moj syn zaspi vylozit nohy a oddychovat. Ja namiesto toho pracujem. Nemozem si dovolit ostat bez prace, lebo by som dalsiu mozno nezohnala. Rozumieme si? A k tym pracovnym poziciam. Nehladaju len realitnych maklerov a poistovakov. Pozri tu: http://www.profesia.sk/praca/personalna-agentur... alebo toto: http://www.profesia.sk/praca/komunalna-poistovn... a este toto http://www.profesia.sk/praca/staff-agency/O1521134 atd.
@cecil36
mas cistu pravdu. som rada, ze nebyvam v ba. niekolko rokov pocas studii som tam stravila, ale nikdy viac by som nesla. ked si clovek predstavi, kolko tam vsetko stoji, byvanie, jedlo, atd. a vacsina ludi, ktori tam ziju maju od 400-500. najlepsie, ze za garzonku sa plati niekedy aj viac ako 400 😀
@tinki mna zaráža,že ešte stále sa píše o tom,že na vychode neni robota,ja som na západe a tu tiež neni robota,sme 60km od BA ,ak nemáš známosti a veľký kus šťastia ,nezamestnáš sa len tak..ženy s vš bežne za pásom nájdeš,muži s vš ,bez práce,či dochádzaju do Trnavy do fabriky..možeš mať prax,školu,vek a byť bez práce aj na západe
tiež tu zrušili firmy ,len tak..známa si od januára ,kedy aj im zrušili prac,miesta hľadala prácu,aktívne,nechcela byť na urade práce ,ale čo mala robiť?jej muž ostal taktiež bez penazí,pretože ho nevyplatili,hoci svoju robotu spravil,to je bežná realita po celom Slovensku,nielen východ,sa zobudte kočeny .tá známa až teraz našla prácu,"telefonistky",bola sa zaškoliť v Bratislave a po dvoch mesiacoch práce bola stále bez výplaty..asi tak sa žije na Slovensku,klapky dole z očí..to,že sa niekomu podarí si nájsť prácu ,je už zázrakom a reči kto hľadá,ten nájde..áno ked budem Ficovou dcérou tiež si nájdem prácu aku chcem..ale ked som jeden zo životopisov ,je to o kuse šťastia
budte radi,že sa vám baby darí,že ste ľahko preplávali ,no neodcudzujte!chod do zahraničia a zadarmo tam pojde?každý má taku možnosť?či jej požičiate?na cestu,na stravu,na začiatok,keby bolo zle na cestu domov?halooo,klop,klop ,vžite sa do tých ľudí,do ich kože,neporovnávajte svoje možnosti s ich nemožnosťami ,
mladý,starší,s praxou,či bez praxe,ak je ešte s nejakým postihnutím,tak maju čo robiť v tejto spoločnosti s depkami aj bez týchto kecov
moja profesorka,pracuje za pásom,ako mnohé iné ženy tu na západe ,nočné,12nástky ,má 350 eur na výplatnej páske ,to neni zlý sen,to je skutočnosť ,učty treba platiť a ľudom na Slovensku na to nestačí ani to,že pracuju celý mesiac a ťažko! ja len k tomu,že tu odznieva na východe neni robota..ona neni ani na západe,Europa má problém s nezamestnanosťou ,netreba okamžite utočiť ,že kto chce nájde...známy 2vš ,bohatá prax a nechcu ho,pre vek,to je tiež kapitola sama o sebe ,je mi hrozne ľuto že 50tníci-60tníčky ak prídu o prácu,veľmi,veľmi ťažko si nájdu novu prácu,firmy krachuju,pracovné miesta do 40rokov ,či stavebníkov v zahraničí robiť,kde tiež nemáte istotu skutočného zárobku,čoraz častejšie počuť,dostal som zálohu..nevyplatili nás..atd..no kto vám podrží učty a povie ,neva prišli ste o prácu,zaplatíte o mesiac,dva,tri elektrinu,plyn,vodu..podte sa najesť..nikto..tak tu takých ľudí nezhadzujte,nikdy neviete,kedy budete na ich mieste aj vy,či niekto z vašich blízkych 😖
@pasteleria no, ja som bola asi pred mesiacom v Prievidzi, a ceny v Jednote tam boli vyssie ako v BA, detto restauracie uplne tie iste ceny ako v BA, tak neviem
@barcelona94901
no hanba, tie telefonistky....taku podvodnicku pracu by mali ihned zakazat! ja tiez poznam dve baby, co to robili a samozrejme, ze robili zadarmo 😒
preco mame chodit do zahranicia? lebo nejaki somari to tu cele rozkradli. ludia, uvedomte si, ze cely tento stat zije len z penazi, co ludia zarobia vonku. tento stat nic nevyraba, preto su tie roboty take, ake su. ked ide niekto vonku, pride naspat, kupi starsi domcek a ten da opravit miestnym ludom-z neho oni ziju. cely stat je tak postaveny. kebyze nechodime vonku, tak sme zbankrotovali.
no ale ja uz vonku nejdem, bola som sest rokov,dakujem pekne. chcem zit doma, nech sa odstahuju politici, uradnici a policajti, ktorych je tu po milu jarmilu. a si uvedomujete, ake predcasne penzie tymto ludom vyplacame? co oni vyrobili? a ked chcete ich flek, tak to sa bohuzial neda, vsade musite mat znamosti 😠
podla mna, ani jedna strana SR nevyhrala, vsade je na h..., ale tuna sa stazujeme zbytocne, my za to nikto nemozeme, my predsa pracovat chceme. ☹
@liz_lemon
no tak ja ked to porovnam s mojim bydliskom, tak ba je ovela drahsia. v prievidzi som nikdy nebola
@liz_lemon pozri sí nájomné ,alebo predaj bytu,domu,pozemku Bratislava,Nitra,Pezinok a Lučenec či Prievidzu ,to su veľké rozdiely v cenách..skus v Bratislave jazdiť autom denne do práce a niekde v Bojniciach
vždy boli náklady na život vačšie vo veľkomestách ,to nezmení nikto
pozri si len taku tesco donášku niekde vo Vrabloch ,Nitre 1,99,- a pozri si Bratislavu kde je už dvojnásobná cena
v Nitre si kupim zmrzku za 0,50-0,60 centov kopček alebo točenu za euro..v inom mestečku už za 0,40 centov,tie ceny su skutočne rozdielne
zaparkuj auto v centre Bratislavy,čo je nemožné,alebo pekne za to zaplatíš ,my sme platili 8 eur
zaparkuj v Ružomberku ,1euro...atd,atd
reštaurácie maju veľmi rozdielné ceny v každom meste ,záleží od lokality,kategorie ...
@pasteleria presne tak
aj vonku to ale nie je med lízať,my máme skoro všetkych kade,tade po svete ,známych,rodinu,spolužiakov..ale taktiež dosť známych čo sa aj z vonku vrátili naspať,lebo nebola robota,nemali na život tam
@cecil36 áno bola som tam..žila som nejaký čas v Bratislave..ja som vôbec nepísala, že je v Bratislave ľahšie..písala som, že tu je život úplne iný...a ty si žila niekedy tu? že vieš porovnať?
Presne o to ide, neprečítala si si úplne všetko čo som písala a absolútne netušíš, ako sa tu žije..Takže k nejakej zhode medzi nami dvoma asi nedôjde..Nie všetko, som smerovala tebe..Reagovala som aj na iné mamičky, ktoré mi písali..Treba si vybrať to, čo smeruje k tebe..Strašne ťažko sa komunikuje písaním..
nepíšem to v zlom..
Prečo si myslíš, že nepoznám všetky stránky ponúkajúce prácu? Prečo si myslíš, že keď moje deti spia, tak ja mám vyložené nohy? Nežiješ môj život, nežiješ život ľudí tu..Bola by si prekvapená..nie je to tak ako sa ukazuje v telke..
My keď sme si s manželom našli prácu, tak to bola vždy mimo portálov z ponukami...,napriek tomu, že sa tu inzeráty objavujú, tak na dané miesta sú už dávno vybraný ľudia..takže aj keď sa spraví nejaký pohovor, vždy sa tam zamestná tiež len niekto po známosti..toľko k tým tvojim ponukám..
A myslím, že keď si na materskej, tak robíš buď na živnosť, alebo máš skrátený úväzok..Na živnosť by sa tu neoplatilo, pretože ak by chcel tu niekto na seba zarobiť, tak musí byť celý deň mimo, čo si na materskej nemôže nikto dovoliť, kto by strážil dieťa..a na skrátený úväzok tu nikoho nedržia..ak robíš účovníčku, tak to sa dá...ale nie každý je účtovník a je ich tu toľkoooo..ako poišťovákov a finančných poradcov..
To len troška na objasnenie..aj keď mi je jasné,že sa znova chytíš niečoho, čím som sa vôbec nechcela zaoberať..
My dve situáciu na SK nezmeníme..
A znova ti opakujem, ja píšem za ostatných ľudí, nie za seba..Ja som síce na materskej..malú dávam od septembra do škôlky..ale už mám v obraze dve ponuky....Môj osobný názor je, že je to tiež len o šikovnosti a usilovnosti..aby si niekto prácu udržal..Ale v globále, pred takými piatimi rokmi, aj keď to bolo vždy ťažšie ako na západe, tak robotu tu nemal len niekto kto fakt vymýšľal..Ale teraz je fakt bieda..Blbé je fakt to, že si nemôžeš vybrať..
Milujem otázky na pohovore: Prečo ste sa rozhodli pre našu firmu a pre túto pozíciu?
Aj tí personalisti by sa mali troška zobudiť..Lebo ak by mal človek po pravde hovoriť..tak im povie, lebo ste jediná firma, ktorá ponúka nejaké pracovné miesto..Ale môžeš toto povedať?
Dobre, začína nový deň..tak to nechajme tak..pekný deń..
...myslim,ze je jedno vychod ci zapad...niekedy sa jednoducho naozaj neda odist od rodiny,deti,rodicov a to sa tako na fore vysvetluje-bolo by toho treba viac priestoru 😒
nemyslim,ze autorka temy je flakacka...takze by som ju neodsudzovala,pytala sa na nejaku radu...ak neviete odpoved,nenavazajte sa do nej 😒
nie vzdy sa da nasetrit na cestu do zahranicia a nie vzdy tam maju ludia aj "stastie"...sesterka sa tam tulala po roznych rodinach,kde bola za sluzku,nie aupairku...a to sla cez znamu agenturu....nakoniec sa rozhodla pre inu brigadu,kt.si tam sama nasla,ale tiez vravela,ze hocikedy tam preplakala cle noci a aj hladovala...ale domov prist nechcela,ved nic by nedoniesla 😒
uplatnila sa,ale asi po troch rokoch...
takze ani tam to nie je idealne...
co sa prace na Sk tyka...ludia uz beru cokolvek...ano,da sa najst praca aj za den,ale aka?a teraz nejde o peniaze....zamestanavatelia ludi dost vyuzivaju a pod hrozbou vypovede donutia do cohokolvek 😒
ich nezaujima vobec nic.
ja tvrdim,ze na dobre miesto treba minimalne stastie,ked uz nie protekciu...a povedzme si uprimne,neprehovarali by sme same svajho sefa,keby nasa sestra,brat,manzel nemal pracu,aby zobral prave jeho-hoci aj bez kvalifikacie?
takze aj znamosti zohravaju svoju ulohu
a neda my okrem inych problemov,kt.mozu rodinu trapit nespomenut este jednu vec-doprava...ak autorka byva na mieste,kde autobusy viac nechodia ako chodia a nema moznost spojit sa s niekym autom+blba pracovna doba,tiez je to na figu.
ano,najlepsie je odist za pracou,teraz kym je mlada a bez zavazkou-ale mozno len my vidime,ze je to pre nu bezproblemove...
a prosim vas-nespominajte tu dedinsku zadubenost 😠 .....ako bydlisko suvisi s myslenim ludi?
mozno pred sto rokmi...ale urcite nie teraz v 21.storoci........klasika-vychod a dedina=skoda reci
je smutne,ze tu na MK,kde ludia prosia o pomoc a najma radu uz clovek cita len vysmech,posmesky,vyvysovanie niektorych a ponizovanie 😒 ....baby,ved sme zeny,mali by sme mat sucit..ked uz my nie,tak kto potom....ved na nas je vychova deti...dalsich generacii....co ich chceme naucit?k comu viest?....naucme ich empatii,lutosti,obety pre druhych...a nie posudzovaniu,odsudzovaniu...alebo naucme ich to,ale potom nepisme aka je dnesna mladez,atd....lebo je taka,aku sme ju vychovali....vychova k samostanosti a sebestacnosti je sice super,ale moze sa otocit proti nam 😉
@barcelona94901 to prečo si adresovala mne..veď ja som nič také nepísala..Presne toto som písala ja ...len som tam dodala, ako sa žije tu na východe... a reagovala som na niektoré, ktoré dievčaťu dávajú hrozné rady, chcela som sa mladej zastať, lebo viem, ako ťažko sa žije ..bože baby, treba čítať poriadne, čo a komu je adresované, ak chcete na niekoho útočiť..
teraz ste si vybrali mňa, tak prosím..len si kopnite...
@terezka1947 jeziiis...*mi....a ospravedlnujem sa za preklepy 😀
@tinki jprepáč,to ja som zle klikla ,nebol to žiadný utok ,
@eli133 venuj sa tomu,co ti ide...ak si dobra v peceni...skusaj toto....ale po case to budes musiet nejako "zoficialnit" 😉
a popri tejto praci,kedy tiez postretavas ludi(kt.tu tortu,kolace chcu) sa informuj,pytaj,zistuj....a urcite nejaka praca pride...a co sa roznych prispevkov tyka-v tom sa nevyznam,ale skus sa este opytat a poradit sa s viacerymi zamestnankynami 😉
@eli133 mas pravdu vyrastala som sice s otcom ale alkoholikom a penieze sli na alkohol uz pocas skoly som cele leto brigadovala a aj hned po skole hoci som nemala pracu na zmluvu som chodila na brigady a sla som do ciech aby som si nieco zarobila.
...pecies torty a urcite nie zadarmo tak to asi tak hrozne nebude...pokial chces nejaku pomoc chod aj za brigadami, aj praca na dohodu, do ciech atd. mlady clovek ma omnoho viac moznosti ako matka s troma detmi....a zemiaky vykope aj mamka alebo ich dalsi rok nesadte tolko....
nielen k tejto teme ale aj k inym dalsim tohto typu:
Mam pocit ze dnes je na Slovensku v mode: Na aky prispevok ma od statu narok? Nikde som nepracoval/a naco mam narok?
@liz_lemon my chodime casto do MT a ceny su neporovnatelne mensie ako v BA. Robili sme tam aj krstiny maleho lebo jeden z dovodov (teda okrem toho, ze celu rodinu mame v MT) bol aj ten, ze strava pre 20 ludi nas tam vysla 1/3 z toho co by sme zacvakali v Bratislave. Ceny bytov su tam ovela lacnejsie, ceny podnajmov.... dokonca si tam chodim kupovat rovnaku znacku spodnej blielizne, za ktoru by som v BA dala o polovicu viac. Samozrejme neporovnavam Tesco, to su ceny rovnake. A to nevravim, ze ked sme tam mali svadbu strava, restika, saty, kvety, vizazistka bolo ovela lacnejsie oproti BA.
@terezka1947
pises co sa neda - ale toto je uvazovanie slovakov.
Treba sa zamerat, co sa da? akym sposobom? ake cesty k tomu vedu? co mozeme vsetko spravit pre to?
Treba radikalne zmenit myslenie slovakov... lebo "neda sa" nic neriesi, nema za sebou ziadne vysledky.

@eli133 tiez by som skusila zahranicie, skus pogooglit, ci niekde v hoteloch nehladaju cukrarov, aspon sezonne, uz ked tam budes pocas sezony stale mozes hladat cosi ine, hlavne je najst si pracu taku,aby ti zabezpecili ubytko a stravu..mas super profesiu,ked si sikovna a ide ti to, neverim ze si ta raz niekto nevsimne🙂 miliony asi zarabat v tom obore nebudes ale mozes slusne zit a robit co ta bavi🙂