icon

Získanie opatrovateľského príspevku

8. jún 2025

Ahojte, dobrý deň prajem. Momentálne sme ešte na rodičovskom predĺženom, ale v auguste si už máme podávať žiadosť o OP, avšak psychiatrička má obavy, že nám nebude schválený z dg, ktoré dieťa má. Máme aj ZTP-s, Parkovací preukaz a tieto priložené dg. + odporúčanie psychiatričky o pridelenie OP, keďže ja musím byť vždy dieťaťu po ruke a pomáhať jej v rôznych smeroch. Chcem ešte doplniť, že psychológ aj psychiater povedali, nezávisle od seba, že ona ma z viac diagnoz psychických niečo, ale nie v takej miere aby konkrétna diagnoza bola schválená. Napr. Nchs ci ako sa to vola, má priznaky, a posudkova lekarka naposledy na UP písala, že stredný stupeň poruchy psychického vývoja. Sme mladá rodina a bojím sa, že ostaneme len na manzelovom prijme. Ďakujem za vaše skúsenosti. Pekný večer

Získanie opatrovateľského príspevkuZískanie opatrovateľského príspevku
rachel36a
8. jún 2025

Požiadaj a uvidíš. Ale pochybujem. Ja mam dieta s PAS , som na OP. Ale poznám kopu rodín kde ani pri takej dg neschvalili.

andrejka1974
8. jún 2025

Podať si určite podaj a uvidíš

jasminka548
8. jún 2025

Poziadat mozes,ale velmi malá pravděpodobnost.

mamina7070
8. jún 2025

skus poziadat ale sanca je miziva

janickacrazy
8. jún 2025

Radšej pracuj na tom, aby dieťa išlo do škôlky/školy a ty do práce. Lebo s týmto ti OP veľmi pravdepodobné neschvália. Môj syn mal tiež NKS a dokonca aj niektoré znaky PAS a vôbec ma nenapadlo ani žiadať o OP. Bola som rada, že nám predĺžili rodicak na jeden rok. Teraz syn chodí normálne do školy, ja do práce.

mysikk
8. jún 2025

Makaj s dietatom na tom, aby sa zlepsovali vsetky nedostatky. Vtedy bude moct normalne fungovat a ty takisto.

autor
9. jún 2025
@janickacrazy

Radšej pracuj na tom, aby dieťa išlo do škôlky/školy a ty do práce. Lebo s týmto ti OP veľmi pravdepodobné neschvália. Môj syn mal tiež NKS a dokonca aj niektoré znaky PAS a vôbec ma nenapadlo ani žiadať o OP. Bola som rada, že nám predĺžili rodicak na jeden rok. Teraz syn chodí normálne do školy, ja do práce.

@janickacrazy ja chodím na pár h mesačne, ale aj z toho koľko krát musím volať, že neprídem, lebo dcéru neviem dostať do škôlky a to máme super spoluprácu s ucitelkami. Od septembra nastupuje do prípravného ročníka v inom meste, lebo do klasickej školy ju odmietli zobrať, keďže mala problém spolupracovať

janickacrazy
9. jún 2025

No veď super, pôjde do prípravného ročníka a ty môžeš chodiť do práce a žiadne také, že neviem dcéru dostať do škôlky. Veď chodia aj ťažko postihnuté deti do špeciálnej škôlky/školy a aj keď možno občas plačú, tak ich tam rodičia nechajú. Veď aj zdravé deti niektoré plačú a vymýšľajú. Držím vám palce.

autor
9. jún 2025
@janickacrazy

No veď super, pôjde do prípravného ročníka a ty môžeš chodiť do práce a žiadne také, že neviem dcéru dostať do škôlky. Veď chodia aj ťažko postihnuté deti do špeciálnej škôlky/školy a aj keď možno občas plačú, tak ich tam rodičia nechajú. Veď aj zdravé deti niektoré plačú a vymýšľajú. Držím vám palce.

@janickacrazy tak naša chodí do klasickej. A keď to učiteľka tiež už vzdáva po hodine plaču, kriku, agresie, tak čo mám robiť? Za roky mi nikto neukázal smer co sa lekárov týka. A inde som nemala šancu nabrať skúsenosť.

janickacrazy
9. jún 2025

No tak asi potrebuje iný prístup a možno inú školu. Neviem, nepoznám tvoje dieťa. Môj syn chodil do obyčajnej škôlky, ale mali sme šťastie na veľmi dobrú učiteľku, vedela to s ním. Alebo druhá možnosť je, že vám neurčili správne diagnózu. Lebo väčšina detí s NKS nemá taký problém ostať v škole/škôlke. Neviem, kde ste boli na diagnostiku, ale možno má tvoja dcéra PAS alebo niečo iné, keď sú také problémy. Možno skús aj iných odborníkov, aj tu na MK vedia dievčatá poradiť.

mysikk
9. jún 2025

Treba hľadať a ako som uz pisala pracovat s dietatom. Zmenit pristup, ale to musis zacat od seba. Prepac ale ja mam pocit, ze hladas dovody ako byt doma. Nevidim snahu z tvojej strany

autor
9. jún 2025
@janickacrazy

No tak asi potrebuje iný prístup a možno inú školu. Neviem, nepoznám tvoje dieťa. Môj syn chodil do obyčajnej škôlky, ale mali sme šťastie na veľmi dobrú učiteľku, vedela to s ním. Alebo druhá možnosť je, že vám neurčili správne diagnózu. Lebo väčšina detí s NKS nemá taký problém ostať v škole/škôlke. Neviem, kde ste boli na diagnostiku, ale možno má tvoja dcéra PAS alebo niečo iné, keď sú také problémy. Možno skús aj iných odborníkov, aj tu na MK vedia dievčatá poradiť.

@janickacrazy boli sme na Ados2 v Poltári

autor
9. jún 2025
@janickacrazy

@janickacrazy tam podľa testov spĺňa polovičku na diagnózu PAS

autor
9. jún 2025
@mysikk

Treba hľadať a ako som uz pisala pracovat s dietatom. Zmenit pristup, ale to musis zacat od seba. Prepac ale ja mam pocit, ze hladas dovody ako byt doma. Nevidim snahu z tvojej strany

@mysikk môžeš mať ten pocit, nepoznáš ma, nemáš ako vedieť ako to je. V skratke iba, vyše roka som popierala a hľadala argumenty, že mám zdravé dieťa, len každé dieťa sa inak vyvíja. Potom som to vzdala. Ja mam skôr pocit, akoby aj manžel povedal ,,zmier sa z tym", proste pocit, že to nieje pravda. Som naplno oddaná svojim deťom, a dávam im všetko čo viem, za posledný rok som zapracovala na tom, nech som pre ňu lepšia matka. Ja si priznám, že neviem a mam sa co učiť, aby sa mala najlepšie ako vie, pri jej trápeniach. Snažím sa zabezpečiť prijem navyše, ale mame to tak s manželom, že v prvom rade som tu pre deti. A tým, že dcéra na mne lipne a 90% starostlivosti je na mne neviem robiť zázraky. Možno by som vedela spraviť viac, ale učím sa sama, ako byť mamou pre špeciálne dieťa