icon

Zmena krstného mena dieťaťa

julka21
24. jan 2013

Ahojte, mám polročné dieťa a chcela by som mu zmeniť krstné meno. Počas tehotenstva som sa mu prihovárala menom, ktoré som vybrala ja, lebo sme sa s manželom nedokázali dohodnúť. Po pôrode som mu dala meno, ktoré vybrala manžel. Myslela som si, že sa s tým zmierim, no však sa mi to nedarí a každým dňom je to horšie, to meno mi strašne vadí a hovorím mu aj tým mojim menom. Úradne to nie je problém zistiť, len by som chcela vedieť názor niekoho, kto má podobný problém za sebou. Veľmi pekne ďakujem.

anjelicek26
25. jan 2013

Nic v zlom, ale Max je krasne meno 😀 😀 😀 Ale k teme - meno dietatu by som nemenila. Prijde mi to ako taky vrtoch, raz tak, raz tak, to, kto dieta je a ake je to nezmeni. Dost by ma zaujimalo, co na to manzel a rodina 😝

baklik
25. jan 2013

@julka21 ahoj, no my mame Maxa. ked sme sa na tom mene s muzom v poslednom trimestri uzhodli, cely cas sa mi ho snazila pospatit muzova rodina, najma jeho sestra. a este aj chvilu po narodeni. uz len z toho principu, ze mi nema do toho kto co hovorit okrem muza, som ho dala (samozrejme, ze nie ako hl. dovod 😉). tak ti poviem, mne sa to meno paci. je to nas Maxik. a ked si niekto mysli, ze ma meno ako pes, tak prosim. v dnesnej dobe mam okolo seba psov s menami Nelly (velmi caste dnes), Lilly, Lena a dokonca Mato! meno Max som ako psie nikdy nevnimala, ani ako obchodne centrum Max ci cinemax, ci co este tu padlo! az po porode som si vsimla, ze ano, aj niekto da take meno aj psovi, ale ako pisem, aj ine ludske mena sa davaju zvieratam. ak mi to meno nieco evokovalo, tak len ten mladeznicky serial Pehavy Max a strasidla 😉 a to bolo nahodou mile vysielanie.
a mimochodom, nedavno do Panelaku pribudol Max a taktiez v seriali Pod povrchom sa objavuje meno Max Weber, a pravidelne v zahr. filmoch pocut meno Max! to len tak na okraj pre tych, ktori tvrdia, ze take meno v zivote nepoculi a evokuje im to maxipsa fika a podobne blbosti! apropo, aj modelka Simona Krainova ma syna Maxa a ako druheho porodila Bruna (tot dalsie meno, ktore som mala na zozname, ale to uz by asi v SK koncinach, najma malomestach a dedinach pozerali vemi divne). tym chcem len povedat, ze kym matka dietatu neda nejake hanlive meno, tak je kazdeho akurat tak prd do toho, ake meno dala, ake sa jej paci. ale v prvom rade by malo ist o dohodu rodicov, nie sirokeho pribuzenstva a znamych.
takze meno by som uz nemenila, ale ak s tym tvoj muz suhlasi, dopln dalsie, ktore sa paci tebe, ked uz si dala malemu meno, s ktorym nie si vnutorne vysporiadana.

hradnapani
25. jan 2013

@julka21 ja stale hovorim, ze meno ma vyberat matka 🙂 proste ona citi to najspravnejsie oslovenie pre svoje dieta. Ja by som to meno zmenila, nie je to ziadny vrtoch, dieta je este male, ja v tom nevidim ziadny problem. Ak sa s tym vie stotoznit aj manzel, tak nie je o com. Ostatnu rodinu do toho absolutne nic.

julka21
autor
Autor odpoveď zmazal
strawberry17
25. jan 2013

@julka21 skoda, ze si nedala 2 mena, ja som s atiez nevedela rozhodnut a dala som obidve a ani sa za to nic neplatilo...ale tiez som mala stavy, ze sa mi to jedno meno prestalo pacit, ale potom ma to zase preslo...a inak ja maleho volam vselijako nielen len menom, napr "babulko" to sa mu hrozne paci 😀

strawberry17
25. jan 2013

a inak tiez mam Maxa 😀

ssisska
25. jan 2013

@baklik
To uvidis ako sa budu Tvojmu dietatu vysmievat koli menu Max,a Simona Krainova ma v hlave vykradnute,to je otrasne ke meno ,ze Bruno no a ,ten Max je o cosi lepsie.

tatiana1985
25. jan 2013

@julka21 odkedy sme mali Karolinu aj papierovo, volala som ju uz len Karolina....kamoskam,tetam, bla bla som povedala ze v rodnom liste ma Nela Karolina, volame ju Karolinka....priprav sa na ustipacne, trapne poznamky, ze kolkokrat mu este zmenis meno pocas zivota 🙄 🙄 Ale odvtedy ju kazdy vola Karolina. Nela vobec nepouzivame...uz si na to meno ani nikto nespomenie 🙂 🙂 chvalabohu... nechapem ako som mohla dat na reci inych a dat meno kt. sa mne osobne nepacilo 😒 😒 🙂 🙂

evita_g
25. jan 2013

@ssisska Nechcela som sa zapajat do debaty, lebo kto da ake meno, to je cisto jeho osobna vec. No neda mi! To akoze kazdy, kto da meno Max, ma "vykradnute v hlave"? A mimochodom, nepoznam meno, ktore by sa nedalo zhovadit. Ked sa niekto chce vysmievat, dovod si najde a vobec to nemusi byt krstne meno!

lubiduch
25. jan 2013

@julka21 my sme sa cele tehotenstov prihovarali babatku ze Emil. Nakoniec sa vola Risko. Ale po case sme zistili ze by sa mu strasne hodilo meno Emil, je blondak a strasne nezbedny 😀
tak sme to vyriesili tak ze si spravime este jedneho chlapcaka a to bdue Emil. Risko ostane Riskom, uz sme si zvykli 🙂

iwanna
25. jan 2013

@julka21 ahoj. Davala som synovi tiez meno po manzelovi, on si to tak strasne zelal. Vola sa Janko... Ked mam pravdu povedat, tak Jano bolo pre mna vzdy - blbo to napisem, ale najskaredsie meno hned po Jozovi.....
Nevedela som sa s tym vnutorne zmierit dlho..... aj nieco vyse roka. Maleho som menom ani neoslovovala... Stale som mala plne vrece vselijakych inych zdrobneliniek.... Najlepsie na tom bolo, ze ani manzel ho nevolal menom, dokonca aj teraz ho viac vola Junior ako Janko. Ale u mna to preslo, s menom som vyrovnana, dokonca mam pocit, ze mu to meno krasne sedi a asi by som uz nemenila - je to proste moj Jajko Pajko Nakukajko 🙂

anjelicek26
25. jan 2013

@evita_g - v nemecku je to v top 10-ke chlapcenskych mien, tak asi take strasne to meno nebude 😝

mihouk
25. jan 2013

@baklik My mame Maxima a tiez velmi spokojny s vyberom 😀 Inak mimo temu, poznala som psa a volal sa Marcel, ked som to pocula 1x, tak som hladala nejakeho chalana a tuto pes predomnou 😀 😀 😀

iwanna
25. jan 2013

jo a este som chcela napisat, ze mam aj opacnu skusenost.... 😝 Moja dcera sa vola Valentina..... a po narodeni moj manzel dostal mail s gratulaciou od svojej tety, ktora mu okrem teda gratulacie napisala aj, ze sa pripaja k peticii za zmenu mena..... No chapete to? 😠 Drzost jak hovado

lilla244
25. jan 2013

@ssisska nehnevajte sa, ale tento váš komentár, to je vrchol nezdvorilosti a netaktnosti. Iste, každý máme svoj názor.. Výber mena je výsostne osobná záležitosť, a však aj názor sa dá napísať rozumne ..
A nie,deti sa mu smiať nebudú.. Toto je výsada skôr rodičov, však???
😒

ssisska
25. jan 2013

mas pravdu meno Jozo a Jano zneju strasne ako z neakej dediny,a Krainovej synovia Bruno a Max ako neakii tepli modni dizajneri.

julka21
autor
25. jan 2013

@strawberry17 - hovoríš , že máš Maxa a druhé meno má aké? dík

anjelicek26
25. jan 2013

@ssisska - a ty podla mena odsudis celeho cloveka, ach jaj 😖 Nech ziju Predsudky s velkym P. Tu je skoda debatovat 😖 Mas ty vobec deti? Ake maju mena?

billam
25. jan 2013

@ssisska no radsej nechcem vediet tvoje meno, lebo by som musela podla tvojich nazorov odsúdiť nejaku blizku osobu

strawberry17
25. jan 2013

aj v Rakusku je Max v top 10 menach a kedze som tam dlhsie zila, a bolo to tam pekne a oblubene meno tak vo mne evokuje LEN pozitivne pocity...a je mi fuk co si kto mysli, aj keby sa moj syn volal Sandokan 😀
Myslim, ze je ovela viac mien co sa daju viac zhovadit ako meno Max...moje meno tiez zhovadovali v skole a to mam uplne normalne rydzo slovenske meno 😉 tusim tie rydzoslovenske sa daju zhovadovat este viac nez tie zahranicne.

akurat je v 5 proti 5 o menach otazka a je tam aj Max 😀 😀 😀 😀

Ale to je jedno ci Max, kevin, Jozko, Ferko, naozaj by sa malo meno dietata pacit obom rodicom a nie ze jeden ma k tomu odpor, ja si toez neviem predstavit, ze by sa maly volal menom co sa mi nepaci
okolie si nevsimajte, je to vase dieta

inak volekdy sa mi pacilo meno Denis, ale teta mi povedala, ze to znie ako Penis 😅 tak som od toho upustila 😝

baklik
25. jan 2013

@ssisska ak sa mu bude niekto vysmievat, tak jedine taki ludia ako si ty a to ho poucim, ze su vrcholne prim.....ni s prepacenim, pretoze ako tu uz bolo spomenute - nevychovane deti si na posmievanie dovod najdu vzdy a hocijaky. ale nabuduce sa asi radsej vsetky opytame teba, ty si urcite svetaskusena. 😖
inac, reakcia v duchu mojej svagrinej - vrchol netaktnosti. toz ale kazdy sme nejaky......

ssisska
25. jan 2013

Moj syn sa vola Andreas.Moje meno je Sandra.

baklik
25. jan 2013

@iwanna kokso, ako vidim primitivi sa najdu vsade... 😖
v tejto suvislosti mi neda nespomenut reakciu mamy mojho draheho, ked videla maleho prvy krat - ty si taky krasny a mas take hrozne meno! no a potom majte v oblube taku rodinu, brrrr 😠

ingmiriama
25. jan 2013

@iwanna neviem ale mne nepríde najhoršie meno Jozef....ja mám syna Jozefa a voláme Dodko, Dodulík a každý ho tak volá ....

baklik
25. jan 2013

@ssisska tiez nestandardne mena na SK pomery, ale nedovolila by som si v zivote odsudit ich tak ako ty, pretoze je to kazdeho osobna vec, ake meno sa rozhodne dat svojmu dietatu a rodicia tiez meno vyberali isto s laskou

anjelicek26
25. jan 2013

@ingmiriama - ono neexistuje "najhorsie" meno, len to, co z neho dokaze par ludi s predsudkami a hlupymi poznamkami dokaze urobit 😖 Ono rodicia dietatu dali meno zo srdca, preto NEMOZE byt skarede.

barcelona94901
25. jan 2013

@ssisska si dala meno podľa telenovely ? 😀

baklik
25. jan 2013

nuz, tak mi to vychadza, ze ti nemci a rakusania musia byt strasne zaostaly narod s takym menom v TOP 10 😕

anjelicek26
25. jan 2013

@baklik - ako aj na Slovensku je ich vyse 1600 takze asi tak 😀 😀

strawberry17
25. jan 2013

inak Max Lukáš je podla mna super kombinacia 😉