Zmena krstného mena dieťaťa
Ahojte, mám polročné dieťa a chcela by som mu zmeniť krstné meno. Počas tehotenstva som sa mu prihovárala menom, ktoré som vybrala ja, lebo sme sa s manželom nedokázali dohodnúť. Po pôrode som mu dala meno, ktoré vybrala manžel. Myslela som si, že sa s tým zmierim, no však sa mi to nedarí a každým dňom je to horšie, to meno mi strašne vadí a hovorím mu aj tým mojim menom. Úradne to nie je problém zistiť, len by som chcela vedieť názor niekoho, kto má podobný problém za sebou. Veľmi pekne ďakujem.
Krstne meno musi v prvom rade pasovat k priezvisku, podla mna. A ak ma niekto typicky slovenske priezvisko, tak sa urcite viac hodi nejake tradicne slovenske meno ako ultra moderne. Takze krstne meno samo osebe tazko posudzovat. Ako tu uz viacere baby pisali, skarede mena nie su. Napr. taky andreas janosik je trosku usmevna kombinacia :P
moj sused sa vola Michal ale cely zivot ho kazdy vola Miloš 🙂 niektorí ani nevedia že sa oficoalne vola Michal
a tiez druhy zas je tiez Michal ale kazdy ho vola stevo .
inak Lukas je pekne meno a to ze ty by si ho volala MAx nic na tom nie je .
@evita_g tak v " našej porodnici" fičí skor Andreas Lakatoš,než Jánošik..
ale tak, tam je to bežné Armani Stojka 😕 Esmeralda ,Onur 😀
to koho preboha napadlo spajat meno MAX s maxipsom fikom???ja nemozem uverit...a takisto meno Denis spajat s Penis...To sa moze zrodit len v chorej hlave....
@neiuska mne tym tiez dotycne osoby vyrazili dych... nuz ludi napadne vselico 😖
inac, ja som Lucia a moja prababka povedala mojej mame, ze ake hnusne meno mi dala, ze to ako pre ciganku 😀 😀 doteraz sa nad tym pousmejeme, ked na to pride rec 😉 ako sa hovori, sto ludi - sto chuti a doba sa meni......
Ja mam super napad ,ked sa nam okotia male maciatka,dam im mena podla svetovych navrharoch: napr.Furla,Armani,Miu Miu,Prada,Vuiton,Dior,Channel,Ciccoline,Versace,vazne ma to napadlo a uvazujem ,ze im dam tieto krasne mena.
@ssisska no bacha, gucci je už obsadený 😀
Gucci ho som ani nespominala.
@baklik - len som cca. ratala 😀
našemu synovi vybíral jméno manžel.ale vzhledem k tomu,že se ´mi nelíbilo ale vyšla jsem mu vstříc, jsme mu dali jména dvě.to druhé dostal v 9 měsících života,taky jsem to nepřekousla.říkali jsme mu oběma jménama a je to v poho.ono si dítko věkem vybere samo jak chce aby jsi mu říkala.syn si okolo 5 roku vybral sám jak chce aby jsme mu říkaly.
@ssisska mna skoro kleplo ,sme išli k svokre a išiel taký malý ratlíček,obojok bol vačší než pes a že Gucci 😀
ja som toho nazoru ze dietatu by sa malo poriadne vybrat meno a nedat sa ovplyvnit. Ja mam tiez netradicne mena, ale pre mna su najkrajsie a ani by som nenapisala ze nejake meno je skarede.
my sme meno zmenili, aj ked za inych okolnosti, mame adoptovane dieta, jeho meno mi nepasovalo, tak sme mu meno zmenili, ale volali sme ho nasim od zaciatku a az po roku sme menili aj papierovo
Lukáš je pekné meno, ja by som to nezmenila..My máme doma Barnabáša 🙂
@julka21 my mame jedno meno v rodnom liste, a hovorime mu este jednym - mladsiemu. ale prisiel k tomu tak nahodne - proste v porodnici ako ho uvidela moja mama tak ho tak oslovila... filip... nikdy dovtedy sme sa o tomto mene nerozpravali, nikdy by som mu ho nebola dala - ale hovorim mu tak aj ja.
vysledok? maly ma takmer dva roky a reaguje na obe mena uplne v pohode.... aj som zvazovala dat mu druhe meno zapisat do rl - ide to v pohode, aj neviem ci to spravim.... aby zase starsiemu neoblo luto ze on ma alen jedno meno 😀 😀 😀
@julka21 adoptovali sme si ho 3 tyzdnoveho, takze to nebol problem, keby bol vacsi, uz by som nemenila meno, pre mna je hranica cca pol roka a neplatilo sa, neviem ci je to inak ked chces len tak zmenit meno
ahojky. No my teda nebydlime v Cr ani na Sk, tak je to trosku jine. Ale u prvniho jsme meli celou dobu jmeno Nicolas, ale jakmile jsme to nekde rekli, tak vsichni hned poznamky, že desne jmeno, jak na gaye a pod... jako des to poslouchat. No a pak asi 14 dni pred porodem jsme si nasli jine jmeno a moc se nam libilo (i když jsem vždycky chtela, aby bylo jednoduche a podobne do cestiny 😀 ). Nikomu jsme to nerekli a až po narozeni se to vsichni dovedeli. Bylo to prekvapeni, ale nikdo nezmohl nic. A na ceske strane si taky zvykli a kdo ne, tak jejich problem. Mamka mi taky už kolikrat rikala, že Jayden se na maleho hodi super a vubec by ho nemenila :o)
S holcickou jsme to meli jednoduche. Isabella je moje vysnene jmeno a i priteli se libilo, tak to tak bylo 🙂
Jo a každej ma teda dve jmena, ale to je tu normal. My detem rikame jen tim prvnim 😉
Jinak nejlepsi je nerikat nikomu, ani rodine, o jakem jmenu premyslite. By vždycky se najde nekdo, kdo s tim nebude souhlasit, nebude se mu libit, zna nejakeho debila s tim jmenem a pod.... Takže až se dite narodi, tak ma jmeno tak a tak a at si vsichni mysli, co chteji. Hlavne, když se rodicum libi 🙂
Ano mas pravdu Nicolas je strasne sladke meno,take cukrikove ,presladene,pupusske ,hodi sa to malym chlapcom ale nie dospelym muzom,ti musia prezivat s tym menom potom peklo.Nicolas v preklade do slovenciny znamena Mikulas.Nikto nevie povod ale hlavne ze sa paci,najprv si treba prestudovat co to meno znamena a potom dat svojmu dietatu!
@anjelicek26 presne, mi mame Jozka, a je to naj meno, co sme mu mohli dat, vobec by sa mu nehodilo cudzie meno. ale asi som staromodna a mam rada klasicke mena, ale asi niekomu to pride dedinske. co uz...
@ssisska po precteni tady tech prispevku me bavis 😀 ne.... ale tak každy ma svuj nazor a ja ho nikomu neberu 😉
Vies je to pravda ,napriklad dala by si svojmu synovi meno Denis?!Ked vies ,ze mu v skole budu nadavat "penis".Asi nie logika.Alebo meno Esmeralda ved to je na zaplakanie.
@barcelona94901 aj v Senci fičí Armani Stojka
@ssisska Tak jako Denis mi neprijde spatny jmeno. Ale každej ma prece jen nejake jmeno, co se mu libi nejvic a to potom tomu diteti da, ne? Jako taky mi prijde trosku ujete, když nekdo da cizi jmeno k typickemu sk nebo cr prijmeni. Ale holt je to jejich volba. I v cizine davaji "otresna" jmena, jako Bluebell, Pilot, Apple . Ale holt nekdo chce byt proste "vyjimecny", tak jim to neberme.
No a jak už tady nejaka maminka psala, když jine decka (nebo i dospeli) budou chtit, tak si na každem jmenu najdou nejakou trapnou prezdivku nebo pojmenovani. A když to nebude ohledne jmena, tak pak ohledne vzhledu... je to smutne, ale je to tak 😎

@anjelicek26 ako si zistila tento udaj? das link?