Zrušenie trvalého pobytu
Dobrý večer, som jediný vlastník bytu v ktorom som mnou býva dcéra a jej neplnolete dieťa - trvalý pobyt majú uvedený u mna, môžem im zrušiť ho zrusit? Nemáme dobre vzťahy a dala som im čas na nájdenie si podnájmu, následne by som im chcela zrušiť TP, je to možné aj keď sa jedna o maloleté dieťa? Na internete som našla aj protichodné informácie. Ďakujem Vám za odpovede
Trvalý pobyt je len administratívny údaj. K ničomu nezaväzuje ani majiteľa bytu, ani neposkytuje žiadne výhody tým, čo tam majú trávy pobyt. Snáď okrem zápisu do škôlky, školy a vydania parkovacieho preukazu. Takže zrušiť trvalý pobyt im môžeš. Len či tým dosiahneš aby sa odstahovali?
@viestta a nieje to tak že keď už nemajú u nej trvalý pobyt a nechcú sa odsťahovať môže zavolať PZ aby ich vyviedli a keď tam majú TP tak ich nemôže polícia vyviesť?Ja som rušila svojmu ex, ten kkt mi robil neskutočne problémy, aby sa už nevracal a akonáhle by zvonil volala by som políciu.
Ak zrušíš TP - ostanú obyvateľmi obce bez konkrétnej adresy, pošta im bude chodiť na mestský/obecný úrad. Teoreticky by si mali vymeniť OP, kde bude uvedená iba obec
Nájomné závisí od počtu osôb nahlásených u správcu nie od trvalého pobytu
@letfenixa tak potom nerozumiem... Suseda co býva pod nami sama platí o 150 eur menej ako my 3 keďže zálohové platby ma vyratane na 1 osobu..čiže to mi nijak neupravia?
Zálohové platby ti upravia podľa toho koľko os§b nahlásiš u správcu - reálne koľko ľudí v byte býva,nie koľkí tam majú TP
Počet osôb v byte môžeš zmeniť aj bez zrušenia TP
Znížia ti zálohové platby a ak tam ostanú bývať doplatíš to na vyúčtovaní.
@patka06 tak toto som vobec netušila, keď dcéra prišla späť domov s dieťaťom automaticky okrem TP som nahlásila zmenený počet osôb a to som teda asi nemusela robiť
V nájomnom sa máločo počíta podka počtu prihlásených. Väčšina poloziek je podľa stvorakov, spotreby a na bytovú jednotku. Však si pozri rozpis nájomného položku po položke, či tam vôbec niečo je podľa počtu nahlásených osôb. Ú nás napríklad ani jedna. Smeti je obec od obce ináč, to si tiež treba pozrieť koľko platíš.
@viestta smeti viem ze keď som ich prihlásila tak automaticky prišlo doplatiť za 2 osoby a to bolo 3 mesiace pred koncom roka čiže alikvotnu čiastku
Mozes nahlasit len jednu osobu…
u mna (Ba petrzalka)sa spolocne naklady za dom rozpocitavaju na pocet osob(elektrika upratovanie smeti atd)
Voda a kurenie mam podla svojej spotreby
u nás majú predpis na osobu a to potom násobia počtom prihlásených osôb, to sú zálohové platby a vo vyúčtovaní potom je preplatok / nedoplatok
na počet prihlásených osôb sa u nás ešte počíta výťah - to sa mi zdá logické
Ostatné je na m2 alebo len proste na byt /upratovanie/
@patka06 takto to mame aj my myslím, pozriem tie papiere, keďže platba za byt sa zvýšila a určite to bolo aj tým ze som ich prihlásila a nie len klasicky každoročny nárast cien
Najsprávnejšie info budeš mať, ak si zavoláš na evidenciu obyvateľov v mieste pobytu, ja viem tak, že maloletému dieťaťu sa nedá zrušiť TP, len už neviem, či to platí všeobecne alebo len vlastnému dieťaťu

Môžeš TP zrušiť obom