icon

Ako sa zmieriť s vekom?

14. aug 2023

Ahojte, baby ako prijať svoj vek to že roky pribudaju . Už sa zamýšľam nad nejakými úpravami napríklad kyselinu pichnúť atd. Jedna známa mi minule povedala , že som už “stará” bolo to od nej také splechnutie do tvare ako by mi chcela ublížiť a odvtedy sa len obzerám v zrkadle ci už som fakt na zahodenie 🤦🏾‍♀️ . Od rodiny tiez počúvam, že uz budem mať TOĽKO rokov akoby som uz oslavovala 60tku🤦🏾‍♀️

sono2
14. aug 2023

@dadis tak, to je ako keď sa o auto staraš. Opravuješ škrabance, potiahneš fóliu aby bolo dlho pekne.
To máš také obyčajne prirovnanie ale je to to iste.
A ja som napríklad ten typ, čo ma rád pekne veci.

sono2
14. aug 2023

@zuzanockamt tak nehádam sa. Ako si naňho prišla?

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
dadis
14. aug 2023

@90909 Ano, lepsie sa po tychto vylepseniach mozu citit tie, ktore sa starnutim trapia. Aj ked nebudu vyzerat mladsie (co podla mna vacsina po zakrokoch nevyzera), oni sa subjektivne budu citit mladsie a sebavedomejsie. Cize v konecnom dosledku im to pomoze. Lacnejsi a dlhodobejsi efekt ma navodit si tu spokojnost z vnutra.

ckocka
14. aug 2023

Ak starnutie berieš ako ubližovanie tak vinná nie je známa, ale sám život.

dadis
14. aug 2023

@sono2 Ano, ale aj ked vie byt 30r auto stale krasne, tak i tak ma 30r a vsetci vedia, ze taky model sa uz davno nevyraba 😂😂😂

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
sono2
14. aug 2023

@dadis nepreháňaj prosím ťa...

moonlight1210
14. aug 2023

Darmo vyhladis tvar, das mihlanice, napichnes pery, ked lakte, kolena a chrbty ruk prezradzaju, ze mas ovela viac (krk sa da este ako-tak vyhladit od vrasok, ale aj ten po case tiez prezradza vek).
Tak isto ta zradi po istom veku aj pokozka na tele, hoci cvicis, nemas ovisnute tuky na rukach, atd, ale mas tak akurat pekne vypracovane svalstvo, aby si bola stihla (nie svalnata tenka sucha žila). Ale na pokozke vidiet, ze uz nie je mladistva, hladka, svieza, pruzna.

Akurat ten nepomer omladenej tvare potom zvyraznis a posobi to umelo, neprirodzene a nestastne smiesne.

Som za drobne upravy ako odstranenie poklesnutych viecok, alebo odstranenenie dvojitej brady. Ktore su len jemne esteticke. Ale nejak specificky neukradnu zene vek. Len sa odstrania veci, ktore naopak zbytocne vek pridavaju a opticky zenu robia starsou. Ich odstranenie jej umozni vyzerat na svoj vek a dobre (lebo aj tridsiatka s dvojitym podbradkom uz posobi trochu viac ako matrona, nez este vcelku mlada zena a to je skoda).

sono2
14. aug 2023

Autorka, myslím, že zbytočná téma. Zbehlo sa ti tu antiplastikove centrum.

sono2
14. aug 2023

@moonlight1210 toto sedí na 50 plus možno aj 60.
Autorka môže mať kľudne 45 rokov a myslím že nemá záujem o invázivny lifting, aj keď aj ten, keď je dobre urobený nevidno- nebije do očí

dadis
14. aug 2023

@sono2 Prehanas ty, ake antiplastikove centrum? Ok, budes krasna a posobit mladsie. Tvoj manzel ta nevymeni za mladsiu (hlupost), v praci ta kvoli vzhladu povysia (hlupost) alebo co? Co tym ziskas? Na Gleba mozes ist v 40tke aj s pletou ako babatko, ale nikto z tych deciek ta nebude pokladat za rovesnicku 🙈😂🤣

sono2
14. aug 2023

@dadis lebo tu píšete extrémy, nikto nenapísal hádam okrem mňa, nech len ide, keď sa len poradiť, každé ju odrádzate, že bude vyzerať znetvorene, neprirodzene, a neviem čo všetko.
Mimochodom si veľmi smiešna.

90909
14. aug 2023

@sono2 ty si to zobrala trosku osobne. Tu ani nejde o to, že treba zeny prioritne odradzať od plastiky. Ide o to, že ked mas strach z toho, že si stara, ked vnutore ten vek nevies prijat,ta plastika to nespravi. Mozes vyzerat lepsie, krajsie, ale stale budes len udrziavana 40tnicka,50tnicka. Uz nikdy nebudes znova 30tnicka. Ak to ams v hlave vysporiadené, a hladas len upravu, aby si dodala tváry smrnc a ozivila nejake crty, v poriadku, treba sa aj rozmaznat. Ale ak za upravami hladas stratenú mladost, je to cesta do pekla. Lebo ziaden z tych zakrokov to tvoje prezivanie nezmeni, vytvaras len záplaty. Je to ako JLo. vyzera uzasne, ale ma 50. Videla som s nou novy film - romanticku komediu a tam sa svoju postavu snazila vtrepat do veku snad 35+. To uz jednoducho nefunguje. Uz tomu nik neuveri. Lebo ma 50. Vyzerá perfektne, ale stale ma 50 a to je fakt. Toto ti chce @dadis povedať.

peter0123
14. aug 2023

Tútu istú vetu mi špechla do očí sesternica, ktorá je len o štyri mesiace mladšia ako ja, a to sme obe hodne po štyridsiatke. Lenže ona mala jedno bezproblémové tehotenstvo v štyridsiatke, má školopovinné dieťa ale stále nepracuje, nechá sa vydržiavať, od otca svojho dieťaťa od bývalého manžela od rodiny. Kopa žien malo chorľavé dieťa v škôlke, riešili veci za chodu nečakali na pečeného holuba...
Ja som mala dve tehotenstva po tridsiatke ale s obmedzeniami a hospitalizáciami, dieťa s vážnou diagnózou, ktorému zdravotný problém ktorý mohol stáť život, liečba , chemoterapia nebola vôbec lacná záležitosť, ja sama mám zdravotný problém kde bude liečba dlhá, iba stabilizuje môj stav na určitej úrovni. Pribrala som kvôli liečbe hodne ale tie lieky na udržali nažive, mám pred sebou ešte dlhý boj, to všetko popri práci lebo účty musím zaplatiť...
Na nič také ako ti nemám čas ani len pomyslieť, aj keď asi vyzerám staršie ako som

dadis
14. aug 2023

@sono2 Asi som ti stupila na otlak, ked na mna utocis. Nic o znetvoreni som nepisala, neviem preco som ti smiesna 😆. Suhlasim s @90909 - nie som proti upravam, myslim si, ze maju pre zeny aj pozitivny efekt, len nie dlhodoby (to uspokojenie, ze vyzeram mladsie a sebavedomejsie rychlo vyprcha). Ja som napriklad fascinovana, ako vyzera Reese Witherspoon - ale je to kombinacia jej dievcenskeho vyzarovania, mladickej postavy a asi aj decentnych uprav. Ale nemusim za kazdu cenu vyzerat ako ona. Ani v mladosti som tak nevyzerala 😅😂. So starnutim je dobre sa zmierit a "bojovat" s nim na roznych frontoch - najma na urovni fyzickej a mentalnej. Sama sa snazim udrziavat mlada. Tam su tie vysledky ovela vuditelnejsue, nez na urovni len estetickej

marcellka32
14. aug 2023

dá sa to aj s citom lekára, kde nie je vidno úpravy (ok pery vidno, ale videla som aj pery jemne pekne prirodzene spravene), botox-na vyhladenie ryhy medzi očami, kde to má niekto skutočne vyzorovo tak, že vyzerá zamracene a nahnevane veľmi zmení výraz, takisto kyselina v nosolabialach pekne osvieži a vypne pleť,...nemusí byť človek vylisovany, ale jemné úpravy niekedy nie su odveci, áno stojí to dosť peňazí a treba to opakovať, ale tie ženy do toho už s tým idú ...a btw. Pery každej ženy sú od prírody vyrobené tak, že pasujú k danej tvári
Čo ja schvalujem su plastiky pery po razstepoch, otoplastika-odstavajuce uši (krásne výsledky sú po prisiti uší a človek už nemá ďalej komplexy), vrodené chyby, ja by som si aj veľký nos nechala keby mám, atd

sono2
14. aug 2023

@90909 ale veď to samozrejme nikto nechce vyzerať na 20. Z jej príspevku som pochopila, že chce oživiť, možno si seba až tak nevšíma a doplo jej to teraz. A cvičenie? Každý chce vyzerať na vonok lepšie. Či je to telo ci tvár, oblečenie.
Veď na tom neni nič.

sono2
14. aug 2023

@marcellka32 konečne normálny komentár

cimage
14. aug 2023

Moja babka ma 98r a u nej by som pochopila taketo reci. Nechapem tieto reci a uz vobec nie u nejakej 40tnicky, alebo aj 60tnicky. Vek je len cislo, ak je s tym clovek v pohode a je spokojny, tak sa to samozrejme aj odrazi na nom. Lenze terajsi trend, byt ako 20rocna v 60tke je chore a aj smiesne, lenze dotycne si to neuvedomuju. Starnut sa da aj pekne a prirodzene. Vidiet to aj na hereckach, umele, napustene kde cim, alebo krasne aj s vraskami a sedinami ako to ma byt v ich veku.

dadis
14. aug 2023

@sono2 Ano, ja ta chapem, ze 40 do toho nejde, ze chce vyzerat na 20..sama mam vrasku hnevu od mladosti. V 30tke som uvazovala nad botoxom (robila ma starsou ta vraska)..som rada, ze som do toho nesla, je to moja crta tvare. Je to to, co ma definuje, dava mojej tvari osobity vyraz. Teraz nemam pocit, ze by mi na tvari vadila, lebo v 40tke tam tu vrasku zeny maju. Uz k tomu veku patri. Keby mam o 10rokov menej, tak pod tlakom, ze to je teraz normalne, tak tam uz botox asi mam 🤷‍♀️. Neviem ako by som vyzerala teraz, keby botox odvtedy pravidelne pouzivam, asi by som bola odvaznejsia ak v inych upravach. Neviem ci by som sa citila lepsie, mladsie, krajsie. To neviem posudit, viem len, ze teraz sa necitim zle, ani staro.

marcellka32
14. aug 2023

@dadis botox medzi oči na ryhu (glabela) môžeš dávať aj do 100 rokov, nemení výraz tváre, naopak človek vyzerá hneď lepšie ak sa nemraci
Veta už to k tomu veku patrí je len tvoje nastavenie...

90909
14. aug 2023

@sono2 samozrejme, ze nie. Aj ja som sa zacala o seba viac starat, Vlasy, kozmetika, cvicenie, oblecenie, lebo je pravda, ze uz som sa malinko opustala. Ale skusim to este inak napisat, co chcem v tejto teme vyjadrit. Minule mi niekto hádal o 10 rokov menej, ja som taký typ, ze to u mna malinko skresluje. No nekecam, tak ma to potesilo, spravilo mi to den. Ale dlho to netrvalo. Vies preco? Lebo mi doslo, ze je to len iluzia, dojem, prchavý moment. Lebo o 10 rokov menej nemam. Nemam uz s tym vekom absolutne nic spolocne. Som zivotom okresana 40tnicka a to je fakt. To som ja, toto je moj vek. A to je to, nad cim sa zamyslala @dadis. Co to zmenilo, ze vyzeram mladsie? Nic. Lebo ked ludia pridu na to, aky mam vek, budem pre nich stale uz len 40rocna pani. A tak som si povedala, ze mojou prioritou nebude omladit, ale snazit sa hlavne vyzerat najlepsie ako viem na svoj vek. Ak mi pomoze kvapka botoxu, pre osviezenie pleti ok. Ale v prvom rade musim hrdo prijat, ze som 40tnicka a najst si svoje miesto vo svete. Nenahanat sa za svojim mladsim ja, ktoremu mozem akurat uz len zakývat.

luccija
14. aug 2023

A koľko máš rokov?to potom, keď prídeš do menopauzy sa asi zbláznis🙂Fyzické a psychické zmeny atď...
Kyselinu kam do nosovoustnych vrások?pery Ta mladšou nespravia.Dat si botox do vrásky hnevu či na čelo si daj.Ja som mala 2x vo vraske hnevu a vodorovnych vraskach na čele efekt bol krásny aj som mala trocha podvihnute obočie ja ju mám snáď od 35 r teraz mám 45 r, ale 4 roky som si ho nedala.Rozdiel bol veľký, kyselinu som mala v nosovoustnych raz, ale ja mám veľké slovanské líca a nevidím zmysel vekom tie líca ochabujú a nechcem to mať v kalendári ako bežný výdavok.Vyskusala som super, ale nejako nie som stotožnená pichať si botox roky dokedy do 60 tky?
Riešila by som iba vrásku hnevu nič viac

dadis
14. aug 2023

@marcellka32 nasla som fotku, kde ju mam na proti slnku "pekne" zvyraznenu. Nemyslim, ze mojej tvari vadi. Hodi sa mi, som to tak jednoducho ja..

oliolijanka
14. aug 2023

@sono2
@marcellka32
Otazka autorky: "Ako sa zmierit s vekom?"
Riesenie, ktore navrhla autorka: pichnut si kyselinu
Reakcie publika, nas zien, ktore upravy nemame, nerozumieme im, iba zakroky pozorujeme na nasich rovesnickach: Zmierit sa s vekom neznamena bojovat proti veku omladzovanim pokozky na tvari, ale uvedomit si hodnoty, ktore prichadzaju s vekom.

Ja rozumiem, ze ak ste investovali do uprav stovky, mozno tisice eur, ze musite verit tomu, ze vas tie upravy omladili. Otazka je, ci ste zmierene s vasim vekom.(co sa tu riesi)

Stary otec mojho partnera spachal samovrazdu v pätdesiatich, lebo sa nevedel zmierit s tym, ze starne.
Pomohlo by mu, keby si bol nechal vyplnit vrasku hnevu nejakou chemiou?
Nie. Mal pochopit, ze krasu a silu potrebuju mladi ludia, a ze jeho rodina potrebuje jeho pokoj, lasku, spokojnost, skusenosti, zaujem o deti, nie jeho krasu.
Jeho stvorrocna dcera vtedy potrebovala, aby ju drzal za ruku, nie aby sa obzeral v zrkadle. To iste plati pre autorku.

76california
14. aug 2023

@sono2 skús Žilinu - Dr Duranova, oplati sa počkať...cena super výkon super max spokojnosť

marcellka32
14. aug 2023

@oliolijanka ja som so svojím vekom nadmieru spokojná, nepotrebujem vyzerať na 20 a ani tak nevyzerám, aj keď jemne úpravy mám, o ktorých ani nikto nevie....

dadis
14. aug 2023

@marcellka32 Presne tak je to v poriadku. Uvedomovat si svoj vek, prikladat svojmu vzhladu primeranu pozornost. Aj ja si predsa zafarbujem sediny, ci chodim na bielenie zubov. Je pre mna dolezite citit sa dobre, ak niekomu pomoze k tomu botox/kyseliny, tak ano. A uvedomit si, ze vzhlad nie je v zivote to najdolezitejsie a ze starnutie nie je zdaleka len o vraskach 😀.

90909
14. aug 2023

@marcellka32 no a presne túto rovnovahu sa tu snazime vysvetlit, že presne toto je dôležité dosiahnuť. Byt spokojna so svojim vekom a ked tak si sem tam si dopriať aj nejaké to skraslenie, ak to žena chce. Ale nesnazit sa skraslovacimi procedurami vyriesit to, ze s vekom nie som spokojna.