Blefaroplastika indikovaná očným lekárom

pleby
28. nov 2023

dobrý deň,
Chcem Vás poprosiť o radu, teda či ste niektorá riešila moju situáciu. Potrebujem si dať spraviť blefaroplastiku z dôvodu zúženého zorného poľa, zatiaľ som u očného nebola, len chcem vedieť, čo ma čaká.. Už to musím začať riešiť, lebo je to s pribúdajúcim vekom horšie a horšie . Netuším, ako postupovať. Ako prebieha vyšetrenie u očného v klasickej ambulancií, aby vedel indikovať blefaroplastiku? V prípade, že mi bude operácia indikovaná lekárom, ako je to s preplácaním ZP? konkrétne mám VšZp. Riešili ste niektorá blefaroplastiku cez očného a následne Vám ju preplácala ZP? Ak áno, bol Vám pridelený - odporúčaný lekár či klinika, či si môžete vybrať sama? Ďakujem.

alisaela
9. dec 2023

@pleby nebola som, ale informovala som sa ohľadom toho raz u známej
A napr v uvea mt majú ľudí, ktorí to riešia potom s poisťovňou. Vybavia všetko, čo treba. Skus ima napísať priamo alebo zavolať

kaia
9. dec 2023

@pleby, ja som mala rovnaký problém, ale išla som skratkou a namiesto riešenia indikácie a preplatenia zákroku ZP, som si to nechala urobiť v estetickom salóne ako samoplatca.
Som mesiac po zákroku a skvelé 👌. Okrem toho, že mi nič nepadá do očí (hlavne večer, keď som už viac unavená), tak sa mi zlepšil zrak 😊.
Odporúčam ísť do toho.