Hojenie po otoplastike

11. máj 2025

Ahojte, prosím, ak niekto podstúpil otoplastiku, mala by som pár otázok ohľadom hojenia, resp. stavu cca 3 týždne po zákroku. Ďakujem ...

katkaseiner
13. máj 2025

ahoj, do týždňa som mala dole obvaz a potom som uz nosila doma len čelenku (nic co by tlacilo, len volnu). V noci treba davat pozor nech nespíš na boku. Okrem toho to bolo ok, kludne sa pytaj, bola som pred 2,5 rokom v Trnave v Belezza u Dr. Zdenko Zamboj.

autor
13. máj 2025

@katkaseiner ďakujem Ti veľmi pekne za reakciu. Len sa chcem opýtať, 23.bol zákrok, 9 dní obväz, potom už len čelenka. Ale po odstránení stehov jedno ucho stále vyzerá tak nijako, akoby hnisalo. Dr vravel, nič na to nedávať, ale už druhý deň som striekla cicatridine sprej. Inak podľa dr všetko v poriadku, mne sa len nepozdáva hnisanie okolo rany. Možno to nie je hnis, možno len tým, že sa to takto zakryté hojí, tak je to také celé mokré... A len jedno ucho. Teraz dávam len obväz, tak jemno, aby uší držalo pri hlave, ale zároveň nech sa tam dostane vzduch a vlasy vyčesané hore, nech to je celé čo najviac odkryté. Zdá sa mi, že sa to po tom spreji zlepšilo. Myslíš, že môžem aj ďalej striekať?

autor
13. máj 2025

@katkaseiner a kontrolu mám ďalšiu v pondelok. Ale podľa poslednej kontroly všetko v poriadku. Len sa bojím, aby sa to opäť neotvorilo, resp.aby sa ucho nevrátilo do pôvodnej polohy, aby sa ten rez zacelil, ked je to také zamokvane...

katkaseiner
13. máj 2025

to si radsej zavolaj, ono je uz aj teplo a tym ze sa denne normalne nesprchujes, tak to trochu kvasí, ale to si myslim mozno len ja. Mne dal doki dole obvaz na 4. alebo 5.den a uz bolo na case...tiez bol jun, teplo, clovek sa nevedel umyt tak ako by sa umyl normalne...proste to bolo take fujky...ja som si tam ale nic nedavala, dokonca ani stehy sa nevyberali, mali sa rozpustit či čo? Nechcem klamat co presne, ale u mna sa fakt nevyberali. U mna bolo na šťastie vsetko ok a na tu kontrolu po mesiaci som ani nešla 🙈