Išli by ste do plastickej operácie s tým, že manžel nesúhlasí?
Konkrétne sa jedná o silikony do prs, lebo ich mám malé a dosť ma to roooky trápi.
Išli by ste aj keby muž nesúhlasí, je dosť proti tom?
@hladamematku Ked je to vkusná uprava neviem čo je na tom hnus
Nie, nešla. Je pre mňa dosť dôležité, či sa manželovi páčim alebo nie. Ak by plastická operácia znamenala, že sa mu budem páčiť menej, tak by som jednoducho nešla (ak teda nemáte iné problémy vo vzťahu a všeobecne to u vás neškrípe). Druhá vec je, ak on robí veci JUST, bez ohľadu na tvoj názor, tak chápem aj tvoje nastavenie, že ty si tiež JUST ideš svoje... Toto neviem posúdiť, nakoľko by som v takej situácii rešpektovala jeho názor vs. moje priania.
@shee11 vies co, skoda uz to riesit, ona pojde. Nech ide. Je to ok. Ja som odkojila 3 deti a odkojim aj stvrte, kazde po cca 2 roky a nikdy som o tento pocit nechcela prist. Umele mlieko nebola pre mna cesta, pokial by mi bolo dopriate kojit. Ale sama si mozno zablokovat tuto moznost, to nie. Ja sama zvazujem operaciu, ale opacnu, ide mi o zmensenie a podzvihnutie, ale ako aj svokra mi povedala, ze zvazovala to a nakoniec dobrovolne pod noz nesla.
Nechcem, aby to zas vyznelo, ze zhadzujem nieci problem, to vobec, ale nema ako mlada tu skusenost byt matkou este a je to pre nu vzdialena buducnost, predstavit si tie prsia ako nieco, co ma aj inu hodnotu, ako esteticku. Ale ak to ma v sebe spracovane, ze bude ako bude, tak nech ide aj pred detmi na tu operaciu. Mozno bude mat stastie a bude aj dojcit. A mozno nebude a aj tak bude stastna. Co my vieme?
Ja napriklad nikdy nenabehnem do obchodu a nekupim len tak daku sexi podprsenku, musi to byt funkcne hlavne a je to aj dobre drahe. Aj toto je problem s prsiami. Aj esteticky, aj zdravotny. Ale kazda z nas to ma v sebe nastavene inak. To bude mozno aj "generacnym" rozdielom 🤣.
No akurat sa mi tu babo ucucalo k spanku, idem si upravit strih na saty (rozsirit o 6 cm predok) 🤣 aby som nechodila hola cele leto 🙃😅.
@nevenka To je tým, že nezažívaš to čo ja, nič viac tam nie je a to či pôjde je moja a nie tvoja
vec, je to moje rozhodnutie
Je to tvoje telo takže by som to manželovi predostrela ako niečo čo naozaj chcem. Na druhú stranu by som na plastiku išla až podeťoch. Ja som mala malé prsia a v tehotenstve a po mi narástli bomby ktoré potom splasli. Neviem si predstaviť mat v nich ešte aj implantáty a aj ten výzor po deťoch by bol asi katastrofálny.
Ako som už písala, ja sama by som na plastiku nešla. Ale pokial ide o to že je to stále dosť kontroverzne prijímané - napr. estetická stomatológia je dnes už takmer samozrejmosť, hoci často opravuje naozaj iba vzhlad, nie funkčnosť. A naopak máme tendenciu ludí odsudzovať, ak ju zanedbávajú.
Preboha baby čo tu riešite? Autorka sa pýtala či by ste šli ak by s tým váš muž nesúhlasil, nepýtala sa na váš názor na plastiku.. Čo jej dávate vaše múdrosti? Koľko báb má prsia porobené a tu sú a predstavte si majú aj deti.. Strašne ste múdre a neviem prečo vnucujete svoje názory keď sa vás na ne autorka nepýtala. Dala jednoduchú otázku a vy všetky tu riešite riziká operácie 🤦
@gabym Konečne normálny komentár, amen
@gabika128 dakujem, toto je typ komentu, ktorý he uplne v pohode, povieš názor, vysvetlíš ale nevnucuješ ako poniektoré
@autorka neobhajuj sa predo mnou, ved chod, som napisala, ze mozno budes potom spokojna, co ja viem. Asi budes. Budes, jasne. Proste nemame rovnaku perspektivu, ale obe riesime prsia, Ty o 1 velkost, ja o 4, len v opacnom garde. Nie, nie som spokojna ani ja so sebou, ale nemam taku obsesiu proste, ze musim musim a hned. Navyse, ked manzel prejavil istu nevolu. To je cele. A mozno podat ilustraciu, ze zeny riesia aj opacny problem. Neviem, co je horsie, ja som prsia male mala a bolo to super, ale mam aj obrie a to mi super nepride. Viem, chces malu zmenu. Tak ju urob. Naco potom sa pytas tu na fore, co by sme robili? Vacsina Ti odporucila ist po detoch a je to ciste racionalne, prakticke. Lebo si myslime, ze tie prsia sa Ti tehotenstvom urcite zmenia a zase znova reoperacie, no. Nic v zlom, nemyslim to zle, mozno niektore vyjadrenia nie su pekne ucesane, pisany text niekedy na niekoho posobi utocne, bez mimiky, tonu hlavu...ale ver, ze to nemyslim v zlom. Mier.
@nevenka Tak asi ano, kedže to píšeš, veci sa dajú povedať slušne, ako napr vyššie jedna pani dala 🙂
@nevenka Ale v poriadku je to tvoj názor, ale asi bude lepšie ked to už necháme tak, lebo sme odlišné a zbytočne sa hádame čiže dodám čo ty. Mier 🙏
videla som ich vela zblizka v rodine mam jedny, manzel tej co si ich dala mi sam povedal, ze je to hnusne a dlho mali problem v sexe...baba si o dala pre strasne komplexy ale manzelstvo im ide stale dole vodou...ona v tom vyzera hrozne lebo su velke...
@hladamematku manželstvo im ide dole vodou kvôli prsiam? No to určite.. A to že ty poznáš tieto 2 prípady neznamená, že to tak bude aj u autorky
Da sa to urobit aj pekne a nevyzeraju umelo a vulgarne. Skus ho zobrat na konzultacie a nech mu doktor ukaze co budes mat a ako to vyzera.
@gabym ja napríklad poznám názor môjho manžela na umelé prsia a rozhodne by som ho nimi nepotešila. Pre veľa mužov sú prsia pri sexe dôležité, som si istá, žeby ho nasralo, keby som si dala spraviť silikóny, zvlášť ak viem, aký ma na to názor, možno by ho aj chuť na sex prešla. Neviem, nie som chlap a nemám ich zmýšľanie, ale z názorov mužov v mojom okoli som sa ešte nestretla, žeby niekto uvítal pri sexe “stlačaťˇ nejaké silikóny.
Autorka názor svojho muža pozná, aj tak si ide svoje. Však nech skúsi, ako bude manžel skákať potom od radosti
@gabym píšem, že jej to má muž zakázať? Rešpektovať jej rozhodnutie samozrejme musí, to ešte neznamená, že s tým musí byť Ok. My sa s mužom rozprávame na rovinu a keď sa nám niečo nepáči, tak nemáme problém vyjadrit svoj názor, takže nebudeme predstierať podporu, keď s tým nie sme Ok. To tak môže nejaká kolegyňa v robote, aby nenasrala, ale nie ľudia, čo spolu žijú a majú by voči sebe úprimní. Tak ale každý mame manželstvá založené na niečom inom. Mňa by vyslovene nasralo, keby sa muž koli mne pretvarovať, miesto toho aby úprimne vyjadril, čo si naozaj mysli. My si nerobíme naschval, ani si nepresadzujeme svoje “cez mŕtvoly”
@oonnaganamakusai myslím, že to je každého osobná vec. Kto chce ísť nech ide.
@gabym ale to je pri každej téme. Jednoduchá otázka a odpovede ......málokedy na otázku ale riešia všetko možné okolo toho. Ja osobne by som si nič umelé do seba dobrovoľne nedala ale rešpektujem, že niekto má tú potrebu kvôli niečomu. Riziká snáď pozná a určite povie aj lekár. Či to tej žene za to stojí, sama musí zvážiť.
@kvetinka75 hej tiež som si všimla že je to pomaly v každej diskusii 🙄 a nakoniec v danej téme ani neporadia
Čiže isté osoby, naučte sa písať k veci a k teme a ušetrite každému nervy a čas :D
@oonnaganamakusai prečo urážaš?
Ahoj ,pozri poviem ti to tak ako si myslím, že to je a nikto ma nepresvedci,že to je inak. Môžu muži vypravat svojim ženám kecy typu mne sa páčia tvoje ,mne sa páčia malé a bla bla . Každému chlapovi sa páčia velke ženské prsia .To sa len ženy utesuju ,že zrovna ten ich je iný...ja som 3 tyz po Operácii. Môj muž bol zásadne proti samozrejme kecy ako mam krásne a miluje ma takú aká som.atd atď.. 4 mes sme sa dohadovali až som si postavila hlavu urobila termín a hotovo. Čuduj sa svete je viac nadšený ako ja.. keď si pooperačnu podprsenku cez deň na 10min rozopnem ani len nedýcha a hneď mi vraví nech si ju okamžite zapnem lebo ho porazí.. A ver tomu ,že každý je taky . A poďte pustte sa domna 😀
@dada2703 Prečo ho porazí, nejako mi tu niečo nesedí?
Pretože je hneď nadržaný 😀
@dada2703 Jaaj tak :D

@nevenka Ja viem ako to prebieha, a + tým, že píšeš, že neviem čo su problémy tak moj problém zhadzuješ a s tým prvým uplne nesúhlasím, lebo sebaobraz je dôležitý, čiže aj toto robí niečo so sebavedomím, sebaláska je tiež láska a je dôležitá.