icon

Skúsenosti po otoplastike uší. Stiahnu sa odstávajúce uši?

willy148
6. jún 2026

Ahojte, som 18 dní po otoplastike uší. Nosím už vyše týždňa len čelenku, ktorú mám dovolené cez deň dávať na pár minút občas dole. V noci ju musím mať ešte ďalšie 2-3 týždne. Mám pocit, že uši stále odstavaju. Je to normálne? Upraví sa to ešte? Bojím sa, že sa nestiahnu k hlave. Aké mate skúsenosti? Ďakujem

anonym_5b87ef
6. jún 2026

Nie, skor este povolia.

anonym_b4bbf3
6. jún 2026

Uz sa urcite nestiahnu. Mozes reklamovat, a reoperaciu by si mala mat zadarmo. Mrzi ma to, pamatam si aka to bola bolest aj po operacii dost dlho. A ked ta to caka este raz ☹️...

anonym_986bef
6. jún 2026

nie kazdy moze mat usi uplne pri hlave .. ja aj dcera sme mali velmi silne chrupavky -viem ze dr spravil co mohol .. dcere vsak este odstavaju .. ale v porovnani co mala je to daleko lepsie ... kazdopadne mas este silny opuch ... vyckaj ... ale uz sa nepritiahnu si myslim

magoma
7. jún 2026

Ja som po operácii 10 týždňov, uši mi odstavaju asi ešte viac ako pred tým. Odskočili mi obidve , celenka mi spravila preležaniny, tak som ju nosila iba dva týždne. Teraz si liečim tie preležaniny. Mám to hrozne . Hanbím sa si urobiť cop.
@willy148 kde ste boli na operácii?

willy148
autor
Včera o 06:21
@magoma

Ja som po operácii 10 týždňov, uši mi odstavaju asi ešte viac ako pred tým. Odskočili mi obidve , celenka mi spravila preležaniny, tak som ju nosila iba dva týždne. Teraz si liečim tie preležaniny. Mám to hrozne . Hanbím sa si urobiť cop.
@willy148 kde ste boli na operácii?

@magoma ja som tiež veľmi sklamaná. Som 3 týždne po operácii a mám pocit, že uši sú také ako boli. Tiež mám vpredu z čelenky červené fľaky, ktoré ma bolia. Bola som v Poprade - Aurel Clinic. Vy? Kontrolu mám až 2.7., ale asi to budem riešiť skôr.

magoma
Včera o 12:25
@willy148

@magoma ja som tiež veľmi sklamaná. Som 3 týždne po operácii a mám pocit, že uši sú také ako boli. Tiež mám vpredu z čelenky červené fľaky, ktoré ma bolia. Bola som v Poprade - Aurel Clinic. Vy? Kontrolu mám až 2.7., ale asi to budem riešiť skôr.

@willy148 pokiaľ nemáte ranu tak je dobre, mne sa urobila. V každom prípade musím čakať teraz pol roka, kým sa mi na to pozrie lekár , a zhodnotí či mi to bude vedieť opraviť. Zdá sa mi to ako vecnosť. Momentálne mám uši veľmi citlivé , pália ma pri každom možnom impulze. Špičky mám dosť bolestivé na dotyk .

anonym_ff3f63
Včera o 12:34

Ako čítam túto tému, úspešne ste ma odradili od myšlienky, či niekedy v budúcnosti dať synovi operovať ušká. Netušila som, že operácia sa môže aj nepodariť, resp. ostať bez významnejšieho efektu.

anonym_b4bbf3
Včera o 12:37
@anonym_ff3f63

Ako čítam túto tému, úspešne ste ma odradili od myšlienky, či niekedy v budúcnosti dať synovi operovať ušká. Netušila som, že operácia sa môže aj nepodariť, resp. ostať bez významnejšieho efektu.

@anonym_ff3f63 Ja som na tu operaciu bola ako 9 rocna a usi mam pekne pri hlave. Podla mna na takuto operaciu je dobre ist cim skor, ked je dieta este male. Tak ak mate pocit, ze vasmu dietatu odstavaju usi a ze dietatu to vadi urcite odporucam tuto operaciu.

anonym_5b87ef
Včera o 13:42
@anonym_ff3f63

@anonym_ff3f63 treba iba dobre vyberat lekara. Ja som bola 25 rokov dozadu a mam usi pri hlave, luujem, ze som nesla skor, mala som uz 20 rokov trapenia za sebou

anonym_ae216b
Včera o 13:58

@willy148 švagrina si dala robiť, ako dospelá. A veru nepomohlo jej to, podla mna to ma rovnaké ake to mala.a este sa tam nakazila nejakou bakteriou a zacalo jej jedno ucho normalne černieť a odumierat- tak jej to dávali aj viac ako pol roka dokopy..

magoma
Včera o 16:53
@willy148

@willy148 potom dajte vedieť ako ste dopadli ak pôjdete skôr na kontrolu .

anonym_ff3f63
Včera o 18:27
@anonym_ae216b

@willy148 švagrina si dala robiť, ako dospelá. A veru nepomohlo jej to, podla mna to ma rovnaké ake to mala.a este sa tam nakazila nejakou bakteriou a zacalo jej jedno ucho normalne černieť a odumierat- tak jej to dávali aj viac ako pol roka dokopy..

@anonym_b4bbf3 Syn má tri, ešte mu nevadí nič. Zatiaľ to dotvára jeho rošťácky šarm, no uvidíme, ako deti neskôr.

@anonym_ae216b Teraz niekedy alebo už dávnejšie bola operácia?

willy148
autor
Dnes o 01:55
@anonym_ff3f63

@anonym_ff3f63 deti to vraj znášajú lepšie, aj ten efekt je lepší nakoľko majú mäkšiu chrupavku ako dospelý človek. Takže aj keď mám ja osobne momentálne zlú skúsenosť (ale stále verím, že sa to nejakým zázrakom ešte upraví), určite by som do toho išla..