icon

Zväčšenie pier u 14-ročnej

7. júl 2023

Čo si o tom myslite ? Ja neviem ale ja by som dcére v takomto veku take niečo nepovolila, ved ešte len rastie a je vo vývoji 🙈

Strana
z2
dzulli1980
7. júl 2023

V takom veku by som skôr trvala na tom, nech si zväčšuje kapacitu mozgu ... za mňa toto vôbec nie, by som prefackala každú jednu mater, čo toto dovolí.

haley7897
7. júl 2023

Za mňa určite nie. Príliš skoro aby som takú požiadavku vôbec brala vazne a zamýšľala sa nad odpoveďou

nikolka1986
7. júl 2023

Kedysi v takom veku dievčatá ešte barbíny česali, určite nie.

cocolino234
7. júl 2023

@autorka neviem si predstaviť, ako by túto otázku niekto vôbec bral vážne, ja som mladá študentka, bezdetná a to si ťažko predstavujem matku, ktorá by s týmto súhlasila.

Samozrejme beriem do úvahy aj dievčatá, ktoré sa narodili s úzkymi perami. Ale aj s tým by som čakala do plnej zrelosti tela. Moje pery sa zväčšili po 16 roku môjho života. Bola som z toho dosť prekvapená. Telo sa stále vyvíja. Ak sú pery až tak úzke, že ich skoro ani nie je vidieť, tak tam zrelosť nepomôže a viem si predstaviť, že by to niekto dcére dal upraviť. Plastické operácie či rôzne kozmetické úpravy boli vyvinuté práve na vrodené "nedostatky" (ja osobne úzke pery ako nedostatok nevnímam, poznám mnoho žien, ktorých stavba tváre je vyslovene stavaná na danú hrúbku pier). Ale to je individuálna situácia a nikto nemá právo to riešiť.

Lenže si treba uvedomiť, že pri tak mladých ľuďoch, v podstate deťoch sa takýmito úpravami vytvára body dysmoprhia, jednak im zákrok príde príliš jednoduchý a vnímajú to ako niečo rýchle, nezasahujúce do života, keďže to zabezpečia rodičia, vnímajú iba krátkodobý výsledok. A takéto úpravy na deťoch majú za príčinu, že deti nebudú psychicky nikdy spokojné a to ani v dospelosti. Dôsledkom sú drastické plastické operácie vo vyššom veku. 😕

Dnes je doba hnusná a rovnako deti, viem si predstaviť, že by matka dala dcére napichať extrémne úzke pery napr. kvôli šikane, ktorá je dnes stále dosť neriešená. 😒 Ľudia robia chyby, niekedy siahnú po najjednoduchšom riešení, ktoré ale prináša následky, na ktoré doplácajú práve deti.

@nikolka1986 a kedysi sa v takom veku vydávali a rodili. ☹️

amelie2017
7. júl 2023

V zivote by som to nedovolila. 21 rocna kolegyna si dala napichat pery, ozaj pekne, keby ze neviem, myslim si, ze su jej. Otec sa s nou 2 tyzdne nerozpraval.

iritka
8. júl 2023

To by snad ani jej nemal nikto vykonat, ani so suhlasom rodica...😏

domka222
8. júl 2023

Mne raz mama tak "napichala",keď som chodila na základnú a škaredo som jej nadávala. Vtedy som zistila,že sa mi to vôbec nehodí a nikdy si pery zväčšiť nedám 🤣 a už nikdy mame hnusne nepoviem. Čiže 2v1🤣

marcellka32
8. júl 2023

Normálny lekár jej to neurobí lebo riskuje, a čo sa týka rodičov podľa mňa nie sú normálni

ndrag
8. júl 2023

Jedine, ze by mala razstep a rovesnici sa jej smiali, inak nie. 😒

0silvia0
8. júl 2023

@domka222 to si musela mat hustu pubertu. Ja si zas neviem predstavit skaredo nadavat mame.

0silvia0
8. júl 2023

@ndrag razstep a napichane pery urcite nejde dokopy, ved by to jazvu po operacii este zvyraznilo.

deti95060810
8. júl 2023

doba ide riadne dopredu... my sme v 14 r. sa ešte hrali s loptou vybíjanú, skákali gumu, švihadlo.... aspoň sme mali lepšie postavy ako dnešné dievčatá. 🙂

martinka13
8. júl 2023

Táto otázka je myslená vážne? Mňa by sa to dcéra ani neopovážila opýtať....

hladamematku
8. júl 2023

moja sesternica mala napichane pery uz v 16, velmi som sa hnevala rodicia to neriesili vraj len hylaur. ale vyzerala ako klaun, je to 5 rokov usta ma stale vacsie. Je to cesta do pekla, k seba nenavisti, ma asi 40 kil, tuzi po silikonoch, umele nadpojene vlasy... proste INSTAGRAM WORLD

domka222
8. júl 2023

@0silvia0 ale vieš ako pomohlo? V živote som už škaredo mame nepovedala

mircalla
8. júl 2023

Ze ludom uz uplne hrabe. A tebe asi tiez, ak to vobec zvazujes a pytas sa

daniela2202
8. júl 2023

A čo sa jej nedá dať jedlo do úst????? 😂👎👎👎

bejka90
8. júl 2023

Boze moj :( ked uz 14 rocne dievcata nad tymto uvazuju, verim, ze to nieje jedina "zmena" nad ktorou uvazuju... a jasne ze za to mozu "internetove vzory dokonalosti" . Dufam ze ked raz budem mat dceru, ze ju taketo myslienky ani nenapadnu a bude mat svoj rozum :(

autor
8. júl 2023

Ďakujem baby za odpovede. Áno myslela som to žiaľ vážne 🙈 pre objasnenie, malú sme videli za posledné 2roky len na fotkách. Ona mala cely život úzke pery a za rok ma zrazu plne pery ako Angelina Jolie 🙈 manžel mi tvrdí že to jej narástli samé 🙈🤦🏼‍♀️😁

marca12
8. júl 2023

To urcite 😂😂😂

jamimo
8. júl 2023

by si sa čudovala koľko matiek, otcov sprevádza do kliník krásy dcéry vo veku 16, 17 rokov. Podpíšu informovaný súhlas, čestné vyhlásenie a... 💉

elviku11
8. júl 2023

to je vaša dcéra?

rony2255
8. júl 2023

@elviku11 autorka zrejme píše o vnučke

ankare
8. júl 2023

Preboha, to vážne?
A možno si to len na fotkách tak upravuje, teraz to tak "krásavice" bezne robia, že v skutočnosti vyzerajú úplne inak než na insta fotkách. To by bol ten lepší prípad. 😅

autor
8. júl 2023

@elviku11
@rony2255 je to dcéra manželovej sestry 🙈
@marca12 aj ja som sa mu to snažila vysvetlit no zatiaľ neúspešne 😂
@jamimo ved to je choré 🙈 to keď si mladá zmyslí o rok že ma malé prsia tak jej asi aj tie dovolia zväčšiť 🙈 ale tak oni plnia každé prianie

autor
8. júl 2023

@ankare aj ja som najprv rozmýšľala že to je filter ale potom som ju videla na videách a veru bolo vidno že to nie sú jej povodne 🙈

autor
8. júl 2023

@mircalla ja mám syna ale keby mám dcéru tak by som jej to určite nedovolila, len cez moju mŕtvolu 🙈

oli18
8. júl 2023

@cocolino234 za Marie Terezie ano.

kiki68
8. júl 2023

Urcite nie, tie pery sa musia dopichavat raz za rok. Problem je, ze ta hmota sa straca nerovnomerne ( ani jedna kamoska to play roku a viac nemala rovnomerne stratene, proste to tak divne vyzera a vsetky museli dopichnut prave tie miesta, kde viac ubudlo. Ako co ja viem ako by nejaka teen baba reagovala o ten rok?ci by z toho nesla zosaliet, ze ju niekto znetvoril. Za mna urcite nie, jedine keby je to nutny zakrok, aby to vyzeralo napr normalne. Ale nie ako Barbie

Strana
z2