Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@vdovec rychloprdky preto, lebo ich staci v rozkroku otvorit a prdelka je vonka 🙂 -> pudlo nie je zosite, len sa v jeho mieste prekryvaju oba pudlove diely - preto je akoby nakrivo. Ziadne stahovanie gati, rozopinanie patentiek -> uzitocne pri bezplienkovej metode, alebo ked ucite dieta na nocnik a kazda sekunda je vzacna 🙂
@vdovec Rychloprdky jsou pro děti, které používají bezplenkovou komunikační metodu, tak když se dávají na nočníček nebo si samy přidřepnou, nemusí se to svlíkat. Je to jednak rychlejší a jednak pohodlnější a jednak děti v zimě mají furt nožičky v teple🙂
Intimky na ŠD - přesně nevím, co myslíš protiskluzovým povrchem. Většina intimek ze ŠD je na té vnější vrstvě z manžestru hilco - ten se dá koupit taktéž tam. Kdyžtak pošli odkaz na intimku, co doma máš, podle obrázku budu vědět, co tam je za materiál. Zevnitř se dává bambusový nebo bavlněný velur🙂 Střih na vložky najdeš na www.ekozahrada.blog.cz 😉
Holky mám MEGA PROBLÉM 😔 😖 😲 dneska jsem šila vkládačky a šiju šiju, vše ok a pak najednou stroj sice šil, ale když jsem látku vyndala zpod patky, tak jsem zjistila, že ty vrstvy sešitý nejsou a nit je tam jen tak položená...čím to může být, že se najednou horní a dolní nit neproplétá???žádným napětím nitě jsem netočila, nic jsem nedělala...jen chvíli před tím jsem zlomila jehlu, tak jsem ji vyměnila a pak tohle...:-/ nevíte, co mám dělat? s čím to může souviset???
@crawler a máš tu jehlu nasazenou dobře?Jako na doraz?
@lillyzelvicka no to nevím, ale dál už mě to zasadit nešlo, takže myslím, že v tomto to není, už jsem ji párkrát vyměňovala a nikdy to problém nedělalo :-/
@caramilla no asi máš pravdu, ted jsem od nich koukala na vložky a na ty "košilové manšestry" a vypadá to úplně, že to šijou z nich 🙂. Díky moc, to mě fakt nenapadlo.
rychloprdky, fakt chytrý 🙂, to se mi bude hodit, je na to někde střih? Nebo to jen tak střelím podle tepláků? Mají nohavice obě stejný střih? 🙂
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli tu někdo nezkoušel ušít pytel na pleny z něčeho jinýho než PULu. Chtěla bych zkusit nějakou levnější variantu. Nemáte někdo nápad z čeho by to šlo?
@crawler A dolní nitě máš navlečeny správně?
Zkusila jsi celý stroj navléct znova?
@vdovec jednu vložku ze ŠD o Terky jako dárek mám 😉
střih bude někdy v dohlednu na ekozahradě, ale trefíš ho i podle kalhot - musíš hodně přidat v sedu jakoby do šířky - aby se to dost překrývalo. Já šiju PD i ZD stejný střih🙂
Na ten pytel na pleny nevím, jedině nějaký nepromokavý šusťák, ale to bych si asi troufla jen pro AIO, co zavineš a není to moc mokrý, jinak to provlhne:(
@caramilla ahojky psla jsem ti maila došel?
@crawler tak pak co psala Cam spodní nit, špatný návin na cívce, binec v zubech
@crawler ještě mě napadlo jestli ti neuvízl kousek nitě v tahači nitě to dělá taky solidní binec se stehem
baby znova som k vam zabludila,poslednou dobou vas citam pravidelne 😉
@caramilla tie tvoje sofshelky,no na odpadnutie,uzas krasa,sikovna si a hlavne mas vela trpezlivosti v sebe 😉 ,lebo na take prkotiky ju fakt treba 😀
teraz som hladala,ze niekde v zaciatkoch ste davali rady na usitie vkladaciek do flipiek,tak som nahodne otvorila stranu,a nasla som saaaa 😵 ,no nie tie rady,ale ste ma spomynali ohladom mei tai,aj pochvaly tam boli,joj ja som podrastlaaa 😀
no dost bolo rozkose 😅 ,poradte my prosim aky matros mam kupit,alebo aspon tu stranu kde sa o tom bavite,prosim prosim 😵
@vdovec No, ten závěs nebo ubrus možná takový ten, jak to vypadá jako látka, ale není to látka. Aby to nebylo vysloveně PVC. Ale jinak švy. ty u PUL taky nejsou 100% neprotékavé, ale furt to asi drží lépe. U PUL je výhoda, že to trošku ten smrad dýchá, ale asi je to stejně jen placebo 😀 😀 😀
Na pytle na pleny jsou jinak bezkonkurenční PUL, co jsou tkaná bavlna zalaminovaná🙂
To s tou nepropustnou podložkou z ikea se mi zdá jako super nápad 😉
Tak střihové období se mi povedlo a na ekozahradě jsou umístěny v PDF střihy, co jsem slibovala, na rychloprďi jsem zapomněla, takže budou v další várce...
http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny...
@season taky jsem ho te´d hledala asi 10 minut - je v buňce dole, schovaný, musí se narolovat. Nepovedlo se mi to předělat, asi je table už zamčená. Tak sem:
2100077514/ 2010 Nezapomeňte vždy uvést Váš nick do zprávy pro příjemce! Přijatá záloha bude v tabulce označena červeným pozadím políčka.
@season tak tak...před pár minutami jsem zamkla tabulku...čú je v bunce D38 😀už se na to ptalo tolik lidí a já si říkám jsou všichni slepí, či co? 😀 nenapadlo mě, že se vám ta tabulka zobrazuje jinak - myslela jsem, že ji každý vidí tak, jak ji mám já 😉 toš omluva a č. ú. jdu napsat extra nahoru, aby ostatní nemusely složitě hledat 🙂
A všem díky za reakce na tu mou poruchu stroje, musím nitě vyvléct a zkusím znova navléct a uvidíme...snad to bude ok, páč jinak bych se asi picla...absták je hrozná věc 🤐
Holky, jsem ráda, že posíláte zálohy😉 na účtě máme už 8000 a další mi psaly, že už taky poslaly😉 takže ta 25 tam snad bude brzy a pak to objednáme😉

@monr tak som ofarbila potravinarskou farbou v mikrovlnke este sa to chladi ale zatial to vypada dobre