Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
OT JAK BRNO, ALE MUSÍM!
Pošťačka.
Podepisuju dopis a ona tak na mne kouká, chce něco říct, já nevím co, tak ji visím na rtech a ona:
"To vás musím pochválit! Jste jediná maminka, co chodí doma v zástěře!"
Koukám na ni, o jaký zástěře je jako řeč, když JÁ MÁM DNESKA NA SOBĚ ÚŽO ŠATY Z HILCO TEPLÁKOVKY!!!
JE TADY SNAD JEŠTĚ NĚKDO DALŠÍ, KDO VIDÍ ZÁSTĚRU???
Dorazila to tím, že prej ji připomínám její babičku.
ps. ano žádný těžký Haute couture to není, ale kua ZÁSTĚRA??? Jako dederonová zástěra???
Holky mam prosbičku 🙂 nemáte někdo někde uložený střih na hacku pro děti???kamarádky z jedné diskuse by si ji chtěla ušít 😉
díky moc 😉
Tak už jsem něco našla takže ruším prosbičku 😉 😀
Asi před týdnem jsem se tu na něco ptala, ale zapadlo to tu ve víru šmodrchání a párání OL. 😉 Tak zkusím ještě jednou, snad osvědčené šičky plenek ( @crawler , @jitu ,...) nebo některá jiná z vás mi dá odpověď - šiju bambusové vkládačky, 3 vrstvy a po ušití jsou celé vlnkovaté, takové vrtule. Co mám změnit v nastavení OL (dif., přítlak patky,...? , protože steh se mi zdá být jinak pěkný.
Zároveň ještě jedna prosba - nemáte některá uložený link na ušití takového toho polštářku ve tvaru kosti? Manželovi se blíží narozeniny, tak ať mu to moje šití taky k něčemu je. 🙂
Díky moc. 😅
@zojec pripiojím sa aj ja na kockované kanavasy
@zojec @ucitelka70 holky tak látku která by šla na gatě alá rejoice sháním už co jsem začala šít takže tak 5 let a ještě stále jsem nikde žádnou pěknou nenašla 😝 😒
@zojec
@ucitelka70
kanafas se kupuje zde http://www.ceskykanafas.cz/ ale není to ala rejoice je to hrubé plátno.
Teď jsem viděla na živo kalhoty téhle značky http://kalhoty-krizovybuk.cz/fotogalerie.php velmi pěkně ušité, kvalitní materiál a na kolenou a zadku bylo to plátno se zátěrem, co z toho šiju dětem ty kaťata na fotce. Ale kde berou plátno to fakt nevím...
Jen tak mimochodem jsme o víkendu testovali novou verzi kalhot jen z toho zátěrového plátna (něco jako šusťák) a nepotili se v tom. Ostatní děcka tam lítali v těch pogumovaných kalhotech. Jako byli v tom u vody, na písku, v mokrý trávě... a docela dobrý. Netestovali jsme při delším chození nebo běhání.
@kveta007 diferenciál na 2😉
@koki_melo šatky jsou moc krásný,ale je to fakt takový retro vzor (babička měla opravdu hodně hodně podobnou zástěru-tedy ten vzor)- tím to bude - možná, kdyby byl v menšině a většina byla nějaká jednobarevka? Ale stejně bych je nepřešívala - škoda materiálu a krásně Ti sedí😉
@barcav všechno krásné, šaty nádherné. Já u bych k ním nic nepridavala, jen zahla. Ta látka je úžasná sama o sobě a na šatech vypadá famózne. ,
@sinala má z jiného odstínu sukni, viděla jsem nazivo, a je to taky bomba, stejně jako poslední dlouhá sukně od @caramilla ....Nemáš Peti, ještě více té smaragdove?.z kolekce Batik? Normálně bych ji od tebe brala....dlouhou.... 😉
@sufik1 kalhoty z Křížového buku nosí švagr a dobrý 😉
@koki_melo zástěra ani ne, ale noční košili to trochu připomíná 😀. Ale teda 40ti letá pošťačka, co si myslí, že správná maminka by měla nosit zástěru... 😨 To mi připomíná mojí prababičku (kterou jsem neznala teda), která prý nosila na hlavě šátek jako "babička" už ve 40ti letech 😀
johó, dneska jsem měla pomoc k dětem, tak to se mi to šilo 😀
kraťasy pro manžela - je to střih Burda - teda resp. koupený střih na kalhoty a mnou upravený, protože proporčně na manžela vůbec neseděl☹ - i tak nic moc...
triko - můj střih - manžel má rád trika hodně na krk a delší rukávy (až na fotce jsem si všimla, že má dolní lem vpředu ohrnutý,jak si strkal ruce do kapes...no nic...
pak svrchní PULky
a 2 rostoucí bodýna z merina - barevné kombinace na přání zákaznice😉
@caramilla a už nevím, komu dalšímu jsem to slíbila... hlava děravá zapomněla, ale nakonec si vzpomněla a vyzkoušela jsem teď ty jersey druky do vario kleští a sedí krásně, úplně stejně jako originál z té krabice sady Vario... takže za sebe můžu doporučit 🙂 (i když je to pořád docela drahé - cca 4kč/ks) - http://www.sici-centrum.cz/druk-jersey-baby-ni1...

@katkaela tý jo, to je nádhera!!!
@terezita teda nezvyklé, nezvyklé, a ještě se směje! WOW. máš to všechno krásný, ale nejhezčí je Em, je krásná, ach!