Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@koki_melo to keby si milej postacke povedala kolko vyjde meter tej zasteroviny toby sa picla.
@zojec , @ucitelka70 dievcata, idem buduci piatok na SK odviest juniorku, tak ak by ste chceli daco doviest staci povedat. Nieco v Prahe mozem aj vyzdvihnut
@koki_melo ty vo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To je síla!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Já to rolovala od spodu a chtěla jsem ti napsat, že jsou to překrásné nové šaty na Fler a že se zapráší a ona je to zástěra! Bože, co tohle má společného se zástěrou? 😀 MOžné je to, že všechny matky chodí v teplákách a leginách a ty jediná jsi měla šaty a ona nechápe, proč bys doma chodila v šatech, prostě má home úbor leda tepláky a nebo zástěru, neměla jsi tepláky = měla jsi zástěru. To je jediné vysvětlené, které mě napadá (pošťačku to neomlouvá!) 😀 U nás chodí mladý pošťák a dneska jsem si dopis do vlastních rukou šla vyzvednout v hedvábném županu (slintajícího kryštofa na rameni vynechám, aby to působilo sexy) 😀
@caramilla já si obvykle balíky taky vyzvedávám ráno, rozespalá v županu, protože pošťák chodí vždycky okolo osmé 😀 Takže ze spánku vylítnu zvednout domovní telefon a pak rychle pro župan a učesat a už je u dveří 😀
@anastazieb učesat? to dáváš, jo? To já nedávám, jsem ráda, že zastrčím kozy 😀
@mitape
Krasne, precizne, farebne, super 🙂)
@koki_melo to jsi me teda pobavila 😀 . Vysvetleni od @caramilla mi prijde jako jedine logicke 🙂. Ale taky, jako @anastazieb, nechapu, kde se v dnesni dobe v zenske nasi generace bere presvedceni, ze doma se chodi v zasterach 🙂. Jestli chodi castejc, zkus si priste vzit treba ty svoje svatebni saty, co ti rekne na ty 🙂.
Ja mam cerstvy zazitek z minuleho tydne, sla jsem otevrit po sprse (oblecena 😉 ) a postak, ze jestli jsem byla ve sprse, ze hezky vonim...pak zalibne zacuchal, ze urcite kokosove mleko (mel pravdu 😉 ). Tak jsem rekla manzelovi, ze na me ma byt hodny, protoze i po dvou detech ocividne nejsem za zenitem 🙂.
@mitape Aj ja som svojim kockam sila z tej kvietkovanej latky saticky 😀
Je uzasne vidiet, co sa da z jednej latky vytvorit pod rukami sikovnych zienok - to je taky vseobecny povdzdych 😀
A trosku sitia.... A hlavne som nadsena...to okienko mame prosim pekne u nas na kolni a mne doteraz nenapadlo ho pouzit ako fotopozadie 😀
A budem musiet este nejake leginky a veci rychlo posit, lebo ideme v sobotu do Písku na dovolenku a to je predsa len mesto :o) a nase dedinske oblecko s nevypratelnymi flakmi mi tam nejako nezapada 🙂
Holky koukám, že přicházím o hodně, když mi nenosí poštu 😀 😀 Všechno valí manželovi do firmy - je línej u nás zastavovat. Nám tu jezdí mladej kluk, tak bych se občas možná taky něco dozvěděla 😉 no, vzhledem k tomu, že je cca o 15 let mladší, než já, tak je možná dobře, že jezdí se vším do firmy 😀 😀 😀
@evaon fakt origo foto vo výklenku okna.... , fotky sú perfektne oživené prúžkami
@anastazieb to koukám, že vám poštu vozí až do bytu... já jsem bydlela v pátém patře v paneláku a pošta jen zvonila dole a čekala, až všichni dorazí dolů, byty nám neobcházeli... Takže když mě náhodou vzbudili, tak jsem na sebe jen rychle něco hodila, aby mi s tím neutekli...na česání nebyl čas 🙂.
@anastazieb no v 50. letech to byla móda-nosit šátek na babku 😉
@evaon foto v okně byl výborný nápad 🙂 ale úplně žeru ty duhové proužky, to někde sehnat, tak toho beru hodně 😀
@katkaela jo, jednou jsem taky takhle napojovala krátkou látku a takhle dobře to teda nedopadlo, ale obě to byly jednobarevky, tak to asi proto byla prostě tak trochu nuda... ten tvůj výsledek je nesrovnatelně lepší. A ten svislý pruh mě dostal, to by mě vůbec nenapadlo. Přitom to úžasně oživí tu jednobarevku 😵
@argo1 😀 😀 😀 No, právě... vždycky si říkám, když tomu mladému celkem sympatickému PPLákovi platím kartou dobírku, co by si tak myslel, kdyby věděl, že pod těmi rychle navlečenými šaty nemám ani kalhotky 😀 Zákon schválnosti, že pošta zvoní vždycky, když kojím, jednou jsem dokonce šla pro poštu i s Kryštofem u prsa, to byl maliličké miminko čersvě po porodu a jinak to nešlo, byla jsem ráda, že pije. Ale s poštou přijela tenkrát ženská, jinak bych pro ni prostě nešla, ona se ještě strašně omlouvala, že nás ruší 😀
@anastazieb to máte teda dobrý servis, já právě na kalhotky a hřeben kašlu, protože jak nevyletím okamžitě, už je výzva ve schránce a to je zlé! 😖

@koki_melo šaty jsou krásný, ale na obranu paní pošťačky moje babička má zástěry se skoro identickým vzorem 😀 akorát jiná barva a matroš 😀 😀 😀