icon

Ako robiť uzávierku s pokladničným terminálom?

14. apr 2026

Ahojte, od 1.5.2026 musí mať každý terminál. My sme ho doteraz u nás v práci nemali, no už na neho čakáme. Čiže som doteraz predávala len v hotovosti, keď som potrebovala vedieť koľko mám mať v kase, vytlačila som si X-uzávierku. Keď každý deň končím, vyberiem si z kase peniaze, spravím výber peňazí (stlačím 0. a všetko mi vyberie) a potom Z-uzávierku a mám hotovo. A teraz ako to chodí s tým terminálom, prosim ? Teraz ku kase pripojení terminál ešte není a keď teda vytlačím X-uzávierku pre svoju kontrolu, tak je tam len hotovosť - suma, ale karta - suma tam není. Keď mi to pripoja, budem si vedieť na X-uzávierku pozrieť aj koľko mám peňazí “na karte” ? Musí sa uzávierka ako na pokladni robiť aj na tom termináli, či to sa automaticky ? Mám pokladňu Elcom. Pretože mám aj taký zošit, kde si pre moje informácie každý deň zapisujem tržbu dňa. Napríklad 5.5.2026 350€. Určite si to chcem takto viesť aj s kartou a teda si spravím nové políčko - 5.5.2026 hotovosť 5€ karta 6€ spolu 11€. Vie mi to niekto vysvetliť ? Aj ako sa účtuje na terminále ? Vďaka.

ivicatolic
14. apr 2026

@anonym_autor v obchode ukáže uzávierka na pokladní všetky prijaté transakcie, hotovosť, stravné lístky, platobné karty, na termináli pre platobné karty si takisto na konci dňa urobíš uzávierku a všetko tam bude napísané

zojazoja
14. apr 2026

@anonym_autor my máme terminál v práci a robíme na normálne zkové uzávierky na ňom každý deň, plus má funckiu: medzisúčet, kde si vieme pozrieť behom dňa tržbu.

anonym_72f44f
14. apr 2026

@anonym_autor ak vám terminál zapoja, aj vám všetko vysvetlia, nestresuj. Na termináli je tiež možná uzávierka, aj priebežná, aj denná aj mesačná.

kiki68
14. apr 2026

@anonym_autor toto by mal system zvladnut, su na to programy pre kasy, normalne to ukaze ked zadas hotovost, tak musis zadat aj vypis z terminalu, ten musi sediet s cislom v kase a ides az na koniec, kde nahodis uzavierku do systemu. U nas to dalej ide este tie udaje do knihy uzavierok a dalej uz uctovnikovi.

kiki68
14. apr 2026
@zojazoja

@anonym_autor my máme terminál v práci a robíme na normálne zkové uzávierky na ňom každý deň, plus má funckiu: medzisúčet, kde si vieme pozrieť behom dňa tržbu.

@zojazoja presne, ma to viac funkcii, za mna je to pomerne jednoduche

liliputka2131
14. apr 2026

Ty mas tu taku velku pokladnu od elcom a len terminal pripojeny k tomu tak?to znamena ze robis na konci dna ztkove zvlast i na terminal i na kasu (kolegyne tak maju tie elcom pokladne a servisak kazal zvlast )ked budes blokovat kartou , jeden blocek ide zakaznikovi ,kopiu robis sebe odlozis ,ja mam pokladnu tu malu novu co presuvas kde chces podla polohy a mam terminal uz v nej cize mne ztkova vynde hotovost suma ,vklad suma ,karta suma vsetko zvlast a aj tak ked odovzdavam trzby tak pisem hotovost kolko bolo karta kolko bolo ..

anonym_82e936
14. apr 2026

Nie je pravda že od 1.5.2026 musí mať každý terminál.
Musí prijímať bezhotovostné platby a terminál je len jeden z možných spôsobov ako ich prijímať.
Každá normálna kasa ti ukáže koľko máš tržbu hotovosťou, koľko kartou, koľko "stravných lístkov" a podobne.