11 mesačná má číslo oblečenia 68. Nie je maličká?
Ahojte mamicky,moja dcerka ma 11 mesiacov a cislo oblecenia 68,to je na pol-rocne deti.ma 69 cm.ked sa narodila mala 49.mate podobne skusenosti?
@skoricaxx aj my lizeme spodok...no 130 je ozaj malo,,,vy mate kolko ako rodicia?inak je tu skupinka mame doma trpaslika, mozes tam prist....
zatiaľ to nerieš........naša sa narodila váha 2970g a 47cm podotýkam 4týždne skôr. Ako ročná mala 9000g a 73cm. V 15m mala 10kg. Bola maličká a ja nešťastná- do 15m kojená. Mala som kamarátku ktorej malá mala ako 6mes. 9kg a malá bola kojená. Všetky deti boli oveľa väčšie či na výšku alebo váhu. Dnes je to naopak. Máme 2roky 8mes. a naša váha je 16,5kg a nejakých 93-4 cm. Takže sme dobehli dokonca predbehli ostatné detičky. My sme malý rodičia, a detičky, ktoré sme predbehli majú veľmi vysokých rodičov. Buď v pohode.........toď vsjo
Môj malý má o 1,5 mesiaca 3 roky a meria 93 cm a váži 10,8 kg. Doktorka ani nikto iný mi nikdy nepovedal, že vyzerá chorý alebo zle, že je malý.
Moja ma 4 a pól roka 112 cm a 19 kíl, maly ma 5 mesiacov, 70 cm a 8,5 kíl. Ja 175manzel 185 😀
My mame zase dlhanku, ma tri a pol a uz ma 111-112 cm. Je to opacny extrem, ale akosi ho neriesim, od babatka predbieha vyskou vsetky tabulky. V skolke je od vsetkych najmenej o pol hlavy vyssia. My sme ale s muzom obaja vysoki 180, 182, takze ma byt po kom. Ja si pamatam, ze mi strasne vadilo, ze som bola takto vysoka uz ako 7macka na zakladke, vsetci boli o hlavu nizsi. Dokonca si pamatam jedno meranie vo velkacskej skolke, ked som mala 131 cm a bolo tam este jedno dievcatko co malo 132. To som mala 5 a pol roka. A to som vzdy chcela byt malinka, aby ma muz mohol na rukach nosit, nuz tak toto mi nevyslo 🙂
@svetlanka111 tak nasa sa narodila dost velka, bola najvacsia v porodnici - 3500g, 51cm. do pol roku rastla tak ako mala, potom sa jej aj vaha a aj vyska spomalila a teraz je drobatko.
treba raz za 3 mesiace merať a keď aspoň trošku rastie, tak by to nemal byť problém. a gény. ak je mamina napr. nízka môže aj bábo pomaly rásť. jedna moja dcéra je po manželovi, má 8 rokov a smejú sa na mne, že o chvíľu budú posielať do školy mňa miesto nej a druhá je po mne, má 4 roky a konečne sme začali nosiť veľ.98. 🙂
môj malý bude mať 11 mes. a má velkosť 68-74, takže je to ok, ked sa narodil mal 46 cm, je taký drobnejší 🙂 , plienky má, plienky sme mali 1 do pol roka, 2 doteraz, teraz má 3 asi mesiac 😉
moj maly ma teraz 10.5 mesiaca a len teraz zaciname nosit 74, aj to len urcite kusy oblecenia.
narodil sa 46cm takze by som to nebrala tragicky. aspon vynosi veci dlhsie 😎

@k_a_j_k_a ono len sa mi zda ze od roka to ide totalne dolu vodou... ☹