icon

18 mesačné dieťa sa bojí všetkého nového. Je to dočasné?

darinka24
4. mar 2013

Máte s tým nejaké skúsenosti či je to len dočasné alebo nie???

xlucia
4. mar 2013

v jej veku bezne u vela deti. postupne prejde, len ju do nicoho netreba nutit

janaal
4. mar 2013

neboj sa, moja bola tiež taký sraľko a ako nastúpila do škôlky ako 2ročná, zmenilo sa to. k lepšiemu.

usiko
4. mar 2013

neciti strach aj u teba? lebo nasa mala sa neboji ani pavukov ale vsimla som si napriklad, ze psov sa vobec nebala, pokial som jej nepovedala,ze treba mat respekt, lebo nie kazdy je priatelsky a moze jej niektory aj ublizit...odvtedy si dava pozor a nejde ku psom....a viem,ze keby som zvyskla napriklad nasd pavukom, bala by sa tiez lebo kopiruje spravanie rodicov....

denae
4. mar 2013

spomínam si, že moja dcéra v tom veku chytala hysáky už len z toho, keď som ju zobrala na ruky a mala som na hlave natáčky 🙂 hrozne sa bála Mikuláša aj čerta...skrátka všetkého, čo bolo pre ňu nové... všetko nové, nepoznané si musela najprv "odbáť" , kým sa jej to v hlavičke nezrovnalo a nezačala to brať ako samozrejmosť, ako súčať bežného života. Neboj, to sa spraví...

gilmorka
4. mar 2013

Casom sa to zlepsi. Maly sa bal v tom veku tiez vela veci. Aj ked na neho niekto cudzi len pozrel. Museli sme ist domov z kostola, lebo zacal plakat a citujem ho: Ujo na teba kukol. A to mal uz skoro dva roky. Aj ked oproti na ulici isiel niekto, hned za mnou utekal polubit. Teraz uz je ovela lepsie, aj ked extra odvazny nie je, ale ani uz zdaleka taky bojko 🙂 Skolka to snad este zlepsi.

magic08
4. mar 2013

moja mala bola taka, akakolvek zmena ju vystrasila, nic nove, ani len obliect nechcela... nechala som ju tak, prisposobila som sa ja jej, pokial to slo. Vyrastla z toho... teraz nema problem s nicim... 😉

janana1612
4. mar 2013

Je to vekom...moj malí sa takisto bál v jej veku všetkeho nového...a teraz má už 26 mesiacov a nemá strah z ničoho 😀 takže neboj prejde ju to...

kolinia
4. mar 2013

moja sa boji vysavaca, fenu a dokonca aj zehlicky na vlasy a pritom ani zvuk nevyda :DDDD

brnka
4. mar 2013

Mam bohate skusenosti - moj ma 4,5 roka a stale sa veeela veci boji (aj ked za posledny polrok sa to uz zlepsilo).....konecne tuto zimu prvy krat sadol na sanky, teraz na bicykel.... doteraz nic nechcel, vraj aj ked islo zo skolky na prechadzku pre neho neznamou trasou, tak plakal a nechcel ist 😔 😔

sssimi
4. mar 2013

Je to dočasné 😉 U nás sa to dokonca striedalo. Napr. pes-do roka sa ho nebála, potom sa ho druhý rok bála a teraz je to zase ok 😀 Tak snáď si už zvykla 😀