icon

Dočasná starostlivosť o vnúča

uzivatel55
20. nov 2025

Ako to funguje keď ja ako matka dcéry, ktorá je tehotná, ale je neschopná postarať sa o to dieťa tak sa chcem ja o neho starať aspoň dočasne, treba to riešiť cez súd? Aby sme dostávali nejaké prídavky alebo nieco

kacena4
•
20. nov 2025

obrať sa na UPSVaR vo vasom mieste bydliska poradia pomozu vybavit co treba. nie je to len take jednoduche, ze ty sa budes starat o dieta dcery a brat za to prispevok. musi na to byt dovod. napr. matka na odvykačke, zavisla, alkoholička.... na to musis mať dôkaz prečo sa matka nemoze starať o dieta.

anonym_1bedf8
•
20. nov 2025

Prídavky na to dieťa už dostáva

anonym_0d8c50
•
20. nov 2025

@uzivatel55 a otec dieťaťa? Véd nech on sa tiež stará. Alebo je neznámy?

anonym_ac5d3d
•
20. nov 2025
@anonym_0d8c50

@uzivatel55 a otec dieťaťa? Véd nech on sa tiež stará. Alebo je neznámy?

@anonym_0d8c50 múdru radu si jej dala. Čo je teba do toho? Všetky ste tu premúdrelé, keď ma niekto iný problém. Čest výnimkám, čo slušne poradia.

anonym_0d8c50
•
20. nov 2025
@anonym_ac5d3d

@anonym_0d8c50 múdru radu si jej dala. Čo je teba do toho? Všetky ste tu premúdrelé, keď ma niekto iný problém. Čest výnimkám, čo slušne poradia.

@anonym_ac5d3d nie len poznám take prípady.. ze matky nemohli mať ďalšie dieťa...tak keď ich dcéra skoro otehotnela..robili z nich...neschopné...tak nech sa postará otec....normálne sa pýtam.. deti nenosí bocian...to hádam vieš...vždy sú na to dvaja.