icon

2 mesačná dcérka je každý večer ako čertík

viktoria12
6. jan 2012

ahojte enviete poradit mam malu zabku tento mesiac bude mat dva mesiace a neviem preco ale kazdy den od 19.30 do 22 je zla ako cert nic sa jej nepaci nevie sa ukludnit proste neviem co to moze byt ale kazdy den to iste je presna ako hodinky ,neviem co robit aby to prestalo.ak viete nieco poradt tak budem rada

Strana
z2
asfodelka
6. jan 2012

@viktoria12 nemoze to byt kolika? hm to zvykne byt take casovane kazdy den. ak hej pomoze Espumisan, masirovat brusko a popripade pocvicit trochu.

jerryjanka
6. jan 2012

kolika. bežná u malých detí do 2-4 mesiacov.
odporúčam
1. probiotiká Infant dophilus alebo biogaia - 1x denne
2. kúpanie v kúpacom vedierku namiesto vaničky
3. ležanie nie na rovno ale skôr v takom polosede napriklad ako autosedačka.
4. nebaliť do zavinovačky nech si babo kopká.

chavierka
6. jan 2012

určite espumisan, alebo sab simplex, infacol, nám zabrali prírodné kvapky baby calm

viktoria12
autor
6. jan 2012

nekojim nic take nemam doma len feniklovy caj a fenistil kvapky

rajulko
6. jan 2012

@viktoria12 My mame to iste, aj ked nie v rovnakych casoch-ale vcera to bolo priblizne v case ako pises ty-tiez 3 hodinovy maraton. Dnes spi jak zabita zatial cely den, tak cakam krutu noc. Inak sme skusali espumisan, sab simplex, feniklovy cajik a zatial nic nepomaha. Vcera som zacala na radu lekara davat bio gaia kvapky plus mi mama doniesla gripe water z usa-niekde som citala tu na fore, ze byt o mohlo zabrat. Nam kopkanie, masirovanie bruska, ani nic podobne velmi enzabera-akurat vo vajicku a v kociku spi ako zabita vzdy, len tam ju nemozem mat v noci, ze?

viktoria12
autor
6. jan 2012

ja nechapem prečo to ma.cely den nic a pride večer a je to.cez den je kludna pekne papa aj spinka ale večer je to katastrofs

madamebutterfly
6. jan 2012

@rajulko ja urcite tu gripe vodicku odporucam malemu ju davam uz preventivne kazdy vecer lebo vecer ma najvacsie bolesti bruska. A chvalabohu ulavi sa mu potom, vyprdka sa pripadne vykaka a je spokojny. Niektori ludia to piju cely zivot 😀 co sa tyka spania urcite na noc v sedacke nie ale mojho maleho niekedy davam na vankusik velky spinkat vyvyseny. Ze zadocek ma dole ale cely chrbatik na vankusi. Ale zase nie stale.

madamebutterfly
6. jan 2012

@viktoria12 aj my takpodobne.. Cely den super a vecer sa to zacina.. Napr vcera moj maly vobec nespal. Vstal o jedenastej na obed a bol hore do piatej poobede. A potom spal polhodku a zase bdel do deviatej vecer. Som myslela ze ma urve. Nespokojny, placlivy... Dnes to dospava takze zajtra predpokladam zase prebdie cely den. Nechapem to. Maly sme super rezim a teraz sa namto ruca nejako.

bianca
6. jan 2012

@viktoria12 mozno je len unavena a nevie sa sama ukludnit.My mame ,,narocne,, dieta a je klbko nespokojne od babatka a velmi nam pomahalo ked sme malu pevne zavinuli.Ale fakt pevne.Rucicky k telu a zabalili sme ju do tetra osusky.Par sekund sa pozlostila a postupne uz si to sama vyzadovala.Perinku nechcela lebo jej v tom bolo velmi teplo tak len do bavlnenej osusky.Casom ked uz bola velmi nervozna tak sama naznacila ze chce zabalit tak ze davala rucicky pozdlz tela a to bol signal pre nas dospelakov.Kazde dietatko je ine a netvrdim ze je to univerzalny prostriedok no za skusku to stoji

rajulko
6. jan 2012

@madamebutterfly Neuveris ale nasa malinka tu teraz tak na vankusiku spi na koberci 🙂 A aku ams znacku tej vodicky? Ja mam tuto: Lebo viem,z e je viac druhov.

viktoria12
autor
6. jan 2012

@madamebutterfly a kde kupim tu vodicku

lady511
6. jan 2012

Ahoj ja tiež zapadam do tejto témy naša mala je ako na baterky ale celí den až kým nepríde hodina približne 23 30 to už zaspáva ale celí den sa nevie vyčerpat a približne od 17 00 do tej polnoci je hore každý den ako ty píšeš hodinky...skušali sme všetko od masírovania,,,papanie..nosenie na rukách puštanie hudby všetko všetko...ale zmierila soms a s tým že máme akčné bábo ako mi to povedali v nemocke...vraj 70%deti vo veku 3mesiace v noci prespia 7hodín tak uvidíma už sa teraz dopredu teším lebo naša ma zatim 7týždnov...už len vydržat ale niekedy si aj ja idem pomaly vlasy vyšklbat...držím palčeky

adelaine
6. jan 2012

ahojte kocky,
ked som si precitala nazov temy, tak sa mi vynorili spomienky spred vyse roka, aj moj maly takto bojoval, od dvoch mesiacov a vydrzal doslova vrieskat kazdy vecer 6 tyzdnov, a potom akoby utalo,
cely den bol ako tak v pohode a vecer cca 19.00 to zacalo, hotovy cirkus, maly bol upistany a uplakany aj 3 hodiny, nie v kuse, chvilu klud, ponosili sme ho, nakmili, prebalili a zase...tak dookola... tiez som nevedela co snim, dokina mi povedala, , ze su to kolily, aj sme mu masirovali brusko, davali kvapky...no vsetko mozne, a nic nepomohlo...nakoniec sme sa tak nastavili s muzom, ze ked udrie 19.00 ze zacne cirkus a iba sme to museli vydrzat...
tym som chcela povedat, ze tieto vecerne place dietata su prechodnym stavom, potom som si uz kadeco o tom citala, su nazory, ze je dieta vecer predrazdene ak malo cez den privela podnetov, prosto musi trosku dozriet nervova sustava a casom sa to zlepsi, dieta si musi vyplakat a vyventilovat prezite emocie, inak na javo ich dat nevie....

moniciak
6. jan 2012

@viktoria 12 @lady511 Ahoj to niektoré dieťatká sú také večer poznám také čo vrešťali niekoľko mesiacov vkuse a vyrástli z toho 🙂 mám doma knihu Veľká kniha o matkea dieťati ale z roku 1991 tam to nazvali večerný plač niečo na tom asi bude vydržte to nejako ja som vďaka Pánu Bohu také veci nemala s malou ale zas si nemyslím že je to niečo strašné hlavne nech sú zdraví a spokojní 🙂 🙂

p.j.jacky
6. jan 2012

ahoj ,myslim ze ma vecernu koliku.To je ,ze nevie co zo sebou a tak place a je nervozna.Casom to prejde,vela sil a nervou.my to mame za sebou 😉

madamebutterfly
6. jan 2012

@rajulko 🙂 lubia vyvysene podlozky. Moj to ma z porodnice uz tento zvyk.
@viktoria12 ja by som ti ju poslala kludne len neviem ci sa to moze postou ci to nie je zakazane. Ja nie som teraz na sk takze len poslat. Podla mna u nas to ani nie je vsetci si to dovazaju z vonku.

viktoria12
autor
6. jan 2012

dakujem vam kocky uz spinka zaspala na brusku len v plienocke o chvilku jej daam papat a dam ju do postielky,a dufam ze to prejde ,

yashmin
6. jan 2012

@viktoria12 je to urcite kolika moj malinky to maval ,ked som sa na to info. tak kazdy povedal s tym sa neda nic robit iba to nejak vyrpet ze do 3 mesiacov to prejde a cuduj sa preslo :D a teraz mi spinka celu noc a inak vyskusaj jej davat espumisan L ...drzim palce ja som s toho bola dost psychicky na dne ked sa blizilo 17.00 tak som trpla a trvalo to niekedy do pol noci ....

yashmin
6. jan 2012

@madamebutterfly ja mam 4 mesacneho mrnusa a ten v noci spi ale cez den podla toho ako sa mu chce niekedy spi cez den 3x po 20 minut akle na dalsi den je hore 2h a potom 2 spi a to dokola cely den ale ked pride 6 h musim okupat nakrmit a sup do postele...

bianca
6. jan 2012

kocky skuste si precitat knihu https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/kniha-ne... je uplne uzasna.Nam velmi pomohla a dokonca som ju poziciavala aj nasej pediatricke.Da sa aj stiahnut z netu.Je vazne velmi pekne napisana

yashmin
6. jan 2012

no ja som o kolike precitala velmi vela clankou ci na nete v casopisoch som sa info u viacer pediatrov kupila som asi 4 knihy no a na nasho mrnusa nic nepomahalo...ak niektorej nieco zabralo na koliku tak som rada lebo mi sme to fakt iba odtrpeli....

czechzuzanaba
6. jan 2012

Tak nam u prvni dcerky nepomohly zadne kapky, ani to, ze jsem si davala pozor na stravu kvuli kojeni. Proste kolika jak vysita.
Casem jsme prisli na tento zpusob a to aplikujeme aj ted u druhe dcerky, vcera mela mesic a zatim mame klid:
Zkusim ji dat papat. Kdyz nechce a dal place, znamena to, ze hladna neni. Potom sedim na gauci v pololehu, kolena ve vysce. O ty nohy ji opru, takze ona je naproti me, oprena o moje stehna, ona je taky jakoby v polosedu, v pololehu, nevim, jak to mam popsat 😀 A ja ji krouzim po brisku, jestli nahodou nechce kakat, nebo prdet. Vetsinou se takto krasne vykaka. No a kdyz ani toto nefunguje, tak ji vezmu do naruci, taky v sede na gauci, pohodlne se opru no a jednou rukou ji drzim spolu obe ruciccky (celkem silne) a nepustim, a nohou si pomaham a trochu ji hojdam a natrasam....Takto se uklidni a usne. Ale musim dodrzet to, ze drzim silne, i kdyz ona nechce rucicky u sebe a za druhe nesmim byt ve stresu, ze place...napr. se u toho divam na telku a myslim na ten program.Protoze u prvni dcerky jsem vzdycky mela pocit, ze kdyz jsem uz z toho nervozni, ze ona je nervozni, tak fakt nepomahalo vubec nic...aj je lepsi odejit na chvilu do jine mistnosti, uklidnit se a prijit zpatky optimisticky naladena ze ted ji pochovam a uz bude spokojena 🙂

vero021
6. jan 2012

@viktoria12 Ahoj, presne viem čo zažívaš každý večer, my sme si tým tiež prešli, každý deň som nechcela aby bol večer ☹ pravidelný každodenný plač do polnoci, nám žiadne masírovanie bruška nepomohlo ale pomáhala nám rektálna rúrka ked bolelo bruško a espumisan L - emulzia pre dojčatá.Mali sme ešte Sab Simplex a Infacol ale Espumisan zaberal dobre a hlavne rýchlo. 🙂 Začalo to v troch týždňoch a v troch mesiacoch skončilo.Vyskúšaj tu emulziu možno pomôže 😉 Držím palce a zatiaľ prajem pevné nervy....

viktoria12
autor
7. jan 2012

a ten espumisan mozem len tak kupit netreba recept alebo sa poradit s lekarkou

evka4
7. jan 2012

@viktoria12 je to bez predpisu v lekarni, ak nebudu mat espumisan, tak kup infacol. ak to babatku nepomoze, vyskusaj aj probiotika BIO GAIA, treba ich skladovat v chladnicke, su drahsie, ale vela detom pomohli. drzim palce 🙂 a co sa tyka toho, ci sa mas poradit s pediatrom, je vikend a ak chces dietatku pomoct co najskor, tak jej tymi kvapkami neublizis, ale urcite to spomen na poradni, ze jej ich davas 🙂

viktoria12
autor
7. jan 2012

@evka4 a to kolko kvapiek jej mam dat a ako casto

vero021
7. jan 2012

@viktoria12 najdeš to napísané na obale kvapiek 🙂

chrumka
7. jan 2012

@viktoria12 nas maly tiez po veceroch vystraja, ale uz je to pomenej, uz ma 4 mesiace. Ak to bola kolika tak zaberali kvapky Infacol (velmi rychlo) a ak bol iba unaveny a uz nevedel co so sebou, tak som si dala na kolena vankus maly, a na to deku, polozila som si ho na kolena a hojdala kym nezaspal. Toto praktizovali aj moji rodicia so mnou a ze vraj to fungovalo velmi dobre na mna, tak som to vyskusala na malom, a funguje to aj na nom. Velmi rychlo takymto sposobom zaspi, a potom ho uz len prenesiem do postielky a spi celu no (krmim ho uz umelym mliekom).

evka4
7. jan 2012

@viktoria12 to bude urcite uvedene v pribalovom letaku. drzim palce, nech je tvoje dietatko co najskor spokojne 🙂

mami25
7. jan 2012

Ahojte.ja mam tiež male babatko, ma 11tyzdnov a podobne ako ostatne kazdy vecer je to proste utrpenie.na nevydrzanie.cely den je kludna a spinka ale ako nahle pride 20hod tak sa to zacne a zaspi az okolo polnici.davame jej kvapky Bio Gaia a tiez espumisan L ale nepomaha to.tiez jej masirujem brusko a pri velkom placi jej niekedy davam rektalnu rurku ale ono to neprechadza. to treba fakt len vydrzat ale niekedy je to velmi tazke.vcera vecer som vyskusala na nu taky trik...ze ako prislo 20hod tak som si ju zobrala na ruky a hojdala ju(po sediacky) a za kazudym ked sa prebudila tak som ju znova hojdala a potapkala som ju po zadocku a okolo 23hod zaspinkala a spala az do 5:15hod.Dnes to tak vyskusam znova a dam vediet ci to zabralo

Strana
z2