5,5-ročný chlapec: Čo by mal vedieť?
dobry den ,
mame doma 5,5 r chlapca.
kreslit ? -20 bodov ( nechce nebude a nevie - doslova )
vyfarbovat ? …. ked fakt musi vyčarbe
grafomotorika - musim nad nim stat
abeceda a cisla na papieri ci povedat z obrazka VOBEC ( stale sa mu to mýli )
zaciatocne pismena pocutie ( napr. na ceste autom -vie povedat vsetky )
ak pocita nieco na obrazku - musim dozeraz lebo oplašenec ale ked stojim nadnim ide pekne
bucykel - boji sa ( s pomocnymi zacal teraz opatrne )
odrazadlo a “frsrbike “ strach
kolobecka s 3 kolieskami - letí na nej
ide do novej skolky ako predskolak a vzhladom na to ze doteraz kvoli chorobam navstevoval dokopy cca 1,5 len skolku , bojim sa ze bude v skolke “za hlupe dieta” ci nejak na neho budu skaredo pozerat.
inak je živy , skace , výska , tancuje , spieva vyska , rad sa objima, raz si cita ci rad pocuva ked citam , pozera tv samozrejme najradsej ,
piesok plastelina kocky lego dino kuchynka detska aleee a velmi rad vari ( pomaha v kuchyni mne )
nejaka mamina ktora ma takeho doma ? ci mala a zlepsilo sa to ?
dakujem
Môj syn nekreslil a nevyfarboval vôbec. Rovno povedal, že ho to nebavi. Nebol s tým žiadny problém.
Nechcem byt za zlú, ale presne to, čo popisuješ mám v škôlke - autista.
Tak ja neviem ale naco ma 5 rocne dieta vediet abecedu a cisla na papieri? Ved to sa ucia deti v skole a nie tie, ktore este len idu nastupit do predskolky...
Kreslit vyfarbovat niektori nevedia cely zivot, a detto bojazlivost na bicykli a pod, no nie kazdy je hr hr do takych veci...
@mama4444 Ahoj, to ze nevie abecedu alebo pocitat, ci citat vobec nestresuj, toto sa deti aj tak ucia v skole. Vela rodicov nenuti deti v predskolskom veku, nech sa to pekne uci az od skoly. Prve pismenka zo slov vo vete vie, tak to je fajn. Napisala si,ze bike jeden ci druhy strach a kolieska, toto by som tiez nevidela ako problem, synovec nejazdil na tom mini bike-u pre malinke deti vobec. Zacal az na zakladke v 3 rocniku a uz na väcsom a tak ho to zacalo bavit, ze niekolko krat do tyzdna jazdil🙂 Vymenovala si vela veci, co inak robi v zavere a mne pride ako normalne zdrave a hrave dieta. Proste ho nieco bavi a nieco nie. Netreba to silit. Ked s nim nieco ratas alebo pismenka- mas pri nom trpezlivost alebo citit z teba nervozitu a preto je oplaseny? Pripadne mu daj odklad o rok a uvidis. Ale mne pride tvoj syncek v pohode🙂
@mama4444 kreslit ani moji 3 nevedia a to maju 10r+, omalovanky ich nebavili, len vyfarbovanie podla cisel letelo. Pismena vobec nemusi vediet a poznat, staci ked podla sluchu vie prve a posledne, vytlieskat slabiky by mal vediet ked pojde do skoly. Moji boli na matiku, ale staci ked bude vediet pocitat predmety do 10. Grafomotorika treba len cvicit a cvicit, este mate rok casu, ja by som to az tak cierne nevidela.
@anonym_6edad2 psychologicka vylucila
@mama4444 kreslit ani moji 3 nevedia a to maju 10r+, omalovanky ich nebavili, len vyfarbovanie podla cisel letelo. Pismena vobec nemusi vediet a poznat, staci ked podla sluchu vie prve a posledne, vytlieskat slabiky by mal vediet ked pojde do skoly. Moji boli na matiku, ale staci ked bude vediet pocitat predmety do 10. Grafomotorika treba len cvicit a cvicit, este mate rok casu, ja by som to az tak cierne nevidela.
@euka210 dakujem ❤️
@mama4444 Ahoj, to ze nevie abecedu alebo pocitat, ci citat vobec nestresuj, toto sa deti aj tak ucia v skole. Vela rodicov nenuti deti v predskolskom veku, nech sa to pekne uci az od skoly. Prve pismenka zo slov vo vete vie, tak to je fajn. Napisala si,ze bike jeden ci druhy strach a kolieska, toto by som tiez nevidela ako problem, synovec nejazdil na tom mini bike-u pre malinke deti vobec. Zacal az na zakladke v 3 rocniku a uz na väcsom a tak ho to zacalo bavit, ze niekolko krat do tyzdna jazdil🙂 Vymenovala si vela veci, co inak robi v zavere a mne pride ako normalne zdrave a hrave dieta. Proste ho nieco bavi a nieco nie. Netreba to silit. Ked s nim nieco ratas alebo pismenka- mas pri nom trpezlivost alebo citit z teba nervozitu a preto je oplaseny? Pripadne mu daj odklad o rok a uvidis. Ale mne pride tvoj syncek v pohode🙂
@motylik2559 dakujem krasne ❤️
@anonym_6edad2 tak ho nebavi kreslit a vymalovat...akoze uz je autista kazdy, kto len cimsi trochu vybocuje z priemeru...
@anonym_6edad2 autista ale nie je az moc zivy priatelsky ocny kontakt a podobne ci kontakt s cudzimi ludmi ci ak je nejaka zmena su iny ,,, toto moj syn nema
@anonym_6edad2 tak ho nebavi kreslit a vymalovat...akoze uz je autista kazdy, kto len cimsi trochu vybocuje z priemeru...
@anonym_8d09a0 hmm to neviem nevyznam sa v tomto
@anonym_6edad2 prečo hned autista? Podľa tvojej diagnostiky by malo autizmus každé druhe dieťa
Jednoducho ho nezaujíma kreslenie, jemnu motoriku trénuje na stavaní lega, je to úplne postačujúce
@mama4444 keď je často chorý, nečakaj, že bude motoricky a vedomostne zarovno s inými deťmi. Aké má diagnózy, že tak často choruje?
Netlač na neho, nie každé dieťa vyniká intelektom. Možno bude výborný kuchár. Posilňuj ho v tom, čo mu ide, buduj mu sebadôveru a pôjde aj do vecí, ktoré mu nejdú.
@mama4444 a po kom by mal byt šikovný? Po maminke? Od narodenia s nim riešiš problémy. Xxxyyyy rád aby si navštívila psychológa, aby si riešila špecku. Radšej ho preložiť do inej MŠ ako riesit že máš dieťa s diagnózou + tvoja promiskuita ktorá chlapcovi tiež extra nepomáha. Sory ale tvoj nick registrujem celých 5 rokov
By ste sa čudovali ale u nás musia deti vedieť povedať číslice do 10 bez toho aby rátali na palcoch 🙈 samozrejme toto moje dieta nevie . Ratat do 10 vie ale keď ukážem napr 6 tak si ich spočíta a potom povie , ale zoberú to do uvahy ale príde im to slabe. Vytlieskať slovo na slabiky , samozrejme hore , dole na právo, na ľavo , pred , za , musia vedieť, farby . Moja dostala na zápise blok že všetko čo vedela od strachu , neistoty , zabudlo,
Citila som sa hrozne aj básničku zabudla čo vedelo pekne, rozplakala sa tam .
Takže sme si poriešili odklad lebo psychický to bol na nu nátlak veľký
@anonym_8d09a0 hmm to neviem nevyznam sa v tomto
@mama4444 ešte si aj tak tupa že nevieš založiť anonymnu diskusiu a tvoje sté diskusie sa dajú dohľadať.

Ja. V škole Slabší, škola ho nebaví, bojujeme.. ale extrémne šikovný v iných veciach, čo ho bavia. Ma rad manuálnu prácu, vie varit, pokosi sám záhradu, je tvorivý, inteligentný. Ma 11