icon

5,5-ročný chlapec: Čo by mal vedieť?

mama4444
22. aug 2026

dobry den ,
mame doma 5,5 r chlapca.
kreslit ? -20 bodov ( nechce nebude a nevie - doslova )
vyfarbovat ? …. ked fakt musi vyčarbe
grafomotorika - musim nad nim stat
abeceda a cisla na papieri ci povedat z obrazka VOBEC ( stale sa mu to mýli )
zaciatocne pismena pocutie ( napr. na ceste autom -vie povedat vsetky )
ak pocita nieco na obrazku - musim dozeraz lebo oplašenec ale ked stojim nadnim ide pekne
bucykel - boji sa ( s pomocnymi zacal teraz opatrne )
odrazadlo a “frsrbike “ strach
kolobecka s 3 kolieskami - letí na nej

ide do novej skolky ako predskolak a vzhladom na to ze doteraz kvoli chorobam navstevoval dokopy cca 1,5 len skolku , bojim sa ze bude v skolke “za hlupe dieta” ci nejak na neho budu skaredo pozerat.

inak je živy , skace , výska , tancuje , spieva vyska , rad sa objima, raz si cita ci rad pocuva ked citam , pozera tv samozrejme najradsej ,
piesok plastelina kocky lego dino kuchynka detska aleee a velmi rad vari ( pomaha v kuchyni mne )

nejaka mamina ktora ma takeho doma ? ci mala a zlepsilo sa to ?
dakujem

Strana
z2
anonym_3750c4
25. aug 2026

Tak first bike zvládol v 2 rokoch, bicykluje bez pomocných od cca 3.5. Plava od 2 rokov. Ale kreslenie nula bodov a to chodí už do skoly

anonym_28c137
25. aug 2026
@anonym_548083

@anonym_28c137 ano skúšajú. Ako pracuje , čo vie , ako sa správa , moja je hanblivá takže som ju upozornila že ona s ňou sama nebude chcieť ostať . Ale povedala som jej že jej skúsim zmiznúť nejako. Po 1p min cca asi co som papiere urobila som jej zaklamala že si musím zavolať. Potom ma zavolala dnu a povedala čo a ako dala prvy papier lebo to bolo mesiac po zápise ktorý som hneď dala do školy a po mesiaci som si šla pre ďalšie papiere.

@anonym_548083 A rieši sa to aj s pediatričkou?Na zápise ste boli normálne?

anonym_548083
25. aug 2026
@anonym_28c137

@anonym_28c137 ano na zápise sme boli ( musíš ísť) ja som sa s učiteľku bavila o dcére ešte pred zápisom takže som ju objednala do CPP ešte pred tym ale čakačka dlhá takže sa mi zdať že 2 týždne po som mala termín. U dr sme šli až s oficiálnym papierom sa mi zdať. Samozrejme potrebuješ tam kartu dieťaťa

anonym_548083
25. aug 2026
@anonym_28c137

@anonym_28c137 ale byť tebou si ešte počkám. Január , február by som to riešila ako čo

anonym_28c137
25. aug 2026
@anonym_548083

@anonym_28c137 ale byť tebou si ešte počkám. Január , február by som to riešila ako čo

@anonym_548083 Dnes som písala email do cop.Tak že sa mám ozvať v decembri.Aby mi dali termín na január.

Strana
z2