icon

Aké veľké sú vaše deti na konci 4. mesiaca a aká je ich strava?

makmitka33
12. apr 2012

Milé Mamičky, ako veľké boli a sú Vaše deti na konci 4. mesiaca a ak ste ich kojili, aj ste ich prikrmovali a čím a ako? 🙂 Vopred Vám ďakujem za rady

viki2912
12. apr 2012

kojila som,teda prikrmovat som zacala az koncom 6 mesiaca.mala bola v pohode,mala reflux,ktory vrcholil v podstate...inak prospievala pekne...spinkala dobre,celu noc,pocas dna velmi pekne tiez spala....pretacala sa krasne,tusim sa davala do sedu,lozit zacala,v 9 mesiacoch chodit.dnes ma 15 mesiacov a este nebrala atb,stale kojime. 🙂

makmitka33
autor
12. apr 2012

@viki2912 a do 6. mesiaca nemala žiadny príkrm? Ani ovocie?

viki2912
12. apr 2012

@makmitka33 niec nic.kojila som v mleicku mala svetko,lekarka mi zakazala....len mliecko a cajik.

makmitka33
autor
12. apr 2012

@viki2912 lebo nám lekárka už mesiac káže príkrmy, ale on mi to nechce a potom ani moje mliečko nechce a ja o mliečko nechcem prísť ☹

viki2912
12. apr 2012

@makmitka33 prikrmi v 4 mesiaci ak kojis?to som eeste nepocula akoze....neviem,viem ze pokial matka koji,do 6 mesiaca netreba prikromovat,dieta ma vsetko z mliecka.odtial prijima potrebne ziviny.ja som tak isla a mala pfuj pfuj,je zdravucka a silna....

makmitka33
autor
12. apr 2012

@viki2912 naša pediatrička keď prídeme na poradňu už mesiac iné nehovorí, začala som mu dávať jabĺčko, ale už mi kázala koreňovú zeleninu a polievočky, ale mne to pripadá skoro a zbytočné 😅 , nechcem ho zbytočne siliť a radšej by som mu to ešte oddialila...a na to my upozornila, že deti už papajú aj vajíčka v jeho veku 😉

viki2912
12. apr 2012

@makmitka33 blbost.....mozno tie,ktore nie su kojene.

makmitka33
autor
12. apr 2012

@viki2912 ďakujem za info, nebudem ho trápiť, budem ho len kojiť a čajíkovať 🙂

viki2912
12. apr 2012

urobis najlepsie,nepchaj do neho ked kojis

caly8
12. apr 2012

@makmitka33 .. mám dosť ako fakt 😕 😕 oči vyvaľujem čo tu čítam ... že vajíčko v 4 mesiacoch .. to ona sa musela asi zblázniť :D prepáč ale fakt som vykolajená ...
ja som moju dcéru kojila dva roky ... prvé príkrmy po ukončenom 6.mesiaci a aj to len ochutnávanie, oboznamovanie sa a nadalej prvoradéé dojčenie ... nič sme nezmeškali ani neunáhlili šlo to krásne .. nemá problém s ničím spapá všetko a je zdravá a spokojná .... takýto prístup lekárky noo ..zvažovala by som zmenu, lebo ked bude mať malý rok tak už ti bude kázať údené a klobásy :D :D

makmitka33
autor
12. apr 2012

@caly8 aj mne sa to zdalo divné, ale ona má už okolo 70 r. a na dedine to tak býva, že je človek rád, keď sa niekde blízko dostane k pediatrovi 🙂 . Teraz som ju aj oklamala, že mrkvičku mi papá, lebo som sa cítila hrozne, keďže mi to už mesiac káže a mne je to proti srsti 🙂 . Kočky, čo s nimi kočíkujem idú podľa jej rád, ale to ani jedna z nich nekojí a ani nekojila

caly8
12. apr 2012

@makmitka33 .. no moja jedným uchom dnu druhým von .. ver radšej svojim pocitom a pani doktorku pošli užívať si dôchodok .. toto sa praktizovalo ked som je bola dieťa :D :D :D a skús kuk do témy https://www.modrykonik.sk/forum/dojcenie/vsetko-o-dojceni/ tam sa dozvieš všetko ked si nebudeš istá .. pýtaj sa tam 🙂 aleboooo sa orientuj tu http://dojcenie.wordpress.com/ 🙂

evitka82
12. apr 2012

@makmitka33 parááááádna pediatrička.a čo tak navrhnúť jej už dôchodok? 😀 že pozdravujeme😀 my sme tiež začali až v 6 mesiacoch a tak ako píš @caly8 koštovať,malé množstvo pomaly jednotkou nak sa oboznamuje s chuťou ideme mať napozajtra 7 mesiacov a len pred pár dňami sme začali s ovocím.zeleninku dávame stále dáku novú ešte pomaly máš čas ak dojčíš netreba určite. 🙂
nabudúce keď pôjdeš tak jej povedz že ste už mali pečeného barana že čo ti povie 😀 😀 😀

lady511
12. apr 2012

ahoj mi sme začali prikrmovat teraz nedávno,,Beba 1,znáša mi ju velmi dobre papáme presnidávočky jablkove a bananove ine moc nechce ,,a prikrm taky uplne prvý len z uvarenej mrkvičky inak davam mliečko teda v noci ešte z prsníka 😉

erikovamamka
12. apr 2012

Vsetky Vas srdecne zdravim ! Som mamou 7 mesacneho chlapceka. Kojila som ho velmi kratko, iba 2 mesiace, No napriek tomu sme s prikrmami zacali az po skonceni 6. mesiaca, mrkvicka, zemiak, spenat, jablcko, hruska.. .
Nikdy by som 4 mesacne dieta nekrmila nicim inym ako mliekom. Nie je sa kam ponahlat, radsej pomalicky a postupne pridavat prikrmy.
Narodil sa s vahou 3, 85 kg a dnes ma 9 kg. Je velmi, velmi silny, velmi vnimavy.
Vsetkym Vam a Vasim babatkam prajem vela zdravia !

lady511
12. apr 2012

@lady511 a ešteb som zabudla večer davame uplne prvu kašu niekedy robím z krupice niekedy kupovanu,,ale len pred spaním

zuzanapp
12. apr 2012

My sme boli plne kojený 6.mesiacov až po 6. sme začali prikrmovať a to fakt 2-3 lyžičky mrkvičky, brokolice a postupne sme pridávali ale to trvalo asi mesiac až dva, potom sme začali aj večer prikrmovať kašičkami 🙂

viki2912
12. apr 2012

nemylila som sa,pokial kojis,do 6 mesiaca jej davaj max.cajik....ale ani to nemusis,ked je smadne babo,tak sa napije predneho mliecka.tvoja pediatricka vzhladom na svoj vek,a pocitam aj skusenosti ma udivuje,ake bludy ti hovori.

makmitka33
autor
12. apr 2012

@caly8 ďakujem 🙂
@caly8
@evitka82
@lady511
@erikovamamka
@lady511 ďakujem za info milé Mamičky 🙂 , pediatrička je sicé staršia, ale veľmi Zlatá a je z nej cítiť stará škola , no a toho pečeného barana by som si dala aj ja 😉