icon

Ako naučiť 3 ročnú chodiť na veľkú na wc alebo šerblík?

marus313
7. nov 2011

moja dcerka uz nenosi plienky iba ked sa jej chce ist na velku.Uz som skusala vsetko aj jej nedat plienku no ona vydrzala aj tyzden.

murinka
7. nov 2011

my mame ten isty problem a som uz zufala 😢 ziadne sluby nepomahaju...ani doskolky nas nevezmu 😔

anjelicek26
7. nov 2011

@murinka - preco by vas nevzali do skolky? Ved kakat moze doma. Spravte z toho ranny (väcsina deti kaka rano) alebo podvecerny ritual. Neni to az taky problem. Nerob na nu natlak, ona casom vyzreje.

@marus313 - nam pomohla uplna blbost - osviezovac na zachode - ktory mohla striekat po zasmradeni, no to bolo radostiiiii. Ak ti ale zadrzuje stolicu, netlac na nu, spravi sa jej blok v hlavicke a bude este horsie, radsej nech kaka do plienky, su aj horsie veci na svete.

pici
7. nov 2011

anjelicek26 u nas vezmu do skolky len dieta bez plienky, ktore vies ist same na potrebu, a vie sa same najest priborom...

pepiminarik
7. nov 2011

marus313
a kedy mate nastupit? kolko ma presne tvoja mala? my sme nastastie tento problem nemali, ale kamaratka ano a cim viac na malu tlacila, tym to bolo horsie. musela velku robit len do plienky, aj ked cez den aj v noci uz bola bez plienky, cikat chodila normalne na zachod. ked musela ist na velku, prisla si vypytat plienku, schovala sa do kuta, tam to spravila a potom prisla, ze hotovo a mohli sa ist umyt... ja viem, ze je to tazke, ale ak este mas nejaky cas, tak jej daj chvilku pokoj, kup jej nejaky pekny regulator (zober ju so sebou, nech si sama vyberie), alebo vyzdob zachod nejakymi nalepkami na stenu, skus ju tam potom na tieto veci nalakat a ked tam budete tak si pozerajte obrazky, rozpravajte sa o nich, vymyslaj si prihody. viem, ze na kazde dieta plati nieco ine. toto pomohlo kamoske a mala uz chodi normalne do skolky a nema s tym ziaden problem. drz sa a pevne nervy. 😉

irriss
7. nov 2011

@anjelicek26
Tak jestli budu potrebovat - treba s vnoucaty 😀 😀 😀 poradit jak se vykakat na "povel ci rozkaz" v danou hodinu - urcite si prijdu pro radu k Tobe... 😉

Jinak u nas fungoval pocit "byt velka"...dali jsme k "velkemu WC" schudek z Ikey a vedle maly nocnik pro panenku-"miminko dcerky"...

len.petra
8. nov 2011

Nie je to skôr o tom, že to dieťatko potrebuje na kakanie súkromie? Keď si pýta plienku, asi sa s ňou niekde zašije... Skúsila by som ju učiť najprv na nočník, možno má niekde v byte "svoje" miestečko, kam sa chodí schovávať keď chce kakať, tak tam ju daj na nočník, keď jej treba a nechaj ju osamote. Pochopí, že nikto nad ňou nestojí a časom sa určite presunie na wecko.

stvura
Odpoveď bola odstránená
gubcikova
8. nov 2011

moja malá má 2 roky a kakať chodí na WC.predtým chodila na nočník.jej sa páči že tam má šamrlík po ktorom sa vyšplhá.sadne si a povie mama preč a zavri dvere.tak ju tam necháme a ked ju prídem skontrolovať tak po mne kričí že mama preč.ako som si všimla deti na vykonanie potreby potrebujú súkromie a nie aby niekdo na nich pozeral.preto si niektoré vypýtajú plienku a schovajú sa.

zuzikkaa
8. nov 2011

@marus313 u nas nieje problem s kakanim,,ale co pisu baby ohladom toho sukromia tak na tom asi bude nieco pravdy 😉
ked sa dominik pyta na zachod a chce sa mu aj kakat tak ma posle prec,,a uz sme ho naucili ze ked bude vykakany tak krici hotovo 😅 😅 😅
neviem ci chodite na serblik ci nocnik no mozno by pomohlo k tomu sukromiu pozerat nejaku knizku alebo nieco co ju dlhsie zaujme aby si posedela a mozno sa jej to zapaci 😉