icon

Ako odnaučiť dvojročné dieťa od dudla?

miska743
24. mar 2013

maminy ako ste odnaucili svoje deti bez dudla moj ma 2roky4mesiace a stale dudel proste v kuse ho ma v ustach

Strana
z2
dankapap
26. mar 2013

u nas zabralo-odstrihnutie cumla ale stale ho mali na ociach ci v rukach -akoze duda sa pokazila....treba vydrzat najma v noci ale do troch dni mas pokoj 🙂 🙂 🙂

mamavera
26. mar 2013

@miska743 no máš to ťažké, pretože ho má v kuse v ústach - to je už určitá závislosť. Kým dieťa nejde spať a nepotrebuje sa dudlom okludniť, napr. ak ho niečo bolí, nemalo by ho mať v ústach. Lenže toto konštatovanie ti nepomôže. Páči sa mi nápad, že sa duda pokazila, prípadne vymeniť za niečo - hračku, po ktorej veľmi, veľmi túži.

radlinka
27. mar 2013

Mali ste ho uz poslat Mikulasovi do obalky vymenou za darceky 😀 😀 😀

viera77
27. mar 2013

u nas je toto prave cerstve a je to len par dnove, dcerka ma prave 2 roky, tak si dala krasny darcek k narodeninkam - oducenie sa od dudky.......predposlednu dudu si slecna rozhryzla, kupili sme teda dalsiu, akoze uz poslednu lebo od zaciatku sme dcerke vysvetlovali, ze ked opat aj tuto rozhryzne, tak uz dalsia duda nebude, "setrila" si ju az 2 tyzdne, samozrejme ju aj rozhryzla a kedze si stale pytala taku rozhryznenu, ktora sa uz dudlat nedala, konecne uz pochopila.....prva noc bez dudy bol troska problem pri zaspavani ale v priebehu 3 dni uz absolutny pokoj - este si pocas tych 3 dni sem-tam vypytala dudu na ukludnenie, ked sme ju s tatom "hnevali", ale hned ako ju taku nefunkcnu zbadala, aj ju zahodila s komentarom "fuuuuj duda" ....keby takto rychlo a hladko islo aj odnaucenie od plienok! 😀

hrozienko11
2. apr 2013

my sme dali na parapetnu dosku,lebo ine babatko potrebovalo dudku. vtacik zobral 😀

Strana
z2