Bábätko pije mlieko len v spánku. Ako sa to dá zmeniť?
Ahojte..potrebujem poradit, moja mala sa krmi vyhradne, ked spi..ked je hore, tak uplne odmieta flasu..skusali sme vsetko, ale nic nepomaha..stretli ste sa s tym niektora? Ako sa to da zmenit?
mala zaspava, trak ideme bojovat 🙂
zajtra idem k dr., tak sa opytam a dam vam vediet, co na to ona, kolko je min, aby vypila za 24hod
ahojte, musim aj ja okomentovat danu situaciu,
pretoze presne v tomto veku cize ked mal moj maly 3,5 mes., presne v tomto
obdobi "sekol" s pitim z flase, normalne som plakala, ked som videla ako
odmieta pit, cez den som do neho dostala ledva 100 ml po kvapkach,
v noci, ked spal to dobehol a vypil aj 2x po 200 ml, co bolo na takeho drobca vela naraz....
netusila som, co je za tym bojkotom, ale tym, ze som ho nutila, ziskal az averziu na flasu,
uz ked ju videl spustil taky rev, ze dovi....nakoniec som pehala po lekaroch,
pediatricka mi stale tvrdila, ze mu nic nie je, ale ja som trvala na dovysetrovani,
ved to nebolo normalne, tak sme skoncili v nemocke a zistili mu alergiu na
laktozu, takze to nepitie malo svoju pricinu....
postupne sa papanie upravilo (klop klop0, ale chcelo to cas a vytrvalost, pretoze
maly naozaj bojoval voci flasi, ale istil, ze nove bezlaktozove mliecko mu neskodi,
tak sa rozpapal....
prajem vam vsetkym, ktore bojujete teraz so svojimi drobcami, aby ste
ich nejako "prekabatili" a tak prinutili nejak nedrasticky k papaniu, ja zial poradit neviem
ako na to, u nas sa to vyriesilo az hospitalizaciou....
@kvetinqa ahoj..tak sme boli u dr. pribrali sme len 150g za dva tyzdne, vazime 6000g, co je malo na to, ze mame dnes 4 mesiace, mala by vypit 700ml na den, ona nam nevypije ani 600ml, vraveli sme, ze sme skusali aj ine mlieko..no tak mame prist o 2 tyzdne na prevazenie..vlastne nam ani nic nepovedala, celu ju prezrela, popocuvala, tak musime bojovat dalej 🙂
@adelaine , my sme tak skončili tiež, malý na infúziach, neskor transfúzia krvi. Nakoniec sme skončili na Nutrilone Pepti. Krmila som tiež v spánku. Teraz je už školák, mlieko čisté nepije doteraz. Neviem, či to bolo, že som tiež flašu nútila, alebo mu robilo mlieko problém. Ale dozvedela, som sa, že to máme v rodine-bojkot flaše. Dalšie deti som radšej kojila-načo riskovať. 😉
@adelaine , veľmi držím palčeky, ja som rada, že mám toto obdobie za sebou. Ja som s kojením prestala po blbých rečiach detského lekára. Syn bol veľký a on len tvrdil, že mu moje mlieko nestačí. Na flašu si zvykol, ale potom akoby uťalo a flašu nechcel. Lekára som samozrejme zmenila. Ale pohlad na dieťa s ihlami, ma presvedčil o tom, že ďalšie deti budú kojené.
@adelaine super, ze ste prisli na to, co bol problem, u nas sa na nic neprislo, po 9 druhoch mliecka sme nakoniec skoncili tiez na bezlaktozovom, ALL 11O - poradila lekarka na gastre, aj ked alergiu nema na nic, uplne zdravy chlapcek. Bojovali sme ale riadne 4 mesiace, v spanku vypil 3x za den a 1 sme davali na noc, a asi stacilo, priberal, aj ked pomenej, ale stacilo nam.
Teraz Ti ako papka?
@basky zistili mu alergiu na kravské mlieko- mali sme do roka Nutrilon pepti- hradila poisťovňa, potom Beba Ha,mali podozrenie aj na celiakiu, ale to sa nepotvrdilo. Postupne sme prešli na obyčajné mlieko.
Už je z neho veľký chlapec-druhák. Mlieko čisté nevypije, ale ostatné mliečne výrobky áno.
@sofia2008 ahoj, ako ste na tom?
My sme mali posledne dni dobre, maly cez den pekne pil, sice za pomoci vysavaca, bola som riadne ohucana, ale aspon papal.. Dnes zase vymyslal. Ja som chora, tak pevne verim, ze to maly nedostane... inak v noci nam naraz stiahol 280 ml!!! ja viem, ze to nie je dobre, ale co mam robit?! ach jaj
@kvetinqa ahoj..no tak krasne vam teda stiahol..ved to ma skoro tri davky v jednej 🙂 my pijeme stale len v spanku, sem tam troska aj cez den, snazim sa stale ponukat..davam aj ryzovu kasu cez den a zeleninku, ale stale sa drzime na 500-530ml cez den, uz to neriesim, ani sa nerozculujem, beriem to, ako to je 🙂 ved to nebude trvat vecne a o par mesiacov uz budu papat ine veci a mliecko len dvakrat do dna 🙂 drzim vam palce aj sebe, aby sme to mali aspon takto a potom stale lepsie a lepsie 😵
@sofia2008 Ahoj aj ja som riesila tento isty problem. Nasa mala postupnezacala odmietat jest ked bola hore a najedla sa len ked spala...ked zacala cmukat, dala som jej flasku a bolo. Zacalo to tiez okolo 4 mesiaca. U nas to trvalo dlho, lekarka tiez nic nechel ariesit, pokial vypila za 24 hodin urcitu davku u nas to bolo aj 600ml....ale ja som ju nakoniec svojimi stalymi otazkami dohnala k tomu, ze nam zobrala krv....a mala bola anemicka. Tak sme zacali prikrmovat, kvapky Maltofer + Cebion a dokoca som zmenila aj mlieko...z Nutrilonu na Sunar a casom, pomalicky sa vsetko upravilo.
@rebeka1977 ahoj..ja som skusala menit tri druhy mlieka, nakoniec jej davam obycajny Nutrilon, skusim sa na tu anemickost opytat, ked pojdeme na prevazenie, dakujem za tip 🙂
ahojte ja som tiež menila mlieka a tym to nieje.A ked som bola s Dcerou na gastre tak som sa Dr pytala ktore mlieko je naj a ta my povedala že je to jedno všetky mlieka su skoro rovnake jedno ma o niečo viac ako druhe a naopak.my sme na sunari a pijeme 120ml.neriešim v noci spi po troch hodinkach sa začne mrvit dam mlieko a spime dalej.
Tak to zacalo nabiehat do spravnych kolaji uz mi zas papa, ale mlieko pije furt len v spanku. Asi ju trapia tie zuby, Teraz nam len vychadzaju. Hadam to bude lepsie. Baby treba vydrzat. Aj my sme boli strasne zufali!!!
@kvetinqa ahoj..ked bola nasa mala v Kubkovom veku, tiez len tolko vypila, my pijeme 100ml..neboj, hlavne, ze pribera 🙂 o tri tyzdne uz mozes zacat prikrmovat zeleninkou a davat na veceru kasu, potom masko a tak ovocie..prikrmy to vyriesia..nasa krasne papka prikrmy, sem tam aj mlieko vypije, ked nespi 🙂 16.marca ideme k dr. na druhe ockovanie, tak bude aj vazenie, uvidime 🙂
@sofia2008 .........moja mala ma teraz 3,5 mesiaca a 4 900 g a 60 cm a je ok,nie je to valibuk ale take pekne babenkovske oblinky má.... prečo si myslis že je 6 kg na 4 mes dietatko malo?

@julienka toto mi vela bab napisalo, ze ked zacnu prikrmy,tak bude lepsie 🙂