Biely maz pod predkožkou. Neviem, čo s tým
ahojte mam jeden problem a potrebujem poradit od niekoho s podomnou situaciou moj chlapcek ma 5tt a pod predkozkou ma taky biely maz,myslim ze by som mu to mala vybrat ale neviem ako rukov to nejde,neviem co stym neviete mi poradit cim sa to cisti alebo ci pomaha nejaky specialny kupel?nechcem mu to tam nechat aby nedostal nejaky zapal.Pomoze mi niekto
prvemu synovi som predkožku podla rad doktorky nečistila a nepretahovala ,vraj sa to spravi samo,no nespravilo a skončili sme v 6 rokoch na zakroku.Druheho syna už mam u ineho pediatra a ten sa mu ju jemne uvolnil ked mal cca 3 tyždne a odvtedy ju krasne viem pretiahnut a vyčistit.Teraz ma už pomaly 11m a nema žiadny problem .Iste by som ju však nasilne neriešila,nech to skusi , tak ako u nas doktor a potom ju už vieš čistit.Niekedy je totiž dočasne prilepena a mohlo by sa viac ubližit ako pomoct.Doktor vie odhadnut,či to už ide,alebo treba ešte čakat.
kaja73 ahoj a ako si to cistila len rukov?lebo mne ten maz nejde odlepit ako to mam robit?
@1010 ahoj, s mojím starším som s tým bola aj u urologa,keď mal necelé dva rôčky, vravel, že už od narodenia tak raz do týždňa pri kúpeli treba jemne predkožku sťahovať, nie nasilu, len tak trošku a čím ďalej, teda čím starší bude, tým pôjde viac, lebo ja som svojmu nesťahovala a vytvorili sa mu vzrasty. Teraz tomu najmenšiemu sťahujem len tak jemne raz do týždňa a je aj dobré, keď bude trochu starší, kúpať ho v harmenčekovom kúpeli, naozaj to pomáha. A to biele mu nevyťahuj, ono to pôjde samo, ja som svojmu len raz vytiahla a zapálilo sa mu to ☹
@cinamon7 naštastie jemu nemuseli robit obriezku-kamoškinmu synovi napr ano.Mojmu len v podstate predkožku pretiahli.Ale trvalo ta asi 5 min kym to povolilo a maleho sme pritom 3 museli držat.Mal to aj znecitlivene,ale vraj ho ta aj tak bolelo.Potom mu to niečim ošetrili,doma sa musel kupat v dakej bylinke a denne sme to museli pretahovat.To bol boj.Bolelo ho ta asi týžden intenzivne a ešte druhy tyžden trochu.Nerada na to spominam.Aj s cikanim mal problem ,strašne ho to štipalo.
@1010 no mas pravdu s tym mazom mojemu sa to presne zapalilo a to bola pohroma ak sa mu to neda vycistit nespravis s tym nic zialbohu povoli mu to same casom v tom horsom pripade dostane zapal ja by som isla ku doktorke urcite mu to povoli ten maz vytecie ale dufam ze to nebude sprevadzane zapalom 😒
Ahoj, hlavne nerob nič nasilu chúďatku malému. Nech sa na to pozrie detský urolog ak si nie si istá. Moj malý mal zápal predkozky asi keď mal pol roka, lebo ten maz sa mu tam hromadili. Potom mu dal detský urolog takú masticku na roztiahnutie koze, to som mu natierala každý večer úplne tenulinku vsrtvicku na koniec predkozky a po dvoch týždňoch sme išli zase k urologovi a tu predkozku mu celú krasne stiahol a všetko vyčistil. Odvtedy nemáme problém, dva tri krát do týždňa mu to pod tecucou vodou stiahnem a vyčistim a všetko je ok.

@1010 ten biely maz je prave ochrana pred tym aby nedostal infekciu... urcite by som mu to necistila,je este malinky...ked bude mat tak 6mesiacov,mozes mu pri kupeli trosku predkozku stiahnut a vycistit vatovou tycinkou... ale ja osobne by som so stahovanim predkozky pockala,aby si nenarobila viac skody ako uzitku 😉