Bojazlive dieta
ahojte nevie niekto ako ulahcit dietatu strach moja dcera ma 15 mesiacov a je strasne ustrachana nikdy taka nebola a ja som uz zufala dovodom bolo asi stahovanie sa do noveho byvania kde mame nad hlavou susedou co su dost hlucny (elebo je to tym ze je to panelovy byt )vsetko sa ozyva !Nakolko predtym sme byvali na samote kde bol klud nic take ako vrzganie stolickou po parketach nepocula ci dupot chodze a teraz sa z toho blazni je placliva nemoze ostat sama len co zmyznem z dohladu uz ju chyta panicky plac a uteka za mnou je nervozna a nebavia ju jej oblubene hracky :( Takto to ide snami uz mesiac a ja mam obavu aby to neprerastlo do takych rozmerov ze jej ten strach ostane a neporadime si !! dakujem za rady
@ewisam 😀 😀 😀 no nemyslis vazne!!!!!!!!!!! uzasna rada, dakujem, rozveselila mi den 😀
@hradnapani Joj len od je uz od mala taky, ja som si zvykla ze vsade takmer chodime s krikom, neskor sa osmeli.. Dr a sestricka su mu asi nie velmi sympaticke a samozrejme sme to x raz riesili, ze preco... nebyva chory, chodi tam viac menej len na ockovanie takze asi tak
@hradnapani Ale si ma potesila, ze niesom ja taka mrcha mater, ze sme dve 😀, co to vidia inak
@ewisam askus synovi dopredu povedat, ked niekam pojdete o tom, ze kam idete ako tam idete, co tam budete robit, prip. co bude s nim pani doktorka robit a co on ma robit(trenovali sme doma otvaranie ust a ukazovanie hrdielka)...toto mojmu synovi velmi pomohlo
@ewisam haha, no tak ked tam chodite hlavne na ockovanie a do poradne, kde ho slahnu na vahu, tak sa niet co divit, ze? neboj, vyrastie z toho 😉
a urcite je nas viac, takych, co poznaju svoje dieta lepsie ako sestra v ambulancii a nevychovavaju svoje dieta stylom casov davno minulych, ked sa k dietatu stavalo ako k nesvojpravnemu nedospelemu.
@ginger_fox dakujem za radu urcite budem ked bude vacsi... teraz mi az tak nerozumie, ako by som mozno chcela ma len 13 m
@ewisam aaale rozumie, skus to, budes prekvapena 😉
@ginger_fox ja sa mu snazim vysvetlit, ze na televizor sa nevesiame,ze prsty do zastrciek nepchame, ze ked papame tak sedime a mina sa to ucinkom, ale skusim mu teda povedat nabuduce i ked to zase ockujeme tak neviem...
@ewisam 😀 to aj moj 3oj rocny vie, ze prilepene zuvacky v elektricke nechytame a napriek tomu im nevie odolat 😉 Proste si s nim sadni a porozpravaj mu ako pojdete k pani doktorke autickom/autobusomúv kociku ako ho bude pani doktorka pozerat, trosku ho pichne, ale on sa nemusi bat, lebo jeho maminka bude vzdy pri nom a tak. A potom, ked sa to bude diat, tak mu budes pripominat, ze teraz sa deje to, co mu maminka dopredu hovorila. Akoze uz ideme s pani doktorke ako som Ti vcera vecer v postielke hovorila a tak.
@ginger_fox @hradnapani kocky co myslite, pomohol by mu strach prekonavat druhy surodenec? 🙂
vcera ma vytocila sestricka, dnes ma nejaky chudak okradol, no ked sa dari...
@ewisam netusim 😕 ale mozno sa budu bat spolu 😀
@ewisam no tak s týmto neporadím 😀
@hradnapani
@ginger_fox
som si tak povedala, dr spieva o tom ci som zase v tom, sestre vadi ze reve, tak ma reku napadlo splnit im sen a prist tam s dvoma uskriekanymi 🙂
@ewisam 😀 ved zase, preco im nedopriat 😀
@ewisam a jedna moze pestovat jedneho a druha druheho 😀
ahojte, ja mam v poslednom case starosti o moju 25m dcerku..asi mesiac co sa zacala bat tmy, a to ze je tam bubak, a robi bububu a uz sa od minuleho tyzdna zacala bat aj cez den...dnes usla z chodby ked chcela ist z kuchyne do izby a s placom ze je tam bubak, tak som isla s nou, ze kde je, nech mi ho ukaze, ukazala mi ze pri kociku spi na zemi aj s rukou pod hlavou...pred tyzdnom sme boli u svokrovcov, byvaju v rod.dome, a ked sme jedli, tak z nicoho nic zacala kyvat do chodbicky ze je tam teta a v obyvacke mi hovori ze na gauci spi nejaky dedo, a hladkala ho a dala mu aj pusu, pritom nikde nikoho..nemala by som s nou zajst k psychologovy, ci ju to prejde? Mm vravi, ze to ma len taku fantaziu,ze on jej vravel, ze v izbach su bubaci...tak som mu vynadala, ze to sa nerobi strasit dieta...

@ewisam aj u nas je to tak, k babke co sa predtym hrnul, teraz nechce ist a podobne. Podla mna je to len faza, proste sa zoznamuje so svetom a tak. hlavne potrebuje vela tvojej podpory a nie pocit, ze si v strese z toho, ze on je bojazlivy.
A inak ani s tym nosenim nema pravdu. Praveze nosene deti su bojazlive len malo, ano spociatku sa nosia vela a casto, ale ten pocit istoty a bezpecia pri mame im vybuduje prave tu nebojacnost, ze svet je v pohode miesto. A dokonca aj skor zacinaju chodit. Takze sestra je uplne mimo. A mozno to maly aj citi, ze je taka a preto tak reaguje, ked ste u doktorky, kto vie...