Čo dokážu vaše detičky v 9 mesiacoch?
🙂
@renata5
tak potom,
moja dcerka vie sama jest banan a kusky varenej zeleniny, pije sama z poharika, sama si pyta cicik, sama sa vie postavit v postielke alebo sa vytiahne do stoja ked sa pridrzi mojej nohy alebo ked sedim tak ruka pod., v stoji za ruky vie pekne kracat, stvonozkuje, zacina hovorit mama, tata, baba....
nevie napr. tapy tak aj ked ju do denne ucim avsak vobec ma to netrapi 😉
@renata5 neuraz sa prosim, lebo zase presne ja toto nemam rada, ked sa stretne 5 mamiciek a zacnu vychvalovat svoje deti. Ak je len jedna z nich, ktorej dieta dokaze len z polovice to, co druhej, tak jej to padne velmi tazko...Treba sa stretavat, ale temy rozhovorov by nemali byt o tom co prave ich dieta dokaze... 😉
@sisaha ked ti poviem pravdu ja nemam ziadne kamosky sem som sa zaregistrovala preto aby som mohla kecat s mamickami o radostiach aj starostiach svoje dieta som nikdy nevychvalovala aj ked pre mna je to naj chcela som len vediet co dokazu druhe deti chcem byt dobra mamina a nechcem nic zanedbat 🙂
Moj syn v 9 mesiacoch este nesedel, nestvornozkoval, len sa plazil. Neslabikoval, iba vrestal. Nejedol skoro nic okrem jogurtov a bananov. So vsetkym zacal vtedy, ked sa on sam rozhodol, vzdy zo dna na den.
@renata5 tvoje dieta sleduje pediatricka, urcite si dobra mama. Rozpravat sa da o hocicom. Vieme si tu poradit recepty, ako si poradit s horuckou a vela ineho. Len nie je dobre porovnavat...Jedno dieta vynika v jednom, druhe v inom...Tvoj syn je urcite sikovny, len treba nechat na nom, kedy sa sam posunie dalej...Ak o nieco zacne prejavovat zaujem, ty to v nom budes iba podporovat... Moja dcera nemala este ani dva roky a poznala takmer všetky továrenské značky áut, ktoré jazdia na našich cestách.. Nič som ju neučila, proste ju zaujímajú autá a ona sa na ulici vypytovala ake je to auto. Ja som iba trpezlivo odpovedala. Ale nic som ju neucila.. Napr. jej o 5 mesiacov mladsia sesternica krásne rozpráva - správne časuje, moja toho vela nenahovorí a ak, tak je to nafigu vyčasované, hovorí v 2.os. jedn. čísla a pod. Logopedka ju sleduje, ale tiez mi povedala, zaklad je neporovnávať. Kazde dieta ide svojim tempom..
nuž každé dietatko je iné... naša sedí, štvornožkuje,chodí za ruku...čoraz častejšie sama cca 2m, motoricky je vpredu...tapka si, ale ma 7460 a za svet nehce papkat...kamrati zas majú okolo 10kg a sedia zato o to viac blabocu a rozpravaju si...u nas je to len baba papa tata tuje ...brrrr , jeden vie to iný zas to...jeden ma 6 zubovu a drý ani jeden..takže každý po svojom🙂

@renata5 hlavne neporovnavaj... 😉