Čo už vie vaše bábo v 12 mesiaci?
ahojte moja mala ma uz rok a este nevie chodit ...... velmi ma to ani netrapi ved sa nauci len by ma zaujimalo co uz vase deti vedia ..... ake hry sa s nimi hrate ..... ake hracky maju najradsej (moja mala si na hracky velmi nepotrpi a uz neviem ake by som jej mohla kupit) ...... a mozte pridat aj svoj denny rezim s rocnym dietatom 🙂
@aliza : vola sa to NIDO od firmy nestle uz som to pisala, tu to nezaraduju medzi umele mlieka, hoci zlozenim vitaminou je mu dost podobne, je to nieco ako mlieko pre deti alebo neviem,,neviem tazko to prirovnat k niecomu co je na slovensku lebo tam nic take nie je,,je to od jedneho roka az po dospelost,,hovorim chutovo nieco ako nase susene mlieko,,pozriem kolko to obsahuje cukru,,ja som hovorila lekarovi uz pri starsiom kolko toho vypiju ale doktor povedal ze to je v poriadku tak ja neviem,,ale chcela by som to obmedzit hlavne v noci uz by som sa rada aj vyspala ale neviem ako na to,,pretoze zriedit som uz skusala a nechcel,,a to hovorim o dvoch,,starsi ma dva a pol,,ten az teraz posledne dva tyzdne co pije menej,,caj nepiju vobec ziadny proste im nechuti,,ako mne,,boze moja dcera popila hipp na litre a ti dvaja ani vidiet,,ani ovocny ani ziadny,,vody popiju tiez strasne vela,,ale v noci nie,,dzus cez den ano,,v noci nie,,ked chce mlieko v noci tak place,a place a place az pokial nedostane mlieko,,inak spanok maju dobry,,oni sa v podstate ani nebudia len chytia flasku ktoru maju pripravenu vypiju v spanku a zahodia,,
@hameeda hm..tak to máte riadnu spotrebu mlieka a tiež si nemyslím,že je to zdravé..veď ani novorodenec nepije 5-6 x v noci ,myslím z fľaše,teda spoň som ešte nepočula o takom dieťati..skús to trošku zredukovať,buď zarobiť to mliečko slabšie,nie plnú dávku,nech má viac vody,alebo ho aspoň na nejakú dávku skúsiť ukludniť ináč.... 😉 ti nezávidím akože,ale je jedno či má dobré spalovanie alebo nie,podľa mňa to je mooc 😕
@hameeda tak ho nechaj tak a nedaj mu....povedz ze az rano bude mliecko ja som tak dceru oducila som aj sto krat isla (mala vtedy 17mes a pila asi dva tri krat za noc) a naucila sa potom pila len nad ranom o 5tej a aj to ju potom preslo...
a syna ucime teraz bolo to tazke chcel aj viac krat ale mame maximum dva krat ak moc krici ale teraz vacsinou len raz sa budi nad ranom okolo 5tej a spinka dalej potom do tej 6-6.30 dava mu manzel flasu...
Skus manzela poslat za detmi mozno to zaberie 😀
Ahojte. My mame 1.rocik a 3 tyzdne.Tiez este nechodime.Davidko len chvilku ustoji bez opory ked sa zabudne 🙂 Ale chodi okolo gauca,stolika,popri stene,tak ze sa pridrziava. Rano vstavame cca o 7.00,nakojim, posadim na nocnik,vykaka, vycika sa, umyjeme zubky, za hodinku spapa jogurtik,pohra sa..Teraz ho zacalo bavit vkladanie roznych tvarov, mame v byte na zarubni hupacku-tam by presedel aj pol dna 🙂, tiez si obcas pozrie knizky, no a samozrejme sufliky,skrinky..to je jeho.Kupili sme aj poistky.Tie sa bohuzial naucil otvarat,takze len chodim a upratujem. Doobeda chodi spinkat okolo 10.00.Spi 1,5 hod.Ja zatial navarim,upracem. 2x do tyzdna chodime doobeda plavat. O 12.00 obedik, zasa sa hrame. Tiez uz opakuje ako robia zvieratka- konik,havo, prasiatko.Vie kde ma havo usko, ako robi indian, vlacik,auto, rybicka, vie aky bude veliky,ukaze ako sa ma,dava pa-pa, strasne rad ma hudbu,robi tani-tani, tiez miluje reklamy v telke.To ani nedycha ked vidi 🙂 O 15.00 ovocie.Okolo 15.30 este spi 1,5 hod. Potom niekam vybehneme,nakupy,navstevy...Inak spava iba vonku na balkone,ani za svet nechce spat vo vnutri. o 18.30 vecera, pohra sa, okupe sa o 20.30 este nakojim a o 21.00 ide spinkat.Spava s muzom v spalni,lebo ked ma zanuchal v izbe,hned sa budil a chcel ist na prso. Takze spavam v obyvke a maly prespi celu noc 🙂
@katarina1989 - no kravske my nikdy davat nebudeme, pekne do 2,5 roku bude dostavat umele a potom sme s mlieckom skoncili 😉
No a zubocky, tak to pohodicka uplna, on to milujeeee, vsak jasne, rastu mu zuby, tak mu to masiruje, rano umyvame len cistou vodickou a kefkou a vecer aj pastou.
@hameeda - podla mna tebou chalani dobre mavaju, ja keby mam takto zit v noci, tak rano ani nevyleziem z postele 🤐 Proste nie je nie a bude len voda, aj keby mal revat celu noc - teda ten starsi urcite, mladsiemu viac ako 1-2 flasky fakt uz nerob. Myslim to dobre, bude to chciet, aby ti manzel pomohol, podporil ta, ze fakt nedat, ale treba to zrusit.
@hameeda - keby sa to bralo takto, tak nas spi od narodenia cele noci - tiez len cucne a spi dalej. Takto to nemozes brat... ak papa - tak je hore.
Vsak opis zlozenie z krabice, nieco tam bude, co je zakamuflovany cukor, ver tomu 😝
@anjelicek26 : no ja v noci aj tak cca do takej pol tretej az tretej pracujem tak to je jedno,dcera mi tak pila caj,,tiez ani neviem kolko flasiek za noc,,hej mozno mas pravdu mozno mnou mavaju,,chi chi,,dufam ze ich to prejde,,ved snad ich to prejde ci nie,,,asi je to zlozvyk,,alebo co,,moj manzel ten z toho tazku hlavu nema,,ten im da aj 10 flasiek,,stale hovori vsak su po tebe tak co,,ja totiz denne tiez vela vypijem a vecer pri praci dakedy aj 2 litovu colu stiahnem sama 😀
Tak som to pozerala a cukor je
17g/8oz
co je cca. 220ml... to je ak dobre pocitam... takmer 8%... tot dost... a sladene je medom a cukrom hm...
A pri tom mnozstve co pije denne... ma ten malinky v sebe 140g cukru denne... len z mlieka...a to ide flaskou okolo jeho zubkou.
@anjelicek26 : opysat to anglicky alebo ako
biotin, vitB12, pantothenic Acid, folic acid, vitB6, niacin,vitB2, vitB1, vitC,vitK,vitEvidD,vitA,zinc,iron,calcium,sodium,carbohydrate,protein,fat
@hameeda - jaj takto, ale tak niekedy do dospat musis, skus to nejako aspon obmedzit, neni to dobre. Drzim strasne moc palce. Ja viem, ake su tieto deticky na tom zavisle - dcerka bola prsnikovy zavislak, kazdu hodinu na prse, hroza :( Kym sme sa toho zbavili 😖
@hameeda - ja som si nasla infosku priamo na ich stranke, je to ako som pisala vyssie.
boze opisat malo byt makke i
hej mi pijeme aspon to nesladene medom,,to s medom im nechuti,,ktore z toho je cukor?
The carbohydrates (saccharides) are divided into four chemical groupings: monosaccharides, disaccharides, oligosaccharides, and polysaccharides.
To budu tie cukry.
@anjelicek26 : no ono aj tak im to za dva mesiace padne, pretoze ideme na SK a tam pokial viem NIDO nie je tak budu musiet prestat,,pretoze teraz pri tych kontrolach tak maximalne mozno nam dovolia 5 kg zobrat a to u nas 5 kg ani tak na mesiac a to nechcem aby ho vsetko popili lebo ja ho pridavam aj do kolacov,,takze budu musiet pit nieco ine alebo najlepsie nic,,lebo ine neviem co,,
@hameeda - hami alebo sunar je taky sladsi, ale to neznamena, ze tvojim drobcom bude chutit. My sme si hipp veru viezli 5 krabic teraz na Slovensko posledne... lebo hipp nie je hipp v kazdej krajine to iste v krabiciach 😠 Len jemu ine mlieka robili velike problemy s bruskom, tak sme nechceli riskovat.
@katarina1989 no my pijeme Bebu ráno a večer, skúsila som mu dať trošilinku kravského, keď som robila puding, ale zjedol v pohode... 🙂
a moj maly nastastie vypije akekolvek mlieko. Asi je to tym, ze je od narodenia na hypoalergennom a to chuti ako krmivo pre psov 😝, takze vsetko ostatne musi byt pre neho 'pochutka'.
malý má rok a tri mesiace...
Chodiť začal deň pred prvými narodeninami. Teraz už lieta ako strela. Keby mohol visí dole hlavou za jednu nohu z lustra. Všade sa dostane, všade vylezie, všetko ho zaujíma, všetko chce preskúmať. Hračky ho nebavia... ak aj áno, tak len na pár minút a už končia v kúte... Najlepšie sú káble, ovládače, mobily (už tri rozbil), hrnce, varechy, plechy, gombíky na sporáku, volant v aute, vypínať a zapínať televízor.... a podobné hlúposti 🙂
Dáva "pápá", posiela pusu, ukáže ako sa má, aký veľký vyrastie, ako veľmi ľúbi maminku, vie, kde má zúbky, pupček, vie kde je televízor, počítač, tik-tak... Reaguje na "daj, dones, polož, odlož, kde je?"... proste všetkému rozumie, ale málo rozpráva zatiaľ... hovorí "ba, mama, tata, baba, de? (kde), neje (nie je), daj daj daj (keď ma vidí jesť 😀 😀 ), auto je "dzzzz"....
Pijeme UM, ráno, večer po 210ml, niekedy aj raz v noci 210ml...
😵
@zuzicka1982 ahoj, mozem sa Ta spytat ako ste postupovali pri oducani synceka aby si v noci nepytal prsko? Lebo moja mala cez den sa nakoji asi3-4x, popritom ma prikrmy aj ked papamiu moc neda, ale noci kojim nonstop, niekedy aj kazdu hodinu a to nehovorim ze jej idu zubky, tak visi v noci na prse stale... 😝
@katarina1989 moja malá tiež ešte sama nechodí, len za rúčky. to zasa syn v jej veku už chodil sám.
@hameeda je to toto mliecko?
http://www.foodfacts.com/NutritionFacts/Powdere... Dufam, ze nie, obsahuje vela tukov a cholesterolu.
A toto Nido mliecko nie je UM. Ani to 1+.
naša malá začala nesmelo chodiť tak v 11mesiacoch takže teraz lieta ako divá, všade lezie aj tam kam nemusí, vyjde aj sama po schodoch (13ich vedie k našim) 🙄 z toho ale nadšená nie som. a čo vie? dať papá,poslať pusinku, dať pusinku, a také ako ťap ťap, aka budeš velka a pod. už ukazje menej lebo to robila omnoho menšia tak to tak často už neopakujeme. reaguje na daj,vezmi, polož. reaguje na pod sem-rozbehne sa vždy iným smerom 😠 , ale rozprávať nevie.stále si melie dadadada, občas sa jej podarí na manžela povedať tata alebo ked niečo chce tak dej dej (daj daj). áno nie si vie odkyvkať podla situácie a podla otázky akú jej položíme i ked moc nechápe ale čo jej ide najlepšie tak má dar vedieť kde je najbližšie rádio a kde ho zapnúť aby mohla tancovať lebo to je jej. a vidim že umyvanie zubkov tak rada si umýva zubky ked vidi nas ale iba trošku dovoli nam,potom si už beha s kefkou sama.
papanie-obed je večný problém-bud nechce alebo málo nech je to čoklvek, mliečko pije cez den kravské, ráno-noc sunar-to okolo 6 a potom spí dalej. jej hračky sú ovládačky,mobil,hrnce, moje vložky a vlastne všetko čo najde v kupelni 😝 ale konečne sa hráva aj so svojimi hračkami lebo na narodeniny dostala pieskovisko tak donho sme dali loptičky a hračky tak tam vždy vlezie a hrá sa.ma svoj detský kočík a vnom bábiky tak tie krmi,vozí alebo jednej vytahuje cumel lebo potom bábika plače a dava jej ho späť aby neplakala.... snad všetko 😀

@hameeda v prvom prispevku si pisala ze prespi celu noc a v druhom prispevku ze vypije v noci 5-6flasiek mlieka....
tak ako spi v noci ci pije mlieko 😅 😀
No nas nema este rok ale beha uz asi od 10mes aj dost este pada....spava cez den dost malicko podla mna na to ze ma 11mes spi 2krat za den a to po max. 1hodine ale vacsinou aj tak sa stava ze dva krat 30minut...
Chodi spat o 19te vstava o 6tej dakedy pred 6teou a dakedy o 6.30 to uz si myslim ze ako dlho spime 😀
Nas je uz na um. mlieku kojila som do 10.5mes. pije tak cez den mu davam pred kazdym spanim okolo 100ml um cize to ma 2krat a v noci mu dame ked sa zobudi ale len max. 2krat po 120ml snazime sa davat len raz a to rano ...lebo hladny nema byt preco lebo jedava plny tanier kase na veceru....
Inak za jedlom sa trha ako besny vsetko uz papa aj nase lebo potom vrieska jasne ze nie vsetko ale uz skusil aj paradajkovu polievku aj tekvicovu omacku nasu 😀