Kedy sa vaše deti naučili povedať "r"?
Dcerka ma 4,5 roka, zatial nevie.
S mojim starsim synom som zacala chodit k logopedicke ked mal 5 rokov. Zvozila ma, čo tak neskoro... Ale teda nebolo to len kvoli R, ale povedala, ze nevie poriadne ani L, ani sykavky, co so sebou suvisi.. Do roka sa R naucil perfektne, este pred zaciatkom 1.triedy.. Ale to som s nim denno denne poctivo trenovala.
od troch rokov navsteva logopedicky, prestali sme v 12stich ked to logopedicka s dcerou vzdala. vsetky pismena sa naucila bez probleom, bohuzial okrem r. z tej dobrej strany - dnes ma dcera vysoku skolu, super pracu a dobry zivot, takze to pre nu nie je vobec prekazkou 🙂
Ostatne pismena hovori pekne?Lebo casto sa vsima len R.Na to je v tomto veku naozaj cas ale treba riesit ostatne pismena.szs, niektore deti napriklas aj L.Odporucam ist k logopedicke.Ta na prvom stretnuti prejde vsetky pismena,zisti co trrba trenovat.V 4 rokoch je najvyssi cas.Niekedy to trva kym vsetko nabehne.
Na poslednú chvíľu s pomocou logo (v 6.rokoch)
Dcéra skoro, okolo 2 rokov, syn okolo 7.rokov, na logo chodil od jeho nedovrsenych 5.rokov, ale nič, az v škole v 1.rocniku mali take cvicenia so skolskou psychologickou a pri nej sa hned naučil.
@anonym_autor syn ma 6 a ešte stále nevie. Chodíme aj ku logo pričom pri cvičení dn dn mu už ide, aj pri slovách tak začínajúcich tak dúfam,že kým príde škola tak to nabehne..cvičíme uz iba r, predtým sme riešili l, s,c a mäkké tiež
@anonym_autor nás nevie ešte vo februári mal 4
Logoped je super ale tiež vám len ukáže cvičenia ktoré s ním vy budete trénovať doma. My skúšame každý deň rozprávať tdtdtdtdtdtd a z toho sa snažím aby povedal r. Zatiaľ sa nedarí 🙂

Dcéra mala niečo cez 4 roky a vedela ,krsňa má 7.5 roka a nevie