icon

Má dieťa platiť za škody zo svojho vreckového?

2. jún 2026

Ahojte,

ako to máte doma s vreckovým a zodpovednosťou za škody?

Náš syn pri bláznení rozbil lampu. Nebola to vyslovene nehoda typu, že sa pošmykol, skôr vystrájal, hoci sme ho viackrát upozorňovali. Manžel si myslí, že by mal aspoň časť škody zaplatiť z vreckového, aby si uvedomil hodnotu vecí.

Ja si nie som istá, či to nie je príliš prísne. Na druhej strane nechcem, aby mal pocit, že keď niečo pokazí, nič sa nedeje.

Ako by ste to riešili vy?

Strana
z2
kristina2412
4. jún 2026

Určite by som od neho nepýtala peniaze. Bože, čo ja som už všeličo rozbila aj ako dospelá a nie nebláznila som sa, ale napríklad robila som dve veci naraz ,mysľou som bola inde,ponáhľala som sa atď. Treba si s ním sadnúť a vysvetliť, že treba dávať pozor, že peniaze sme mohli minút na niečo iné napríklad na zábavu a teraz musíme kúpiť lampu...

tarvika
4. jún 2026

zavisi od veku, od toho ci to bolo naozaj nechtiac a nedalo sa tomu vyhnut, alebo sa dalo a nedaval pozor ani po upozorneni. Urcite by som zohladnila cenu znicenej veci a vysku vreckoveho. Napriklad dcere 13r padla miska s horucou polievkou na varnu dosku. Nova vysla aj s montazou do 300 eur. No dala som jej zaplatit prispevok 50 eur a zvysok som zaplatola ja. Ak by som jej to dala cele zaplatit, neostali by jej uz takmer ziadne uspory.

Strana
z2