icon

Má viac ako 2 roky a stále hovorí iba "čínsky"

daska58
4. okt 2010

ahojte, som už zufalá, moj krpec má viac ako dva roky a stále brboce len po čínsky. vie pár slov, ahoj, čau , papať, mnam, auto, au, tam, ano.... ☹ už sme boli u neurologičky, aj na eeg, všetko ok dokonca krivka na úrovni 5r.dieťaťa... ale čo s tým, ideme sa potrhať. dostali sme nejaké tabl. berieme druhý týžd. ale nijaký zázrak. mohli by sme ist aj na logopédiu, ale drobec neznáša cudzích ludí a vobec nie ordinácie, to už mám aj ja strach, ako sa bude tam chovať. ani sa odo mna neodlepí. poradte nám, ak máte skúsenosti. dakujem

amadora
4. okt 2010

môj má 2 roky a 7 mesiacov a tiež ešte nerozpráva, ovláda niekoľko desiatok slov, aj pár spojí do vety ale len v jednoduchom základnom tvare a neriešim to... každé dieťa má iné tempo na všetko a kým nemá 3 roky ani sa s tým nejdem zaoberať. vo februári nastúpi do škôlky a som si istá že popri deťoch sa rozbehne tak že mu nebudem stíhať 😀 a tam im bude chodiť aj logopedička takže pomôže tiež. takže podľa mňa daj tomu ešte čas...

latvia
4. okt 2010

radsej by som volila logopeda nez jest nejake tabletky 😅 v dnesnej dobe ambulancia logopeda vyzera ako detsky kutik, kopec hraciek, logoped sa s dietatom v podstate hra, takze nejaky stres by nemal mat. aspon budes mat istotu, ze mu nic nieje, ked si ho "vysetri" logoped a budes kludnejsia 😉

traktor
4. okt 2010

podla mna, od tabletiek 😅 😕 ti urcite nezacne rozpravat, a vôbec nie som za tabletky...suhlasim co pise latvia a len dodam...dvojrocnedieta este môze rozpravat cinsky...niektore deticky zacnu skratka neskôr, aj ked vsetko chapu, len skratka nechcu rozpravat..a zo dna na den zacnu...ale ak sa ti to nepozdava, chod za logopedom..hoc si myslim, ze mas , teda tvoj maly nanho este cas 😉

juliagregor
4. okt 2010

prosím ťa nestresuj a nechápem toho neurológa....
o tabletkách na reč počujem prvý krát, veľa detí má čínštinu ešte aj pri nástupe do škôlky
vypýtaj sa k logopedovi alebo do špeciálneho centra reči, myslím, že aj v BA je také...
bola tam kamarátka s dcérou, kt. rozumie len ona...má tri roky a reč má v štádiu 20 mesačného dieťaťa, je v poriadku, len potrebuje čas ....
čím viac na neho tlačíš, tým sa viac zatne...

womenne
4. okt 2010

tabletky na reč???tak to som ešte nepočula zaujímave nám nikto nič take nenavrhol,žiadne take vyšetrenia ako ty píšeš sme neabsolvovaly a to ma moj 4,5 roka a až posledne 4 mesiace zaznamenávame úspechy.Chodíme na lokopediu od 2 rokoch pravidelne cvičime.Všetko chce svoj čas,ved on je ešte maly a chlapci su v reči pomalši ako dievčata.Hlavne nesmieš porovnavat s inymi deťmi.Nema náhodou skrátenu uzdičku?Moj mal a konečne sme to rozhybali takže netrebalo strihať.Na Svk nám hrozili plastickou operáciou,preto chodíme od 2 rokov na lokopediu.

cmulinko
4. okt 2010

moj syn ma 3 roky a 2 mesiace a hovori tiez po cinsky.....a mna to vobec netrapi 😀

pammy
4. okt 2010

mna by len tak zo zvedavosti zaujimalo, co su to za tabletky (mozes to Daska prosim ta zverejnit?, prip. IP)... inak suhlasim so vsetkym, co pisali baby, hlavne ziaden stres, urcite sa rozrozprava, vsak ma nad 2 roky, nic neries. a dufam, ze ta nase prispevky ukludnili, kazde dieta je predsa individualita, nechaj tomu volny priebeh. drzime palce.

anjelicek26
4. okt 2010

Saska do 2,5 roka vedela slov presne 3 😎 Potom behom mesiaca zacala plynule rozpravat... u nej pomohol kolektiv, chodila k opatrovatelke, bola to neskutocne zmena za kratky cas... pokial bola so mnou doma (a ja na nu slovensky, drahy nemecky), tak proste len hatlaninka 😖

sonicka25
5. okt 2010

Aj nasa Sofina hovori cinsky 😀 ma dva a pol roka,melie nemecky,slovensky a anglicky a to v jednej vete 😀
Jedine co vie fakt dobre je nadavat 😀

Ja si ties myslim,ze davat tabletky je hlupost,deti su rozlicne a rozpravaju plynule aj v starsom veku 😉

babulina
6. okt 2010

u nas zasady vovoj v reci konal ked mala 2r3mes, ako keby z jedneho dna na druhy, este o to intenzivnejsie som to prezivala lebo vtedy som bola v porodnici s malym a mne to prislo ako keby mi medzicasom vymenili dieta 😀
tak ako baby hovoria tabletky zahod, ked mas z toho stres tak navstivte logopeda ale podla mna sa nemusis obavat on sa rozhovori, a potom budes obcas rada za casy kedy hovoril len po cinsky 😀 😀 😀