Matky na materskej: Ako ovplyvňuje deti domáce vzdelávanie?
V okoli mám pár matiek , úplne rovnake typy žien - muži zarabaju povedzme za dvoch (ziadni bohači len donesie 2nasobnu vyplatu) a tie ženy su na materskych 8-9 rokov s tym že ked prislo na navrat do prace už školstvo je dole vodou, v skolkach deti sikanuju, potrebuju mat cely zivot vazbu s maminkou a byt pritomne atd… cize ich dali na domace vzdelavanie, s tym ze ziaden kontakt s inymi detmi, len cez online komunikaciu… ostala som ako oparena. Ide o to ze na konci v kazdom pripade si len vznikli na komfort od muzov ale kazdy cent musia pytat od muza🙈Ja som sice podnikatelka aj s manzelom, syn mi chodi riadne do skolky ale aj keby som nebola tak by tam chodil… stretli ste sa s takymi ludmi? Lebo ked oni pocuju ze skolka / praca az zblednu😂čo to je preboha…. Cize dovod skolstvo nie je.
Aj tych deti mi je luto ved to vychovavas socialne izolovaneho jedinca.. ako sa taky clovek v dospelosti uplatni, ved to mu za pochodu nicia zivot.
@anonym_9d863f este stastie, ze nie. Dobre mate niektore vymetene v hlave. Si myslite, ze to pomoze, ked dieta sa bude doma vzdelavat? Zivot sa vie otocit o 180 st. v momente.
@anonym_3ed91f sak ty si daj decko do skoly. To ze ja ucim moje doma teba nijako neovplyvnuje.
@anonym_autor teba do toho fakt nic. Skor sa ale cudujem, ze ked si podnikatelka, ze nedokazes vidiet veci z inej perspektivy..podla mna je to jeden zo zakladnych predpokladov, aby mohol clovek podnikat. Tiez podnikam s manzelom a predstav si, ze DV zvazujeme, aj ked sa nas to bude tykat az o par rokov. A cuduj sa svetu, nezvazujem domace vzdelavanie preto, ze sa nechcem vratit do prace. (Neprestala som pracovat ani po narodeni deti).
@zuzinabila dobrý kolektív a krásne zážitky nie je nieco, čo zažívajú všetky deti rad-radom..
Vlastne ja ako dieťa som to na ZŠ nezažila, aj keď to bolo ok. z mojich detí, jedno je nešťastné, lebo kolektív hrozný, druhé to berie tak, že nič moc, ale sa sa.. .mne blízke dieťa je doslova z kolektivu nešťastne - šikana sa u nich rieši každú chvíľu (aj keď sa priamo tohto dieťaťa netýka, vplýva to naň)..
Všetky vyhodnocovania poukazujú na to, že deti zažívajú neprimeraný stres, že máme obrovské množstvo deprimovanych deti, že školáci nie sú šťastní..
Takže tvoja predstava je skôr ružová spomienka, ako dennodenna realita slovenských školákov.
@beronsche asi si nepochopila moj prispevok...a ruzova spomienka je co,ked mam aktualne stvrtacku na zš?ta place ked nemoze ist do skoly,lebo to tam miluje.teda aktualna situacia,ziadna spomienka
@anonym_3ed91f sak ty si daj decko do skoly. To ze ja ucim moje doma teba nijako neovplyvnuje.
@anonym_9d863f ved trafena hus zagagala ...raz pochopis.
@anonym_9d863f ved trafena hus zagagala ...raz pochopis.
@anonym_3ed91f to nie je vobec tvoj problem ty hus.
@beronsche asi si nepochopila moj prispevok...a ruzova spomienka je co,ked mam aktualne stvrtacku na zš?ta place ked nemoze ist do skoly,lebo to tam miluje.teda aktualna situacia,ziadna spomienka
@zuzinabila ale pochopila.. ty máš dobré skúsenosti, čo je síce super (a to myslím úprimne), ale podľa prieskumov sa nezhoduje so skúsenosťami drvivej väčšiny žiakov.
To je celé..
@zuzinabila ale pochopila.. ty máš dobré skúsenosti, čo je síce super (a to myslím úprimne), ale podľa prieskumov sa nezhoduje so skúsenosťami drvivej väčšiny žiakov.
To je celé..
@beronsche ale ruzove spomienky su v prispevku spomenite od veci 🙂
@beronsche ale ruzove spomienky su v prispevku spomenite od veci 🙂
@zuzinabila tak píšeš, že deti na SŠ a staršie, takže tak... 😊
@zuzinabila tak píšeš, že deti na SŠ a staršie, takže tak... 😊
@beronsche ok, ale tak z 9.ročníka do 1.ročníka SŠ tiež nie sú dávne ružové spomienky ale odstup pár mesiacov dozadu...držím palce, aby ste boli spokojní v škole aspoň tak ako my, je to veľký dar.maj sa
@anonym_0a5163 2x si mi niečo napísal(a) a potom zmazal(a), čo také to bolo?
@beronsche to iste co som napisala,ale zmazane prispevky mi uverejnovalo anonymne,neviem preco a to som nechcela.tak som to nahadzala nanovo🙂
@anonym_autor vieš čo je na tom celom najviac zvláštne? nie to ze niekto žije inak než ty ale ako sebavedomo si z pár príkladov urobíš univerzálny záver o tom, kto má alebo nemá mozog. Označiť deti ktoré niekto vzdeláva inak za zverinec a automaticky z nich robiť sociálne neschopných je dosť odvážne na niekoho, kto ich v živote nevidel fungovať.Ak ty mas nejak nastavený život určitým spôsobom z neho nerobí jediný správny model a tvoja predstava, že každá žena ktora ostane dlhšie doma je automaticky závislá a neschopná, hovorí skôr o tvojom pohľade na svet než o realite ktoru ty nevidíš.ako uprimne z tvojho príspevku nejde ani tak starosť o deti ako potreba presvedčiť samu seba, že tvoja cesta je tá jediná správna😂🙈 A možno by stačilo prijať, že existujú aj iné fungujúce spôsoby bez toho aby si ich musela zhadzovať. Cím viac pises tie trápne odpovede na komentáre ľudí, tým viac to pôsobí ze nepotrebuješ diskutovat ale hlavne si potvrdiť že mas pravdu. Lenze to sa nedosahuje tým zee zhadzuješ všetkých okolo. Skôr tým len ukazuješ ako veľmi ti vadí, že svet nefunguje podľa tvojho scenára 🤦🏻♀️😂 A najviac bije do očí to, že hovoríš o výchove a hodnotach ale pritom sama komunikuješ spôsobom, ktorý s nimi nema veľa spoločné 🤦🏻♀️😂😂😂

@anonym_9d863f pojde na strednu a co potom? stretne sikanu a bude ti utekat do Gatiek?
@anonym_3ed91f čo má šikana na strednej s domácim vzdelávaním namiesto ZŠ?
Zaujal ma ten zvláštny myšlienkový pochod, môžeš to objasniť?
Čo si predstavuješ, že je rozhodujúci faktor v reakcii sikanovaneho dieťaťa, ak dieťa bolo vzdelavane doma a ak dieťa chodilo na bežnú školu?