icon

Matky na materskej: Ako ovplyvňuje deti domáce vzdelávanie?

24. apr 2026

V okoli mám pár matiek , úplne rovnake typy žien - muži zarabaju povedzme za dvoch (ziadni bohači len donesie 2nasobnu vyplatu) a tie ženy su na materskych 8-9 rokov s tym že ked prislo na navrat do prace už školstvo je dole vodou, v skolkach deti sikanuju, potrebuju mat cely zivot vazbu s maminkou a byt pritomne atd… cize ich dali na domace vzdelavanie, s tym ze ziaden kontakt s inymi detmi, len cez online komunikaciu… ostala som ako oparena. Ide o to ze na konci v kazdom pripade si len vznikli na komfort od muzov ale kazdy cent musia pytat od muza🙈Ja som sice podnikatelka aj s manzelom, syn mi chodi riadne do skolky ale aj keby som nebola tak by tam chodil… stretli ste sa s takymi ludmi? Lebo ked oni pocuju ze skolka / praca az zblednu😂čo to je preboha…. Cize dovod skolstvo nie je.
Aj tych deti mi je luto ved to vychovavas socialne izolovaneho jedinca.. ako sa taky clovek v dospelosti uplatni, ved to mu za pochodu nicia zivot.

autor
24. apr 2026
@luccija

@anonym_autor a predstav si, že dokonca existujú rodiny, ktoré cestujú po svete každú chvíľu inde žiadny režim🤣škoda, že keď bola dcéra mala bolo toto ešte v plienkach mne stačilo len, že som si vypočula prečo moje dieťa nechodí do škôlky hneď od 3r.Ja fandím všetkým ľuďom, ktorí nie sú ako ovce nežijú stereotypný život od do, lebo tak to je a má byť a nijak inak.Vsetko iné je vždy podivné😜tak ako bol voľakedy divný človek čo je na voľnej nohe, pracuje z domu o pár rokov bude úplne normálne, že deti sa budú ešte viac učiť doma.pre mňa si zvláštna a skostnatela😉poznám také dve rodiny a závidím im koľko sa deťom venujú, koľko s nimi trávia čas, cestuju

@luccija zas to cestovanie mame bohate aj my , hlavne teraz ked ma syn len 4 roky nema skolske povinnosti zo skolky ho vyberieme pravidelne na 2 tyzdne sme v exotike kazdy mesiac ale aj v alpach a sk horach a samozrejme ked ide k starym rodicom tak aj na dedine. Žije všehochut a bude aj ako školak

autor
24. apr 2026
@anonym_bed685

Ajajaj tu mnohym teraz slapnes na otlak

@anonym_bed685 NA OTLAKY POSTUPANE AŽ PRÍLIŠ DOBRE keď to čítaš😂

autor
24. apr 2026
@anonym_3ed91f

ja si radsej necitam vsetky tie komentare DOKONALE BIOZENY
dufam, ze vsetky mate sikavky a manipulujete pri komunikacii s nechatmi :D

@anonym_3ed91f oni doma “ vzdelavaju” deti a ich muži maju čas na iny homeschooling😂omočiť zobaky

anonym_2517c0
24. apr 2026

Máš veľmi neprijemne vyjadrovanie. V dobrom ti vravím, skús byť lepším človekom. V živote sa ti to vráti. Pozri sa akým štýlom si podaktorým odpisovala. Keby si tak veľmi spokojná a vyrovnaná so svojim životom, tak nepíšeš, že my môžeme len snívať o tom, čo máš ty a že máme vykojené mozgy. Spokojný človek sa tak nevyjadruje. Otázne je, či máš dosť sebareflexie na to, aby si to pochopila.

anonym_bb890f
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_bb890f moja krasna ty si ma pobavila😂😂😂😂o tom co ja mam ty mozes len snivat. Ani dalsich 10 buducich zivotov ti na to nepostaci😂😂😂😂❤️ vidno že slovač este aj tu by najradsej videla neuspech😂😂😂 uc si deti doma v bažine radsej

@anonym_autor vies ze kto tvrdi a vystatuje sa ze ma toho vela, v skutocnosti ma prd makovy🤣🤣keby si mala vsetko co chces, neriesila by si inych🤣 mas to pomylene, ze ked dieta nechodi do skoly, tak nema vyucujucich a ze ich vzdelava len sama matka doma🤣ale necudujem sa, ked posles deti do zaprdenej skoly a myslis si, kolko pre nich robis🤣🤣🤣a popri tom sa zaujimas o cudzie deti🤣myslim si ze to ty tu bavis ludi ovela viac 🤣🤣

autor
24. apr 2026
@anonym_bb890f

@anonym_autor vies ze kto tvrdi a vystatuje sa ze ma toho vela, v skutocnosti ma prd makovy🤣🤣keby si mala vsetko co chces, neriesila by si inych🤣 mas to pomylene, ze ked dieta nechodi do skoly, tak nema vyucujucich a ze ich vzdelava len sama matka doma🤣ale necudujem sa, ked posles deti do zaprdenej skoly a myslis si, kolko pre nich robis🤣🤣🤣a popri tom sa zaujimas o cudzie deti🤣myslim si ze to ty tu bavis ludi ovela viac 🤣🤣

@anonym_bb890f ty si zivy priklad vypeceneho mozgu co isto pise k 1. dnu v mesiaci kedy pride rodicak čo 💡🥹 je mi ťa luto kočka.
Maj sa minimaaaalne z polky tak krasne ako ja.
Mne je strasne luto ludi ako ty , aj tych deti čo to doma drzite izolovane od sveta , vašich mužov …

anonym_bb890f
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_bb890f ty si zivy priklad vypeceneho mozgu co isto pise k 1. dnu v mesiaci kedy pride rodicak čo 💡🥹 je mi ťa luto kočka.
Mne je strasne luto ludi ako ty , aj tych deti čo to doma drzite izolovane od sveta , vašich mužov …

@anonym_autor podla mna pises presne o sebe🤣🤣🤣ja mam normalnu pracu a na rodicaku davno nie som, ale vdaka za zdielanie tvojho smutneho zivota s tym cakanim🤣🤣

anonym_19f2fc
24. apr 2026
@anonym_autor

Niektore ste fakt podla mna bez mozgu. Jasne brutalne som nešťastná a nespokojna v živote🙏🏻 . Ano je to vychova ako zverinec. Dieta ma mat rezim pravidla a vyrastat v spolocnosti, vediet sa prebit v kolektive. Čo vyrastie z decka ktore rano povie ze dnes ma chut sa len valat v blate a potom sa pozriet k jazierku a padla. Toto ked je pre niekoho vychova a vzdelavanie tak sa nedivme že žijeme v krajine v akej zijeme . Chapem ked niekto nemoze mat niekolko rokov deti a potom mu takto prepne že sa nevie od nich odlepit, ale zeby mne niekto daval najavo ze moje rozhodnutie za normalnu skolku skolu sš vš je zly tak to brr. Akoze pre mna za mna aj tie matky nech skacu do blata aj do potokov s detmi . Vykojene mozgy fakt

@anonym_autor túto krajinu podla teba formujú domškoláci? Nie je to náhodou naopak? Trošku premýšľaj a ži a nechaj žiť.

anonym_9747c8
24. apr 2026

Čo je toto zase za čudo….

anonym_27591c
24. apr 2026
@anonym_9747c8

Čo je toto zase za čudo….

@anonym_9747c8 Marfuska z mrazika 😀. Drza je rovnako.

anonym_3ed91f
24. apr 2026
@anonym_9d863f

@anonym_autor
@anonym_autor ja ucim moje dieta doma, ma 9 rokov. Do skoly nechodi. Mas s tym problem?

@anonym_9d863f pojde na strednu a co potom? stretne sikanu a bude ti utekat do Gatiek?

anonym_3ed91f
24. apr 2026
@akvi

@anonym_3ed91f skús si niečo preštudovať o tom, aké následky má to, ak dieťa zažíva šikanu, ako ho to poznačí v budúcnosti a ako to má dieťa, ktoré malo v detstve pocit bezpečia. Čo myslíš, ktoré z tých detí sa bude v dospelosti lepšie brániť šikane? To traumatizovane, s pravdepodobne nízkym sebavedomím alebo to sebavedomé, ktoré sa vie za seba postaviť a ktoré sa nebojí požiadať o pomoc, ak to bude potrebovať. Ja nerozumiem, ako si niekto môže myslieť, že deti majú zažívať šikanu, stres a pod , aby sa "naučili ho zvládať". Už dávno sú tieto sprostosti vyvrátené a potvrdený je presný opak.

@akvi BLA BLA BLA. zivot vas nauci, polovica nezazila , co je kruty zivot. a idete sa hrat na hrdinky.Chodte dakam.

anonym_3ed91f
24. apr 2026
@anonym_autor

Niektore ste fakt podla mna bez mozgu. Jasne brutalne som nešťastná a nespokojna v živote🙏🏻 . Ano je to vychova ako zverinec. Dieta ma mat rezim pravidla a vyrastat v spolocnosti, vediet sa prebit v kolektive. Čo vyrastie z decka ktore rano povie ze dnes ma chut sa len valat v blate a potom sa pozriet k jazierku a padla. Toto ked je pre niekoho vychova a vzdelavanie tak sa nedivme že žijeme v krajine v akej zijeme . Chapem ked niekto nemoze mat niekolko rokov deti a potom mu takto prepne že sa nevie od nich odlepit, ale zeby mne niekto daval najavo ze moje rozhodnutie za normalnu skolku skolu sš vš je zly tak to brr. Akoze pre mna za mna aj tie matky nech skacu do blata aj do potokov s detmi . Vykojene mozgy fakt

@anonym_autor vies to tym bublinkam s ruzobvymi gatkami nevysvetlis, pardon, oni maju gate z BIO bavlny.
Kazda strana ma istym sposobom pravdu, takze neviem, ci zamer tejto temy nebol ten, ze si troll alebo ze ta ozaj niekto v okoli serie.

anonym_3ed91f
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_3ed91f oni doma “ vzdelavaju” deti a ich muži maju čas na iny homeschooling😂omočiť zobaky

@anonym_autor to uz neviem posudit. Podla mna kazda strana ma istym sposobom pravdu. Len sa mi nepaci hned, ze tie bio Matere senzibilne antivaxer typu, hned pisu ako srsne

anonym_9d863f
24. apr 2026
@anonym_3ed91f

@anonym_9d863f pojde na strednu a co potom? stretne sikanu a bude ti utekat do Gatiek?

@anonym_3ed91f to nie je tvoj problem

anonym_3ed91f
24. apr 2026
@anonym_9d863f

@anonym_3ed91f to nie je tvoj problem

@anonym_9d863f vdaka, som stastna , ze nie je. :D Bublinka ruzova dokonala

anonym_9d863f
24. apr 2026
@anonym_3ed91f

@anonym_9d863f vdaka, som stastna , ze nie je. :D Bublinka ruzova dokonala

@anonym_3ed91f som stastna, ze si stastna

anonym_3ed91f
24. apr 2026
@anonym_9d863f

@anonym_3ed91f som stastna, ze si stastna

@anonym_9d863f ruzova bublinka vzdy splasne, to vies ze?

anonym_3aad03
24. apr 2026

Mile damy(a pani), dostali ste tu vzacnu moznost nahliadnut do hlavy matky podnikatela. Je si zjavne ista svojim socialnym statusom, ktory jej umoznuje chodit na dlhe dovolenky do exotiky. A mysli si, ze par matiek s detmi na DV je vzorka celeho Slovenska.
Takto nejako sa rodia agresori, ktore nasledne nase deti postupne deptaju, lebo budu nosit najfajnovejsie oblecenie a najnovsie Iphony. A my sa zoderme v praci, po nociach nespime, lebo chceme vychovat dobrych ludi a to sa s detmi takychto zien bez traumy naozaj neda.

Budme prosim vdacne za tuto cennu lekciu.

anonym_ae671c
24. apr 2026

@anonym_autor pozri ži a nechaj žiť, aj keby tie ženy boli v domácnosti s deťmi tak tam je predsa podmienka vysoká škola prvý stupeň aby mohli ich učiť na druhom stupni tak nemôžu byť až také hlúpe ....čo závidíš ? Proste sa rozhodli byť doma a nie strácať drahocenný čas plnením prikazov pre niekoho iného ....a podla mňa je to takto dobre, načo sa mordovat niekde keď sú deti malé len raz a treba si ich užiť ? Budú možno pracovať potom keď budú deti samostatne väčšie, alebo aj nie, to je proste ich vec ...samozrejme všetko má svoje výhody aj nevýhody ale ja tam tiež vidím viac výhod ako nevýhod.

anonym_4d0432
24. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Mne je ľúto tvojho muža. Má za ženu obmedzenú primitívnu kozu bez úrovne. Vyjadruješ sa ako póvl.

anonym_9d863f
24. apr 2026
@anonym_3ed91f

@anonym_9d863f ruzova bublinka vzdy splasne, to vies ze?

@anonym_3ed91f ani to nie je tvoj problem.

autor
25. apr 2026
@anonym_ae671c

@anonym_autor pozri ži a nechaj žiť, aj keby tie ženy boli v domácnosti s deťmi tak tam je predsa podmienka vysoká škola prvý stupeň aby mohli ich učiť na druhom stupni tak nemôžu byť až také hlúpe ....čo závidíš ? Proste sa rozhodli byť doma a nie strácať drahocenný čas plnením prikazov pre niekoho iného ....a podla mňa je to takto dobre, načo sa mordovat niekde keď sú deti malé len raz a treba si ich užiť ? Budú možno pracovať potom keď budú deti samostatne väčšie, alebo aj nie, to je proste ich vec ...samozrejme všetko má svoje výhody aj nevýhody ale ja tam tiež vidím viac výhod ako nevýhod.

@anonym_ae671c myliš sa , podmienka- ukončene Sš aj učňovka🙏🏻. Je to velka haluz cele

anonym_3ed91f
25. apr 2026
@anonym_9d863f

@anonym_3ed91f ani to nie je tvoj problem.

@anonym_9d863f este stastie, ze nie. Dobre mate niektore vymetene v hlave. Si myslite, ze to pomoze, ked dieta sa bude doma vzdelavat? Zivot sa vie otocit o 180 st. v momente.

abbey1
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
beronsche
25. apr 2026

@anonym_autor nechce sa mi čítať príspevky, reagujem len na ten úvodný - nie, vo všeobecnosti nie každé dieťa vzdelávane doma vyrastie v sociálne izolovaného jedinca. Tvoja predstava je plná neznalosti a predsudkov.
Záleží od človeka, ktorý to dieťa vzdeláva, ich životného štýlu, nastavenia a možnosti..
Možno u tvojich známych to tak je, možno aj to vidíš skreslene.
A áno, školstvo, zial dole vodou ide..

abbey1
25. apr 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor Ešte raz a pomaly, možno pochopíš. Ak chceš vzdelávať dieťa doma, musíš spĺňať určité podmienky. Ak ich nespĺňa rodič, dieťa potrebuje garanta, ktorý tie podmienky spĺňa.
Pozri, čo vychovali tvoji rodičia a klasické školstvo z teba.
Našťastie ja na rozdiel od teba, nesudim všetkých ľudí z klasického školstva na základe nepodarené vzorky, ktorú tu reprezentuješ ty.
Spôsob, akým sa tu prezentuješ reprezentuje teba.

beronsche
25. apr 2026
@anonym_3ed91f

@anonym_cd25ae a ked sikanu zazije na pracovisku ci inde? Bude sa vediet branit?

@anonym_3ed91f ty porovnávas dieťa vo vývine, dieťa, ktoré nemá zrelú nervovu sústavu a mozog, ktoré nemá skúsenosti, sociálne zručnosti dospelého človeka, s dospelým?
Vážne?
Nevidíš medzi rozdiel šikanou dieťaťa a šikanou dospelého?
Keď už, tak platí jedna vec - šikanovane dieťa, ktoré sa nedovolalo pomoci dospelého, je žiaľ často potom aj šikanovanym dospelým, ktorý si pomôcť nevie...
Prip. Sa z neho stane sikanator - ako kompenzácia traumy..

Podľa mňa by všetci rodičia mali po narodení dieťa absolvovať aspoň krátke školenie na tému - vyvinova psychológia deti, lebo čo tu občas čítam, je hrozne..

beronsche
25. apr 2026
@zuzinabila

tak za moje deti a to ich mám 4 ( z toho už 3 na SŠ alebo skončená SŠ)
, takže píšem už s nadhľadom a zo skúseností)... ked si realne predstavim, že by prišli o tie krásne zážitky a dobrý kolektív spolužiakov, ktorými si prešli na ZŠ, tak by to bola v ich živote veľká diera a nevýhoda. viem si predstaviť dve situácie, kedy by som dieťa nechala doma na domácom vzdelávaní- veľmi zlý kolektív a nemožnosť jeho zmeny a potom dieťa so špeciálnymi potrebami, ktorému sa v kolektíve nedarí. zdravé dieťa v zdravom kolektíve je za mňa ideálna kombinácia🙂

@zuzinabila dobrý kolektív a krásne zážitky nie je nieco, čo zažívajú všetky deti rad-radom..
Vlastne ja ako dieťa som to na ZŠ nezažila, aj keď to bolo ok. z mojich detí, jedno je nešťastné, lebo kolektív hrozný, druhé to berie tak, že nič moc, ale sa sa.. .mne blízke dieťa je doslova z kolektivu nešťastne - šikana sa u nich rieši každú chvíľu (aj keď sa priamo tohto dieťaťa netýka, vplýva to naň)..
Všetky vyhodnocovania poukazujú na to, že deti zažívajú neprimeraný stres, že máme obrovské množstvo deprimovanych deti, že školáci nie sú šťastní..
Takže tvoja predstava je skôr ružová spomienka, ako dennodenna realita slovenských školákov.