icon

Matky na materskej: Ako ovplyvňuje deti domáce vzdelávanie?

Dnes o 07:15

V okoli mám pár matiek , úplne rovnake typy žien - muži zarabaju povedzme za dvoch (ziadni bohači len donesie 2nasobnu vyplatu) a tie ženy su na materskych 8-9 rokov s tym že ked prislo na navrat do prace už školstvo je dole vodou, v skolkach deti sikanuju, potrebuju mat cely zivot vazbu s maminkou a byt pritomne atd… cize ich dali na domace vzdelavanie, s tym ze ziaden kontakt s inymi detmi, len cez online komunikaciu… ostala som ako oparena. Ide o to ze na konci v kazdom pripade si len vznikli na komfort od muzov ale kazdy cent musia pytat od muza🙈Ja som sice podnikatelka aj s manzelom, syn mi chodi riadne do skolky ale aj keby som nebola tak by tam chodil… stretli ste sa s takymi ludmi? Lebo ked oni pocuju ze skolka / praca az zblednu😂čo to je preboha…. Cize dovod skolstvo nie je.
Aj tych deti mi je luto ved to vychovavas socialne izolovaneho jedinca.. ako sa taky clovek v dospelosti uplatni, ved to mu za pochodu nicia zivot.

Strana
z2
anonym_9d863f
Dnes o 08:52

@anonym_autor
@anonym_autor ja ucim moje dieta doma, ma 9 rokov. Do skoly nechodi. Mas s tym problem?

anonym_9747c8
Dnes o 08:53

No neviem. Poznám také deti a sú úplne v pohode. Keď sa treba socializovať tak sa socializujú, nemajú z toho žiadne stresy. Mne sa myšlienka ako taká na jednej strane páči, konkrétne tieto deti čo poznám žijú späté s prírodou. Príroda a pobyt v nej je to najprirodzenejšie pre človeka čo môže byť. Vždy záleží od konkrétneho jedinca, dieťa so sklonom k úzkostiam môže trpieť rovnako doma ako aj v škole. Úplne zobšeobecňovať sa to nedá. Pre každého je dobré niečo iné.

tatiana288
Dnes o 08:54

Ale ale pani podnikateľka, zrejme nemáš kvalitne vyplnený voľný čas, keď sa tak urputne staráš do druhých. Za každým ohováraním a zosmiešňovaním je skrytá istá miera závisti. Zaujímať sa o život iných viac než o ten svoj ti nič pozitívne neprinesie. Alebo ti to pomáha cítiť sa nadradenejšie?

simca06022011
Dnes o 08:55

@anonym_autor ja som za homeschooling, len trosku iny ako iba doma deti pri mne drzat, popravde keby som mala viac deti idem do toho. ALe v zahranici je to take viac komunitne, preto to ma podla mna aj ine plusy. Nemyslim, ze deti co nie su v dnesnych skolach stradaju akmaju rozumnych rodicov a vedia to ukorigovat, a nie je to naozaj len to "chcem byt s detmi doma" a nejakej uzkosti matky pustit deti do sveta.

anonym_5ad9ff
Dnes o 09:00

@anonym_autor
Tak nie každá žena je právnička/lekárka/inak dôležitá pre spoločnosť a našla sa vo svojej práci. Sú ženy, ktoré nemajú vzdelanie/schopnosti/šťastie na to, aby robili niečo, čo ich napĺňa. A keď ich napĺňa piecť doma koláče a starat sa o záhradku a deti, tak čo? Ich vec, ich rozhodnutie. Mne na domácom vzdelávaní chýba aj taká tá zdravá súťaživosť medzi deťmi, ktorá ich posúva vpred, ale asi sú aj deti, ktorým to takto vyhovuje.

akvi
Dnes o 09:12
@anonym_3ed91f

@anonym_cd25ae a ked sikanu zazije na pracovisku ci inde? Bude sa vediet branit?

@anonym_3ed91f skús si niečo preštudovať o tom, aké následky má to, ak dieťa zažíva šikanu, ako ho to poznačí v budúcnosti a ako to má dieťa, ktoré malo v detstve pocit bezpečia. Čo myslíš, ktoré z tých detí sa bude v dospelosti lepšie brániť šikane? To traumatizovane, s pravdepodobne nízkym sebavedomím alebo to sebavedomé, ktoré sa vie za seba postaviť a ktoré sa nebojí požiadať o pomoc, ak to bude potrebovať. Ja nerozumiem, ako si niekto môže myslieť, že deti majú zažívať šikanu, stres a pod , aby sa "naučili ho zvládať". Už dávno sú tieto sprostosti vyvrátené a potvrdený je presný opak.

abbey1
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@anonym_2517c0 vy chapete ze to mi oni hovoria?😂vy mate pristupy k uctom, oni nie. Zeby som si kazde € pytala od muza ved to je chore. Sediet doma s detmi , ist do blata sa povalat lebo TERAZ CHCU SA TAKTO “vzdelavat” je chore😂.. vychova ako v praveku… zverinec

@anonym_autor Zverinec? Výchova ako v praveku? Že si ty veľmi neexcelovaka v histórii a v biológii?

Strana
z2