icon

Platenie za celý mesiac v jasliach

marcakovacova
24. feb 2013

chcela by som sa opytat, teraz beham po nete a trosku ma nahnevalo ked som sa v podmienkach pri jasliach docitala, ze musim platiit za dieta za cely mesiac stale aj ked tam napr. pride len na par dni. teraz neviem, ci citam zle alebo je to tak, viete mi niekto poradit. daaaaaaaaaaaaakujem

sympa1
24. feb 2013

@marcakovacova no mne sice dieta do jasli nechodi ale takto to vzdy bolo...aj v skolke je to tak..platis za cely mesiac aj ked polovicu bude doma chore

marcakovacova
autor
24. feb 2013

aha, tak to som "stastna", nie je to trosku take nepravodlive?! no nic, len mi neslo do hlavy, ze pokial je polovicu mesiaca doma za co potom platim. ale dakujem za pomoc.

sympa1
24. feb 2013

@marcakovacova no platis prakticky za miesto....aj ked ten roudiel jasle a skolka je riadny no..v skolke davam 10 eur na mesiac aj keby nechodila

slniecko103
24. feb 2013

Moj chodi do jasli a tapovediac platis za miesto aj keby nebol cely mesiac tak ho zaplatit musis.akurat za stravu sa plati len za tie dni ktore chodil.

marcakovacova
autor
24. feb 2013

sa mi paci ako to je pekne vymyslene, ze UPSVAR da max. 230 Eur prispevok a jasle si vypytaju 230 Eur plus strava, pekne.

slniecko103
24. feb 2013

@marcakovacova syn my chodil do jasli ktore stali 260 +strava.teraz chodime hned pod blokom a su lacnejsie o 30eur .ale ked najdes lacnejsie ako 230 tak ti zapocitaju do toho aj stravu

rebroza
24. feb 2013

@marcakovacova ja to vnimam tak, ze sice tam dieta nie je, ale trieda je urcene pre dany pocet deti, rataju, ze dostanu danu sumu penazi a z nich platia energie, pomocky, platy zamestnancov... a aj ked tam nie je jedno, dve, tri deti, tieto polozky sa im nemenia. akurat za stravu sa neplati.
takze ked sa na to pozries z jednej strany, je to nefer, sak dieta tam nie je, za co sa teda plati? na druhej strane, im sa tym naklady na ten den nezmensia (okrem stravy), takze platis za to miesto, ako baby vyssie pisu.
ale su aj sukromne jasle, ms, kde sa da platit len za dni, ked tam si... t.j. neplatis mesacny poplatok, ale kazdy den zvlast.
akurat to zas vyjde viac, ked by tam dieta bolo vsetky dni v mesiaci, ako ten mesacny poplatok 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
angua27
25. feb 2013

ahoj, dievčatá majú pravdu, platíš za miesto. a ešte pre doplnenie, neviem či to platí aj pre jasle, ale v škôlke, ak dieťa vynechá 30 kalendárných dní za sebou, môžeš požiadať o vrátenie mesačného poplatku. 😉

zuzana909
25. feb 2013

u nás v škôlke je to tak, že ak dieťa nenastúpi celý mesiac do škôlky, teda nie na kalendárne dni, ale podľa mesiacov tak napr. za február nemusíš platiť ak vo februári nebola v škôlke, ak bola čo i len jeden deň tak už musí zaplatiť 😉

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
katarinaticha
Odpoveď bola odstránená
ewca
25. feb 2013

dcera chodi do sukromnej skolky zatial len 3x do tyzdna na pol dna...platili sme len za to, od marca bude chodit na tieto tri dni, ale cele... tiez budeme platit len za to... ale ak by bola chora, alebo by sme sli mimo dom, ze by nesla do solky, tu sumu musim aj tak zaplatit... lebo oni maju obmedzeny pocet deti, to nefunguje tak, ze maju cca 50 deti, z toho 15 chodi do skolky a ked jedno vypadne volaju druhym rodicom, ze sa uvolnilo iesto, ze mozu doniest svoje... jedine, co nemusis zaplatit je jedlo, aj to musis ale vcas odhlasit... na jednej strane je to pre rodicov nespravodlive ale na druhej sa to neda inak urobit

rosannar
25. feb 2013

platí sa celý mesiac bez ohladu či tam je alebo nie je dieťa. treba brať aj pohlľad mamičiek čakateliek, ktoré tiež tie deti chcú dať do jaslí a nemôžu lebo nie je miesto...

zebra41
25. feb 2013

@marcakovacova my platime za jasle vzdy 230Eur plus 2eur den strava. Ak v ten den nepride,tak neplatime len stravu. Cize ak by nesiel cely mesiac,tak platime tych 230Eur. Ak by sme za tie dni platili menej,ze mame nejaku "zlavu",tak aj prispevok od statu by bol nizsi. Takze mi to je jedno 🙂 Radsej nech maju peniaze jaslicky. Ono ked si zoberies,ze casto v zime maju polovicu deti,co je furt niektore chore,tak by tam vela toho nezarobili...

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
katarinaticha
25. feb 2013

@fatima1972 nie jaslicky mame teraz za akciovu cenu len 180 euro nic viac nedoplacate cennik ktorý mame tu na modrom koniku je zakladny aby ste vedeli aku zlavu ponukame niesu tam ziadne skryte poplatky

clarita
28. feb 2013

@rosannar U nás je možnosť, že dieťatko chodí na celý deň - celý mesiac, polden celý mesiac - to sa platí v celku za danú sumu. Potom je tu možnosť, že dieťatko príde iba nejaký deň alebo hodinku v týždni (platí sa pri príchode do jasličiek/MŠ. Vieme vyhovieť každej požiadavke rodičov.

monika_tulipanik
24. mar 2013

u nás dávame zľavu z paušálu, keď je dieťaťko choré 🙂 vždy sa vieme dohodnúť, nie je problém!