Umrnčané dieťa. Nerozumiem, čo sa deje
Ahojte mamičky! som tu nováčik, ale často som si čitala odtialto diskusie a čerpala z nich. (aj ked este poriadne neviem ako to tu chodi, ale časom sa naučim dufam Mám 4mesačného synčeka a chcela by som sa opýtat alebo teda rozvinuť diskusiu o vaše skusenosti s "umrnkaným bábätkom". moj syn je uz taký asi druhý týždeň, nič ho nebaví a ak ho predsa ho niečo zaujme - nejaká hra, hrkalka, hojdanie či bláznenie, tak je to max. 5min.stale mrnčí v priebehu dňa a večer to je najhoršie, začina sa zlostievať čoraz častejšie, robí mostíky, prestal sa smejkať, ozaj teraz je to už len málokedy....nerozumiem čo sa deje, či je možné, že mu už idu zubky, že by preto bol taký nervozny...ja sa mu snažim venovať, som z tých mamičiek, ktore nosia svoje bábätká, takže má dosť telesného kontaktu a vraj častým nosením, je bábätko spokojnejšie, no ten náš je opak... :( no a o sedení v autosedačke ani nevravim, to je uz tiez velký problém....aj v noci sa často budi, nevie zaspať, musim ho zobrať na ruky, čo doteraz sa vždy v polospánku napapal a spali sme kludne dalej..rovnako v kočiku mrnčí, v manduke, nedá sa mi s ním prakticky nikde isť....čo si o tom myslite???
@fivecat koliku nemá, s tým sme problém nemali, keby mala, mohla by som sa aspoň spoliehať nato, že to prechádza okolo 4 mesiaca, aj ked je pravda, že deti sú rozne a naozaj o chvíľu bude lepšie, dúfam 🙂 takto som ju tiež uspávala v noci, už mi oči klipkali, malá spala a ja som sa bála pohnúť, aby som ju nezobudila...ked to už bolo neúnosné pre mňa, bola najedená, prebalená, zobudila som manžela a on ju nosil aj hodinu na rukách a tiež hovoril, že sa ju bál položiť, ked zaspala 🙂 už teraz to máme o niečo lepšie, v noci spáva ako tak, ale je to cez deň na figu, ked nemôžem ani nič robiť...ešte aj stránky knihy otáčam maximálne opatrne, aby ju ten šuchot nezobudil 🙂 niekedy si už sama sebe pripadám divne 😀
@anjelicek26 naša ešte na očkovaní nebola, to nás čaká budúci týždeň
@22janulienka22 - tak to drzim velmi palceky, nech sa to este nezhorsi :(
@anjelicek26 dúfam 🙂 veľa detí je po očkovaní zlých, ale ja našej laurinke verím 🙂
@22janulienka22 čo sa týka nosiča, asi by som si najskor od niekoho požičala, aby si nekúpila zbytočne ako ja 🙂 a čo sa týka toho, že ťa musí mať stále na očiach, to je na povahe dieťaťa. Keby som nemala dve deti, tak by som myslela že som spravila niekde chybu, ale vidím, že každá je uplne iná. staršia nemala problem sa povarovať u babky od malička a mladšia má problém doteraz. A ešte jedno ti poviem, moje baby maju svoju izbu ale ked sa mladsia v noci zobudí, tak sa v momente sťahuje do spálne ale nie nám do postele, to nikdy nechcela spať pri nás, ale do jej postielky, ktorú sme ešte nezrušili 🙂
@mirkakab chcem požičať od švagrovcov manducu, tak uvidíme...svokra hovorila, že manžel bol taký istý, keď bol malý, tak to zdedila asi po ňom, nikto sa na neho ani pozrieť nemohol, hned bol krik a na mame zavesený od rána do večera, ked nie, bolo zle 🙂 na jednej strane som rada, že je taká prítulná, rada sa pomazná, len keby nebola na mne taká závislá 🙂 ale potom si poviem, že stále lepšie ako od švagrovcov, majú dievčatko, už bude mať dva roky, ale nikto ju nemôže brať na ruky, ani jej dať pusu, vystískať a to platí aj na rodičov a taká je od malička...im zasa troška prekáža je to to taký nezávislák 🙂
@22janulienka22 no v jednej knihe bol taky graf, ze priemerne kolko deti v ktorom tyzdni preplacu a po tretom mesiaci to rapidne kleslo. Takze statisticky to uz zachvilu musi prist ;0))). Ja som nosic mala od narodenia, ale maly, kedze ma tichy reflux, si tam tlacil na brusko (a ja som len pocula, ako ho napina ;0()).
Ahojte maminky.. chcem pridat svoju skusenost.. s umrnkanym babatkom.. do 3 mesiaca bola moja dcerka vysmiaty anjelik. citala som vela o ockovani.. no povedala som si, ze mam zdrave dieta.. ockuje sa kazdy den.. a deticky to zvladaju v pohode.. krasny priklad bolo kopec mojich malych susedov.. takze nemala som dovod sa obavat a odkladat ockovanie.
dva dni po ockovani sa nam otocil cely svet.. presli sme si svoje.. hystericke revy v kociku, nekonecne uspavanie.. jedenie na etapy.. a more more slz.. po druhom ockovani som v najhorsich chvilach siahla po homeopatickych capikoch a prezili sme to vdaka nim ovela lepsie.. urcite na jej nervozite maju podiel aj dasienka.. ale som si ista, ze minimalny..
ak by som sa mohla rozhodnut este raz.. urcite by som prve ockovanie odkladala dokedy by sa dalo...
@fivecat keby všetky deti boli ako z knižky a držali sa tabuliek, to by nám bolo hej 🙂 moja malá má tri mesiace a už má jeden zub, takže sa tabuliek nedrží 🙂 počula som, že ak dieťa nie je naučené na nosenie od narodenia, zvyčajne sa im v tých nosičoch nepáči, tak uvidíme. Laurinka sa rada nosí a všetko pozoruje, možno sa jej to zapáči 🙂
@kohutovci nás čaká očkovanie v utorok, tiež sme ho už dvakrát odkladali...som zvedavá ako to naša malá zvládne, verím, že dobre, ale obávam sa toho....a podľa toho, čo píšeš sa aj je čoho obávať...ale na druhej strane je veľa detí, ktoré to zvládajú dobre
@michaelas13 Ahoj citala som tvoj prispevok chcela by som sa spytat preslo uz dva aj nieco roka odvtedy zlepsilo sa to u vas? pripadne kedy?DAkujem
@lia09 Ahoj kedy sa to u vas zlepsiolo?
AHojte su tu este mamicky takychto deticiek...? Moja malinka je uzasna ale skoro cely den premrnci, ci sa postavim na hlavu alebo nie. Neviem cim to je, ci je proste len taka. Uz som unavena venovat jej vsetok cas, clovek sa nema ani kedy postarat o seba a spravit daco doma, navarit, poupratat. Keby aspon nemrncala. Uz len z toho som unavena, neviem ju nechat v ohradke. Mozno je to tym ze este nevie lozit, ani stat. Ze sa jeduje sama na sebe. Rada popisem s maminkami ktore maju podobne deturence.
@lulistek asi ta nepotesim ale moja uz aj beha a stale je rovnaka, zavyja cely den..a dnes v noci aj od druhej do pol piatej, ale uz mi rupli nervy som na nu kricala v noci...kto normalny vydrzi cely bozi den aj noc pocuvat to neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
i moja mamca vravela, ze mala je uzasna sikovna, rychlo sa vsetko uci, len to mraucanie bozeeee
@lucinocka fiiiha, no cize tak skoro to ani nemusi prejst... Hej ved ja som uplne vyšťavená z nej. Ale nastastie aspon v noci spi, zobudi sa raz alebo 2x. Zavidim maminkam co sa prechadzaju s babatkom co spi alebo kludne sedka, moja len mmmm mmm a podla mna jej nic nechyba. Snazim sa jej stale ponukat jest pit kukam ci ju nieco netlaci, prebalujem aj 10x za den. Ja uz neviem.
@lulistek tiez som nad tym rozmyslala ci to nebude porodom, ja som mala vyvolavany , kvoli peceni v 38tt, malej sa von nechcelo, 8 hodin v hroznych bolestiach a vobec som sa neotvarala a odkedy sa narodila je zavrieskana, ale ten hlas...kazdy kto ju pocuje vravi, ze to bude na operu:D ked ona zakrici, v usiach mi zalahne..
Sofi v 9 mesiacoch zacala este len sama sediet, stvornozkovala od 7 mesiacov, ale nevedela seidet a az v 9m si sama zo styroch sadla , v 11 zacala kolo nabytku a von za ruku a tyzden po roku uz nechcela ruku , taze pohoda ma casu🙂 Ja som ledva cakala kym zacne chodit, lebo do kocika ani nahodou, chrbtica ma strasne bolela ked som ju vlacila po rukach, cize hned ako zacala prve kroky som ju nesetrila a von chodit chodit:D
Vsetko fajn, len to mraucanie , a driapanie na ruky , keby aspon vedela povedat co chce joooj
@lucinocka No aj my, tiez som mala vyvolavany porod , 7 a pol hodiny. K tomu mi este museli pomaha skakanim na brucho. Po porode som bola dost K.O. a nejako sa nam nedarilo ani s kojenim tak som chodila prosit sestricky o UM lebo mala stale plakala a nechavali ma cakat aj 20minut vyjednavanim preco jej nedam vlastne a bla bla a podla mna aj preto je taka, ze musela cakat tak teraz si pozornost vynucuje mrncanim. My mame 9 mesiacov a zacina sa davat na styri ale moc jej to nejde, musi na to este prist plus sa mi zda malicka taka ze este musi spevnit chrbticu aj svaly..ale inak je to smejko len to mrncanie no...
@lulistek chichi 🙂 zatial sa smejem, ale aj my mame doma trochu narocne babo 🙂 to mmmm..mmm..to dobre pozname🙂 tiez sa jej venujeme ako sa da, ale je pravda, ze stale sa neda..nasa je velmi zvedava a kedze este len bude mat sest mesiacov, este sa nemoze sama presuvat kam by chcela a tu netrpezlivost dava najavo..o sedeni v kociku ani nevravim..v sportaku sa sice vozime, ale v lahu, takze vela toho nevidi a to sa jej nepaci, na rukach by vsak chcela byt, vtedy je spokojna 🙂 Rastu nam dva zuby, ale to jej akoby uz rastli aspon dva mesiace ak nie dlhsie.. a kedze jej este aj budu cely rok, tak to bude asi podobne obdobie. Verime vsak, ze ked sa zacne pohybovat, tak mozno bude spokojnesia..ale to budu doma asi ine pofuky 🙂
nuz co, niektore deti papaju, spinkaju, papaju, spinkaju..pripadne sa medzitym pekne same hraju..Nasa taka nie je, asi sme jej to dali do genov 🙂 ktovie 🙂
ozaj..a ako sa sprava u lekara? nasa je tam totiz zatial vzdy maximalne pokojna a len pozoruje. a lekarka sa rozplyva, ake pokojne babo mame. no figu borovu 🙂
Ahoj moja ma 8 mesiacov a dnes cely den premrncala, nic ju nebavi viac ako 5minut ci uz hracky od vymyslu sveta ci lyzicky, flasky naplnene cestovinou, topanky cokollvek ma tak 5min a dost. Piska az usi bolia, najradsej sa nosi, taha za vlasy, lozi, stavia uz ja mam pocit z toho celodenneho mrncania ze som zla mama a to sme dve na nu a mame dost. Mali ste niekto take dieta? Zmenilo sa?ci ja som flustrovana a mam normalne dieta? Pekne papa, pije, vsetko ju zaujima. Len to mrncanie a revanie ma trapi, oblieka sa mrnci, sedi mrnci, stoji mrnci.=/
@minqea No my sme na tom podobne, mala je super, len to mrncanie to sa neda... U lekarky?? :D no to je horor, lebo malinkej uz min. 10x brali krv a tvoria sa jej spazmy a nejde je brat krv tak vzdy min.20 minut mala ihlu v rucke a teraz ked vidi doktorku tak uz place. V kociku my tiez dlho nevydrzime aj z toho uz som na nervy, ale posediacky v hlbokom kociku sa to celkom da aspon na kratku prechadzku a ked sa jej nelubi rychle domov. sportovy mame tiez kupeny ale v tom sa jej zle sedi este.
@meiwe Ahoj, presne viem o com hovoris ja mam doma to iste. Tiez po celom dni mrncania a skusania novych veci co by ju zaujalo som mrtva a bezradna tiez sa citim ako zla matka, je to moje prve dieta aja si neviem dat rady, ale zas nemozem povedat su aj dobre chvilky 🙂 no verim ze to prejde jeden den, ze uz bude len spokojna. My mame 9 mesiacov a este len cuva a toci sa dokola
@lulistek no mi uz stojime, lozime
chodime vymyslame, uz som na nervy z nej v noci to iste v spanku, nevie si najst polohu, didi je raz dobra inokedy zla. V podstate aj ona je moje prve, lebo maly je furt na urovni babetka. Neviem ake to bude lebo sa stahujeme za par mesiacov a budem na nich sama , som zvedava ako budem varit, prat upratovat.:D teraz mi vela pomoze prababka🙂 zeny ktore to stihnu popri takychto detoch maju moj obdiv;)
@24daniela24 ahoj az teraz som si vsimla ze si mi pisala 😅 .Takze ci sa to zmenilo?Tazko povedat.Teraz uz mame 4roky.No v kazdom pripade je to uz ine.Nehovorim ze lepsie,aj ked mame aj velmi dobre chvilky.Cim vsetkym sme si presli by som vedela napisat knihu.Myslim ze to mrncanie bolo cca do roka,mozno viac,ale potom prislo obdobie vzdoru.Cize mrncanie prestalo,ale prislo nieco ine a teda tiez neprijemne 😠 .Teraz je ako na hojdacke.Napr teraz mame dobre obdobie,iba sem tam musim kricat 😀 ,ale este si pamatam pred par mesiacmi som chcela vyskocit z okna 🙄 .Takze asi tak,neni to ruzove no neni to ani cierne a kazde dieta je individualne,takze tu nechcem nikoho strasit.Ale vela krat sa mi potvrdilo,ze len klud a pohoda pomaha,co bohuzial pri takom dietati je dost nemozne.
A ze od coho to je,to sa neda povedat.Ide ma rozhodit ked citam,ze sa mame zamysliet,ci to nie je od ockovania.Ale ano,jasne ved dneska je vsetko len dosledok ockovania.Dokonca aj to,ked dieta ma hnede oci namiesto modrych,aj to bude urcite od ockovania 😠 .My sme to mali od narodenia a ako som tak citala,tak vacsina mam to tak mala.V nasom pripade zohralo ulohu aj to,ze ja sama som dost uzkostlivy clovek,tehotenstvo bolo narocne a to hlavne psychicky a to sa podla mna prenieslo na malu.Proste zdedila moje povahove crty,len akurat stokrat horsie 🙂
@kaja73 Cauko, moj syn ma 2,5 mesiaca, este nebol odkovany a je presne takyto, nepokojny, umrncany, nic ho nezaujima, chce sa stale nosit, a nakoniec uz nepomaha ani to a vecer prechadza mrncanie do silneho placu. Doteraz taky nebol, spaval pekne aj cez den, terza prespi cez den max 3 hodiny. Podla mna to suvisi s prestavbou mlieka, meni sa zlozenie a prisposobuje sa aj mnozstvo, takze je mozne ze je hladny. Zrejme to treba len pretrpiet....
Ahojte mamicky, no moja dcerka od narodenia bola dobrunka sem tam mrncala ale to bolo v pohode ale teraz ma 3 mesiace a zacina sa mi nejako vela jedovat cez den tiez spi 10 minut a zas je hore tak s nou musim chodit von vonku spi v kociku potom sa zobudi plakanim tak na ruky ale neviem preco sa zacina tak jedovat cim to moze byt??

Skuste sa zamysliet nad tym, ze vedlajsi ucinok nielen zubov, ale aj ockovani je nervozita, neklud, nespavost, umrncanost, vsetko popisane v pribalovom letaku hexy... telicko pracuje cele tyzdne, kym tie svinstva vypudi, ja sa necudujem, ze su deti take potom.