Umrnčané dieťa. Nerozumiem, čo sa deje
Ahojte mamičky! som tu nováčik, ale často som si čitala odtialto diskusie a čerpala z nich. (aj ked este poriadne neviem ako to tu chodi, ale časom sa naučim dufam Mám 4mesačného synčeka a chcela by som sa opýtat alebo teda rozvinuť diskusiu o vaše skusenosti s "umrnkaným bábätkom". moj syn je uz taký asi druhý týždeň, nič ho nebaví a ak ho predsa ho niečo zaujme - nejaká hra, hrkalka, hojdanie či bláznenie, tak je to max. 5min.stale mrnčí v priebehu dňa a večer to je najhoršie, začina sa zlostievať čoraz častejšie, robí mostíky, prestal sa smejkať, ozaj teraz je to už len málokedy....nerozumiem čo sa deje, či je možné, že mu už idu zubky, že by preto bol taký nervozny...ja sa mu snažim venovať, som z tých mamičiek, ktore nosia svoje bábätká, takže má dosť telesného kontaktu a vraj častým nosením, je bábätko spokojnejšie, no ten náš je opak... :( no a o sedení v autosedačke ani nevravim, to je uz tiez velký problém....aj v noci sa často budi, nevie zaspať, musim ho zobrať na ruky, čo doteraz sa vždy v polospánku napapal a spali sme kludne dalej..rovnako v kočiku mrnčí, v manduke, nedá sa mi s ním prakticky nikde isť....čo si o tom myslite???
@michaelas13 Nenastala ta zmena po očkovani?.Moj maly po 1 dostal na 8 den ekzem a po druhom začal byt presne taky ako popisuješ tvojho maleho 😠 .Asi po 2 mesiacoch takehoto spravania -nervozita ,nespavost,som sa radila s viacerymi homeopatmi a bolo mi povedane ,že sa pravdepodobne jedna o postvakcinačny syndrom a doporučili mi maleho detoxifikovat pomocou homeopatie.Asi po tyždni detoxu sa spanok upravil z 15 až 20 zobudeni za noc na 2-3 a cez den je tiež omnoho kludnejši 😉 .Už som to to na konikovi niekde pisala.Takže sa može jednat aj o tento problem.
baby, u michaely ma to tiez napadlo....ale u mna to tym nebude....kedze ja som proti ockovaniu a moj maly bol ockovany naposledy v decembri...odvtedy nie, mame to zatial posunute.....ja dufam, ze to bude zubami, idu nam naraz stolicky a tusim aj ocny zub sa trepe.....lebo takyto nebyval.....hadam to pominie...
@sorciera24 Ktore očkovanie mate a ktore ste posunuli?.Aj ja by som chcela tie očkovania posunut.Po tych problemoch, čo sme mali sa fakt bojim.Ako si to vybavila?Dufam že stihneš odpovedat ,kym ma zmažu za odbočenie od temy. 😉
tak že by to bolo očkovaním, to ma nenapadlo...očkovaný bol pred 5 týždnami...no nezdá sa mi, že by sa to prejavilo až teraz??? (uz bude mesiac odvtedy) 😖
@michaelas13 No ked je taky 2 tyždene a očkovali ste pred 5 ,tak by to mohlo byt ono.Mnohe problemy z očkovanie sa možu rozvinut aj po dlhšej dobe.Prečitaj si stranky o postvakcinačnych problemoch,je ich na internete dosť.V zahraniči dokonca už priznali prepojenie ockovnia MMR s autizmm,a to sa tiež neprejavi hned.
@katy1979 No najlepšie je objednat si homeopatiu vyrobenu priamo z vakciny, ktorou bolo dieta ockovane.Predava to firma Remedia z Rakuska.Ja sa to chystam teraz poobjednavat .Dieta si nimi na očkovanie pripraviš a potom nasledne o mesiac detoxifikuješ.Toto zatial odskušane nemam.Zatial fičime na Thuyi occidentalis,ktora je skor univerzalna na rozne očkovania.Malemu som prvy den dala riedenie 9 ch ,druhy den 15 ch a treti den30ch,potom cca 5 dni pauza-riadiš sa priznakmi.Nam sa napr. najskor este viac zhoršil spanok ,potom sa zlepšil a to zlepšenie pretrvava dodnes-už je to mesiac.Potom sa mu trochu zhoršil ekzem,ale zas len na kratko.Odvtedy mu davam tu thuyu 1 krat do tyždna v riedeni 15 ch a vždy na to reaguje dakym kožnym zhoršenim-ale len 1 dnovym a potom sa uplne vyčisti.Nikdy som homeopatii moc neverila, ale toto nam fakt zabralo.
@katy1979 Možno by som ešte trochu počkala,kedže je taky len tyžden,či to nepreje same.Nam to trvalo vyše 2 mesiace ,ked sme už fakt všetci umierali od nevyspania.Tu thuju asi v lekarni normalne mat nebudu ,ale mali by ju vediet objednat z lekarne Homeo v Nitre alebo niekde inde..Aspon nam to tak objednali.Nechali sme zalohu.Daj si do googla thuja occidentalis a tam budeš najdeš jej popis aj davkovanie.To v klasickej lekarni vediet nebudu.Len fakt potrebuješ tych viac riedeni-9,15,30 ch.
u nas maju tuhuyu v podstate v kazdej lekarni....
prosim,prosim poradte aj mne.Ja som uz taka zufala,ze rano nemam chut vstat,netesim sa zo zivota,s priatelom sa ledva rozpravam,o sexe ani nehovorim,jednoducho sa citim ako troska a to vsetko kvoli mojmu vytuzenemu babatku,ktore ma uz 9mesiacov.Neviem ako to napisat aby som nezabrala celu stranu,ale pokusim sa.Problemy sa zacali uz v porodnici.Natalka mala zltacku a ak to poznate,tak viete ze musela byt pod takou lampou.Vyberala som ju len na krmenie.No lenze ona spala velmi malicko a vela plakala.Bolo to hrozne,nemohla som ju zobrat na ruky len sa divat ako place,dudlik nepomahal,sestricky boli u mna na izbe velmi casto,dokonca dostala aj nieco na ukludnenie.No jej ani to nepomohlo.Ked sme prisli domov,tiez velmi zle spavala,Ako par tyzdnove babo ona spavala len hodinku denne.V noci to bolo dobre,ale cez den hroza.Niekedy fakt len 5minut a potom zase 5.Takze nic take som nepoznala,ako ostatne mamicky hovorievali ze ten moj len spi a papa.To bol premna len sen.Vacsie problemy nastali tusim okolo 4. alebo 5mesiaca,ked ju nic nebavilo,nicomu sa netesila,s nicim sa nezahrala.Tak som cakala vytuzeny 6mesiac,ved kazdy hovoril,ked sa bude vediet hrat,zabavi sa,bude sa usmievat.No lenze nic take neprislo,ziadne zachvaty smiechu,ktory tom tak tuzobne ocakavala.Sice sa vedela rehotat,ale nechcela.Ked jej vysly prve dva zuby,dufala som ze to bolo z toho.OMYl.Dalsie tri mesiace jej nevysiel ani jeden zub a vela sa okolo neustaleho mrncania a vecnej nespokojnosti nezmenilo.Ked sa naucila sama sa posadit,tak mavala aj dobre dni,pekne sa zahrala.Ale tych dobrych dni je neskutocne malo.Ako sme na tom teraz?Kazdy den placem lebo uz nevladzem.Ona sa nevie nicomu tesit,neustale mrnci,ked sa zobudi,tak to je s placom.Ked ju zoberiem na ruky aj tak len mrnci.A okrem mrncanie vydava este jeden hnusny zvuk na ktory som maximalne alergicka,vykrikuje,doslova skrieka.Na ulici sa otacaju ludia ze to je za zvuk,hambim sa za nu a je mi do placu.Aj ja by som chcela vediet,co je to stravit den s babom plnym usmevu,rehotania,chcem zazit ten krasny pocit,ked sa na vas dieta rano usmeje,nikdy som to nezazila.Takze prepacte za ten dlhy monolog,ono toho je este ovela viac,len skratka uz nevladzem ☹
@lia09 len stručne k tomu spánku. Môj malý do 8. meho mesiaca nespal cez den nič! Sem tam 20 min a dosť. A to vstával ráno o 8 mej a chodieval spávať večer o 22,30!!! Skôr ani za svet. Spánok sa upravil až po 8. mom mesiaci ked začal spávať 1 x za den. A po 10. mesiaci 2 x za den. Takže to neber tak tragicky s tým spánkom. A to nehovorím že ako kojenec sa vnoci budil často. V 10. mesiaci aj 10 x za den - čo sme neskôr zatrhli nočné kojenie tak sa upravil aj spánok.
Tiež mu prvé zuby vyšli v 7 mesiaci (možno troška skôr) a ďalšie zuby až o tri mesiace neskôr. To je normálne poznám viacero takých detičiek. Máš len náročnejšie dieťa. Ale nie si ani zdaleka jediná. Ver tomu že po roku ked už bude vedieť chodiť sa to o moc zlepší.
@vinifera lenze mne nejde o to kolko spi.Mne je to jedno,aj keby nespala vobec.Len nech nemrnci.Neviem ake mas babo ty,ale cely bozi den pocuvat ako skrieka,ako je nasrata,ze nic sa jej nelubi to sa neda vydrzat a dopriala by som kazdemu zazit aspon jeden den takyto.Lebo poznam tieto nazory,ze ved nie som jedina.To mi je jasne,ja len jednoducho nechapem preco to takto je.A keby to trvalo len par dni alebo tyzdnov,dobre.Lenze my sa trapime od narodenia.Preco sa nemoze aj troska tesit a smiat sa?To chcem tak vela????
lia09: ja to tiez poznam, u mna to zacalo hned od narodenia, uz v porodnici len a len plakala, museli sme dostat utesujuce kvapky aby sme aspon domov prisli bez kriku, bdele stavy boli len plac a plac, preslo to po asi 5 mesiacoch a nastalo obdobie mrncania, stale nespokojnost a ani ja som sa nevedela tesit z babatka a nepoznam nikoho v okoli, kto ma, ci mal podobne, som zvedava co nasleduje a to nam bude 1 rok.
@lia09 vies, tak sme na tom podobne, ja si uz tiez aj poplačem, citim sa vyčerpaná a niekedy mám pocit, ze mi dochádzaju nervy,. mna velmi deprimuje jednak to mrnčanie ale hlavne ked mrnčí a do toho začne robiť mostíky od zlosti a nepomáha nič, to býva hlavne večer. ale musim napisať, že dnes bola výnimka - môj synček sa konečne rehotal, bola mu smiesna kačička ako piskala, pritom sa s nou hráme kazdý den, ale az dnes ho to rozosmialo 😉
este chcem napisať, čo mi spôsobuje este väčšiu bolesť - naši kmotrovci maju tiez chlapčeka o tyzden mladsieho od násho, teraz sme boli spolu a kmotra strasne ich porovnáva, samozrejme že ten ich je vo vsetkom lepsi ☹ (podla nej) strasne ospevuju svojho syna a on je aj veselsi, aj sa rad hrajká. náš je viac plačlivý, no oni nám to dávaju aj tak pocitit akoby bol "nenormálny" s porovnaní z ich....takze z toho mi je este viac nanič ☹
@michaelas13 No aj ja ta plne chapem,moj bol tak umrnčany tie dva mesiace den co den a vobec nevedel spat-no hroza.Okrem toho sme už 2 krat boli v nemocnici,raz ho operovali, ma ekzem ,opakuju sa nam virozy.Ver ža aj ja som psychicky totalne vedla.-Asponže teraz už 4 tyždne ako tak spi.Mam pocit, že všetko je len jeden nekončiaci kolotoč strachu a stresu.Pri každej malej nadche nas už vidim znovu v nemocnici,z každej vyražky na mna pozera hemangiom-objavil sa totiž prave z nej a skončili sme na tej operačke.S kojenim to bolo o držku,prvy syn bol zavislak na cicine a tento o kojeni ani počut-trapili sme sa 8 mesiacov,ked som to už na pokraji nervoveho zrutenie vzdala-kojila som ho za pochodu ,aby vobec sal 😒 Okrem toho mam doma čerstveho puberťaka 😝 .No fakt chvilami neviem ako sa volam. P:S vykašli sa na kmotru,raz toho ich tvoj "prečura" 😀
@kaja73 ajaj, tak to máš fakt o držku.... ja mám zatial len jedného. a s tým kojenim, bol tiež problem, odmietal mi prsko, plakal pri tom, takže takisto som zvolila metodu za pochodu 😀, teraz je to uz lepsie, ale aj tak sem tam protestuje...
Baby nebojte sa tí krpci z toho vyrastú. Môj malý bol tiež neskutočný. Ticho bol len keď spal a to tiež nebolo slávne....
Stále mrnčal, plakal...Ukludniť sa vedel len na prsníku no a teda vyťahovať to furt a všade sa tiež nedá 😀 😝 Ale časom ako bol troška starší, bolo to lepšie....Takýto nervózny bol asi do 8 mesiacov a potom to ako švihnutím prútika samé prešlo...Ale fakt je, že som mala niekedy pocit, že to nikdy neskončí.....bola som strašne unavená, vyčerpaná a vystresovaná a nervózna....Takže moja rada, skúsiť to nejako vydržať a prežiť... 😉
...no baby, ja mam tiez takeho jedneho doma 🙂 ... V noci chvalabohu spinka, ale cez den je to tiez o drzku. Vstava vzdy len s placom, hrat sa pohra s hrackami max 5 minut, a to som mu kupila aj lehatko, aj hojdacku, nikde sa nechce hrat a potom len plac a mrncanie a cely den dookola. Mne tiez vsetci vraveli, vydrz do 3 mesiaca, to prejde, mame uz 4 a ziadna slava... Som zvedava, dokedy to bude trvat u nas, ale dufam, ze to uz skonci, lebo je to fakt o nervy... ☹
baby a vaše dieťatko tiež tak porovnaju niektoré osoby so svojim - tým "dokonalým"? mne zatial nikto žiadne povzbudenie nepovedal, synčekova krstná len kruti hlavou čo to je za dieťa, ved to jej je uplne "zlatunké" - strašne sa čuduje a pohoršuje nad tým ked ten môj mrnká alebo plače ☹ alebo ešte dalšie poznámky čo počúvam od rodiny, že ho zle vychovávam, že mu venujem až prílišnú pozornosť, že ho velmi často nosim atd atd..... ach jaj
@lia09 ahoj. Tak ja by som ti vedela rozpravat. Úplne ta chápem. Viem o čom hovoríš. Kto nezažije nepochopí! Treba mleť a vytrvať aj z posledných, poslednučkých síl. Lahko sa mi to vraví, ale ver mi, prešla som si tým istým peklom. A cesta bola otrasná. Plakala som skoro stále. Sto krát radšej by som makala v robote ako zažívať toto! Aj knihu by som mohla napísať o tom. Držím palce a buď silná. Raz sa ti to vráti v živote! A niekoľkonásobne.
Baby, my sice nemame "umrncane" babatko, takze asi nie som velmi kometentna Vam poradit, ale v casopise Mama a ja je seria clankov o tzv. narocnych detoch. Je to niekolko poslednych cisel - vzdy rozoberaju nejaky jav u tychto deti (spanok, placlivost, denny rezim a pod. - v kazdom cisle nieco ine) Nie som odbornik, ale to, co pisete, vyzera ako popis tychto deti. Nie su to zle deti, su "len" narocne. Skuste si zohnat (mozno to budu mat aj na svojom webe: www.mamaaja.sk) niekde - su tam celkom fajn rady pre rodicov narocnych deti, resp. aj ich charakteristiky, mozno Vam to nejako pomoze aspon pochopit nejake suvislosti, prip spravanie babatka a jeho reakcie.
Velmi sa mi tam pacila jedna rada mamicky, ktora ma taketo babatko - bolo to nieco v tom zmysle, ze odkedy zistila, ze ma "len" narocne dieta (nie rozmaznane, ako jej okolie navravalo), ze prestala svoje babo porovnavat s inymi detmi a vykaslala sa na okolie. Proste je narocne, zmierila sa s tym a berie ho take ake je. Je to vycerpavajuce, ale je to tak. Zmenit sa to neda, ale naucila sa to zvladat. Caka, kym z toho vyrastie.
Este mi napadlo s tym dennym spankom, nasa malicka (teraz ma 4 mesiace) tiez nespavala cez den - resp. spavala ze napr. 5 minut niekolkokrat, dokopy mozno z toho vzisla za den hodinka. Po nejakom case som nasla clanok o spavani deticiek a tam bol taky "popis" spanku, kedy kolko spania potrebuju deti. A to nas asi zachranilo 😀 (Mimochodom, bolo to v tej ruzovej knizke z porodnice, myslim, ze to dostavaju vsetky mamicky v baby bag) Docitala som sa, ze v tomto veku babatko vydrzi cez den hore maximalne 2 hodiny. Potom ho treba dat spat a robit vsetko preto, aby zaspalo (uspavat vsetkymi moznymi sposobmi), pretoze ak nie, tak je nervozne, placlive a pod.. Tak som malicku zacala vzdy po hodine a tristvrte cielene ukladat do postielky na spanok. Prve 3 dni sme uspavali vzdy cca 25 minut (s placom, suchajuc si ocka, bolo vidno, ze je unavena, ale spat nie a nie, my sme ju hladkali po hlavke, tisili) - ale zaspala 🙂 Napriek tomu, ze vecer zaspi sama bez problemov. Po troch dnoch (sice s uspavanim), zaspala do 5 minut. A tak jej to ostalo. Musime sice uspavat (hladkame po hlavicke a pustame upokojujucu hudbu), ale do 5 - 10 minut zaspi. S placom a dlhym uspavanim je to len vtedy, ked presvihneme tu hodinku a tristvrte. Jedine, co sa zatial nenaucila, je spat dlhsie ako 30 - 40 minut (iba vonku v kociku) 😀 Ale aj za to som vdacna, lebo takto je spokojna, vyspata a ma aky-taky rezim.
@lia09 mas to tazke, moja. Ja som zazila a zazivam nieco podobne aj ked nie v takom extreme.. Maly ked sa narodil tiez bol velmi uplackany tak do tretieho mesiaca, my sme ale tu vo Viedni chodili s nim na specialnu kliniku, vola sa to Schreiambulanz, tam sa zaoberaju takymito detickami, co vela placu. Nie je aj na Sk taketo centrum??´Tu sa to vola ZEF. Z tvojho prispevku citit take zufalstvo, ze mi neda ti nenapisat, aby si to nejako riesila, lebo sa z toho zblaznis.. Skoda, ze u nas na Sk je takato pomoc este v plienkach.
Baby, ja som to mala este horsie, mam taku drbnutu susedu, co stale vykrikuje z okna na celu ulicu, ze si mam utisit dieta, ked maly place dlhsie ako 5 minut.. A chodi po ostatnych susedoch a rozprava kazdemu, ze preco to decko tak place., Minule mi to prezradila jedna suseda!

tak toto by aj mna zaujimalo, lebo asi posledne 2 tyzdne, je aj moj maly presne takyto...akurat, ze on ma uz 15 meisacov...ale stale mrnci, s nicim sa nehra,vydrzi pri niecom tak minutu, len beha.....ale ako ideme von behat alebo na navsetu, napr. ku starkym...tak je v pohode...sice beha...ale emrnci, nesrdi sa....ako je vsak doma...tak mrnci a srdi sa vkuse....zeby ho to doma uz nudilao?...alebo co? 😕