icon

Ako riešiť podvod pri kúpe auta?

Včera o 20:03

Ahojte.

Stala sa nam neprijemna vec. Pred rokom sme si kupili rodinne auto, dali sme ho aj do servisu pred kupou skontrolovat, vsetko bolo ok, predavajuci tiez vyzerali vpohode. Auticko nam sluzilo, az teraz sme mali problem so starterom a baterkou, co nas doviedlo k tomu, ze v servise omylom otvorili airbagovu skrinku a zistili, ze tam airbag nie je. Ideme si to dat potvrdit, ze tam airbag nie je, nech to mame pisomne. A chceme ziadat od predchadzajuceho majitela peniaze za auto spat. Ale co tak citam na internete, tak velka uspesnost v tom nie je. :( neviem co teda budeme robit , ak nahodou nam peniaze nedaju, na dalsie auto peniaze nemame a v tomto bez airbagu svoje male deti vozit nebudem .

Nemali ste niekto podobnu situaciu? Podarilo sa vam dostat spat k peniazom?

Dakujem pekne za precitanie

anonym_bb0d93
Včera o 20:09

Ako dokážeš že tam nebol, že si airbag nevymontovala alebo ti ho nevybrali v servise?

anonym_c49e6a
Včera o 20:20

Podľa mňa bez šance, dajte si tam nový.

anonym_d0fe4c
Včera o 20:24

Ako môže servis omylom otvoriť airbag. skriňu. To akosi smrdí. Nevymontovali ho oni? To nedokážeš že s auto kúpila bez airbagu.

autor
Včera o 20:29
@anonym_d0fe4c

Ako môže servis omylom otvoriť airbag. skriňu. To akosi smrdí. Nevymontovali ho oni? To nedokážeš že s auto kúpila bez airbagu.

@anonym_d0fe4c oni to pred nami robili, potrebovali zapojit kable koli baterke a hladali , ze kde to zapojit, ci nieco take a tak otvoril skrinku a zistli, ze tam airbag chyba. No dokazat bud tym, ze keby sme mi havarovali, na aute by to bolo vidno a systemovo vraj sa da nejako dostat k udajom o tom, kedy bol airbag vystreleny. 🤷‍♀️

autor
Včera o 20:31
@anonym_bb0d93

Ako dokážeš že tam nebol, že si airbag nevymontovala alebo ti ho nevybrali v servise?

@anonym_bb0d93 preco by som si airbag vymontovala a ziadala vratit peniaze , ze tam nie je airbag? 🤔 a keby sme havarovali, tak by boli stopy na aute , prip vraj sa nejak systemovo da dostat k tomu, kedy bol airbag vystreleny.🤷‍♀️

anonym_30e8bd
Včera o 20:33
@anonym_autor

@anonym_bb0d93 preco by som si airbag vymontovala a ziadala vratit peniaze , ze tam nie je airbag? 🤔 a keby sme havarovali, tak by boli stopy na aute , prip vraj sa nejak systemovo da dostat k tomu, kedy bol airbag vystreleny.🤷‍♀️

@anonym_autor nemáš žiadnu sancu

mirola
Včera o 20:49

a predchadzajuci majitel bol prvy majitel? alebo druhy? treti? pripadne auto z dovozu? lebo ak nebol prvy sanca je menej ako nula..

autor
Včera o 20:53
@mirola

a predchadzajuci majitel bol prvy majitel? alebo druhy? treti? pripadne auto z dovozu? lebo ak nebol prvy sanca je menej ako nula..

@mirola nebol prvy, ale zakon nezbavuje viny, ak o tom nevedel. Predaval ako neburane.

mirola
Včera o 20:58
@anonym_autor

@mirola nebol prvy, ale zakon nezbavuje viny, ak o tom nevedel. Predaval ako neburane.

@anonym_autor tak to rovno zabudni, ze z toho nieco ziskate spat. Aku mate zmluvu? Robenu pravnikom alebo stiahnutu z internetu? Je tam odstupenie od zmluvy? zmluvna pokuta? skryte vady?

anonym_70204d
Včera o 21:01
@anonym_c49e6a

Podľa mňa bez šance, dajte si tam nový.

@anonym_c49e6a
Presne, strata casu a nervov, kupte si nove

chrobak7
Včera o 21:05

@anonym_autor Daj tam domontovať nový airbag. Vyjde ťa to lacnejšie, ako sa s ním súdiť - súdne poplatky, znalec, právne zastúpenie a pod. A výhru nemáš zaručenú.

Raz si kúpil staršie auto, do ktorého treba každý rok už vraziť nejaké peniaze na opravu, údržbu. Toto ber ako bežnú údržbu pokazeného airbagu. On o tom vôbec nemusel vedieť.

anonym_725db7
Včera o 21:06

@anonym_autor
Áno samozrejme že sa to dá,ale ty musíš predchádzajúcemu majiteľovi dokázať že pri predaji o tom vedel a v tom prípade by to bola skrytá vada. Len "dokázať že o tom vedel"..😉.
A keď by už tak bolo zle,tak predchádzajúci majiteľ bude ochotný auto zobrať spať,ale keďže bude momentálne v ťažkej životnej situácia tak bude ochotný vám auto splácať po 7 €,tak neurobíte nič,preto dotyčný je ochotný škodu uhradiť.
Bohužiaľ ste naleteli,nabudúce nekupovať také auto a zavolať si mechanika ktorý sa tomu naozaj rozumie.
Ešte by som sa spýtal,aké to je auto,aká značka a aký model?

anonym_bb0d93
Včera o 21:52

Ak by na to pristúpil a dal namontovať v jeho vybranom servise nový airbag bola by si spokojná?

aandrea9
Včera o 22:04

@anonym_autor v servise omylom otvorili airbagovu skrinku 🤔 prepac, ale tvoja verzia je celá divná. To ktorý mechanik nevie zapojiť káble kvôli baterke????

anonym_49fe8a
Dnes o 02:17

@anonym_autor Omylom otvorili airbagovu skrinku? To ste boli u akých odborníkov? Daj si ho tam domontovať a bud rada, že sa Vám doteraz nič nestalo. Mňa by skôr trápilo nie že tam nie je, ale prečo tam nie je. Ak vystrelil pri havárii, auto Vás este môže prekvapiť aj inými "chybami^.

anonym_68b56c
Dnes o 02:37

A este po roku jazdenia,ved aj vy ste mohli havarovat,vystrelil a viac ste ho tam nedali a teraz ho chcete vratit.Od zmluvy mozes do pol roka,ci ako to je ale nie po roku.Dobry pravnik vas s tymto posle do ....
Bude na Vas dokazat,ze tam nebol,on bude tvrdit,ze tam bol a vy ste ho odmontovali.Slovo proti slovu.

citronove_koliesko
Dnes o 04:17

@anonym_autor takto, este si radsej zisti ci naozaj otvorili airbagovu skrinku a nie nejaku speci tajnu priehradku na doklady
Btw Akoze to ze v "neburanom" (tak urciteeee) aute z bohviektorejruky nie je airbag ma prekvapuje menej ako to ze ho v servise "omylom" otvorili. 😃

anonym_6e2659
Dnes o 04:48

Ak airbag v aute chýba alebo je odpojený, kontrolka airbagu (SRS) bude svietiť.Riadiaca jednotka airbagov totiž stále kontroluje či sú airbagy pripojené,aký majú odpor, či sú všetky snímače a káble v poriadku.
Takže ak tam nebol, muselo to auto hlásiť už predtým.. a druhá vec, vravíš, že auto bolo skontrolované technikom.. teda predpokladám na diegnostike .. chyba airbagu sa dá zistiť cez diagnostiku.. úprimne, ak by po roku prišiel kupujúci, že s autom niečo nie je v poriadku.. tak sa s ním už ani nebavím. Môžeš sa obrátiť na súd, ale s veľkou pravdepodobnosťou sa bude ťahať roky, budeš musieť dokázať, že tam nebol, že o tom predávajúci vedel/nevedel.. platiť súdne trovy.. a vlastne plnú sumu nedostaneš určite.. a ak by mu dali splový kalendár, čo ti to pomôže? Dajte namotnovať airbag..