Ako sa oznamuje nehoda rodine?
Ahojte,
Zaujíma ma , keď sa stane nehoda , či už smrteľná / ostane pacient ležať hospitalizovaný,.
Kedy sa to ohlási rodine?
A hlavne ako? Priamo ešte z miesta nehody?
Telefonicky? Keď nemajú tel. Číslo alebo podľa dokladov a miesta trv. Pobytu ohlásia v danom meste políciu a tá telefonuje manželke/manželovi alebo prídu osobne?
@anonym_autor Vyrozumenie sa robí len osobne. Policajti zazvonia pri dverách. Adresu zistia z dokladov, príbuzných z evidencie obyvateľov.
Ak ide o menej závažný prípad, volajú z nemocnice.
A keď sa to stane v zahraničí , dajú vedieť rodine slovenskí policajti? To je všetko poprepájané , že si predajú tieto informácie? A úmrtie sa hlási vždy výlučne osobne alebo aj telefonicky?
A keď sa to stane v zahraničí , dajú vedieť rodine slovenskí policajti? To je všetko poprepájané , že si predajú tieto informácie? A úmrtie sa hlási vždy výlučne osobne alebo aj telefonicky?
@anonym_autor úmrtie sa určite oznámi osobne, prídu slovenská policajti.
@anonym_autor Prídu slovenskí policajti osobne, nič neoznamujú cez telefon
ja viem, že je to morbídna téma , ale sú veci , ktoré má proste zaujímajú a neviem ich pustiť z hlavy, hlavne keď manžel cestuje každý týždeň do zahraničia , tak mám také chmáry, čo ak.. neviem to pustiť z hlavy, tak sa niekedy strasiem, že či mi v noci , keď cestuje a nedajbože sa niečo stane budú telefonovať , nejaké zahraničné číslo a podobne..
takže keď uvidím pri zvončeku policajtov , viem že je zle..
Či už sa to týka manžela , deti , mamy (keďže žije sama) a podobne..
@anonym_autor väčšinou, keď sa osoba neozýva, tak sa pustí pátranie. Minulý týždeň mal pohreb muž, ktory bol nezvestný niekoľko dní - v zahraničí, narazil do stromu a na mieste bol mŕtvy , všetko má svoju postupnosť
@anonym_autor mna toto tiež casto napadne a to ani necestuje casto.
@anonym_autor no ja som im otvorila s novorodencom na rukach, boli velmi empaticki.
@anonym_autor no ja som im otvorila s novorodencom na rukach, boli velmi empaticki.
@anonym_d506a0 je mi to ľúto, prepáč že otváram rany, ale potrebovala som vedieť , ako sa to deje
@anonym_d506a0 je mi to ľúto, prepáč že otváram rany, ale potrebovala som vedieť , ako sa to deje
@anonym_autor je to v pohode, syn mal len odpadnutie prislo mu nevolno za par dni v nemocnici bol ok
@anonym_autor keď mal nehodu brat, policajti prišli druhý deň okolo obeda osobne, na adresu mojej mamy, stalo sa to v zahraničí v noci.
Trosku mimo temu, ale moj manzel skoro dostal infarkt po telefonate od policie. Ja som bola v praci do polnoci, on uz isiel spat okolo 10. O 3. rano zvonil mobil - policia mesta XY, tak vystrelil z postele, hned svietil, ci som doma. Myslel si, ze sa mi nieco stalo. Volali mu, ze mu niekto nabural do motorky zaparkovanej pred domom.
Sesternici tragicky zahynul syn. Par km od domu- prisli policajti oznamili umrtie syna. Castokrat hlavbe v mensich mestach/ dedinach sa pribuzni dozvedia od " okoloiducich" susedov, znamych. ..... Ked syn tukol auto ktore si kupil od kamarata- tak vedel o havarii este skor( ten kamarat) ako prisla policia( cca 40 min) . A uz zdrzanie hlasili na exprese, niekto zavesil foto na obecny facebook. A tych ludi- viac ludi si ho fotilo/ natacalo- no len zopar zastavilo- ci je ok, co nepotrebuje osetrit ci pomoct
Úraz, človek v bezvedomí, na pľucnej ventilácii, policajti prišli osobne
Mne volali priamo zo záchranky. Nikdy nezabudnem na ten pocit, keď som po zdvihnutí cudzieho čísla počula ako prvé húkanie sanitky. Manžel bol už pri vedomí a jedna z mála vecí čo vedel je moje telefónne číslo. Svoje netušil. Potom mi ešte neskôr volali z polície, to som nezdvihla (snažila som sa dostať do nemocnice) a následne mi písali sms že sa im mám ozvať.
V mojom okolí sa pri samovražde policajt pokúšal telefonicky kontaktovať matku zosnulého, no tá mu opakovane nezdvíhala. Jeho príbuzná spomínala vraj sa o smrti syna dozvedela až z faktúry za kremáciu.
V inom prípade mal muž zdravotný kolaps v piatok. Keďže dcére nedvíhal na telefonáty a nenašla ho ani doma, išla v nedeľu nahlásiť na políciu jeho nezvestnosť. Až tam sa dozvedela, že jej otec je v nemocnici. Polícia tvrdila, že informovať mala záchranka, a záchranka zas, že to mala urobiť polícia.
Par mesiacov dozadu rodinny prislusnik, napadnutie, tazky uraz (krvacanie do mozgu, nasledne koma a prevoz do ineho mesta rovno na operaciu) + ukradnutie osobnych veci a dokladov: policajti volali hned ako zistili kontakt na druzku, tj do par hodin, v noci.
Keď mi zomrel otec pri autonehode prišli v noci zaklopať policajti.Neprajem nikomu zažiť
Vlani nasli.mrtveho mojho uja, vykradli ho, bol rozvedený deti a s ex žijú v zahraničí tak volali mne aj otcovi, len ja som bola v práci tak som nemohla zdvyhnut
@anonym_autor Nemysli na zlé. Ani neplánuj.

@anonym_autor nebola to sice nehoda ale syna nasli odpadnuteho v meste v noci v zime bez dokladov len s mobilom a na zaklade mobilu mi prisli policajti zaklopat na dvere, ze je v nemocnici