Môžem volať políciu na deti na elektrických kolobežkách?
Bývam na dedine a je to jeden otras. Deti, veku 8-9-10 rokov, lietajú na nich hlava nehlava, bez prilby, ohrozujúc ostatných. Včera, mi jeden taký fagan vletel pod auto. Tak by som.ho vyplieskala. Strhla som volant, oskrela auto. Našťastie sa nič vážne nestalo. Normálne rozmýšľam, ak uvidím také dieťa, môžem volať políciu? To uz nehovorím o Tom, ako kluckuju pomedzi hracie sa deti na ulici...
Deti kluckujuce na bajkoch tu boli vzdy. Vzdy sa to riesilo s rodicmi. Mala si zistit jeho meno, adresu, zavolat policiu a rodicia by mali nahradit skodu.
A auta ti nie je ľúto? Už len kvôli tomu by som volala políciu.
Mna by zaujimalo co za bezducheho rodica posle dieta na elektrickej kolobezke a bez prilby a vystraznej vesty do sveta, IDEALNE este aj vyzdvihnut mladsieho surodenca zo skolky. Samozrejme im tito rodicia roka aj zrusia obmedzovac rychlosti...
V pritmi pri cuvani z dvora neni sanca ich zachytit v tej rychlosti na chodniku. Minule som jednemu povedala, ze nech si aspon zapne svetla, lebo ho niekto naberie autom (bola tma a bol cely v ciernom).
Kazdy len caka na nestastie. U nas uz musim vyjst prva z branky pozriet dolava/doprava ci sa nahodou niekto neruti a potom pustit malu z dvora na chodnik.
A auta ti nie je ľúto? Už len kvôli tomu by som volala políciu.
@anonym_be8a3b bicykel sa ťažšie manevruje a určite nenaberie takú rýchlost ako kolobežka.
@anonym_740378 jasné, že bolo. Ale, je to len auto. Keď si predstavím, aké opletačky by som mala, kebyže sa tomu decku dačo stane ...
hned ako vletel si mala volat policiu .. lebo ju mozu zavolat oni a vymysliet si ze to bola tvoja vina.. predpokladam,ze kameru v aute nemas... pises ze je to dedina- skus ist za starostom nasjkor a ak nepochodis volat policiu
po dobravnej nehode si mala volat policiu, ak ju chalan sposobil zaplatil by ti skodu. aj tie kolobezky maju pravidla a niektore musia mat aj pzp
Nooo v podstate ak šiel rýchlejšie ako 6km/h na tom, tak si mohla volať políciu. Nech aspoň má nejaký zmysel, ten nezmyselný zákon 😅🙈. Pred rokom som tak jedného pubertiaka z kolobežky sotila a nazjapala naňho, ale to bolo v prípade, keď naháňal môjho syna na nej a náramne sa zabával, vychytal moju fakt zlú náladu.
Nooo v podstate ak šiel rýchlejšie ako 6km/h na tom, tak si mohla volať políciu. Nech aspoň má nejaký zmysel, ten nezmyselný zákon 😅🙈. Pred rokom som tak jedného pubertiaka z kolobežky sotila a nazjapala naňho, ale to bolo v prípade, keď naháňal môjho syna na nej a náramne sa zabával, vychytal moju fakt zlú náladu.
@anonym_0bc4d6 Tych 6km/h plati na chodniku a ak jej vbehol pod auto, ak to muselo byt na ceste.
@anonym_autor mne minule po hlavnej siel na kolobezke pomaly stredom hlavnej cesty bez prilby bez vesty za mnou kolona (nedalo sa bezpecne predbehnut ani zatrubit aby sa nezlakol) a este si na tej kolobezke nohu vystrkoval do stran... chapem ja by som to uplne zakazala
@anonym_autor
Ty si oškrela auto a za to môže fagan na kolobežke?nie ty čo nevieš predvídať a jazdiť? A čo tak začať jazdiť "aby som stihol zastaviť na vzdialenosť na akú mám rozhľad"??
Áno veľakrát aj mne niekto vošiel do cesty,ale vždy keď vidím,že sa niekto chová nepredvídateľne a zmätene, tak už popredu brzdim a dávam pozor.
Peknú nedeľu ti prajem 😉👍
U nás je to úplne rovnaké, jeden dokonca mi zrazil dieta v minulosti. Minule som jednému asi 10r vynadala, lebo sa hral s kolobezkou na hlavnej ceste na prechode! Po mojom upozornení odišiel. Príde mi to šialené, nechápem či ich rodičom len nezapina čo ich decká na ceste robia, alebo im je to úplne jedno.
Políciu by som na tvojom mieste volala, nech to riešia s rodičmi.
@anonym_be8a3b bicykel sa ťažšie manevruje a určite nenaberie takú rýchlost ako kolobežka.
@anonym_740378 jasné, že bolo. Ale, je to len auto. Keď si predstavím, aké opletačky by som mala, kebyže sa tomu decku dačo stane ...
@anonym_autor podľa mňa vymyslený príbeh s tým oškretým autom, lebo keby to bola pravda, určite vás niekto videl, počul, tak by volal políciu on.
Ja idem minule rano do roboty po hlavnej ceste, osemdesiatkou. Z jednej strany pole z druhej les. Neosvetlene. Este bola tma, prsalo.
Jedno stastie, ze sa mi nieco zazdalo, tak som spomalila a zrazu pred autom na neosvetlenej elektrickej kolobezke zena v ciernom kabate alebo prsiplasti a pred nou decko asi 4 rocne. Taka bola mudra, aby sa nevysypala na krajnici, isla po strede cesty🙈🙈🙈
@anonym_autor Ahoj, ja by som pre taketo deti tie elektro kolobezky uplne zakazala. Akurat vcera idem po chodniku a na takejto elektro isiel chlapec a dievca cca 12-13r. tiez bez prilby dvaja na jednej kolobezke, este aj dost rychlo. V poslednej chvili som sa im uhla co by ma nabrali zozadu. A na priechode ani nepozreli poriadne len isli a skoro ich autobus nabral co mu tam odrazu vleteli, no sofer to ledva ten kolos dobrzdil a tí dvaja sa este rehotali. Neviem ci by sa rehotali, keby nedajboh skoncili v nemocnici a sofer busu by mal traumu na zvysok zivota. Uz som videla aj normalne matku deti, tiez na jednej kolobezke nalepení na sebe ako sardinky, jedno dieta to mensie pred sebou, ktore sa drzalo vpredu a druhe dieta za nou sa drzalo matky, vsetci bez prilby a normalne si ficali po kraji hlavnej cesty, pritom par metrov dalej je cyklochodnik (radsej keby sli po nom). Obcasne ta matka ako keby kluckovala a tym brzdila sem tam aj auta🙄 Cele zle. Zakazala by som to ludom bez mozgu. Ozaj ked uz tak povolit od urciteho veku a mat na to nejake opravnenie (ako na auto napr., kedze si jazdia kade chcu). Autorka, urcite druhy krat volaj policiu, lebo cakat kym sa stane nestastie nie je dobre.
@anonym_autor
Ty si oškrela auto a za to môže fagan na kolobežke?nie ty čo nevieš predvídať a jazdiť? A čo tak začať jazdiť "aby som stihol zastaviť na vzdialenosť na akú mám rozhľad"??
Áno veľakrát aj mne niekto vošiel do cesty,ale vždy keď vidím,že sa niekto chová nepredvídateľne a zmätene, tak už popredu brzdim a dávam pozor.
Peknú nedeľu ti prajem 😉👍
@anonym_3b94fb áno predvídať... A prečo by mala predvídať malé decko na elektrokolobezke a ešte bez prilby. Keď na tej kolobežke NEMA čo robiť...
na dedine si dávam veľký pozor, lebo ozaj ľudia tam behajú ako sliepky aj mimo prechod, hlavne teraz ako začne teplo, veľa detí vidieť bez prilby aj na bicykli

@anonym_autor ved zavolaj a uvidis. A toto si neriesila, to oskrete auto?