icon

Ako hodnotíte sociálnu politiku vlády?

Dnes o 11:33

Fakt tlieskam vláde, ktorá najviac skloňuje slovíčko sociálna 🤔 Úderka koalície čo na to hovoríte? Spokojnosť? Verim, že áno!
https://www.aktuality.sk/clanok/DPfs6lq/syn-bol...

Ako hodnotíte sociálnu politiku vlády?
Strana
z2
anonym_75042f
Dnes o 14:41
@anonym_ccedb4

@anonym_autor Vidím, ako ľudia chodia na dlhodobé PN hneď po ukončení pracovného pomeru, alebo ako si nezamestnani vybavia opatrovateľský na svojho sebaobsluzneho pribuzneho, ID boli porozdavane doslova na vsetko, teraz sa to trochu upratuje, lebo kasa je prázdna. Tehotenské úplne zbytočné, rodičovské 3 roky až 6 rokov, aj keď pracuješ, aj keď je dieťa v škôlke, no paráda. Už len podnikateľov, ktorí na to zarobia a odvedú mega odvody a mega dane, aj zamestnanci pravdaže. 13. dôchodok úplne zle. Plytvanie v štátnej sfére úplne nenormálne - ceny 5nasobne ako v sukromnej. Zdravotníctvo - čierna diera.

@anonym_ccedb4 ak si niekto vybaví opatrovateĺský na svojho príbuzného - tak ten opatrovateľský im predsa niekto musí potvrdiť a spraví to niekto kto má pečiatku. Sám si to predsa nikto neopečiatkuje sám.
potom vychádza že sa opatrovateĺské a ID rozdávali.

anonym_c14f4b
Dnes o 14:42
@anonym_62cd95

dosť ma udivuje, ako si tu všetci myslíte, že opozícia by také niečo neurobila ...asi ste zabudli na Kaníka ...aj keď to, čo stvára dnešná vláda na neho nemá ...toto sú len drísty ministerstva, ospravedlnenie za tento sociálny masaker . Štát míňa miliardy a ničí tých najzraniteľnejších, lebo tých sa nik nezastane ...lenže voľby nikdy nič nezmenia, to môžeme len my

@anonym_62cd95 minimálne co by urobili, tak by zrušili tie nezmyselné 13te dochodky, ktoré nás ťahajú dole.

anonym_75042f
Dnes o 14:43
@anonym_c14f4b

@anonym_autor treba šetriť pre armádu dôchodcov na 15, 16 a 17 dochodky. Lebo si predsa zaslúžia istoty, keď celý život dreli ako kone.
Ostatní môžu aj pokapat, a to doslovne

@anonym_c14f4b len smola v tom že teraz sú na dôchodkoch silné ročníky. a to ešte len budú...
tie najsilnejšie ročníky sú ešte stále ľudia okolo 50 tky. Kým prídu do dôchodku ešte hodne času prejde.

anonym_07a87e
Dnes o 14:46

@anonym_autor ako hodnotim socialnu politiku/vysledky vlady Roberta Fica:

->brutalne zvysene dane, odvody a poplatky
->tazko okradnute deti so svojimi rodičmi(zosekany danovy bonus)
->zbytocne vyhodene miliardy na povalacov v armade ktory nikdy bojovat nebudu
->rapidne navysenie statneho dlhu o miliardy € a pokracuje/HDP
->extremne rozkradanie financii SR(korupcia vraj neexistuje...)
->masivne rozkradanie eurofondov(prijatie rezolucie o SR v EU europoslancami...)
->podpisanie 15 000 000 000€ zakazky na vystavbu jadrovej elektrarne bez sutaze
->absolutne zbytocne 15 nove ministerstvo ktore vedie vypaseny a namysleny tur
->bezcharakterne navysenie miezd clenov vlady o ciste tisice € mesacne
->chrapunsky schvalena renta pre premiera ktory krajinu systematicky likviduje
->premier SR chodi bozkavat nohy a ruky ruskemu prezidentovi ktory je vrah
->narast darmozracov v statnej sprave o tisice ludi pricom vysledkom je väcsie cakanie
->energopomoc mieracia hlavne na bohatych prenajimatelov bytov(drevo nehrozi)
->cielena likvidacia nepohodlnych obcanov SR za nazor(vyhrazky, väzba a šikana)
->vysoky narast samovrazd ludi v mladom, dospelom a seniorskom veku(vlaky a skoky)
->ignorantske neriesenie extradrahych pohonnych hmôt(ta lacna ruska ropa...)
->smiesne navysenie minimalnej mzdy ktora nepokryje ani 40% dnesnych nakladov
->neadresny 13 dochodok, zmrazenie 13 dochodku a 13 dochodok nie je v plnej vyske
->velmi nizka valorizacia dochodkov, ludia v dochodkovom veku velmi hladuju
->cielena likvidacia slovenskeho trhu prace navozenou verbezou z Azie(+90 000 ludi...)
->ministri tejto vlady za nic nezodpovedaju, napriklad arogantny Raz za zrazku vlakov
->zo Slovenska sa stal ekonomicky nezaujimavy stat, firmy dnes hufne odchadzaju
->narast nezamestnanosti cez 9%(Erik Tomas klame), cisla zamestnanosti hovoria jasne
->masivne vyludnovanie stredneho a vychodneho Slovenska o tisice obcanov rocne
->rozvratena kultura opicou a ukradnuty original busty od Donatella pre donora Smeru
->novelizacia trestneho zakonnika pre nizsie tresty korupcnikom, vrahom a nasilnikom
->aktivne rozkradanie II piliera pre stabilizaciu I piliera kde je dnes schodok uz 3mld. €
->narast samovrazd u prislusnikov policajneho zboru SR
->zrusenie oddelenia NAKA, prepustenie alebo presunutie vysetrovatelov/ich šikana
->prepustenie zločinca Dušana Kováčika za jasnu spolupracu s mafiou a Bödorom
->rozkradanie miliard € v zdravotnictve, neustale ustupovanie vydieračským lekárom
->nasilne zhabanie nehnutelnosti ludi pre absolutne zbytocny projekt Málinec
->zrusenie uradu specialnej prokuratury a nasledne sikana tychto prokuratorov
->neustale riesenie Kajucnikov lebo sa tam jedna osobne o krk Gašpara
->extra drahe a šmejdové potraviny, jasny kartel predajcov
->nedostupnost potrebnych liekov(dokonca pre diabetikov), ich skupovanie a predaj
->nehorazne zdrazenie platieb za STK
->vyraznie zdrazenie poistiek a bankovych sluzieb
->2 mesacne umele prazdniny pre vladnych cinitelov(lebo mame nakupene dovolenky)
->totalna destrukcia pravidiel a rokovacieho poriadku NRSR
->najnizsia kupyschopnost obcanov SR nielen vo V4 ale rovnako v celej EU
->vyse 900 000 ludi v chudobe, nemaju ani 10€ na den, ich pocet mesiacmi stupa
->narast medvedov o dalsie stovky kusov, zabity ludia, tento problem sa neriesi
->bezbreha tazba dreva v V. najchranenejsom stupni Vysokych Tatier
->umela vymena ocenenych, uznavanych a sikovnych chatarov za clenov SKT a štetky
->mosty v katastrofalnom stave, stovky na odpis, D1 sa oklada na rok 2037
->umele predlzovanie odchodku do dôchodku a smiesne nizke dochodky
->stedre odmeny pre vladu, vladnych uradnikov a clenov rad v statnych podnikoch
->zrusenie listkovych automatov na predaj listkov pre vlaky, zavedenie 3€ poplatku
->zrusenie 4 sviatkov, aby ludia viac dreli na nenazratych podnikatelov...
->75% mladych ludi chce odist zo Slovenskej republiky
->14% ludi je ochotnych bojovat za svoju vlasť
->znicenie rodicovskeho dochodku
->uvolnenie predaja cez sviatky(aby predavačky este viac dreli, nie byt s rodinou)

Toto nie je cele svinstvo ale je toho dosť, občan ma z toho absolutne realne hovno.

anonym_c14f4b
Dnes o 14:51
@anonym_75042f

@anonym_c14f4b len smola v tom že teraz sú na dôchodkoch silné ročníky. a to ešte len budú...
tie najsilnejšie ročníky sú ešte stále ľudia okolo 50 tky. Kým prídu do dôchodku ešte hodne času prejde.

@anonym_75042f systém dovtedy uplne skolabuje. Ekonómovia a odborníci tomu dávajú max. 10 rokov. Stačí si pozrieť prepočty a prognózy. Ale čo už, my co do systému prispievame nepredstaviteľné viac a aj ďalšie si budeme tak akurát lízať laby. My si tie istoty už nebudeme musieť zaslúžiť.

anonym_62cd95
Dnes o 14:52
@anonym_c14f4b

@anonym_62cd95 minimálne co by urobili, tak by zrušili tie nezmyselné 13te dochodky, ktoré nás ťahajú dole.

@anonym_c14f4b áno ...presne 13 dôchodky sú najväčší problém 🙈

gribka1
Dnes o 15:59

Tak túto vládu aj škoda komentovať, no so zneužívaním sociálneho systému určite niečo robiť treba. S niektorými riešeniami súhlasím, aj keď mi je to proti srsti pri týchto tu.

sara07
Dnes o 16:06
@gribka1

Tak túto vládu aj škoda komentovať, no so zneužívaním sociálneho systému určite niečo robiť treba. S niektorými riešeniami súhlasím, aj keď mi je to proti srsti pri týchto tu.

@gribka1 vás baby nenapadlo že ked poberu na pas deti ,že rodič bud bude v totalnej chudobe alebo ho necha doma samého a pôjde makat ...
a ked sa stane neštastie alebo zase sa hodi matka pod vlak zo zufalstva tak to bude ok teda
tie deti funguju dni ked sa to dá a potom su dni ked je lepšie nebyť , ja osobne na mieste tych matiek by som ich nechala v plen, ked niekomu ubliži alebo vyhorí dom, kto bude na vine ?? štát alebo rodič , však dieta je zdrave tak môže normálne zdravo fungovat ?
to som fakt hovädsky zvedavá na tie vaše reakcie

gribka1
Dnes o 16:15
@sara07

@gribka1 vás baby nenapadlo že ked poberu na pas deti ,že rodič bud bude v totalnej chudobe alebo ho necha doma samého a pôjde makat ...
a ked sa stane neštastie alebo zase sa hodi matka pod vlak zo zufalstva tak to bude ok teda
tie deti funguju dni ked sa to dá a potom su dni ked je lepšie nebyť , ja osobne na mieste tych matiek by som ich nechala v plen, ked niekomu ubliži alebo vyhorí dom, kto bude na vine ?? štát alebo rodič , však dieta je zdrave tak môže normálne zdravo fungovat ?

@sara07 Prosím, o čom konkrétne píšeš? Čo chcú urobiť?

anonym_c14f4b
Dnes o 16:16
@anonym_62cd95

@anonym_c14f4b áno ...presne 13 dôchodky sú najväčší problém 🙈

@anonym_62cd95 nie sú zďaleka tým najväčším problémom, ale podstatným. SP ma momentálne na vyplatenie 11 dôchodkov. A my tu ideme vyplácať 13.?!Aspoň priemerne inteligentný jedine vie, že je to cesta do pekla. Ale ako vravia dôchodcovia, ich to nezaujíma, co bude, keď tu o 10-15 rokov oni nebudú. Nuž, tak mňa nenusi zaujímať teraz, ze si (udajne) nema z čoho kúpiť jest a lieky. Mal si sporit počas života a nech žije z toho plus z majetku co ma.
A nič v zlom, rodinám a deťom-ich vnucatam pobrali na ich úkor. Ale to im samozrejme nevadí.

anonym_c14f4b
Dnes o 16:20
@sara07

@sara07 lenže paradoxom je, že aj keby tie matky chceli, tie deti nemajú kde nechať, lebo nie sú špeciálne skolky, školy. Ešte horšie sú na tom autisti, ktorí nie sú MP a vedia sa sami obliecť a najesť a ist na wc. Tí sú podľa našich úradov zdraví ako repa!
A keď už sme pri číslach, tak dôchodcaa dôchodok, trebárs 500€ sám pre seba. Opatrovak ak mu.ho schvália je 663 eur, ale podptykam na 2 osoby!!!

anonym_c14f4b
Dnes o 16:23
@gribka1

@gribka1 nevidíš v TV, nemáš FB co robia s tými deťmi??? Zázračné všetky vyzdravievaju? Rok si s nimi matky doma bez príjmu a to nehovorím ešte o tom, koľko stoja rôzne terapie. Tie rodiny žijú na hranici chudoby, nie nejakí dôchodcovia

sara07
Dnes o 16:26
@gribka1

@gribka1 nezaznamenala si , prehodnocuju opatrovatelske na pas deti z 6 stupna na 3 , joj vysielala , dohladaj ... dlhe doby , odoberanie .je toho plny net
vieš to je aké on sa vie obliect ale nie je schopné to dieta si zobrat veci zo skrine alebo čo si ma obliect v danom ročnom období alebo počasí .. ja viem že niekto tomu neuverí ale je to tak. pokial to nema nachystané v určitom poradí na stále tom istom mieste , tak proste nie .. a na toto ten posudok neberie ohlad, vie sa obliect vie, vybavené

sara07
Dnes o 16:29
@anonym_c14f4b

@sara07 lenže paradoxom je, že aj keby tie matky chceli, tie deti nemajú kde nechať, lebo nie sú špeciálne skolky, školy. Ešte horšie sú na tom autisti, ktorí nie sú MP a vedia sa sami obliecť a najesť a ist na wc. Tí sú podľa našich úradov zdraví ako repa!
A keď už sme pri číslach, tak dôchodcaa dôchodok, trebárs 500€ sám pre seba. Opatrovak ak mu.ho schvália je 663 eur, ale podptykam na 2 osoby!!!

@anonym_c14f4b viem ,skutočne nemáš kde to dieta dat, ani škola, ani škôlka, ani družina, ani stacionar ............proste je ich par a dost
doslova sa spoliehaju , že budu živorit ,

gribka1
Dnes o 16:38
@sara07

@gribka1 nezaznamenala si , prehodnocuju opatrovatelske na pas deti z 6 stupna na 3 , joj vysielala , dohladaj ... dlhe doby , odoberanie .je toho plny net
vieš to je aké on sa vie obliect ale nie je schopné to dieta si zobrat veci zo skrine alebo čo si ma obliect v danom ročnom období alebo počasí .. ja viem že niekto tomu neuverí ale je to tak. pokial to nema nachystané v určitom poradí na stále tom istom mieste , tak proste nie .. a na toto ten posudok neberie ohlad, vie sa obliect vie, vybavené

@anonym_c14f4b
@sara07 Tak toto mi nejako ušlo, to sa fakt pomiatli na rozume. Snažím sa nejako menej sledovať, čo táto vláda stvára, ale vidím, že je to horšie, ako som si myslela. Toto už je cez.

anonym_c14f4b
Dnes o 16:44
@gribka1

@anonym_c14f4b
@sara07 Tak toto mi nejako ušlo, to sa fakt pomiatli na rozume. Snažím sa nejako menej sledovať, čo táto vláda stvára, ale vidím, že je to horšie, ako som si myslela. Toto už je cez.

@gribka1 pozri si FB skupiny, kde tieyo zúfalé matky píšu, že plienkovane neverbálne deti sú podľa týchto hyen uplne zdravé! Berú im ztp, parkovanie karty, príspevky... verím, že za toto, či na týchto deťoch momentálne páchajú, bude raz pán minister umierať vo veľkých bolestiach... nikomu neprajem nič zlé, ale jemu ano

anonym_c14f4b
Dnes o 16:46
@gribka1

@anonym_c14f4b

@gribka1 nájdi si na nete film Co bude s Peťom. Český film. Odporúčam k tomu balík vreckoviek, aj dva. Ja som to nebola schopná ani dopozerať...

anonym_c14f4b
Dnes o 16:50
@sara07

@anonym_c14f4b viem ,skutočne nemáš kde to dieta dat, ani škola, ani škôlka, ani družina, ani stacionar ............proste je ich par a dost
doslova sa spoliehaju , že budu živorit ,

@sara07 aj v tom stacionári, alebo v škole, skolke mnohí su iba pár hodín. Lebo to jednoducho nezvládajú. Cize tie matky musia byť na telefóne, keby niečo. Suseda takto čaká pred školou v aute, lebo keď jej zavolajú, ze syn dostal meltdown, musí po neho prísť. Kde sa ma teda zamestnať sa pýtam?

sara07
Dnes o 16:59
@anonym_c14f4b

@sara07 aj v tom stacionári, alebo v škole, skolke mnohí su iba pár hodín. Lebo to jednoducho nezvládajú. Cize tie matky musia byť na telefóne, keby niečo. Suseda takto čaká pred školou v aute, lebo keď jej zavolajú, ze syn dostal meltdown, musí po neho prísť. Kde sa ma teda zamestnať sa pýtam?

@anonym_c14f4b viem
je to tak alebo dochadzaju mimo svojho mesta, a časovo a ekonomicky to nedavaju tak leto zima mrzne čakaju pred školou
však čo má opatrovak je to jej praca nie , takato matka nie je človek čo ma narok na niečo

sara07
Dnes o 17:01
@gribka1

@anonym_c14f4b

@gribka1 na toto už poukazovala ešte to bolo len na začiatku žitnanska , bolo vysvetlene že sa nik nemusi bat a ked je schvaleny tak sa prehodnocovat nebude
ale realita je uplne niekde inde

anonym_7bb407
Dnes o 17:28

Bohovska politika. Vyvrsuju sa na tých zraniteľných a tých ktorí potrebujú pomoc. A svojimi výrokmi budú postupne obracať spoločnosť proti nim. Máme tu zázračné uzdravenia ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorých vyliečil integrovaný posudok. Obracajú sa proti invalidom kvôli niekoľkým podvodníkom a špekulantom. Kaslu na rodiny s deťmi. Ľudí odkázaných na liečbu nechávajú na pospas osudu a na dobrotu iných cudzích ľudí, lebo svojou politikou nevedia zabezpečiť to čo treba. Ale hlavne že dôchodcovia starobní sú nedotknuteľní - nehovorím, že si nič nezaslúžia, ale určite nie 13 dôchodky, na ktoré nemáme a určite nie z titulu toho, že oni pracovali. Drvivá väčšina oplatila odvody z 12!!! platov, nie z 13! Takže keby dáme všetko ostatné bokom tak už len logika veci nepustí. Koľko krát prispeli a koľko krát dostanú. Nedotknuteľné výsluhové dôchodky, ktoré si užívajú aj ľudia, ktorí nevykonávali službu v teréne a neriskovali život a zdravie, ale sedeli na zadku v kancli v bezpečí. Takže asi tak. Sa kedysi hovorilo, že Kaník bol riadna potvora. Myslim, že na Erika Tomáša sa ani on svojimi pocinmi nechytal.

Strana
z2