Ako hodnotíte sociálnu politiku vlády?
Fakt tlieskam vláde, ktorá najviac skloňuje slovíčko sociálna 🤔 Úderka koalície čo na to hovoríte? Spokojnosť? Verim, že áno!
https://www.aktuality.sk/clanok/DPfs6lq/syn-bol...
Čítala som ten príspevok. Je to presne to, čo sme si zvolili. Nič iné. Ja osobne nie, ale veľká časť nášho obyvateľstva dala moc do rúk týmto ľuďom. Aj oni sa raz dostanú do úzkych a budú potrebovať pomoc štátu, ktorú nedostanú.
Sociálna politika .... tu sa nedá o tom ani hovoriť, oni stále len dôchodcovia... dôchodcovia a ostatný sú kde ? Už zobrali rodičom, čo majú študenta na strednej škole daňové bonusy, opatrovateľské v mojom okolí, čo počúvam neschválili, susedka onko pacient jej zobrali po roku invalidný, vraj je zdravá ... Dúfam, že tí, čo ich volili sú maximálne spokojný
Čítala som ten príspevok. Je to presne to, čo sme si zvolili. Nič iné. Ja osobne nie, ale veľká časť nášho obyvateľstva dala moc do rúk týmto ľuďom. Aj oni sa raz dostanú do úzkych a budú potrebovať pomoc štátu, ktorú nedostanú.
@anonym_35cc92 Ale dostanu, Vlada a Fico im jasne oznacia vinnika na ktoreho sa budu moct spravodlivo na*rat. Dovod sa uz najde. Taky beztvarovy LGBT liberal clovek zneaie vela.
Ficovlady nikdy neboli ani socialne a uz vobec nie demokraticke, takze tato nijak nevybocuje
pokial su 13 dochodky tak vsetko je ok,,,, ostatny palte do prdele
Nechápem prečo každý pána Fica očiernuje. Je to milujúci otec . Verný manžel. Vlastenec. Hrdina . Dajte mu pokoj
Ide to podľa plánu spôsobiť celkový rozvrat a kolaps spoločnosti, doviesť svet do krízy aká tu ešte nebola.
Nechápem prečo každý pána Fica očiernuje. Je to milujúci otec . Verný manžel. Vlastenec. Hrdina . Dajte mu pokoj
@anonym_53244d nechyba ti tam nejaky smajlik?
Ja hodnotím sociálnu politiku na SK ako veľmi rozsafnu.
Ja hodnotím sociálnu politiku na SK ako veľmi rozsafnu.
@anonym_ccedb4 ty si čítala prípad z článku? Fakt si myslíš, že takto sa robí soc. politika, ktorou sa rôzni politici obhajujú? Nemajú ani šajn, ako niektoré rodiny fungujú, ako žobrú a klopú na všetky dvere, kde im hádžu polená pod nohy!
No je tu a aj bude zla doba, celkovo.. pracujucich je malo, ti co robia su zdierani ako sa da uz da, v buducnosti ich bude este menej. K tomu mame fakt kopu ludi na davkach, rozdne IDcka, na kadeco... k tomu postihnute deticky, jednorodicia co to nedavaju, casovo, zaroven nevedia pracovat, lebo pomoc ina nie je. Zaroven sa plytva v statnej sprave, minaju penaize kadetade, investicny dlh je pritom vsade na vsetkom, cize clovek co je trochu vo financiach doma, sa moze len cudovat, kde vzdy rozj***u peniaze a za ake sumy nakupuju. Sluby v statnej sprave (okrem nakupov na keru onu je nasej republike malickej 450t statnych zamestnancov??), zdravotnictve su ake su.. proste cele zle. Bude horsie. Podnikatelom sa hadzu polena pod nohy a byrokraticke kraviny, malokoho to uz bavi popravde. Som zvedava kto ostane a vydrzi, po efakture, likvidacnych vyskat pokut co zacinaju sekat z kade tade za totalne nezmysly. Celkovo som toho nazoru, ze sa maju rodicia o svoje deti/rodicov vediet postarat, ale to by sme tu zaroven malu mat aj dostatok sluzieb a pomoci, institucii ktore pomahaju za primerane ceny = ci specialne skoly, rozne domovy, ustavy, opatrovatelske sluzby, aj napr pomoc zdravotna pri rekonvalescencii v domacom prostredi atd, aj pre pracujucich dospelych, aby cim skor boli fit. Dostatok podpory rodinams detmi, aby nekoncilo take velke percento jednorodicov, pretoze to sa fakt neda tahat. A nie stat nemoze suplovat druheho rodica a jeho prijem. Ci ide o zdrave alebo chore deticky.
Čítala som zdôvodnenie (po dávnejšej tlačovke E. Tomáša), že po prepočte na 100tisíc obyvateľov máme takmer o tretinu viac invalidov než Poľsko či Nemecko, viac ich máme ako aj Česi - tak sa nedivím, že to prehodnocujú. Niekedy asi len od stola, necitlivo.
Otázne je, či máme ako národ podstatne horší zdravotný stav, než iné národy.
@anonym_ccedb4 ty si čítala prípad z článku? Fakt si myslíš, že takto sa robí soc. politika, ktorou sa rôzni politici obhajujú? Nemajú ani šajn, ako niektoré rodiny fungujú, ako žobrú a klopú na všetky dvere, kde im hádžu polená pod nohy!
@anonym_autor Vidím, ako ľudia chodia na dlhodobé PN hneď po ukončení pracovného pomeru, alebo ako si nezamestnani vybavia opatrovateľský na svojho sebaobsluzneho pribuzneho, ID boli porozdavane doslova na vsetko, teraz sa to trochu upratuje, lebo kasa je prázdna. Tehotenské úplne zbytočné, rodičovské 3 roky až 6 rokov, aj keď pracuješ, aj keď je dieťa v škôlke, no paráda. Už len podnikateľov, ktorí na to zarobia a odvedú mega odvody a mega dane, aj zamestnanci pravdaže. 13. dôchodok úplne zle. Plytvanie v štátnej sfére úplne nenormálne - ceny 5nasobne ako v sukromnej. Zdravotníctvo - čierna diera.
Čítala som zdôvodnenie (po dávnejšej tlačovke E. Tomáša), že po prepočte na 100tisíc obyvateľov máme takmer o tretinu viac invalidov než Poľsko či Nemecko, viac ich máme ako aj Česi - tak sa nedivím, že to prehodnocujú. Niekedy asi len od stola, necitlivo.
@anonym_f8e10c mame kopu invalidov, lebo mame nemozne zdravotnictvo, nech sa nam na kludne lekari nahnevaju kolko chcu.
@anonym_f8e10c Je mi ľúto ľudí s psychickými ochoreniami, niektoré si skutočne veľmi desivé. No žiaľ, dostali sa do systému aj herci a lenivci. Taktiež mi je ľúto jednorodicov s chorým dieťaťom, ale tu by mal viac prispievať druhý rodič, oveľa viac, ako stovecku výživného mesačne. Koľko je v štátnych lacných socialnych zariadeniach ľudí, ktorí zanechali svojim deťom obrovské majetky a teraz ich štát opatruje za 3 stovecky mesačne? Koľkym sa miesto potom neujde a na súkromný domov za 2000€ nemajú. Koľko ľudí si tu ešte stále vie "vybaviť" PN, ID, opatrovateľský, predĺžený rodičovský z vymyslených dôvodov a kazia tak šance tým, ktorí to ozaj potrebujú. Veľa korupcie a nespravodlivosti v sociálnej oblasti,
@anonym_f8e10c Je mi ľúto ľudí s psychickými ochoreniami, niektoré si skutočne veľmi desivé. No žiaľ, dostali sa do systému aj herci a lenivci. Taktiež mi je ľúto jednorodicov s chorým dieťaťom, ale tu by mal viac prispievať druhý rodič, oveľa viac, ako stovecku výživného mesačne. Koľko je v štátnych lacných socialnych zariadeniach ľudí, ktorí zanechali svojim deťom obrovské majetky a teraz ich štát opatruje za 3 stovecky mesačne? Koľkym sa miesto potom neujde a na súkromný domov za 2000€ nemajú. Koľko ľudí si tu ešte stále vie "vybaviť" PN, ID, opatrovateľský, predĺžený rodičovský z vymyslených dôvodov a kazia tak šance tým, ktorí to ozaj potrebujú. Veľa korupcie a nespravodlivosti v sociálnej oblasti,
@anonym_ccedb4 presne, posledne sedim u lekara a tam mlady chlap, ze vybavuje si IDcko, lebo nevie si najst pracu uz rok, tak to takto poriesi, A clovek tam sedi s bolestami, ledva chodi, ledva vidi... a na ID ani nepomyli a spekulanti hned utekaju s papierikom. Tu ma pichne, tam ma pichne, ID.. ID na chrbticu a hura na stavebne prace si ist zarabat do DE.. aj takych poznam expertov.
Asi pred mesiacom sem písala pani s ID, ktorá má postihnutého syna, na ktorého ešte poberá rodičovský príspevok a bude vybavovať naňho opatrovateľský. Na pani - invalidku poberá opatrovateľský príspevok jej mama, ktorá je na starobnom dôchodku. Po sčítaní všetkých príjmov /SD mamy, OP mamy, RP a ID panej + prídavku na dieťa majú mesačne od štátu pravdepodobne 2000 + . Dostanú ešte viac, keď na malého vybavia OP.
Takže áno, sú aj rodiny s takto naakumulovanou smolou, ktoré sa na sociálnosť štátu asi príliš nesťažujú.
@anonym_ccedb4 opatera v DSS za 3 stovečky mesačne? Snívaj ďalej 🫣
Nazyvaju sa socialna demokracia, lebo to v (niektorych) ludoch vyvolava falosnu iluziu solidarneho a socialneho statu …… “dochodky, materske, zdravotnictvo zdarma”. Asi im to funguje zatial, ludia tomu chcu verit, aj ked je ich stale menej.
@anonym_53244d nechyba ti tam nejaky smajlik?
@anonym_570a93 skor koliesko v hlave.
@anonym_570a93 skor koliesko v hlave.
@anonym_610c02 ako ironia je to vystizne, ale ak to ma byt myslene vazne, tak zbohom aleluja s touto krajinou
@anonym_ccedb4 opatera v DSS za 3 stovečky mesačne? Snívaj ďalej 🫣
@anonym_autor Nesnivam, skutočne je takáto cena v špecializovaných DSS, veď sme to vybavovali.
@anonym_autor Takéto články píšu redaktori, ktorí nemajú prehľad o socialnej politike, to je tak ako keď si niekde prečíta názov článku a tam sa píše niečo celkom iné. Aj podľa tohto článku sa nič nedá posúdiť.
@anonym_autor Nesnivam, skutočne je takáto cena v špecializovaných DSS, veď sme to vybavovali.
@anonym_ccedb4 v ktorom okrese a zarideni? Lebo cena sociálnej služby je vyčíslená na 1700- 1800 eur. Cca 600e prispieva Ministerstvo práce soc. vecì a rodiny, 600 VÚC a 600e rodina. Cena sociálnej služby v zariadení nemôže byť 300 eur. Klient tam býva, má lekársku a opatrovateľskú starostlivosť, strava, aktivity...Zamestnanci a fungovanie zariadenia tiež nefunguje za Vatikánsku menu Pán Boh zaplať. Odvody, mzdy, účet za elektrinu, plyn, kúrenie tiež treba platiť. 300 e neverím.
@anonym_ccedb4 v ktorom okrese a zarideni? Lebo cena sociálnej služby je vyčíslená na 1700- 1800 eur. Cca 600e prispieva Ministerstvo práce soc. vecì a rodiny, 600 VÚC a 600e rodina. Cena sociálnej služby v zariadení nemôže byť 300 eur. Klient tam býva, má lekársku a opatrovateľskú starostlivosť, strava, aktivity...Zamestnanci a fungovanie zariadenia tiež nefunguje za Vatikánsku menu Pán Boh zaplať. Odvody, mzdy, účet za elektrinu, plyn, kúrenie tiež treba platiť. 300 e neverím.
@anonym_autor Na takého špeciálneho pacienta je ten príspevok cca 800. Bolo to v malej dedine, v starom kaštieli. Fakt ma ta cena prekvapila.
@anonym_autor treba šetriť pre armádu dôchodcov na 15, 16 a 17 dochodky. Lebo si predsa zaslúžia istoty, keď celý život dreli ako kone.
Ostatní môžu aj pokapat, a to doslovne
dosť ma udivuje, ako si tu všetci myslíte, že opozícia by také niečo neurobila ...asi ste zabudli na Kaníka ...aj keď to, čo stvára dnešná vláda na neho nemá ...toto sú len drísty ministerstva, ospravedlnenie za tento sociálny masaker . Štát míňa miliardy a ničí tých najzraniteľnejších, lebo tých sa nik nezastane ...lenže voľby nikdy nič nezmenia, to môžeme len my
@anonym_f8e10c prehodnocuje sa to presne tak, ako sa ma. Neboj sa. Našim ľuďom vždy všetko ostane a aj prejde
Asi pred mesiacom sem písala pani s ID, ktorá má postihnutého syna, na ktorého ešte poberá rodičovský príspevok a bude vybavovať naňho opatrovateľský. Na pani - invalidku poberá opatrovateľský príspevok jej mama, ktorá je na starobnom dôchodku. Po sčítaní všetkých príjmov /SD mamy, OP mamy, RP a ID panej + prídavku na dieťa majú mesačne od štátu pravdepodobne 2000 + . Dostanú ešte viac, keď na malého vybavia OP.
Takže áno, sú aj rodiny s takto naakumulovanou smolou, ktoré sa na sociálnosť štátu asi príliš nesťažujú.
@anonym_64ffc3 a toto je to zneužívanie systému, o ktorom hovorí minister

Tak dane a odvody už zvýšili. Ak dodania podnikateľov ešte viac, už podnikať nik nebude, nebude pritekať do koryta na rabovanie už nič. Tak teraz siahajú aj na takéto dávky. Sprostý národ má sprostú vládu. Ale veď hlavne, že sú zakázané registrované partnerstvá.....