Ako môžeme dosiahnuť predčasné voľby?
A akože kto nás z tohto výberu ma spasiť? No daj na pobavenie
@anonym_ffecef neviem ako ty, ale ja v politike nehladam spasitelov, ale odbornikov a ludi so vzdelanim, skusenostami a moralnou integritou.
Ale aká konsolidácia prosím vás? Toto nieje žiadna konsolidácia a to nesledujem politiku! Toto je doslova oberanie pracujúcich ľudí o peniaze a voľno. Prečo nezačali konsolidovať u seba? Načo organizujú státisícové akcie v čase konsolidácie? Načo nakupujú nezmysli? Prečo si pridávajú ku platu? Nezaujíma ma politika ale toto ma akodi prebralo a dalo pár faciek že je to už veľmi zlé!
A po ďalšie, odkiaľ viete že ďalšia vláda by bola tal isto jebnuta ako táto? Pardon za slovo ale som už vytočenám Slováci nezažili nikdy žiadnu inú vládu okrem vlády tohto debila a vlády Matoviča. Matovič vládol vo veľmi zlej dobe covidu tak nevieme aké by to bolo za normálnych okolností ale povedať že by riadili Slovensko všetci rovnako je už veľa!
@anonym_934a0d ale to bola presne opačná situácia ako teraz.
@ibrunova a v čom opačná? Však ústavný zákon by bol rovnako platný aj teraz, čiže by sa nič nezmenilo. Ale tak mnohí boli zaslepení lebo však Fico riešil referendum. A pritom mnohí upozorňovali, že to je dobré aj do budúcna. Ale tak Čaputka rozhodla, že nejde, tak národ tiež nešiel
Idem ja preč, lebo keď čítam kradnú všetci, a samozrejme kradli by všetci tak.. 🙈
Majte ešte pekný deň, dni..v konsolidáciach.
@maca1984 no Odor navrhoval ešte väčšie konsolidácie.
Ale aká konsolidácia prosím vás? Toto nieje žiadna konsolidácia a to nesledujem politiku! Toto je doslova oberanie pracujúcich ľudí o peniaze a voľno. Prečo nezačali konsolidovať u seba? Načo organizujú státisícové akcie v čase konsolidácie? Načo nakupujú nezmysli? Prečo si pridávajú ku platu? Nezaujíma ma politika ale toto ma akodi prebralo a dalo pár faciek že je to už veľmi zlé!
A po ďalšie, odkiaľ viete že ďalšia vláda by bola tal isto jebnuta ako táto? Pardon za slovo ale som už vytočenám Slováci nezažili nikdy žiadnu inú vládu okrem vlády tohto debila a vlády Matoviča. Matovič vládol vo veľmi zlej dobe covidu tak nevieme aké by to bolo za normálnych okolností ale povedať že by riadili Slovensko všetci rovnako je už veľa!
@anonym_autor Ja sa len obávam, že aj keby robila konsolidáciu nová vláda odborne a bez kradnutia, ľudia by ju nepodporili. Lebo Slováci...
@ibrunova a v čom opačná? Však ústavný zákon by bol rovnako platný aj teraz, čiže by sa nič nezmenilo. Ale tak mnohí boli zaslepení lebo však Fico riešil referendum. A pritom mnohí upozorňovali, že to je dobré aj do budúcna. Ale tak Čaputka rozhodla, že nejde, tak národ tiež nešiel
@anonym_934a0d tato konsolodacia nema nic spolocne s ustavnym zakonom, Odor nenavrhoval "vacsie" konsolidacie, a nie Caputka ale Ustavny sud rozhodol...sezona / fazona a pojmy / dojmy na urovni plochej zeme v praxi, dakujem za nazornu ukazku.
Smerohlasaci sa boja ulice, na druhej strane vedia, ze tu kazda kauza trva tri dni a ludia nevydrzia protestovat alebo strajkovat dlho.
@anonym_934a0d tato konsolodacia nema nic spolocne s ustavnym zakonom, Odor nenavrhoval "vacsie" konsolidacie, a nie Caputka ale Ustavny sud rozhodol...sezona / fazona a pojmy / dojmy na urovni plochej zeme v praxi, dakujem za nazornu ukazku.
@hopatko ty si prečítaj čo som písala a na čo som reagovala. Lebo mas to nejako popletené tie moje dve odpovede, ktoré vôbec na seba nenadväzujú
Jedine na námestiach. S rizikom , že ľudí ktorý našim vládcom tlieskajú je dosť!
Predcasne volby? Ehm, a zas vyhraju tito. Lebo este stale plati, ze vacsina je blba.
@anonym_934a0d uf, esteze to mam len ja popletene, dobre bude.
@hopatko no ty spájas konsolidáciu s ústavným zákonom.
Predcasne volby, referendum o predcasnych volbach, referendum o referende o predcasnych volbach ...
Za mna ziadna moznost skratenia volebneho obdobia pre (ne)volu volicov. Na to su predsa volby. Ak sa rozsypu sami, tak nech sa paci, ale zrusit referendom alebo niecim podobnym, ja blbost. Na to su predsa volby.
A hlavne, nech si to teraz vyzeru co si napiekli. Aj ich volici.
@aalt a este dodam, ze nas budu cakat aj volby do samosprav, tak by si tych, na ktorych denno denne ludia somru v mestach a obciach mali ist velmi dosledne vybrat = tam sa vybera co nam opravia pod oknami, co budeme zazivat na uradoch, akych kompetentnych ludi tam budeme mat, alebo to budu "kamarati" alebo "ved ten je tam uz dlho, tak mu dame hlas zase".
A rovnako s rozumom, bez citovych vylevov potom vyberat aj v parlamentych volbach. Ak je to mozne, lebo popravde ani len diskutovat uz vacsina nasich politikov nevie normalne. Nie to este riesit daco...
Inak mysliet si, ze keby vo vlade bol niekto iny, tak nezvysi dph, nezvysi odvody je naivne. CO je otazne, ci by sa robili take psycho nakupy a ci by zrazu bolo nutne obnovovat vsetko.. v case konsolidacie :DD
@aalt a este dodam, ze nas budu cakat aj volby do samosprav, tak by si tych, na ktorych denno denne ludia somru v mestach a obciach mali ist velmi dosledne vybrat = tam sa vybera co nam opravia pod oknami, co budeme zazivat na uradoch, akych kompetentnych ludi tam budeme mat, alebo to budu "kamarati" alebo "ved ten je tam uz dlho, tak mu dame hlas zase".
A rovnako s rozumom, bez citovych vylevov potom vyberat aj v parlamentych volbach. Ak je to mozne, lebo popravde ani len diskutovat uz vacsina nasich politikov nevie normalne. Nie to este riesit daco...
@simca06022011 pozor, tu (na Slovensku) mnohí volia kvôli sympatiám. Lebo im je niekto sympatický.
Inak mysliet si, ze keby vo vlade bol niekto iny, tak nezvysi dph, nezvysi odvody je naivne. CO je otazne, ci by sa robili take psycho nakupy a ci by zrazu bolo nutne obnovovat vsetko.. v case konsolidacie :DD
@simca06022011 konsolidovat by sa muselo, len tito su nenazrati a sebe utiahnut opasky odmietaji. Zaklad je znizit naklady na chod statu, cize prve okresat ich platy na uroven ucitelov, ministerstva, ustredne organy statnej spravy, hromada nepotrebnych - zvacsa politicky nominovanych funkcii s nadstandarnymi platmi. A potom mozeme riesit to, co sa poskladaju k tomu obcania.
@maca1984 no Odor navrhoval ešte väčšie konsolidácie.
@anonym_934a0d aké?
@simca06022011 pozor, tu (na Slovensku) mnohí volia kvôli sympatiám. Lebo im je niekto sympatický.
@senta_sofia zase nefantaziruj. politik nemoze zarabat ako ucitel.. ano mali by si niektore veci znizit, tie pausalne nahrady urcite, plus nevidim dovod aby statna sprava/a samozrejme politici sa vozili na sluzobnych autach, dostavali preplatene byty a podobne srandy. Kopa veci sa da skrtat. Ale tvrdit, ze poslanec ma zarabat 1000EUR je proste blud.
Ano kopa pracovnikov statnej spravy je zbytocna, dosadena.. vieme o tom, nik proti tomu nic nerobi.. tych par co tam makaju za vsetkych vedia, a tiez cusia.. lebo vsak, uz "nejak doziju dochodku" (to mam primo z tade hlasky, nevymyslam si, poznam tam viac nez dost ludi). Neoplati sa im povedat nic, lebo dosadena sefka, dosadeny henten clovek a tamten a realne nerobia nic. A este dodam, ano prepusta sa vo verejnej sprave, ale realne.. ludia co nieco robili, nie su dosadeni, .. casto fakt ludia par rokov pred dochodkom a tak.. cize uplne hulvatstvo.
@gab1sol ja viem.. v mojom okoli jamkaty dostal tolko hlasov, lebo on je taky "zlatucky" milucky a "náš"... (Bystrican) pre nic ine...
@anonym_934a0d aké?
@markusrasford no napr. žiadne oslobodenie od dani z príjmu pri predaji nehnuteľnosti. Teraz je oslobodenie vlastníctva nad 5 rokov. Resp. Daň sa platí iba vtedy, keď vlastnia menej ako 5 rokov. Odor chcel, aby sa platilo furt
NIJAKO. fico je schopný zavolať aj ruské tanky na hocijakého štátneho rozvracača, ktorý by sa odvážil spochybniť výsledky slobodných a demokratických volieb.
@senta_sofia zase nefantaziruj. politik nemoze zarabat ako ucitel.. ano mali by si niektore veci znizit, tie pausalne nahrady urcite, plus nevidim dovod aby statna sprava/a samozrejme politici sa vozili na sluzobnych autach, dostavali preplatene byty a podobne srandy. Kopa veci sa da skrtat. Ale tvrdit, ze poslanec ma zarabat 1000EUR je proste blud.
Ano kopa pracovnikov statnej spravy je zbytocna, dosadena.. vieme o tom, nik proti tomu nic nerobi.. tych par co tam makaju za vsetkych vedia, a tiez cusia.. lebo vsak, uz "nejak doziju dochodku" (to mam primo z tade hlasky, nevymyslam si, poznam tam viac nez dost ludi). Neoplati sa im povedat nic, lebo dosadena sefka, dosadeny henten clovek a tamten a realne nerobia nic. A este dodam, ano prepusta sa vo verejnej sprave, ale realne.. ludia co nieco robili, nie su dosadeni, .. casto fakt ludia par rokov pred dochodkom a tak.. cize uplne hulvatstvo.
@gab1sol ja viem.. v mojom okoli jamkaty dostal tolko hlasov, lebo on je taky "zlatucky" milucky a "náš"... (Bystrican) pre nic ine...
@simca06022011 politici maju vysoke platy len preto, aby sa zabezpecila nepodplatitelnost. U nasich to neplati, takze nevidim zmysel, aby mali vysoke. Ja viem, ze to nie je realne, ale priestoru na setrenie na ich strane je viac.
@markusrasford no napr. žiadne oslobodenie od dani z príjmu pri predaji nehnuteľnosti. Teraz je oslobodenie vlastníctva nad 5 rokov. Resp. Daň sa platí iba vtedy, keď vlastnia menej ako 5 rokov. Odor chcel, aby sa platilo furt
@anonym_934a0d koľko percent ľudí by sa to dotklo na Slovensku? Iba túto jednu konsolidáciu navrhol? To ze Smer tu vládne XY rokov a kradnú ako po nemohol to nevadí? Tie bombasticke oslavy tu 750 tisíc tam 700 tisíc nevadí. Len Odorova daň z nehnutelnosti vadí.
@simca06022011 v štátnej správe je o 40 tisíc viac pracovníkov. Naši poslanci majú asistentov majú kancelárie majú paušálne výdaje. Tam sa nehovorí o konsolidácii.
Je mi ťažko. Veľmi ťažko
@anonym_934a0d koľko percent ľudí by sa to dotklo na Slovensku? Iba túto jednu konsolidáciu navrhol? To ze Smer tu vládne XY rokov a kradnú ako po nemohol to nevadí? Tie bombasticke oslavy tu 750 tisíc tam 700 tisíc nevadí. Len Odorova daň z nehnutelnosti vadí.
@markusrasford koľko ľudí? No všetci. Si vieš predstaviť, že si ako mladý kúpiš 1-izbový byt a o 10-15 rokov budeš potrebovať väčší tak z rozdielu predaja zaplatíš 25% a 14% zdravotnú. No skús si to vyrátať. A ty napíšeš, že nevadí. Keby si zdedil nehnuteľnosť po rodičoch, a chcel by si predať, tak skoro polovicu by si musel dať štátu. Ale nevadí, však koľko ľudí by sa to dotklo. A pri takomto rýchlom rastie cien nehnuteľností by sa mnohí nedoplatili.
@markusrasford a áno, mňa zaujíma daň z predaja nehnuteľnosti. Po 5 rokoch som “ušetrila” na dani cez 80 000€
Vsak uz vela casu im neostava. Ubehne to ako voda. A uvidi sa kto vyhra v dalsich volbach. Koalicny potencial sa SMERu dost zuzuje. SNS asi neda 5%, hlas ide dole a uz tam nikoho nevidim kto by by s nimi siel.
@simca06022011 politici maju vysoke platy len preto, aby sa zabezpecila nepodplatitelnost. U nasich to neplati, takze nevidim zmysel, aby mali vysoke. Ja viem, ze to nie je realne, ale priestoru na setrenie na ich strane je viac.
@senta_sofia vobec nie, ako verejna osoba, v podstate bez sukromia, relativne so "zodpovednostou" atd... naozaj nejde iba o nepodplatitelnost (inak uplatky potom preco beru pomaly vsade, od uradov, cez rozne "nakupy", "vybavovacky" ale aj v zdravotnictve... celym spektrom verejnej spravy?)
Uz ta vidim ako exponovanu osobu, pretriasanu vsade, spolu s celou rodinou ( a je fuk, ci v dobrom, ci v zlom) by si robila za tisicocku. Maju mat primerane platy, a aj k nakladom.. tie pausalne vydavky by som ja vo velkom skresala kazdemu, pri tom plate si kazdy dokaze zabezpecit byvanie pri praci, aj obleky a satocky reprezentativne a aj sa dopravit do prace...

A akože kto nás z tohto výberu ma spasiť? No daj na pobavenie