Ako ovplyvní zdraženie paliva náš život?
Ako, nás ovplyvní život po zdražení nafty a benzínu?
Myslíte,že hrozí Európe scénar, podobný Kube?
Bude zase "Energetický" Lockdown,ako počas Covidu?
V linku, je odporúčanie energetickej agentury pre štáty,kde je členom aj Slovensko.
https://www.iea.org/news/new-iea-report-highlig...
Len pre zaujímavosť,koľko spotrebujete paliva mesačne?
@nyusika urcite moze, ua vsetko moze a my musime⭕
EÚ a jej členské štáty poskytli Ukrajine od začiatku ruskej agresie podporu vo výške takmer 195 miliárd €, zahŕňajúcu vojenskú, finančnú a humanitárnu pomoc. Z toho vyše 4,2 miliardy € smerovalo na humanitárnu pomoc (2022-2025), 33 miliárd € na obranu a 17 miliárd € na podporu utečencov
Cesi 200 miliard kc.
@anonym_59db57 a teraz z tvojich zdrojov daj údaj, koľko jeden nemenovaný člen vlády na vojne vďaka dodávke zbraní a iných komponentov zarobil
Kks, tieto čísla vytrhnuté z kontextu - čo bol dar, čo bola pôžička
Deti do školy a späť mesačne okolo 40l v práci ako kuriér aj 300l ale to neplatím,,, mimochodom môj odhad na cenu paliva do konca apríla 3.30+ , +začínajúci chaos a začínajúce obmedzenia na tankovaní,( tá vojna nie je Corona vírus ,fake bublina,o ktorom sa rýchlo zistilo že je to len dajaka nová chrípka,toto je naozaj,tok ropy sa zastavil)
@anonym_4da0e0 ale tuto to nevysvetlis,aj keby mala nafta stat 5eur za liter,a max 1 nadrz za cely mesiac tak si budu stat stale za svojim,fuj,fuj,Ruska ropa.Radsej budeme zem ohryzat ako brat nieco z Ruska.Taka hnusna nenavist,ze su ochotne aj deti si vyhladovat a nechat ich umriet odhladu.A toto nas bude cakat.Europa skonci vdaka uzasnej politike.
@anonym_f17dbf ine štaty neberu a dokazali mat lacnejšiu pre obyvatelov cenu tak neviem kde sudruzi NDR urobili chybu
@sara07 mne nevadi,ze sa zapajas,ale miesto nazoru k teme, riesis,ze som muz na MK.
Zdroj, mas v linku,ak chces viac info.skus googl...
Odhadujem,ze cena phm, bude v Nemecku, cez dovolenky, okolo 4€/l.Kolko bude na Slovensku,neviem odhadnut.
@tundra to bola len fakticka poznamka
proste tomu nerozumiem
čo mi ale fakt skutočne vadí štýl a podprahová manipulacia čo tu predvadzaš ,
jeden jediny predpokladany fakt že tu bude ak kuba
tak určite si nebudete kupovať za 4€ za liter z 658 € platu ako na slovensku 😂
ked ti tak leží blaho slovenska , čo sa nevratiš na slovensko a nepodporiš ho odvodmi, dph, atd
@sense u nas je benzin 1,8 a nafta,uz niekde cez 2 fr.
@tundra tak u nás v dedine 1.72 ale v susednej 1.59 tak chodím tam ale teda na shellke vo flamate bolo už takmer 1.8. ... Žiaľ auto kvôli práci potrebujem, tak tankovať budem musieť aj keď sa opäť dostaneme na cenu okolo tých 2chf, pretože odmietam chodiť 30km na bicykli. A teda som typ človeka kam sa dostanem öv nepouzivam auto. Ešte aj na nákup chodím autobusom, zastávku mám pod domom a vystúpim rovno pri Coop. Čiže to mám ako z garáže domov, a z parkoviska do obchodu, a trvá to rovnako cca 5-7minut
Ak by pustili Druzbu tak sme na tom najlepsie v EU z pohladu cien a dostupnosti paliv na to musia pritlacit urgentne, nemoze nas Ukrajina vydierat v ramci ich aktivit voci Madarsku. Doteraz tam nepustili inspekcne timy posledne vyhlasenia len potvrdzuju ze je to zo strany Ukrajiny len aktivita v ramci hybridnej vojny voci Madarsku
Tak ako vyhodili Nordstream Nemecku do povetria Ukrajinci.
@anonym_4da0e0
tak sa chod dohodnut do ruska nech dá pokoj a bude veget ,
@tundra to bola len fakticka poznamka
proste tomu nerozumiem
čo mi ale fakt skutočne vadí štýl a podprahová manipulacia čo tu predvadzaš ,
jeden jediny predpokladany fakt že tu bude ak kuba
tak určite si nebudete kupovať za 4€ za liter z 658 € platu ako na slovensku 😂
ked ti tak leží blaho slovenska , čo sa nevratiš na slovensko a nepodporiš ho odvodmi, dph, atd
@sara07 no vidis,ty vsade prezentujes nenavist voci aktualnej vlade a myslis si,ze sa budes mat lepsie,ked sa vymeni vlada,ja som to zabalil uz velmi davno,pretoze politici,potrebuju volicov,len pred volbami...
Kde pisem o blahu Slovenska?Zalozil som diskusiu o aktualnom probleme cien phm.
@sara07 no vidis,ty vsade prezentujes nenavist voci aktualnej vlade a myslis si,ze sa budes mat lepsie,ked sa vymeni vlada,ja som to zabalil uz velmi davno,pretoze politici,potrebuju volicov,len pred volbami...
@tundra aktualny problem ma priame prepojenie na dlhodoby problem, ktoreho dovodom je aktualna vlada.
za katastrofalnu zivotnu uroven na SVK moze jedine vlada RF, nie eskalacia konfliktu na Blizkom vychode
mna sa sice nepytas - ja som si STOPERCENTNE ista, ze by sme sa s iou vladou mali lepsie.
@tundra neodpovedal si mi na otázku ..
ja na momentálnu vladu mám neutrálny postoj, nenavist tam nie je ,načo riešit negativizmom niečo čo neviem zmenit
nenavist to je taká oblubena retorika pam premiera, akonáhle niekto nechvali nešlaha po zem hlavou ale poukaže na niečo .. tak sa vytiahne nenavist ..
ty tu riešiš fiktivne niečo , uplne mimo kontext - prepáč ale zrovnavat nás s kubou je fakt cez čiaru
vdaka tejto vlady táto krajina ide greckou cestou, každy zákon zmrvia a mohla by som tu ešte 30 min vypisovat
nezamienaj si poukazanie na dost vážnych chyb ,neschopnosti s nenavistou, to su dost rozdielne svety , ešte mi napíš čo nenavistou akože vyriešim 😂😂😂😂
nemám chut ani naladu nenavidiet vladu načo, ..prečo ? nemáte čo povedat tak vytiahnete nenavist, aké roztomile 😂😂
ano táto vlada nám zasahuje negativne do života všetkým, tu skoro každy rozmyšla ako varit, kde ušetrit čo robit lebo pre konsolidačne baličky sa máme stále viac a viac horšie, ale vlada nešetrí totálne absolutne na ničom , ešte aj paušalne nahrady si chudatka musia zdvihnut , skoro vôbec nezasadaju
každy den nejaký škandal, korupcia, nákupy , kaštiele , poukazanie na blbost - napr, 1 a 8 máj atd .
aj keby bola ina vlada tak energie, potraviny, benzin a určite komodity by šli hore , nie sme mimo vesmir , len táto vlada to vie a robí to ešte horším .... nepracuje s dátami , hlavne prihrať kšeft spravnym smerom nič iné ich nezaujíma , a hlavne vytiahnut správnych ludi z basy alebo stopit čo sa dá - uniky dph máme najväčšie v europe ale my s a tu budeme zavzdušnovat že kadernička nedá blok na 20€ za strihanie😂😂😂
skus niečo iné , nenavist je už obohhrana 😂😂😂
@anonym_4da0e0 ale tuto to nevysvetlis,aj keby mala nafta stat 5eur za liter,a max 1 nadrz za cely mesiac tak si budu stat stale za svojim,fuj,fuj,Ruska ropa.Radsej budeme zem ohryzat ako brat nieco z Ruska.Taka hnusna nenavist,ze su ochotne aj deti si vyhladovat a nechat ich umriet odhladu.A toto nas bude cakat.Europa skonci vdaka uzasnej politike.
@anonym_f17dbf si vazne retard. Na jednej strane tvrdenie "UA nas nemoze vydierat" a na druhej "tvrdenie o zlej ruskej rope". Sa dohodni sam zo sebou co vlastne tvrdis. To ze je ruska ropa zla z pohladu podporovania vojny je dufam kazdemu jasne. Aj tym co ospevuju ruzzakov. A na strane druhej, cudujem sa UA ze dodrziavaju zmluvy medzi R a EU ohladom ropovodu. Mali odstavit uz na zaciatku. Mali sme len jeden zdroj, teraz nemame ziadny. Spolcovanie sa s Madarskom nas zakopalo este hlbsie ako sme boli doteraz. Vivat ficolandia. Pekny den
Cena akékoľvek komodity sa odvíja od najvyššej ceny na trhu.
Čiže ak barel ropy stojí 120 dolárov tak logicky sa cena odvíja od tejto sumu aj keby ruská ropa stála 5 dolárov za barel. To isté platí u elektriny. Čo s toho že elektrina z jadra je lacnejšia keď sa berie cena najvyššia a to vyrobená v plynovej alebo uhoľnej elektrárne.
Toľko k tej vašej ruskej rope. A že musí sa predávať na benzínke lacnejšie ak ide Družba. Takto to nefunguje.
Cena pohonných hmôt okrem vstupnej ceny za komoditu tvorí aj spotrebná daň a DPH.
Jediný komu tento konflikt vyhovuje je USA a Rusko.
A pre tých čo tak veľmi obhajujú sankcie odporúčať sa pozrieť koľko skvapalneného plynu z Ruska berie Španielsko a Francúzsko. Ale to predsa nevadí.
Všetko pôjde hore čo už hádam vie každý. Tovar akéhokoľvek druhu. Lebo všetko sa dováža kamiónmi. Vyrába sa tam kde treba plyn a pohonné hmoty a nakoniec hnojivá ich cena raketovo stúpa.
Ale podľa MK to je v pohode,dobre bude 😂
Ako chcete teda.

Ak by pustili Druzbu tak sme na tom najlepsie v EU z pohladu cien a dostupnosti paliv na to musia pritlacit urgentne, nemoze nas Ukrajina vydierat v ramci ich aktivit voci Madarsku. Doteraz tam nepustili inspekcne timy posledne vyhlasenia len potvrdzuju ze je to zo strany Ukrajiny len aktivita v ramci hybridnej vojny voci Madarsku
Tak ako vyhodili Nordstream Nemecku do povetria Ukrajinci.