icon

Ako vyhrať voľby?

29. apr 2026

No kazdy hlas je dobry tak zrusime postove hlasovanie pre Slovakov v zahranici budu moct hlasovat len na Slovenskom velvyslanectve , tak napriklad kdo zije v Perthe v Australii sa moze vydat na 38 hodinovu cestu do Canberry tam nie je austrada ale normalna cesta len 3600km alebo 5 hodin lietadlom.
A este taka poznamocka Slovensko ma 66 velvyslanectiev po svete no ale na svete je 195 krajin .
Gratulujem Smerakom podvodnikom

Strana
z4
f333
Včera o 14:33
@sss777

@anonym_autor
Za mňa celé zle.
Všade počúvam ako tí, čo nežijú na Slovensku a neplatia dane, nemajú mať právo voliť. Ale do ktorej skupiny patrím ja?
Narodila som sa ako Slovenka, vždy som sa cítila ako Slovenka a aj zomriem ako Slovenka. Po škole som žila v Nemecku, potom v Rakúsku, potom sme sa rozhodli vrátiť na Slovensko a napriek neskutočnej byrokracii začať nový život na Slovensku. Posledné voľby dopadli ako dopadli, tak sme s manželom zhodnotili, že toto nie a vrátili sme sa do Rakúska.
Napriek tomu na Slovensku prenajímame byty a manžel podniká, takže dane platíme.
Okrem toho stále verím, ze keď sa politická situácia zmení, budem sa môcť vrátiť domov, mať svoju ambulanciu a pomáhať slovenským pacientom.
Ale samozrejme to, že by som musela voliť na ambasáde pre mňa znamená možno aj znemožnenie samotnej voľby. Víkendové služby sú 24-hodinové, takže ako lekárka snáď neopustím nemocnicu, aby som išla voliť.
No nič, snáď už len rok a pol musíme vydržať.

@sss777 ja zijem vela rokov v de.A volbu na ambasade schvalujem.Pretoze ja volim aj v de a tu mozeme volit aj postou .Aj na uzemi de ked sme . Ale ja idem do volebnej miestnosti. pretoze postou volba je riskantnejsia ako ta na ambasade. A pre viacero pricin. A to mam ambasadu niekolko sto km vzdialenu. No a co? Ty ako volis v AT? Mas volebne pravo? Pretoze ako viem, v at je mozne volit aj doma postou. Vyuzivas tu moznost?
.Kazdy ,kto zije v zahranici podla mna by si mal uvedomit,ze to urobil dobrovolne a teda prijal aj iste obmedzenia jeho prav zo zakona ,ked zije mimo povodnej vlasti.
Tu sa tusim rozculuju ludia,co nezjiu trvalo v zahranici a teda nevolia zo zahranicia.Takze si tu volbu postou ani neskusili.

f333
Včera o 14:41
@sisaka

@anonym_0351d0 vieš o tom, že slovenský pas majú aj ľudia, čo sa nenarodili na Slovensku a dokonca žijú trvalo v zahraničí a nikdy v živote nežili na Slovensku?

@sisaka Z praxe viem,ze vela Slovakov hlavne zijucich v zamori ci aj v AUstralii vela rokov naozaj nemaju ani zaujem volit na sk. Takze nevolia ani postou. Namaju väzby uz velke na sk , cize,nehnutelnosti apod.
Ine je to obcas so Slovakmi,co ziju v europskych krajinach. Ja napriklad mam stale nehnutelnnosti na sk. Takze pre mna je dolezite,ake zakony prijima sk parlament. A tie mozem aspon scasti ovplyvnit volbami . Takze s aazujimam o to,aka vlada a parlament vznikne na sk a vyuzivam svoje pravo volit.Ale postou to nie je prave najlepsi sposob volby.Vidim to pri domacich volbach v de.

anonym_88d84d
Včera o 15:01
@anonym_0351d0

@anonym_88d84d Kto ma slovensky pas a je narodeny na Slovensku, je kazdy rovnaky slovak ako ty a ma rovnake prava ako ty. Je jedno, kde docasne zije.

@anonym_0351d0 ešte raz, aby si pochopila, kto tu nežije, nech nerozhoduje o krajine. A je jedno koho by volil. Lebo keby aj teraz teda vyhral Simecka, sem sa aj tak nevráti. Cize je mu to uplne jedno. Rozumieš tomu rozdielu?

anonym_88d84d
Včera o 15:03
@sisaka

@anonym_0351d0 vieš o tom, že slovenský pas majú aj ľudia, čo sa nenarodili na Slovensku a dokonca žijú trvalo v zahraničí a nikdy v živote nežili na Slovensku?

@sisaka nie, to očividne nevie

anonym_88d84d
Včera o 15:06
@anonym_8cf638

@anonym_autor
Úderka z Perverzného Slovenska sa mobilizuje...
Nuž,čo,prefer.idú dole,sprostá Marta vám to zavarila,tak to musíte niečim prekryť.

@anonym_8cf638 možno jej rýchlo udelia status chranenej osoby z úradu na oznamovatelov. Sa divím, ze este s tým neprišli

anonym_0351d0
Včera o 15:07
@anonym_88d84d

@anonym_0351d0 ešte raz, aby si pochopila, kto tu nežije, nech nerozhoduje o krajine. A je jedno koho by volil. Lebo keby aj teraz teda vyhral Simecka, sem sa aj tak nevráti. Cize je mu to uplne jedno. Rozumieš tomu rozdielu?

@anonym_88d84d Nie, nerozumiem. Ak zijem docasne v zahranici a raz sa sem vratim, mam obciansky preukaz, mam trvaly pobyt, mam obcianstvo a aj ked sa rozlejes na kolomaz, mam pravo volit. Rozumies ty? Precitaj si zakon ...
Přehled od AI
Právo voliť na Slovensku má každý občan SR, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕšil 18 rokov. Pre parlamentné a prezidentské voľby je podmienkou štátne občianstvo SR, zatiaľ čo pri komunálnych a eurovoľbách môžu voliť aj cudzinci s trvalým pobytom. Prekážkou je zákonom ustanovené obmedzenie slobody kvôli ochrane zdravia, výkon trestu odňatia slobody za obzvlášť závažný zločin alebo pozbavenie spôsobilosti na právne úkony.
Základné podmienky pre voľby (NR SR, Prezident, Eurovoľby):
Štátne občianstvo: Občan Slovenskej republiky.
Vek: Najmenej 18 rokov v deň volieb.
Prekážky: Zákonom stanovené obmedzenia (napr. väzenie za obzvlášť závažný zločin).
Špecifiká pre voľby:
Parlamentné/Prezidentské: Len občania SR (aj zo zahraničia poštou).

anonym_88d84d
Včera o 15:13
@anonym_0351d0

@anonym_88d84d Nie, nerozumiem. Ak zijem docasne v zahranici a raz sa sem vratim, mam obciansky preukaz, mam trvaly pobyt, mam obcianstvo a aj ked sa rozlejes na kolomaz, mam pravo volit. Rozumies ty? Precitaj si zakon ...
Přehled od AI
Právo voliť na Slovensku má každý občan SR, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕšil 18 rokov. Pre parlamentné a prezidentské voľby je podmienkou štátne občianstvo SR, zatiaľ čo pri komunálnych a eurovoľbách môžu voliť aj cudzinci s trvalým pobytom. Prekážkou je zákonom ustanovené obmedzenie slobody kvôli ochrane zdravia, výkon trestu odňatia slobody za obzvlášť závažný zločin alebo pozbavenie spôsobilosti na právne úkony.
Základné podmienky pre voľby (NR SR, Prezident, Eurovoľby):
Štátne občianstvo: Občan Slovenskej republiky.
Vek: Najmenej 18 rokov v deň volieb.
Prekážky: Zákonom stanovené obmedzenia (napr. väzenie za obzvlášť závažný zločin).
Špecifiká pre voľby:
Parlamentné/Prezidentské: Len občania SR (aj zo zahraničia poštou).

@anonym_0351d0 ja sa na kolomaz rozliatym nemusím, aké ty pokial v zahraničí tak voliť proste v SK voľbách nebudeš. Jednoduché. A kedy sa teda vrátiš? O 2,3,5 rokov? Keď sa teda vrátiš, budeš volit. Inak drvivá väčšina ľudí sa už nikdy nevráti, pokial sa im v zahraničí darí a nešli tak len zarabat a maju tam aj najbližšiu rodinu, teda ženu a deti. To len tak na okraj.

anonym_0351d0
Včera o 15:22
@anonym_88d84d

@anonym_0351d0 ja sa na kolomaz rozliatym nemusím, aké ty pokial v zahraničí tak voliť proste v SK voľbách nebudeš. Jednoduché. A kedy sa teda vrátiš? O 2,3,5 rokov? Keď sa teda vrátiš, budeš volit. Inak drvivá väčšina ľudí sa už nikdy nevráti, pokial sa im v zahraničí darí a nešli tak len zarabat a maju tam aj najbližšiu rodinu, teda ženu a deti. To len tak na okraj.

@anonym_88d84d Stale tu ziju ich rodicia a nikdy nevedia, ci sa vratia. Spravia to ako vacsina, ktorym na SLovensku zalezi. V den volieb si urobia doma dovolenku, pojdu volit. Lebo na to podla ustavy maju pravo. Narodili sa tu, je to ich krajina. Nepatri iba gaunerom a tym, ktorym sa nechce cely zivot pohnut z miesta. Zatial sa este nikto nechysta brat obcianstvo ludom preto, ze sli na par rokov do zahranicia. Ani sa to neda.

hiro
Včera o 17:01
@anonym_88d84d

@anonym_88d84d "kto tu nežije, nech nerozhoduje o krajine", nuž o tom nerozhoduješ ty ale ústava. A dôvod prečo by nemal? Hlúposti o platení daní? To by rozhodovať nesmeli ani dôchodcovia ani štátni zamestnanci. Prečo by to nemalo byť radšej tak že o smerovaní štátu rozhodujú iba tí čo štát živia? Rozhodnúť vybrať politikov takých o ktorých si myslia že budú tie peniaze lepšie rozdeľovať.

anonym_476862
Včera o 18:41

@anonym_autor tento zakon o volbach zo zahranicia dopadne ako zakon o zruseni uradu na ochranu oznamovatelov, inu:

-smeraci zakon schvalia
-prezident SR ho zavetuje
-znova budu rychlo rokovat a prehlasuju ho
-zakon da ombudsman, opozicia a prezident SR na Ustavny sud
-Ustavny sud pozastavi ucinnost zakona
-Europska Unia nam pohrozi po-zastavenim penazi z planu Obnovy
-Ustavny sud vyhodnoti zakon ako protiustavny
-smeraci znova zasadnu a cez prilepak zakon zrusia
-Europska Unia na pusti dalsiu platbu z planu Obnovy

Zlodej Fico a jeho banda len natahuju cas, vôbec nič nezmenia, dopadnu ako Orban v Madarsku ktory utrpel poriadny debakel, u nas este cakam:

-väcsina primatorov, starostov a poslancov uz nepojde za smer ale ako nezavisly
-schvalia sa 14 dochodky a mimoriadna valorizacia dochodkov
-na buduci rok sa vytiahne najtazsia spina v koalicii
-hlas sd sa spoji zo smerom
-narychlo vymenia par ministrov na paradu
-niekoho obetuju do basy

Ak tento rok schvalia 4 konsolidaciu, na beton sns a hlas sd su mimo parlamentu a smer bude rad za 11%.

Co by opozicii pomohlo, keby sa predsedom PS stal Korčok a dalej keby PS, SaS a Demokrati vytvorili druhé SDK-Ú.

pimpa12
Dnes o 05:47

@anonym_autor joooj ale sa ten Smer bojí....lebo vedia že kto bol šikovný a inteligentný tak odišiel. A nevolil by ich. A prečo by nemali voliť ľudia zo zahraničia? Veď väčšina tu má rodiny a môžu sa sem vrátiť. A tie reči o daniach. Keď ide o to že by mali voliť v krajine tí, ktorí tu platia dane....z príjmu? no to by volili u nás cudzinci a dôchodcovia nie...to by ešte Smerohlas mafia videla tie percenticka.

Strana
z4