icon

Ako vyhrať voľby?

29. apr 2026

No kazdy hlas je dobry tak zrusime postove hlasovanie pre Slovakov v zahranici budu moct hlasovat len na Slovenskom velvyslanectve , tak napriklad kdo zije v Perthe v Australii sa moze vydat na 38 hodinovu cestu do Canberry tam nie je austrada ale normalna cesta len 3600km alebo 5 hodin lietadlom.
A este taka poznamocka Slovensko ma 66 velvyslanectiev po svete no ale na svete je 195 krajin .
Gratulujem Smerakom podvodnikom

f333
30. apr 2026
@sss777

@anonym_autor
Za mňa celé zle.
Všade počúvam ako tí, čo nežijú na Slovensku a neplatia dane, nemajú mať právo voliť. Ale do ktorej skupiny patrím ja?
Narodila som sa ako Slovenka, vždy som sa cítila ako Slovenka a aj zomriem ako Slovenka. Po škole som žila v Nemecku, potom v Rakúsku, potom sme sa rozhodli vrátiť na Slovensko a napriek neskutočnej byrokracii začať nový život na Slovensku. Posledné voľby dopadli ako dopadli, tak sme s manželom zhodnotili, že toto nie a vrátili sme sa do Rakúska.
Napriek tomu na Slovensku prenajímame byty a manžel podniká, takže dane platíme.
Okrem toho stále verím, ze keď sa politická situácia zmení, budem sa môcť vrátiť domov, mať svoju ambulanciu a pomáhať slovenským pacientom.
Ale samozrejme to, že by som musela voliť na ambasáde pre mňa znamená možno aj znemožnenie samotnej voľby. Víkendové služby sú 24-hodinové, takže ako lekárka snáď neopustím nemocnicu, aby som išla voliť.
No nič, snáď už len rok a pol musíme vydržať.

@sss777 ja zijem vela rokov v de.A volbu na ambasade schvalujem.Pretoze ja volim aj v de a tu mozeme volit aj postou .Aj na uzemi de ked sme . Ale ja idem do volebnej miestnosti. pretoze postou volba je riskantnejsia ako ta na ambasade. A pre viacero pricin. A to mam ambasadu niekolko sto km vzdialenu. No a co? Ty ako volis v AT? Mas volebne pravo? Pretoze ako viem, v at je mozne volit aj doma postou. Vyuzivas tu moznost?
.Kazdy ,kto zije v zahranici podla mna by si mal uvedomit,ze to urobil dobrovolne a teda prijal aj iste obmedzenia jeho prav zo zakona ,ked zije mimo povodnej vlasti.
Tu sa tusim rozculuju ludia,co nezjiu trvalo v zahranici a teda nevolia zo zahranicia.Takze si tu volbu postou ani neskusili.

f333
30. apr 2026
@sisaka

@anonym_0351d0 vieš o tom, že slovenský pas majú aj ľudia, čo sa nenarodili na Slovensku a dokonca žijú trvalo v zahraničí a nikdy v živote nežili na Slovensku?

@sisaka Z praxe viem,ze vela Slovakov hlavne zijucich v zamori ci aj v AUstralii vela rokov naozaj nemaju ani zaujem volit na sk. Takze nevolia ani postou. Namaju väzby uz velke na sk , cize,nehnutelnosti apod.
Ine je to obcas so Slovakmi,co ziju v europskych krajinach. Ja napriklad mam stale nehnutelnnosti na sk. Takze pre mna je dolezite,ake zakony prijima sk parlament. A tie mozem aspon scasti ovplyvnit volbami . Takze s aazujimam o to,aka vlada a parlament vznikne na sk a vyuzivam svoje pravo volit.Ale postou to nie je prave najlepsi sposob volby.Vidim to pri domacich volbach v de.

anonym_88d84d
30. apr 2026
@anonym_0351d0

@anonym_88d84d Kto ma slovensky pas a je narodeny na Slovensku, je kazdy rovnaky slovak ako ty a ma rovnake prava ako ty. Je jedno, kde docasne zije.

@anonym_0351d0 ešte raz, aby si pochopila, kto tu nežije, nech nerozhoduje o krajine. A je jedno koho by volil. Lebo keby aj teraz teda vyhral Simecka, sem sa aj tak nevráti. Cize je mu to uplne jedno. Rozumieš tomu rozdielu?

anonym_88d84d
30. apr 2026
@sisaka

@anonym_0351d0 vieš o tom, že slovenský pas majú aj ľudia, čo sa nenarodili na Slovensku a dokonca žijú trvalo v zahraničí a nikdy v živote nežili na Slovensku?

@sisaka nie, to očividne nevie

anonym_88d84d
30. apr 2026
@anonym_8cf638

@anonym_autor
Úderka z Perverzného Slovenska sa mobilizuje...
Nuž,čo,prefer.idú dole,sprostá Marta vám to zavarila,tak to musíte niečim prekryť.

@anonym_8cf638 možno jej rýchlo udelia status chranenej osoby z úradu na oznamovatelov. Sa divím, ze este s tým neprišli

anonym_0351d0
30. apr 2026
@anonym_88d84d

@anonym_0351d0 ešte raz, aby si pochopila, kto tu nežije, nech nerozhoduje o krajine. A je jedno koho by volil. Lebo keby aj teraz teda vyhral Simecka, sem sa aj tak nevráti. Cize je mu to uplne jedno. Rozumieš tomu rozdielu?

@anonym_88d84d Nie, nerozumiem. Ak zijem docasne v zahranici a raz sa sem vratim, mam obciansky preukaz, mam trvaly pobyt, mam obcianstvo a aj ked sa rozlejes na kolomaz, mam pravo volit. Rozumies ty? Precitaj si zakon ...
Přehled od AI
Právo voliť na Slovensku má každý občan SR, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕšil 18 rokov. Pre parlamentné a prezidentské voľby je podmienkou štátne občianstvo SR, zatiaľ čo pri komunálnych a eurovoľbách môžu voliť aj cudzinci s trvalým pobytom. Prekážkou je zákonom ustanovené obmedzenie slobody kvôli ochrane zdravia, výkon trestu odňatia slobody za obzvlášť závažný zločin alebo pozbavenie spôsobilosti na právne úkony.
Základné podmienky pre voľby (NR SR, Prezident, Eurovoľby):
Štátne občianstvo: Občan Slovenskej republiky.
Vek: Najmenej 18 rokov v deň volieb.
Prekážky: Zákonom stanovené obmedzenia (napr. väzenie za obzvlášť závažný zločin).
Špecifiká pre voľby:
Parlamentné/Prezidentské: Len občania SR (aj zo zahraničia poštou).

anonym_88d84d
30. apr 2026
@anonym_0351d0

@anonym_88d84d Nie, nerozumiem. Ak zijem docasne v zahranici a raz sa sem vratim, mam obciansky preukaz, mam trvaly pobyt, mam obcianstvo a aj ked sa rozlejes na kolomaz, mam pravo volit. Rozumies ty? Precitaj si zakon ...
Přehled od AI
Právo voliť na Slovensku má každý občan SR, ktorý najneskôr v deň konania volieb dovŕšil 18 rokov. Pre parlamentné a prezidentské voľby je podmienkou štátne občianstvo SR, zatiaľ čo pri komunálnych a eurovoľbách môžu voliť aj cudzinci s trvalým pobytom. Prekážkou je zákonom ustanovené obmedzenie slobody kvôli ochrane zdravia, výkon trestu odňatia slobody za obzvlášť závažný zločin alebo pozbavenie spôsobilosti na právne úkony.
Základné podmienky pre voľby (NR SR, Prezident, Eurovoľby):
Štátne občianstvo: Občan Slovenskej republiky.
Vek: Najmenej 18 rokov v deň volieb.
Prekážky: Zákonom stanovené obmedzenia (napr. väzenie za obzvlášť závažný zločin).
Špecifiká pre voľby:
Parlamentné/Prezidentské: Len občania SR (aj zo zahraničia poštou).

@anonym_0351d0 ja sa na kolomaz rozliatym nemusím, aké ty pokial v zahraničí tak voliť proste v SK voľbách nebudeš. Jednoduché. A kedy sa teda vrátiš? O 2,3,5 rokov? Keď sa teda vrátiš, budeš volit. Inak drvivá väčšina ľudí sa už nikdy nevráti, pokial sa im v zahraničí darí a nešli tak len zarabat a maju tam aj najbližšiu rodinu, teda ženu a deti. To len tak na okraj.

anonym_0351d0
30. apr 2026
@anonym_88d84d

@anonym_0351d0 ja sa na kolomaz rozliatym nemusím, aké ty pokial v zahraničí tak voliť proste v SK voľbách nebudeš. Jednoduché. A kedy sa teda vrátiš? O 2,3,5 rokov? Keď sa teda vrátiš, budeš volit. Inak drvivá väčšina ľudí sa už nikdy nevráti, pokial sa im v zahraničí darí a nešli tak len zarabat a maju tam aj najbližšiu rodinu, teda ženu a deti. To len tak na okraj.

@anonym_88d84d Stale tu ziju ich rodicia a nikdy nevedia, ci sa vratia. Spravia to ako vacsina, ktorym na SLovensku zalezi. V den volieb si urobia doma dovolenku, pojdu volit. Lebo na to podla ustavy maju pravo. Narodili sa tu, je to ich krajina. Nepatri iba gaunerom a tym, ktorym sa nechce cely zivot pohnut z miesta. Zatial sa este nikto nechysta brat obcianstvo ludom preto, ze sli na par rokov do zahranicia. Ani sa to neda.

hiro
30. apr 2026
@anonym_88d84d

@anonym_88d84d "kto tu nežije, nech nerozhoduje o krajine", nuž o tom nerozhoduješ ty ale ústava. A dôvod prečo by nemal? Hlúposti o platení daní? To by rozhodovať nesmeli ani dôchodcovia ani štátni zamestnanci. Prečo by to nemalo byť radšej tak že o smerovaní štátu rozhodujú iba tí čo štát živia? Rozhodnúť vybrať politikov takých o ktorých si myslia že budú tie peniaze lepšie rozdeľovať.

anonym_476862
30. apr 2026

@anonym_autor tento zakon o volbach zo zahranicia dopadne ako zakon o zruseni uradu na ochranu oznamovatelov, inu:

-smeraci zakon schvalia
-prezident SR ho zavetuje
-znova budu rychlo rokovat a prehlasuju ho
-zakon da ombudsman, opozicia a prezident SR na Ustavny sud
-Ustavny sud pozastavi ucinnost zakona
-Europska Unia nam pohrozi po-zastavenim penazi z planu Obnovy
-Ustavny sud vyhodnoti zakon ako protiustavny
-smeraci znova zasadnu a cez prilepak zakon zrusia
-Europska Unia na pusti dalsiu platbu z planu Obnovy

Zlodej Fico a jeho banda len natahuju cas, vôbec nič nezmenia, dopadnu ako Orban v Madarsku ktory utrpel poriadny debakel, u nas este cakam:

-väcsina primatorov, starostov a poslancov uz nepojde za smer ale ako nezavisly
-schvalia sa 14 dochodky a mimoriadna valorizacia dochodkov
-na buduci rok sa vytiahne najtazsia spina v koalicii
-hlas sd sa spoji zo smerom
-narychlo vymenia par ministrov na paradu
-niekoho obetuju do basy

Ak tento rok schvalia 4 konsolidaciu, na beton sns a hlas sd su mimo parlamentu a smer bude rad za 11%.

Co by opozicii pomohlo, keby sa predsedom PS stal Korčok a dalej keby PS, SaS a Demokrati vytvorili druhé SDK-Ú.

pimpa12
1. máj 2026

@anonym_autor joooj ale sa ten Smer bojí....lebo vedia že kto bol šikovný a inteligentný tak odišiel. A nevolil by ich. A prečo by nemali voliť ľudia zo zahraničia? Veď väčšina tu má rodiny a môžu sa sem vrátiť. A tie reči o daniach. Keď ide o to že by mali voliť v krajine tí, ktorí tu platia dane....z príjmu? no to by volili u nás cudzinci a dôchodcovia nie...to by ešte Smerohlas mafia videla tie percenticka.

anonym_386cd5
1. máj 2026
@anonym_8cf638

@anonym_0351d0
Ja nemám žiadne kauzy,a ani náhodou nie som volič koalície,tak skľudni hormóny.
Ale ukrutne ma se.ie ten rozdielny meter pre koslíciu a tzv.slušnoľudí...
A láskavo netrep ,čomu nerozumieš!
Kde a kedy odhlasoval parlament zmrazenie eu fondov?
Si sa už úplne pomiatla?
Eu parlament odhlasoval len nejakú správu,žiadne zmrazenie.To môže len eu komisia v odbor.procedúre.
Daj link,kde píšu o zmrazení eu fondov!!!

Tak nech volia len tí,ktorí tu žijú. Ale potom nech nevolia tí, čo neprispievajú do spoločnej kasy- všetci na invalidných dôchodkoch, dôchodcovia matky na materských. Alebo nech sa zavedú IQ testy. Ale to by smer kvôli ich tupým voličom prehral na plnej čiare.
@anonym_8cf638 dosli ti lieky?

anonym_8cf638
1. máj 2026
@anonym_386cd5

Tak nech volia len tí,ktorí tu žijú. Ale potom nech nevolia tí, čo neprispievajú do spoločnej kasy- všetci na invalidných dôchodkoch, dôchodcovia matky na materských. Alebo nech sa zavedú IQ testy. Ale to by smer kvôli ich tupým voličom prehral na plnej čiare.
@anonym_8cf638 dosli ti lieky?

@anonym_386cd5
..."Ale potom nech nevolia tí, čo neprispievajú do spoločnej kasy- všetci na invalidných dôchodkoch, dôchodcovia matky na materských. Alebo nech sa zavedú IQ testy"...
No výborne,práve si sa identifikovala.

anonym_8cf638
1. máj 2026
@anonym_476862

@anonym_autor tento zakon o volbach zo zahranicia dopadne ako zakon o zruseni uradu na ochranu oznamovatelov, inu:

-smeraci zakon schvalia
-prezident SR ho zavetuje
-znova budu rychlo rokovat a prehlasuju ho
-zakon da ombudsman, opozicia a prezident SR na Ustavny sud
-Ustavny sud pozastavi ucinnost zakona
-Europska Unia nam pohrozi po-zastavenim penazi z planu Obnovy
-Ustavny sud vyhodnoti zakon ako protiustavny
-smeraci znova zasadnu a cez prilepak zakon zrusia
-Europska Unia na pusti dalsiu platbu z planu Obnovy

Zlodej Fico a jeho banda len natahuju cas, vôbec nič nezmenia, dopadnu ako Orban v Madarsku ktory utrpel poriadny debakel, u nas este cakam:

-väcsina primatorov, starostov a poslancov uz nepojde za smer ale ako nezavisly
-schvalia sa 14 dochodky a mimoriadna valorizacia dochodkov
-na buduci rok sa vytiahne najtazsia spina v koalicii
-hlas sd sa spoji zo smerom
-narychlo vymenia par ministrov na paradu
-niekoho obetuju do basy

Ak tento rok schvalia 4 konsolidaciu, na beton sns a hlas sd su mimo parlamentu a smer bude rad za 11%.

Co by opozicii pomohlo, keby sa predsedom PS stal Korčok a dalej keby PS, SaS a Demokrati vytvorili druhé SDK-Ú.

@anonym_476862
Ty si geniálna!
Ešte nejakého zajaca z klobúka máš?🙈🙈🙈

anonym_30253e
2. máj 2026
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris clovek so Stokholskym syndromom sam od tyrana neodide

miro25
3. máj 2026

Voľba poštou je problematická, nie je pri nej možné zabezpečiť osobnosť voľby - volí tá osoba, ktorej bol vydaný preukaz, toto je možné zabezpečiť napr. na ambasáde. Na Slovensku tiež nemám možnosť voliť poštou, kde by som mohol vyplniť lístky napr. za všetkých členov domácnosti, čo nemajú záujem voliť. Buď idem voliť na miestne príslušný volebný okrsok, alebo s volebným preukazom kde chcem, ale vždy overujú totožnosť a samostatnosť voľby.

Za druhé, všeobecne vo voľbách by mali hlasovať iba tí voliči, ktorých voľba bude ovplyvňovať ich každodenný život, teda tí, čo bývajú na Slovensku, respektíve v konkrétnej obci, ak sa jedná o komunálne voľby.

anonym_88d84d
3. máj 2026
@miro25

Voľba poštou je problematická, nie je pri nej možné zabezpečiť osobnosť voľby - volí tá osoba, ktorej bol vydaný preukaz, toto je možné zabezpečiť napr. na ambasáde. Na Slovensku tiež nemám možnosť voliť poštou, kde by som mohol vyplniť lístky napr. za všetkých členov domácnosti, čo nemajú záujem voliť. Buď idem voliť na miestne príslušný volebný okrsok, alebo s volebným preukazom kde chcem, ale vždy overujú totožnosť a samostatnosť voľby.

Za druhé, všeobecne vo voľbách by mali hlasovať iba tí voliči, ktorých voľba bude ovplyvňovať ich každodenný život, teda tí, čo bývajú na Slovensku, respektíve v konkrétnej obci, ak sa jedná o komunálne voľby.

@miro25 konečne normalne vysvetlenie.

anonym_2f46e4
3. máj 2026
@miro25

@miro25 volba do mobilnej urny je ok? Takí dôchodcovia v domove seniorov, nevladni ľudia. Máš tam záruku,že je to ich voľba? Nemáš. Zabudol si,že ľudia chodia pracovať do zahraničia. Sú to ľudia, ktorí robia na turnusy. Či už roboši, alebo ženy, ktoré musia chodiť utierať zadky dôchodcom v Nemecku a Rakúsku, nakoľko na Slovensku si už prácu nenájdu.

mizoko
3. máj 2026
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris my sme odišli minulý rok kvôli tejto vláde. Na SK máme stále majetok aj zvyšok rodiny a radi by sme sa vrátili. Ale nie do tohto márazmu. A zmeniť sa to dá iba volbami. Máš veľmi zjednodušene videnie tejto veci. Či ty vlastne chces povedať že kto raz odišiel už sa nesmie vrátiť? Ty o Tom snáď rozhodujes? Nevedela som

mizoko
3. máj 2026
@thirstymonk

@kocuris PResne toto som chcel povedať. Ľudia čo iks rokov žijú dakde v prdeli nám tu budú voliť PSko tyvole. Neexistuje. Voľby zo zahraničia by vôbec nemali existovať, ani na veľvyslanectve, ani nikde inde. Keď vedia ľudia sa dotrepať do zlého zaostaleho tmarskeho slovenska dať si opraviť zub, tak sa vedia dotrepať aj na voľby. Môj názor a či s ním súhlasíte, alebo nie, mi je úprimne jedno.

@thirstymonk ja som za to,aby táto vami milovaná vláda dotiahla veci do konca a z krajiny nech ostane iba spalenisko ☺️ nech sa vám vyplnia vaše najtajnejšie želania a krajina dojde k úplnému úpadku 🥳🥳🥳

anonym_0351d0
3. máj 2026
@miro25

@miro25 "Za druhé, všeobecne vo voľbách by mali hlasovať iba tí voliči, ktorých voľba bude ovplyvňovať ich každodenný život, teda tí, čo bývajú na Slovensku,"
Takze nezamestnani, nepracujuci, pripadne robiaci na cierno,... co pomaly v zivote statu neprispeli, iba z neho tahaju peniaze, smu volit. Lebo tu byvaju. A inteligentni, pracoviti ludia, ktori platili dane, odvody, momentalne robia v zahranici, vratia sa, zrazu nesmu volit? Potom preco to tu vypada ako vypada. Ze schopni, co sa vedia uchytit aj v zahranici, podla tych neschopnych, co sa nevedia uzivit ani na sk, nesmu volit.😀A ich jedina zasluha je, ze sa nahodou narodili na Slovensku.

mizoko
3. máj 2026

@anonym_autor no ako pozerám tak na SK už sa ľudia delia na tých čo majú právo voliť a na tých,čo nie 😂😂😂😂 takže základné občianske právo má len jedna skupina a druhá nie aj keď občianstva sa nevzdala. Gratulujem vláde k ešte väčšiemu rozdeleniu spoločnosti 🥳🥳🥳

anonym_2f46e4
3. máj 2026
@anonym_0351d0

@miro25 "Za druhé, všeobecne vo voľbách by mali hlasovať iba tí voliči, ktorých voľba bude ovplyvňovať ich každodenný život, teda tí, čo bývajú na Slovensku,"
Takze nezamestnani, nepracujuci, pripadne robiaci na cierno,... co pomaly v zivote statu neprispeli, iba z neho tahaju peniaze, smu volit. Lebo tu byvaju. A inteligentni, pracoviti ludia, ktori platili dane, odvody, momentalne robia v zahranici, vratia sa, zrazu nesmu volit? Potom preco to tu vypada ako vypada. Ze schopni, co sa vedia uchytit aj v zahranici, podla tych neschopnych, co sa nevedia uzivit ani na sk, nesmu volit.😀A ich jedina zasluha je, ze sa nahodou narodili na Slovensku.

@anonym_0351d0 ja by som tam zahrnula aj dôchodcov, nakoľko dane neodvádzajú, už nič tomuto štátu nedávajú. Samozrejme aj vazňov. Určite by sa toho našlo viac.

miro25
3. máj 2026
@anonym_2f46e4

@miro25 volba do mobilnej urny je ok? Takí dôchodcovia v domove seniorov, nevladni ľudia. Máš tam záruku,že je to ich voľba? Nemáš. Zabudol si,že ľudia chodia pracovať do zahraničia. Sú to ľudia, ktorí robia na turnusy. Či už roboši, alebo ženy, ktoré musia chodiť utierať zadky dôchodcom v Nemecku a Rakúsku, nakoľko na Slovensku si už prácu nenájdu.

@anonym_2f46e4
Pri voľbe do prenosnej urny sú prítomní členovia okrskovej volebnej komisie a kontrolujú občiansky preukaz, čiže tam osobná voľba je zabezpečená.
Rovnaký problém, ako ľudia krátkodobo vycestovaní v zahraničí počas volieb majú aj ľudia na Slovensku, ak v ten deň pracujú dlhšiu zmenu, alebo cestujú. Žiaľ nedajú sa pokryť všetky oblasti životných situácii.

Treba sa na to pozrieť aj inak, ak by hlasovaním poštou získaval napríklad Smer 90% hlasov, tak stále by ste podporovali tento spôsob voľby.
Mne je jedno koho tí ľudia volia poštou, ale nie je tak zabezpečená osobnosť voľby a žiadna kontrola.

miro25
3. máj 2026
@anonym_0351d0

@anonym_0351d0
Ak niekto žije v zahraničí, tak voľbou neovplyvňuje svoj život, ale ľudí žijúcich na Slovensku a keď sa raz vráti, tak potom už môže voľbou ovplyvňovať svoj život. No a to hypotetické "raz sa vrátim" a preto môžem ovplyvňovať život ľudí na Slovensku, môže aj nemusí prísť.

anonym_2f46e4
3. máj 2026
@miro25

@anonym_2f46e4
Pri voľbe do prenosnej urny sú prítomní členovia okrskovej volebnej komisie a kontrolujú občiansky preukaz, čiže tam osobná voľba je zabezpečená.
Rovnaký problém, ako ľudia krátkodobo vycestovaní v zahraničí počas volieb majú aj ľudia na Slovensku, ak v ten deň pracujú dlhšiu zmenu, alebo cestujú. Žiaľ nedajú sa pokryť všetky oblasti životných situácii.

Treba sa na to pozrieť aj inak, ak by hlasovaním poštou získaval napríklad Smer 90% hlasov, tak stále by ste podporovali tento spôsob voľby.
Mne je jedno koho tí ľudia volia poštou, ale nie je tak zabezpečená osobnosť voľby a žiadna kontrola.

@miro25 Pozrime sa teda na to inak: táto voľba je tu 20rokov. Doteraz to problém nebol, problém je pre Smer PS. Toto ti vôbec nie je divné,že zrazu rušia kopec vecí. K urne len tolko, ale no 😏.

miro25
3. máj 2026
@anonym_2f46e4

@miro25 Pozrime sa teda na to inak: táto voľba je tu 20rokov. Doteraz to problém nebol, problém je pre Smer PS. Toto ti vôbec nie je divné,že zrazu rušia kopec vecí. K urne len tolko, ale no 😏.

@anonym_2f46e4
Ja súhlasím, že to riešia účelovo, ale z objektívneho hľadiska je to neosobná voľba, čo aj ústava nepovoľuje. To že to riešia teraz, je kalkul, ale aktuálne je to právne nekorektný stav.

mizoko
3. máj 2026
@miro25

@anonym_0351d0
Ak niekto žije v zahraničí, tak voľbou neovplyvňuje svoj život, ale ľudí žijúcich na Slovensku a keď sa raz vráti, tak potom už môže voľbou ovplyvňovať svoj život. No a to hypotetické "raz sa vrátim" a preto môžem ovplyvňovať život ľudí na Slovensku, môže aj nemusí prísť.

@miro25 skúsim ti to vysvetliť ešte raz. Ja by som sa rada vrátiť ale nie do tohto márazmu s touto vládou. Preto chcem ísť voliť aby sa to zmenilo a mohla som sa vrátiť. Máš úplne prevrátené videnie celej tejto veci. Takže voľbou na SK ovplyvňujem hlavne svoj život 😌

eva8
3. máj 2026

Ako som kedysi uvazovala - Sulik + Ciganikova odoberu hlasy a tak bude menej percent v opozicnych stranach, mozno sa niektore do parlamentu ani nedostanu a bude ukazkove fiasko.
A ked sa nahodou vsetci dostanu, opät nastane jezitna vlada. Z kaluze pod odpad.

O Stokholskom syndrome som prispela ja. Dovysvetlujem: Preco aj volba zo zahranicia? Ti vedia viac porovnat a vyselektovat, co je pozitivne a negativne na Slovensku ako ten, ktory sa len kruti vo vire vzajomneho urazania na Slovensku

anonym_2f46e4
3. máj 2026
@miro25

@anonym_2f46e4
Ja súhlasím, že to riešia účelovo, ale z objektívneho hľadiska je to neosobná voľba, čo aj ústava nepovoľuje. To že to riešia teraz, je kalkul, ale aktuálne je to právne nekorektný stav.

@miro25 odrazu to ústava nepovoľuje, chápeš čo píšeš? Ja žijem na Slovensku, nikdy som nebola volickou HZDS, smer,hlas a ani nikdy nebudem volickou PS. Ľudia odchádzajú pretože sa ti žije zlé,veľmi zle aspoň väčšine. O chvíľu za z nás stane krajina starých. Ľudia žijúci mimo sk,alebo pracujúci mimo sk, vidia ten rozdiel a vidia,čo sa tu deje. Preto som za,aby mohli voliť