icon

Ako vyhrať voľby?

29. apr 2026

No kazdy hlas je dobry tak zrusime postove hlasovanie pre Slovakov v zahranici budu moct hlasovat len na Slovenskom velvyslanectve , tak napriklad kdo zije v Perthe v Australii sa moze vydat na 38 hodinovu cestu do Canberry tam nie je austrada ale normalna cesta len 3600km alebo 5 hodin lietadlom.
A este taka poznamocka Slovensko ma 66 velvyslanectiev po svete no ale na svete je 195 krajin .
Gratulujem Smerakom podvodnikom

Strana
z5
miro25
3. máj 2026
@anonym_2f46e4

@miro25 odrazu to ústava nepovoľuje, chápeš čo píšeš? Ja žijem na Slovensku, nikdy som nebola volickou HZDS, smer,hlas a ani nikdy nebudem volickou PS. Ľudia odchádzajú pretože sa ti žije zlé,veľmi zle aspoň väčšine. O chvíľu za z nás stane krajina starých. Ľudia žijúci mimo sk,alebo pracujúci mimo sk, vidia ten rozdiel a vidia,čo sa tu deje. Preto som za,aby mohli voliť

@anonym_2f46e4
Keby bolo na mne, tak ja by som nevyberal ľudí do riadenia štátu cez voľby, pretože, dovolím si tvrdiť, veľmi malé percento ľudí, ktorí sú schopní zodpovedne vybrať ľudí do vedenia štátu. Ja sa tiež radím k tým, ktorí to nevedia a nemám na to ani informácie ani odbornosť. Preto voľby v podstate nikdy nič nevyriešia, pretože od nich očakávame, že vyriešila niečo, čo riešiť nevedia.

eva8
3. máj 2026
@miro25

@anonym_2f46e4
Keby bolo na mne, tak ja by som nevyberal ľudí do riadenia štátu cez voľby, pretože, dovolím si tvrdiť, veľmi malé percento ľudí, ktorí sú schopní zodpovedne vybrať ľudí do vedenia štátu. Ja sa tiež radím k tým, ktorí to nevedia a nemám na to ani informácie ani odbornosť. Preto voľby v podstate nikdy nič nevyriešia, pretože od nich očakávame, že vyriešila niečo, čo riešiť nevedia.

@miro25 ja by som konkretne vyberala ludi, nie strany 🙂 Moralni by sa vedeli dohodnut, nepresadzovali by ciele strany, ale prospech statu 🙂

eva8
3. máj 2026
@anonym_2f46e4

@miro25 odrazu to ústava nepovoľuje, chápeš čo píšeš? Ja žijem na Slovensku, nikdy som nebola volickou HZDS, smer,hlas a ani nikdy nebudem volickou PS. Ľudia odchádzajú pretože sa ti žije zlé,veľmi zle aspoň väčšine. O chvíľu za z nás stane krajina starých. Ľudia žijúci mimo sk,alebo pracujúci mimo sk, vidia ten rozdiel a vidia,čo sa tu deje. Preto som za,aby mohli voliť

@anonym_2f46e4 vies co som si uvedomila vcera pri rozhovore so Slovenkou zijucou v zahranici (odisli za socializmu)? Ze niektori ludia zacinaju preferovat aj viac multi prostredie, pretoze sa eliminuje rasizmus. Ano, kazdy ma rad tradicny kutik, osobne, milujem slovenske tradicie, od ktorych, paradoxne, upustaju prave Slovaci zijuci na Slovensku. Vzdy Slovaci boli pracujuci, cestni, mudri, odvazni, ale kde? V zahranici. Ano, tam sme vynikali. A na Slovensku nastavali zmeny vdaka vzdelanym huzevnatym ludom a aj spolupracou zo zahranicia. A ako Nemci odchadzaju za lepsim, nahradzaju ich Slovaci, potom aj Slovakov na Slovensku nahradzaju obyvatelia z inych krajin. Svet sa premiesava. A bude sa premiesavat. Vzdy boli vlny zvysenej "mobilizacie". V sucasnom obdobi, vdaka sirokym moznostiam a aj vojnam, sa "stahovanie narodov" zrychluje. Ale ti, ktorym zalezi na Slovensku a maju Slovenske obcianstvo, maju mat pravo volit.

anonym_2f46e4
3. máj 2026
@eva8

@anonym_2f46e4 vies co som si uvedomila vcera pri rozhovore so Slovenkou zijucou v zahranici (odisli za socializmu)? Ze niektori ludia zacinaju preferovat aj viac multi prostredie, pretoze sa eliminuje rasizmus. Ano, kazdy ma rad tradicny kutik, osobne, milujem slovenske tradicie, od ktorych, paradoxne, upustaju prave Slovaci zijuci na Slovensku. Vzdy Slovaci boli pracujuci, cestni, mudri, odvazni, ale kde? V zahranici. Ano, tam sme vynikali. A na Slovensku nastavali zmeny vdaka vzdelanym huzevnatym ludom a aj spolupracou zo zahranicia. A ako Nemci odchadzaju za lepsim, nahradzaju ich Slovaci, potom aj Slovakov na Slovensku nahradzaju obyvatelia z inych krajin. Svet sa premiesava. A bude sa premiesavat. Vzdy boli vlny zvysenej "mobilizacie". V sucasnom obdobi, vdaka sirokym moznostiam a aj vojnam, sa "stahovanie narodov" zrychluje. Ale ti, ktorym zalezi na Slovensku a maju Slovenske obcianstvo, maju mat pravo volit.

@eva8 prosím ťa,.ako to súvisí s tým čo som písala

lily111
3. máj 2026
@anonym_205dd2

Prečo by mali rozhodovať o našej krajine ľudia , ktorí nežijú na Slovensku. Neplatia na Slovensku dane. Tiež som proti tomu aby o Slovensku rozhodovali ľudia čo nežijú na Slovensku a rozhodovali o nás. Nemáme s nich nič pretože žijú zahraničí a tam platia dane nie na Slovensku.

@anonym_205dd2 lebo na slovensku stale ziju ich rodicia, rodina, priatelia, mozno sa chcu vratit v buducnosti na slovensko ako do normalne fungujucej krajiny....maybe? Hovorim ako clovek ktory zil v zahranici, ale jeho domov bol stale na SVK a vratil sa.

eva8
3. máj 2026
@anonym_2f46e4

@eva8 prosím ťa,.ako to súvisí s tým čo som písala

@anonym_2f46e4 len som nadväzovala na to, ze ludia odchadzaju odtial, pretoze sa tu naozaj citia zle aj kvoli atmosfere, ktora tu vladne. Tvoj prispevok som povazovala za ustretovy, preto som sa rozrozpravala.

anonym_0351d0
3. máj 2026
sisaka
3. máj 2026
@mizoko

@anonym_autor no ako pozerám tak na SK už sa ľudia delia na tých čo majú právo voliť a na tých,čo nie 😂😂😂😂 takže základné občianske právo má len jedna skupina a druhá nie aj keď občianstva sa nevzdala. Gratulujem vláde k ešte väčšiemu rozdeleniu spoločnosti 🥳🥳🥳

@mizoko v každej krajine sa delia ľudia na tých, ktorí majú právo voliť a na tých, ktorí nemajú, nakoľko v krajinách žijú napríklad ľudia pod určitou vekovou hranicou, alebo ľudia, čo nemajú občianstvo danej krajiny.
Ani ty si o právo voliť neprišla, ak dobre chápem tomu, o čom sa tu píše, tak právo voliť ti stále ostáva, len sa uvažuje o zmene podmienok AKO to volenie prebehne.
Nikto neberie slovenským občanom v zahraniči právo voliť, tak nechápem tvoju drámu, ktorú tu vytváraš.
súhlasím s tým, že volenie poštou je problematické, keďže nevieme, či volila osoba, ktorá mala a taktiež, ako sa tu už písalo, niekto odvolil zo zahraničia a obalka sa mu po týždňoch vrátila spať, takže jej hlas sa nakoniec nerátal.
Ja chápem, že všetci máte pred sebou teraz červené súkno v podobe Smeru, ale treba aj trošku racionálnejšie uvažovať. Ak chceš, aby tvoj hlas sa skutočne zarátal, tak je oveľa väčšia istota voliť osobne, či už na Slovensku alebo na slovenskej amabasáde.
Neviem, kam ste sa odsťahovali, ale keď len dočasne a máte na Slovensku majetky aj rodinu, tak predpokladam, že to nie je ani Nový Zéland, ani Chile.

eva8
4. máj 2026

Pozeram noviny. Uz funguje ropovod Druzba, vsak? A preco mame vyssie ceny na cerpackach nez Polsko a Cechy?
No, asi si dam nadalej pohov od novin.... Taky pekny bol predlzeny vikend 🙂

eva8
11. máj 2026

No, celkom zaujimavy prejav Fica v Liptovskom Jane
https://www.postoj.sk/194175/dnes-treba-vediet
Zhodnem sa s nim v tom, ze Trump napadol Iran kvoli tomu, aby oslabil Europu a obohatil sa na dovoze paliv z USA. Teraz sa mi zda, ze to chce vyuzit Fico v prospech Slovenska, neviem akym sposobom. Hovori sa o predaji Transpetrolu, tak asi chce ziskat nejaky podiel/akcie. Neviem, nevyznam sa v tom

simona_racz
24. máj 2026

Problémom nesmer strán je ten, že sú roztrúsené, nevedia sa dohodnúť, takže to na vládu nijako nevychádza aj keby jedna z nich získala veľa hlasov. Aj keď je nás viac, sme v patovej situácii a ešte dlho budeme. My tu nemáme nikoho takého ako Tisza v maďarsku čo to vedeli otočiť.

simona_racz
24. máj 2026

Socio-demografické rozdelenie krajiny: Opozícia (najmä PS a SaS) dominuje v Bratislave, krajských mestách a u mladšej, mestskej či scestovanej populácie. Súčasná koalícia (Smer, Hlas, SNS) má stabilné jadro v regiónoch, u staršej generácie a vidieckeho obyvateľstva, ktoré tvorí väčšinu voličskej mapy SR.

Ideologická roztrieštenosť: Na opozičnej strane chýba jednotný blok. Voličský elektorát je rozdelený medzi mestský liberalizmus (PS), ekonomický libertarianizmus (SaS) a konzervativizmus (KDH). Ich vzájomné kultúrne vojny bránia presvedčivému spojenectvu.

Prepadávanie hlasov: Menšie stredopravé a konzervatívne strany pravidelne končia tesne pod 5 % hranicou. Tieto prepadnuté hlasy sa podľa platného volebného systému prerozdeľujú a fakticky posilňujú víťaza volieb (často Smer).

Nedostatok sociálneho a ekonomického populizmu: Opozícia sa často zameriava na témy právneho štátu, inštitúcií a zahraničnej politiky. V regiónoch zasiahnutých zdražovaním a slabou infraštruktúrou však vyhráva priama sociálna rétorika (dôchodky, trináste platy), ktorú lepšie ovláda koalícia.

Strana
z5