icon

Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?

777januska777
19. mar 2024

Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
vroni
25. mar 2024

@zmrzlinka8, tento nezmysel si opísala z príručky vzorného pioniera alebo odkiaľ? Kvalita nášho vzdelávacieho systému dosiahla vrchol kdesi začiatkom 50-tych rokoch minulého storočia. Odvtedy úspešne klesame k samému chvostu Európy. Utešovať sa tým, že v takmer celej Európe ide vzdelanie do kytek je síce technicky správne ale nie práve povzbudzujúce. Netvrdím, že nemôžu existovať pamätníci dobrého školstva na našom území, ale mám pochybnosti o aktivite členov vo veku 80+ na tomto fóre.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@annm81 nemyslím. to je tvoj názor. ja teba neurážam!! ja ťa rešpektujem, aj keď s tebou nesúhlasím. to je ten rozdiel medzi nami.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@chodec15 čím mladší absolvent, tým lepšie pre vládu PS👍 to bude tou klesajúcou úrovňou vzdelávania 😀

ivana1592
25. mar 2024

@zmrzlinka8 ja viem že medzi antisystémom sú niekedy aj študovaní ľudia, aj keď málo. Ale sama takých poznám. Veď každý má nejaký životný príbeh ako sa dostal k nejakým presvedčeniam. Neznamená, keď má niekto vysokoškolský titul je automaticky kriticky mysliaci atď. V tomto stave našej krajiny je však už do očí bijúce čo tu nehrá. Mali sme tu mečiarizmus, Dzurinda bol chvíľu a potom zase dlhé dlhé roky Fica. A naša krajina vyzerá v porovnaní s ČR hrozne. ČR ide hore a SR dole vo všetkom. Zdravotníctvo, školstvo, doprava, kultúra, ČT sa nedá porovnať s RTVS, občianska vybavenosť, firmy, ktoré sa zaoberajú aj vývojom a nie len automobilky. Takže potrebujeme zmenu. Ako môžu ľudia voliť Smer keď vedú krajinu do úpadku. V Smere sa vám asi zdá, že sú odborníci ale vôbec. Vedia sa ale dobre voličom líškať. Pri voľbe si vyberám v prvom rade odborníkov. Aby krajinu pozdvihli. Preto sa so vás tu staráme, pretože tu už ide o neskutočne veľa. Veď dezoláti hlásia výstup z EÚ a Nato. A to už nie je že ideme ich rešpektovať lebo majú právo na názor. Tu sa už jedná o autokracii a páde dolu. Prehrali sme informačnú vojnu ľudia.

kofa77
25. mar 2024

nas vzdelavaci system sa nemenil od Marie Terezie. vyhovoval v casoch, ked jedinym zdrojom informacii bol ucitel. dnes je svet uplne nde, ale nas vzdelavaci system je stale ako bol pre 30-40 rokmi. voobec sa neprisposobuje, reps. len veelmi poamly svetu informacii, ktory sa zrychluje a ktoremu evidentne nestihaju ani ludia v produktivnom veku
cize ano, asi bol vtedy ok, isli sme s dobou, ale s vtedjsou dobou, dnes uz ani nahodou.
ale skolstvo nebolo nikdy priroritou vlad, ani zdravotnictvo.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@ivana1592 informačnú vojnu?? zaujímavé.
inak, ja som kriticky mysliaca až príliš. KAŽDÝ je tu občan a ide mi o princíp. nehovorím o tom, koho som volila ja. aj keby som volila tvoju stranu, ide mi o princíp tolerancie rešpektu v tejto spoločnosti. to musí byť. s tým sa musí každý naučiť žiť. nie presadzovat iba svoje. ja keď vyhrá strana, s ktorou sa nestotožňujem, tak to musím rešpektovať. kým to ľudia nepochopia, tak tu dobre nebude.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@kofa77 trošku sa mýliš v tom, že sa vzdelávací systém nezmenil. až veľmi sa poľavilo z nárokov a to viem, o čom píšem

ivana1592
25. mar 2024

Ale tu nie je zle kvôli tomu že 40% ľudí nerešpektuje Smer. :-O Aj keby sme ho všetci rešpektovali nebolo by tu lepšie. Čítala si, čo sme napísali čo tu všetko nefunguje? Pripíšem v akom stave sú vysokoškolské internáty, mestá a obce nemajú peniaze tak vyzerajú ako pred 50 rokmi, turizmus, nedostatok práce pre vysoko vzdelaných ľudí lebo tu chýba vývoj, veda na Slovensku nemá dostatok peňazí, šport...

ivana1592
25. mar 2024

Preto sme naštvaní na tých voličov čo volia stále to isté a nezamýšľajú sa, že treba konečne niečo začať robiť.

ivana1592
25. mar 2024

@zmrzlinka8 no veď a kto je pri moci?

annm81
25. mar 2024

@zmrzlinka8 Nie, ten rozdiel medzi nami je v tom, že ja mám názor podložený faktami.

Tak aby to neboli len názory, ktoré "každý musí akceptovať", dajme si nejaké ich zdôvodnenia. Môžeš teda napísať, na čom stojí tvoj názor?
Môj na charakteristikách s ktorými pracujú definície fašizmu:

Pre fašistické hnutie sú typické
- ultrakonzervativizmus, antiliberalizmus a silný nacionalizmus (to sú kecy nominanta na ministra o tom, ako nechutní sú homosexuáli, to je obracanie sa na Rusko, to je "slovenská, slovenská a žiadna iná")
- sklony k autoritárstvu (to je to neodôvodnené zrychlené legislatívne konanie, snaha ovládnuť médiá, obštrukcie pri prijimaní zákonov, snaha obísť Ústavný súd (!), likvidácia občianskej spoločnosti napr. bojom proti neziskovkám, spojenectvo s inými autokratmi)
- zastrašovanie spoločnosti, že národ/rasa je na úpadku, a že jediná hrádza schopná zastaviť úplne zničenie národa/rasy je fašistická strana (to je to burcovanie za boj proti dekadentnému pokroku)
- hľadanie vnútorného aj vonkajšieho nepriateľa, ktorého jediným cieľom je zničiť našu kultúru/národ/rasu (liberáli, USA, EÚ, západ, ktorého jedinou motiváciou je vzajomné vyvražďovanie Slovanov..)
- normalizácia a legalizácia násilia (to je burcovanie davu do vulgárnosti proti prezidentke, pobádanie do útokov na zdravotníkov za pandémie, prepadávanie novinárov v nočných uliciach, stretávanie sa s "novinármi", ktorí otvorene vyzývajú k násiliu proti rôznym skupinám obyvateľov aj proti konkrétnym jednotlivcom....)

Dookola tu opakuješ, ako treba rešpektovať tvoj názor. Čo si pod tým predstavuješ? Môžeš ho tu, aj kdekade inde veselo papagájovať, nepríde po teba žiadne komando, čo ťa strčí do lágru (na rozdiel od koalíciou obdivovaného Ruska). Môžeš dokonca slobodne voliť (na rozdiel od Smerom obdivovaného Ruska. Či ty si predstavuješ, že tolerancia je poklepanie ťa po pleci, že máš pravdu, alebo že tvoj názor je rovnako relevantný ako každý iný? No nie, takto to nefunguje. Poznať ťa v osobnom živote, možno by som ti nepovedala rovno že tvoj názor je hlúpy, ale myslela by som si to. Na internetovom fóre, neriešila by som ho, kým by si o ňom sama nezačala diskutovať a ty si diskutovať začala. Ale môžem koniec-koncov vyhlásiť, že môj názor je, že tvoje názory sú hlúpe, tak láskavo voči tomu neoponuj, ale rešpektuj to. Alebo diskutuj a ukáž, že tvoje názory vychádzajú z tvojej múdrosti, infeligencie a rozhľadenosti. V čom teda Smer nespĺňa definicie fašizmu?

zmrzlinka8
25. mar 2024

@ivana1592 ja nehovorím o tom, prečo tu je zle. ja o voze, ty o koze. veď si voľ koho chceš, ja to rešpektujem. ale musíš aj ty ostatných

kofa77
25. mar 2024

@zmrzlinka8 ja sa nebavim o narokoch, ale o sposobe vyucovania.
ale ako tak citam, ty celkovo mas problem pochopit napisane.

ivana1592
25. mar 2024

@zmrzlinka8 nemáš pravdu s tou toleranciou. Píšeš: "ide mi o princíp tolerancie rešpektu v tejto spoločnosti. to musí byť." Ako to musí byť? V 89 vyšli ľudia do ulíc a porazili režim. Takže podľa tvojho názoru mali byť ticho a šúchať nohami. Bez nich by k slobode nedošlo.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@annm81 ty nemáš názor podložený faktami, ty si len MYSLÍŠ, že máš názor podložený faktami, to je rozdiel. ohľadom "faktov" som ti už písala včera:

zmrzlinka8
Včera o 11:12
@annm81 ty si fakt myslíš, že ako bežný človek sa dozvieš fakty? dozvieš sa len to, čo ti naservírujú do médií, to, čo je určené, aby si to ľudia mysleli. takto sa robí vysoká politika, takto sa ovláda svet.

nemám čas ti siahodlho vysvetľovať, čomu nerozumieš, ani to očividne nemá zmysel, lebo vidíš len to, čo chceš vidieť. ale v skratke k tomu, čo si mi napísala ty pred chvíľou:
Pre fašistické hnutie sú typické
- ultrakonzervativizmus, antiliberalizmus a silný nacionalizmus (to je možné, ale samotný nacionalizmus, antiliberalizmus, konzervativizmus nie sú výlučne prejavy fašizmu, ale inej časti politického spektra. nie každý musí byť presvedčením liberál iba preto, ze tebe sa ten smer páči. existujú aj strany neliberálne, konzervatívne a pronárodné a čuduj sa svete, existujú aj v EÚ)
- sklony k autoritárstvu (médiá a štátna moc boli ovládnuté aj za Matoviča, boj proti neziskovkám? záleží na tom, akého druhu tie neziskovky sú a kým sú podporované a ako zasahujú do politiky že? nikto neruší napr. charitatívne neziskovky)
- zastrašovanie spoločnosti, že národ/rasa je na úpadku, a že jediná hrádza schopná zastaviť úplne zničenie národa/rasy je fašistická strana (to je práve terajšia liberálna propaganda z môjho pohľadu, že vraj národ je na úpadku, všetci inak zmýšľajúci su dementi, jediná záchrana je liberálna alebo progresívna strana)
- hľadanie vnútorného aj vonkajšieho nepriateľa, ktorého jediným cieľom je zničiť našu kultúru/národ/rasu (Smer, Fico, dezoláti, dementní občania...)
- normalizácia a legalizácia násilia (tu sa nebudem vyjadrovať, lebo mi stúpne tlak už fakt, napadol mi len jeden človek, ktorý bol generál...., plus netolerancia iného názoru vedie najprv k slovnému, neskôr aj fyzickému násiliu a snahe likvidovať oponentov)
slovom, nevidím, v čom je tvoj postoj lepší.

eva8
25. mar 2024

@zmrzlinka8 kolko rokov si zila v CSSR? Ak minimalne 18, v krajnom pripade 15-16 rokov, tak vies, o com je rec z vlastnych skusenosti.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@eva8 17

zmrzlinka8
25. mar 2024

@ivana1592 hovorím o terajšej demokratickej spoločnosti a o princípe demokracie, že ten musí byť.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@kofa77 skôr ty máš problém pochopiť napísané. myslím, že o spôsobe vyučovania viem dosť, keďže sama som AJ učila

fido69
25. mar 2024

Prestaňte sa hádať! Slušní možní kandidáti neprešli. Čaputová nekandidovala a Kubiš nemal politické krytie a peniaze na vlastnú kampaň. Takže nakoniec sú tieto voľby zase len voľba menšieho zla. Bývalý posluhovač vládneho Smeru Korčok alebo bývalý podržtaška Smeru Pellegríny.

Bohužiaľ ide len o to, aby Fico nedostal do rúk nástroj, ktorý by mu poslušne alebo za províziu schvaľoval jeho nahanebné zákony ochraňujúce "naších" ľudí. Bohužiaľ. 😢

zmrzlinka8
25. mar 2024

viacerí ma tu nesprávne chápete, neobraňujem Fica, hovorím o základnom princípe demokracie.
mimochodom, sociálna demokracia nie je fašistická strana, normálne existuje aj v iných krajinách, dokonca kto je teraz nemeckým kancelárom, predsedom nemeckej vlády? žeby šéf sociálnodemokratickej strany a nie liberál?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
annm81
25. mar 2024

@zmrzlinka8 Odporúčam naštudovať si zopár termínov. Konzervativizmus a antiliberalizmus nie je to isté, preto o KDH, ktorá má dokonca aj minoritné ultrakonzervatívne hnutie, nikto nehovorí, že sú fašisti.

Ako konkrétne boli médiá ovládnuté za Matoviča? Matovičova vláda nebola schopná účinne zasiahnuť ešte ani proti médiám, ktoré otvorene šírili dezinformácie (toto je globálny problém).

Neziskovky sú jedným zo základných pilierov občianskej spoločnosti a či sa týkajú alebo netýkajú politiky, do toho demokratickú vládu absolútne nič nie je, pretože ja ako občan demokratickej krajiny mám z ústavy garantovanú možnosť podieľať sa na správe vecí verejných.

Kde konkrétne niektorý z predstaviteľov opozície hovoril o tom, že niekto sa snaží zničiť našu kultúrnu identitu a že bez liberalizmu národ vyhynie? Že musíme brániť bielu rasu a Slovanov, lebo niekto sa nás snaží vyhubiť? Mýtus o znovuzrodení národa pod svojim vedením je pre fašizmus absolútne typický a predvádza ho tu terajšia koalícia. Celé si si to obrátila úplne na hlavu.

Daj mi zopár príkladov z demokratickej časti spektra, ktoré sú tak z desatiny na úrovni vyzývania k násiliu, aké predvádza Ľ. Blaha, D. Kollár, E. Kaliňák.

eva8
25. mar 2024

@zmrzlinka8 no, tak ak si sa vtedy zaujimala trosku o politicke dianie, tak vies o com pises.
Sucasni mladi stredoskolaci nechcu navrad k zivotu do r. 1989.
Suhlasim s tebou s tym, ze slusnost a moralka su dolezite atributy

zmrzlinka8
25. mar 2024

@chodec15 ja neobhajujem smer, ale princíp demokracie, ak si si nevšimol, to nie je to isté. vadí mi totiž nerešpektovanie iného politického názoru a to zaváňa diktatúrou. a dejiny sa budú opakovať donekonečna, kým to ľudia nepochopia alebo sa nevyvraždí celé ľudstvo z toľkej nenávisti

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zuzanazu85
25. mar 2024

Ale aj tá demokracia musí mať svoje pravidlá a princípy.Predsa nemôže si niekto hovoriť, písať niektoré svoje názory,ak to už ovplyvňuje, spôsobuje fyzickú,či psychickú ujmu na živote iných ľudí. Príklad pandémia. Čo ak príde niečo oveľa horšie a ako poznáme, ľudia ktorí sa ohradzujú voči všetkému,čo im určuje pravidlá, sú rizikom sebe a ostatným len preto, pretože oni nechcú dodržiavať nič,čo im niečo /niekto zakazuje,prikazuje, obmedzuje aj na základe vedy,faktom a vyššiemu princípu-zdravia a sú tak ohrozením pre seba a svoje okolie. Tu musí aj demokracia mať svoje pravidlá a hranice. A o covide nikto nič nevedel,ľudia sa zľakli a drvivá väčšina aj v demokracií prijala zákazy, príkazy na základe vyššieho princípu,neohrozenia seba a svojho okolia.

annm81
25. mar 2024

@zuzanazu85 Ľudia, ktorí sa cítia utláčaní v demokracii, zabúdajú, že ak maju byť občanom garantované práva, potom spoločnosť ako taká musí vyžadovať aj dodržiavanie pravidiel. Lebo inak sa to zvrhne na anarchiu. A najmä, zabúdajú, že za svoje slobodné konanie by mali niesť zodpovednosť - z tej sa úplne vyvliekajú. Vyhrážajú sa, šíria vyslovené klamstvá, čelní politici ako Blaha verejne podnecujú k násiliu. A obhajujú sa tým, že majú slobodu prejavu. Tak dočerta, nech si za svoje konanie nesú zodpovednosť! Ja som za absolútnu slobodu prejavu, ale nech za každý jeden klamlivý príspevok ponesú zodpovednosť. Nech si každý užívateľ Facebooku zdieľa čo len chce, ale v momente, ako to nebude o názore ale o prezentacií klamstiev, nech sa postavia pred súd!

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená