icon

Budú smeráci v roku 2024 voliť Pellegriniho?

777januska777
19. mar 2024

Idú volby a diskusia Korcoka a Pelleho bola zaujímavá, konečne sa aj Pelle odhodlal na nejaku diskusiu. Vidíte reálne zo svojho okolia, zeby aj smeraci už nechceli voliť Pelleho a radsej nepojdu volit? A dávam to pod svojim nickom.

annm81
24. mar 2024

@ibatanecnica No ale o tom, že niekto napadne Slovensko predsa nerozhoduje slovenský prezident (pokiaľ nejdeme tvrdiť, že ide písať pozývací list pre Rusov, čo snáď nechceme tvrdiť). O možnosti vojny sa odborníci normálne vyjadrujú - existujú závery tajných služieb o tom či a kedy by Rusko mohlo alebo chcelo napadnúť NATO. To ale zasa nijako nezávisí od úradu slovenského prezidenta.

Konšpirátori vychádzajú zo svojho mylného presvedčenia, že prezident môže z vlastnej vôle nariadiť odsun vojska (dokonca nielen profesionálov!) do bojovej misie mimo územia Slovenska. Nemôže. Vojnový stav môže vyhlásiť, na návrh vlády, len za podmienok konkrétne stanovených v zákone (priame ohrozenie Slovenska). Ďalej vychádzajú z presvedčenia, že spojenci v NATO nám môžu prikázať zúčastniť sa takej misie. Nemôžu.

hanaxxx
24. mar 2024

@zmrzlinka8 poviem ti preco ta netolerantnost. Pretoze ti netolerantni si uvedomuju do akych srac..iek sme sa dostali po poslednych volbach a do akych srac..iek sa este dostaneme, ked za prezidenta zvolia pelegriniho. Pretoze ti netolerantni nechapu, ako to ti tolerantni stale nevidia. A vychadza im z toho len to, ze su hlupi, minimalne co sa tyka politickeho a spolocenskeho prehladu.
Aj som ti chcela napisat, co vsetko nevidite, ale je to len strata casu, ty by si mi napisala, ze je to len moj nazor, a ze vidim pohar poloprazdny, tak naco by som stracala cas.
Ale upresnim ti este viac, preco sme nastvani. Pretoze nemam nadej, ze najblizsie 4 roky sa na slovensku zmeni nieco k lepsiemu v oblasti skolstva, zdravotnictva, sudnictva. Pretoze sa bojim, co sa stane, ak nahodou ukrajina prehra vojnu a u nas bude vladnut prorusky orientovany fico. Mimochodom, pocula si, ze rusko najblizsie roky planuje zautocit na stat NATO? Ta mierumilovna krajina. A tiez som nastvana, pretoze ak to takto pojde dalej, tak budem nutena sa odstahovat do zahranicia a zacinat odznova a budem za to vinit vsetkych tych dezorientovanych smer/hlas volicov.

zmrzlinka8
24. mar 2024

@hanaxxx mala si tu Matoviča, to bol fakt obrat k lepšiemu. Všetci sú dezorientovaní, len ty si správne orientovaná. Škoda mrhať slovami. Len mi je ľúto našej krajiny pri tak všetko vediacich nadradeno sa cítiacich múdrych ľuďoch bez základnej pokory, úcty a rešpektu k druhému človeku.

zmrzlinka8
24. mar 2024

@hanaxxx ešte dodatok, ty si naštvaná teraz, ja som bola za Matoviča, tiež som mala chuť odísť, ak by zostala jeho garnitúra. takže aby si ty neodišla, mám odísť ja? či ako? prečo si ty myslíš, že len tvoj pohľad na svet je ten jediný možný a správny? lebo ty to tak chceš? čo znamená táto arogancia, táto
nadradenosť? je nevyhnutné začať sa učiť rešpektu, pretože takto neskončíme dobre.
plné ústa demokracie a tolerancia žiadna

zmrzlinka8
24. mar 2024

@kristiii svatá prostoto. doštudovať históriu.
napadnutie/nenapadnutie je otázkou aj vzťahov medzi štátmi.
by ma zaujímalo, či si uvedomuješ napríklad, čo urobil Dubček pre nás v 1968.
vždy platí, akcia - reakcia

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
24. mar 2024

@jozko_z_lesa prekrúcaš moje slová. veci nie sú iba čierne alebo biele, to by bolo príliš jednoduché . nie, moji rodičia neboli eštebáci ani náhodou, to si vyprosím. o mne vieš tak...vieš čo. a kde ja som vo svete bola, tebe sa môže len snívať.
o 360 stupňov sa môže zlepšiť život akurát tebe 😀
mne ak, tak o 180 😉 narážaš na moje vzdelanie, predpokladáš ale nesprávne. nenamáhaj sa, trošku si sa prerátal, ale to sa v lese nenaučíš

zmrzlinka8
24. mar 2024

@jozko_z_lesa inak, ja som nehovorila o Biľakovi, ale o Dubčekovi, ktorého uznávali aj na západ od nás, si doštuduj

kristiii
24. mar 2024

@zmrzlinka8 o moje štúdium sa ty neboj. A čo sa týka vzťahov a akcií - reakcií, to by bolo treba smerovať Putinovi a nie Korčokovi. To on totiž napadol susedný suverénny štát a zničil si vzťahy.

annm81
24. mar 2024

@zmrzlinka8 Aha, takže ak vždy platí akcia a reakcia, aká akcia viedla k tomu, že Rusi napadli napr. Ukrajinu? Aká akcia viedla k tomu, že nám v EÚ Rusi podplácajú politikov a novinárov za to, že šíria nepravdivé informácie? Aká akcia viedla k tomu, že si Rusi dovolili vyhadzovať do vzduchu sklady na území NATO?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ivetulik
24. mar 2024

prečo vyhral fico? lebo pred nedávnom dostali priestor antificovci a dosrali ešte viacej ako fico. a keďže slovensky narod nieje blbí tak, keďže to nemal komu dať aby zastavil poskokov satanovych (lgbt, potraty, vojna a iné satanove radosti), tak to hodil ficovi. a pre toto isté vyhrá pele. nieže by ho väčšina tak milovala ale nesmieme dopustiť nástup poskokov satanových k moci.

o.i. škoda, že nekandidovala zuzana. všetký dennníčky juchválili a ospevoval ju celý svet. tak opätovnou kandidatúrou mohla percentuálne poraziť masového vraha, démona putina a dať to nad 90% aj bez hlavní samopalov. nerozumiem, prečo nekandidovala - šak bola najlepšia na celom svete, čo som sa dočítal.

fido69
24. mar 2024

@ivetulik Dostal si v ústave vikendovú vychádzku? Tak sa rýchle vráť do svojej izbičky, aby sme sa nemuseli báť o tvoje psychické zdravie. 😉

annm81
24. mar 2024

@ivetulik Prečo nekandidovala jasne oznámila - zo strachu o bezpečnosť svojej rodiny, keďže tí, čo aj tu volajú po tolerancii, nemajú problém vyhrážať sa fyzickou likvidáciou, používať vulgárne nadávky nielen na ňu, ale aj na jej deti, pravidelne volať uprostred noci, že je v dome prezidentky bomba, vykrikovať pod oknami, preliezať ploty, aby sa mohli vyhrážať atď. Takto sme to dopracovali s našou demokraciou - že vďaka dezolátom vo vysokých funkciách aj medzi bežnými ľuďmi, sa prezident obáva znova kandidovať do úradu. Ale hlavne ďalej plačkajte, ako je vám strašne ubližované tým, že si o vás niektorí myslia, že ste hlupáci.

ivetulik
24. mar 2024

@fido69 áno, áno. vakcína je sloboda a hudba. vďaka za radu. pekný večer

chodec15
Odpoveď bola odstránená
ivetulik
24. mar 2024

@annm81 rozumiem tomu, ale teda ako som to sledovala, tak myslím, že za matoviča sa takto brutálne začala polarizovať spoločnosť. oni začali luďom nadávať do dezolátov, opíc a tak. dovtedy som nikdy takéto pojmy z tv nepočula. vy odkedy pozorujete takého rozdelovanie? ešte keď bol v začiatkoch kovidu pele na čele, neviem, že by tam boli takéto pomenovávania ludí. buď som dovtedy neslevovala dostatočne politiku, alebo toto peklo ropútali ako píšem matovičovci a následne to preberajú poskokovia satanovi, teda pardón PS

annm81
24. mar 2024

@ivetulik Začalo to už pred covidom - prví neboli politici, ale verejnosť. Slovo dezolát vzniklo od slova dezinformácia a zrazu sa tá časť spoločnosti, ktorá dezinformáciám podlieha, začala cítiť strašne dotknutá. Akosi zabudli na to, že už pár rokov nadávali ľuďom ako som ja do bratislavských kaviarenskych povaľačov, slniečok, libtardov atď. Ale nedajbože, ak im niekto oplatil rovnakou kartou.

Covid to vďaka trollím farmám katalizoval, následne vojna na Ukrajine. A pardon, ale použiť na PS výčitku, že nadávajú ľuďom? Fakt? Ja som od ich predstaviteľov nezaznamenala nič ani len troška porovnateľné s tým, čo prdvádzajú Blaha, Kaliňák a ďalší.

hanaxxx
24. mar 2024

@zmrzlinka8 ja nie som arogantna, som nastvana, ved som ti to aj napisala, preco su ludia nastvani.
Neviem preco sem pleties demokraciu, pokoru, uctu. zakazuje ti mat niekto svoj nazor, zakazuje ti ho niekto napisat sem alebo hocikde inde? alebo ti hrozi, ze ta za tvoj nazor zatvoria do basy? Ja mozem respektovat teba ako osobu, uz som to tu minule pisala, ale nikdy nebudem respektovat nazory, ktore su zalozene na klamstvach, dezinformaciach, nepodlozene faktami. Ale uz som si precitala tvoj prispevok, o tom, ako sa ludia nedozvedia fakty, ale iba to, co nam naserviruju do medii, aby sme si to mysleli a takto ovladaju svet. Tu ja koncim, pre mna debata s ludmi, ktori veria konspiraciam, dezinformaciam, alternativnym mediam, je strata casu.

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka8
24. mar 2024

@hanaxxx neverím ani konšpiráciám, ani alternatívnym médiám. aj vzdelaný človek môže mať iný politický postoj ako ty a tiež musí byť rešpektovaný. tento štát nepatrí len tebe a tebe podobným, ale nám všetkým. iste, nikto nezakazuje písať názor, ale nie je normálne, že za svoj politický postoj je človek častovaný dehonestujúcimi prívlastkami ako hlúpy, dementný atď.
ale už som pochopila, že slová rešpekt a úcta k druhému človeku ti nič nehovoria a demokracia ani nevieš, čo naozaj znamená. najlepšie by ti vyhovovala diktatúra tvojej obľúbenej strany. ľudia, ktorí svet vidia inak ako ty, sú pre teba hlúpi podľudia, to mi strašne pripomína jednu smutnú etapu dejín a vôbec sa mi tento vývoj nepáči. ja osobne sa nestotožňujem s nekultivovanými prejavmi ako vyhrážanie, preliezanie plotov atď. nestotožňujem sa ani s hejtovaním očkovania, pretože som človek vzdelaný, ale z princípu som za toleranciu a právo na svoj vlastný postoj pre každého občana, nech je, aký je.
nie je všetko len čierne alebo biele, odporcovia liberálnej alebo progresívnej politiky nemusia byť nevyhnutne iba "dezoláti" visiaci z plotov, veriaci konšpiráciám alebo odmietajúci očkovanie (sama mám 3), sú medzi nimi totiž aj kultivovaní a vzdelaní ľudia, to nie je výsadou progresívcov či liberálov. len sa neprejavujú, neozývajú a to je chyba, lebo potom sa javí, že v tomto spektre sa nachádzajú len "primitívne opice visiace z plotov", čím ich pozdravujem, lebo nám ostatným nerobia dobré meno a súčasnej opozícii tým veľmi pomáhajú odpinkať túto časť voličov ako nejakých hlúpych nevzdelancov.

annm81
24. mar 2024

@zmrzlinka8 Vychádzaš z veľmi neaktuálnych predpokladov. Ak sa neradiš k ľuďom, ktorí sa vešajú na ploty, veria dezinformáciám a súčasne sa považuješ za vzdelanú, rozhľadenú a inteligentnú, nemôžeš voliť Smer, ak na stranu nemáš priame naviazanie a teda nejaké výhody. Dnes už taká voľba neobstojí ani ako opozícia proti progresivizmu. A po posledných voľbách sa to vzťahuje už nielen na Smer ale aj na Hlas.

PS šla do posledných parlamentných volieb ako štandardná európska stredoľavá strana, žiadni americkí progresívci. A SMER už naopak žiadna stredoľavá strana nie je. Už to nie je dokonca ani štandardná systémová strana. Za posledné roky sa z nich stal fašistický antisystém.

eva233
25. mar 2024

@zmrzlinka8.... Toto si napísala veľmi dobre citujem.... že za svoj politický postoj je človek častovaný dehonestujúcimi prívlastkami ako hlúpy, dementný atď..... nestotožňujem s nekultivovanými prejavmi ako vyhrážanie.... najlepšie by ti vyhovovala diktatúra tvojej obľúbenej strany. ľudia, ktorí svet vidia inak ako ty, sú pre teba hlúpi podľudia, to mi strašne pripomína jednu smutnú etapu dejín a vôbec sa mi tento vývoj nepáči.... A keď sa pozrieš na konanie a vystupovanie stran, ktoré sú momentálne vo vláde, je ti hádam logicky jasné, že nemôžeš voliť členov týchto strán, pretože práve oni sa správajú arogantne, presadzujú zásadne svoj názor a ich diktatúru (viď napríklad rtvs, skrátené legislatívne konania a pod)... Netvrdím, že každý musí voliť PS a ľudí im podobných, ale ak niekto povie, že momentálne vládne strany sú demokratické a zároveň ako protipól k liberálnym stranám tak sa mýli.

jozko_z_lesa
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
25. mar 2024

@jozko_z_lesa to je riadna blbosť. vieš ty vôbec, aký sme mali kvalitný vzdelávací systém vtedy v porovnaní s terajším? nevieš, vtedy si bol ešte len v pláne, poznáš len to, čo si o tom prečítaš

zmrzlinka8
25. mar 2024

@eva233 koho človek volí či nevolí, si musí rozhodnúť on sám. pokiaľ to nie je fašizmus, ostatní to musia akceptovať. ide mi o princíp. nemýľ si princíp demokracie s presadzovaním svojej jedinej pravdy

chodec15
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka8
25. mar 2024

@annm81 s tvojím kategorizovaním si dovolím nesúhlasiť a mám na to právo. a ty máš povinnosť ma rešpektovať tak, ako ja rešpektujem tvoj názor, ale mám svoj.

zmrzlinka8
25. mar 2024

@chodec15 ved ja nepresadzujem komunizmus😀

annm81
25. mar 2024

@zmrzlinka8 Nemusíš súhlasíť, ale svedčí to o tvojej údajnej vzdelanosti a rozhľadenosti.